Voalul – Un accesoriu important, incarcat de traditie si istorie!

Voalul reprezintă un element esențial, pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când te pregătești pentru nuntă. Acesta este un accesoriu distinctiv pentru o mireasă, fiind nu doar un detaliu estetic, ci și un obiect încărcat de sens și semnificații. Așadar, dacă vrei să afli de ce este voalul important, trebuie să te documentezi cu privire la istoria sa, descoperind tradiții, obiceiuri și informații legate de simbolistica lui.

1. Voalul miresei – Istorie și tradiție

Voalul face parte din tradiția de nuntă încă de pe vremea Romei Antice. În cultura romanilor, acest accesoriu avea rolul de a feri chipul miresei de spiritele rele. Astfel, voalul era un simbol al protecției și al misterului. De asemenea, în secolul al XIII-lea, se credea că acest articol vestimentar semnifica puritatea, modestia și castitatea miresei. 

În ceea ce privește obiceiurile care au legătură cu voalul, în trecut se spunea că cele care se mărită a doua oară nu trebuie să poarte voal. În plus, o altă tradiție afirmă faptul că voalul trebuie fie cumpărat de către nași, deoarece nașa este cea care trebuie să-i dăruiască voalul miresei și să o ajute să-l prindă în păr, în ziua nunții. În anumite zone geografice, mirele este cel care trebuie să ridice voalul de pe chipul iubitei sale, la începutul cununiei religioase, iar în alte locuri, nașa și preotul sunt cei care fac această acțiune. În tradiția populară românească, se spune că, după ce se termină petrecerea, nașa trebuie să scoată voalul din părul miresei și să-i lege o basma sau o eșarfă în păr, pentru a marca, simbolic, trecerea de la fată la nevastă. De asemenea, se obișnuiește ca voalul să fie prins în părul celei care va prinde buchetul miresei, pentru a fi pregătită pentru propria nuntă.

În cazul în care cunoști și alte obiceiuri de nuntă deosebite pe care vrei să le pui în practică, discută cu un wedding planner și integrează-le în programul nunții, astfel încât să creezi momente emoționante și intime, pline de mister, iubire și emoție.

2. Tipuri de voaluri și accesorii pentru o mireasă trendy – Idei și sfaturi utile

Voalul completează ținuta miresei din punct de vedere estetic și aduce un plus de eleganță și rafinament întregului outfit. În general, voalul este alb sau alb-ivoriu, pentru a putea fi în ton cu rochia de mireasă. Însă, dacă îți dorești să fii nonconformistă, poți opta și pentru alte culori mai îndrăznețe. Tot ce contează este să fii mulțumită cu alegerea ta, iar outfitul final să fie unul care să te reprezinte din toate punctele de vedere.

Poți opta pentru un voal scurt (care să ajungă până în zona umerilor), pentru un voal mediu (care să ajungă până în zona taliei) sau pentru un voal lung (până în pământ sau cu trenă). Dacă îți dorești să fii o apariție spectaculoasă, cu siguranță cel lung este mult mai deosebit. Însă, totul depinde de preferințele tale și, mai ales, de look-ul pe care vrei să-l creezi în cea mai specială zi din viața ta. Voalul potrivit te poate ajuta să ai o ținută cu adevărat memorabilă, plină de feminitate, romantism și originalitate.

Pentru a selecta voalul ideal pentru tine, trebuie să ții cont de aspectul rochiei, de accesoriile adiacente, dar și de contextul în care se va desfășura nunta. Voalul și rochia trebuie să aibă aceeași notă stilistică, pentru a se putea crea o ținută unitară și complementară. Accesoriile sunt și ele importante, fiindcă pot pune în valoare outfitul sau îl pot încărca prea tare. Voalul este în sine un accesoriu vizibil – așadar, dacă vei opta pentru anumite bijuterii sau accesorii de păr, trebuie să alegi un voal care să completeze întregul look. Contextul este, de asemenea, esențial, întrucât poate impune o anumită direcție estetică. De pildă, dacă îți vei organiza nunta pe plajă, în Grecia sau Dubai, un voal foarte lung te poate încurca atunci când vei dori să pășești pe nisipul fierbinte. Însă, dacă vei face o nuntă la un castel sau într-un cadru elegant și rafinat, voalul lung poate fi alegerea excelentă.

În concluzie, voalul miresei este un element pe care nu trebuie să-l ignori atunci când vine vorba despre alcătuirea ținutei pentru nunta ta. Informează-te cu privire la ce reprezintă acest obiect, ce semnifică, unde se pune și cine îl cumpără și orientează-te către tradițiile și obiceiurile cu care ți se pare că rezonezi. În mod cert, vei lua decizia cea mai bună pentru tine!

Sursa foto: Shutterstock.com

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.