Urări de nuntă – vezi care sunt cele mai impresionante mesaje pe care le poți scrie

Urări de nuntă – vezi care sunt cele mai impresionante mesaje pe care le poți scrie

Ziua nunții unui cuplu, când cei doi își vor jura iubire veșnică și sprijin unul altuia pentru tot restul vieții este una dintre acele ocazii când trebuie să ne gândim la cele mai frumoase urări de nuntă. Se întâmplă ca de cele mai multe ori să ne axăm toată atenția pe cumpărarea unui cadou de nuntă și, astfel, să uităm de faptul că și urările sunt o parte importantă a acestui eveniment. Nu trebuie să te gândești la ceva foarte elaborat; poți alege să compui urări de căsătorie scurte, dar de impact, pentru că acestea au cele mai mari șanse să impresioneze și să fie reținute chiar și peste ani.

În afară de faptul că un eveniment de o asemenea anvergură te poate prinde într-un moment în care nu ai prea multă inspirație la îndemână, mai există o mică „problemă” și anume adresabilitatea. Cu alte cuvinte, înainte de a-ți pune la încercare veleitățile de scriitor, trebuie să te gândești la tipul sau tematica evenimentului. Odată stabilit și înțeles acest detaliu, vei ști dacă trebuie să scrii urări de nuntă creștine, formale, amuzante sau informale. Bineînțeles, acest lucru depinde foarte mult și de relația pe care o ai cu mirii. De asemenea, un alt criteriu important mai poate fi reprezentat de locația evenimentului. Mai mult spus, dacă vorbim despre o nuntă în destinații exotice, acest lucru te-ar putea inspira în scrierea unei urări care să se potrivească cu decorul – poți include detalii legate de locație, astfel încât să creezi o urare personalizată la care să pară că ai petrecut ceva timp până când ai reușit să o compui.

În acest articol vom încerca să fim sursa ta de inspirație și să îți oferim suficiente exemple, astfel încât să faci cea mai bună impresie. Așadar, dacă vei avea nevoie de urări de nuntă de la părinți, pentru socrii, prieteni, părinți sau colegi, le vei găsi pe toate aici.

1. Urări de nuntă – ce ar trebui să scrii?

Scrierea unor urări de nuntă de la nași, părinți sau alți invitați nu ar trebui să fie deloc dificilă, mai ales că vei face acest lucru pentru persoane apropiate, pe care le cunoști de multă vreme. Chiar dacă cei doi miri nu vor avea timp să le citească în timpul evenimentului, cu siguranță își vor face timp în luna de miere. Din acest motiv, trebuie să te străduiești să compui un mesaj care să le aducă zâmbetul pe buze.

Fie că este vorba despre urări de nuntă pentru fini, pentru fratele tău, soră, părinți sau pentru prieteni, trebuie să fii pregătit cu mesaje de felicitare pentru nuntă care să impresioneze.

Urări de nuntă – ce ar trebui să scrii

Fie că vorbim despre urări de căsătorie civilă, fie de căsătorie religioasă, nu uita că mesajul pe care îl compui trebuie să fie adaptat relației dintre cei doi miri, să fie realizat din inimă și, bineînțeles, să aibă valoare sentimentală. 

Ca să îți fie mult mai ușor, înainte de a începe să scrii, îți recomandăm să îți creezi un fel de structură a mesajului. În acest fel, îți vei putea structura mult mai ușor ideile. Spre exemplu, poți începe cu o serie de felicitări – acestea sunt considerate un fel de salut, ceea ce înseamnă că sunt o idee excelentă de început. În continuare, te poți raporta la relația pe care o ai cu fericitul cuplu. În acest fel, vei ști ce anume își doresc ei cel mai mult – spune-le că abia aștepți ca dorința sau dorințele să li se îndeplinească și asigură-i că le vei fi alături în cazul în care vor avea nevoie de sprijin. 

Urmează partea în care ar trebui să le mulțumești pentru că faci parte din povestea lor și pentru că ai avut ocazia să fii un martor al iubirii în ziua marelui eveniment. Între partea referitoare la dorințe și cea legată de mulțumiri poți introduce și o scurtă glumă (dacă natura relației cu mirii îți permite acest lucru). Dacă vei urma sfaturile noastre prezentate în acest articol, cu siguranță nu vei avea cum să dai greș. Totuși, știm că deși pare un lucru minor, acesta te poate consuma destul de mult în cazul în care nu prea ai inspirație, așa că îți vom oferi câteva exemple de urări de nuntă scurte:

 • Ziua nunții poate trece atât de repede, însă dragostea voastră este pentru totdeauna.
 • Vă doresc un mariaj plin de ingrediente sănătoase: iubire, respect, sprijin, înțelegere, umor și romantism, în care bucuria să dăinuie pentru totdeauna.
 • Astăzi, din doi ați devenit unul. Să rămâneți împreună pe toate drumurile pe care vă va duce viața.
 • Timpul trece mai repede decât ne putem imagina, iar lucrurile se schimbă, însă îmi doresc ca dragostea pe care v-o împărtășiți să rămână neschimbată.

În încheiere te poți doar semna, însă dacă încă te simți inspirat, mai poți scrie încă o urare, dar nu uita de valoarea sentimentală pe care aceasta ar trebui să o aibă. Totuși, dacă urările tale sunt din suflet, autentice și calde, nu ai cum să dai greș cu nicio formulă de încheiere. Iată câteva exemple de încheiere pentru o urare de nuntă pe care le poți scrie înainte de a te semna:

 • Cu (multă) dragoste
 • Multă dragoste pentru amândoi
 • Felicitări infinite
 • Ai voștri/ Al vostru/ A voastră
 • Cele mai bune urări de la noi/ mine

În cazul în care relația ta cu cei doi miri este una extrem de apropiată este posibil să aveți o mulțime de amintiri împreună, așa că nu ezita să le folosești în urare pentru că, în acest fel, vei reuși să creezi o urare de nuntă foarte personală.

2. Urări de căsătorie scurte

Nunta este un eveniment destul de obositor, în ciuda frumuseții și spectaculozității sale, ceea ce înseamnă că poți opta pentru mesaje de nuntă scurte fără să îți faci probleme că nu va fi îndeajuns efortul tău. Până la urmă, intenția contează, iar dacă îți alegi cuvintele potrivite, nu ai cum să nu faci o impresie bună. După ce se vor termina ambele ceremonii și petrecerea, mirii se vor bucura să lectureze urările de bine primite din partea invitaților.

Urări de căsătorie scurte

Cu toate acestea, nu uita de sfatul pe care ți l-am acordat la începutul acestui articol: adaptează-ți mesajul în funcție de natura evenimentului și a relației pe care o ai cu cei doi miri. Iar cel mai important lucru este să faci diferența dintre un eveniment formal și unul informal, însă în ambele cazuri este potrivită varianta de urări de căsătorie scurte. Spre exemplu, în cazul în care vei participa la o nuntă mai relaxată (sau informală), iar relația ta cu mirii este una foarte apropiată, de prietenie, poți compune urări siropoase, cu note umoristice. Dacă dorești, la final poți introduce și câteva cuvinte cu o mai mare valoare sentimentală, însă nu este neapărat obligatoriu. Iată câteva exemple:

 • Suntem atât de fericiți pentru voi.
 • Vă doresc multă dragoste și fericire.
 • Vă doresc o căsnicie lungă și fericită.
 • Vă doresc tot ce este mai bun astăzi și întotdeauna.
 • Mă bucur că am sărbătorit această zi împreună cu voi doi!
 • Cele mai bune urări pentru un viitor plin de distracție împreună.
 • Vă doresc împlinirea fiecărui vis!

Exemplele noastre pot fi utilizate și în cazul nunților formale, foarte elegante, în cazul în care relația cu mirii este una apropiată. Dar dacă nu te cunoști chiar atât de bine cu fericitul cuplu, însă vrei totuși să faci o urare în cea mai frumoasă zi din viețile lor, iată câteva exemple:

 • Vă doresc o viață plină de iubire și fericire.
 • Vă mulțumesc că m-ați invitat să fiu prezent alături de voi în această zi plină de bucurie. Vă doresc tot ce este mai bun pe măsură ce pășiți în această minunată călătorie în doi.
 • Fie ca dragostea și fericirea pe care le simțiți astăzi să strălucească și mai mult de-a lungul anilor.
 • Lăsați dragostea să fie punctul central al vieții voastre împreună. Vă doresc să găsiți speranță, pace și credință unul în brațele celuilalt.

3. Urări de nuntă creștine

Urmează să participi la o nuntă organizată în destinații din România unde se pune foarte mult accent pe partea religioasă? În acest caz, va fi nevoie să îți adaptezi întocmai mesajul de pe felicitare. Să compui urări de nuntă religioase nu ar trebui să fie un lucru foarte dificil, mai ales pentru că te poți inspira din Biblie, spre exemplu. Pe lângă urările de bine, ai oricând libertatea de a introduce versete cunoscute care au legătură cu iubirea sau căsătoria, astfel încât să îți atingi scopul. Înainte de a începe procesul creativ, gândește-te la convingerile și opiniile religioase ale cuplului căruia te adresezi. Iar dacă ai nevoie de câteva modele de urări de nuntă pentru miri, iată câteva exemple:

 • Dumnezeu să binecuvinteze legătura specială pe care ați creat-o astăzi în fața lui.
 • Fie ca Dumnezeu să vă dăruiască toate binecuvântările vieții și bucuriile pe care le aducea iubirea sinceră.
 • Așteptăm cu nerăbdare să fim martori la ceea ce a plănuit Dumnezeu pentru voi.
 • Fie ca dragostea lui Dumnezeu să fie liantul care vă va ține căsnicia fericită în fiecare zi.
 • Ne rugăm ca Dumnezeu să vă binecuvânteze căsnicia și să vă călăuzească în noua voastră călătorie împreună.
 • „Dragostea este răbdătoare, dragostea este plină de bunătate, nu este invidioasă, dragostea nu se laudă, nu se îngâmfă, nu se comportă necuviincios, nu caută foloasele sale, nu se supără, nu se gândește la rău, nu se bucură de nedreptate, ci își găsește bucuria în adevăr, acoperă totul, crede totul, speră totul, suportă totul.” – 1 Corinteni 13:4-7

Nunțile sunt evenimente pline de bucurie care nu unesc doar mirele cu mireasa, ci și pe toți cei dragi alături de fericitul cuplu. Îți recomandăm să alegi o felicitare frumoasă în care să îți notezi urarea de nuntă, astfel încât cei doi miri să o poată păstra și peste ani să revină oricând vor dori să își aducă aminte de cuvintele frumoase pe care le-au primit de la invitați în ziua evenimentului. În definitiv, poate că nu contează chiar atât de mult ce cuvinte alegi să scrii pe felicitare, ci doar faptul că ai făcut acest lucru. Mirii vor aprecia că te-ai gândit la ei și că ai depus acest efort pentru a le aduce un zâmbet pe buze.

Urări de nuntă creștine

4. Urări de nuntă de la părinți

Urări de nuntă de la părinți

Fiecare părinte își vede copiii mici pentru toată viața, iar o nuntă îi poate copleși în privința emoțiilor. Chiar dacă vei lua un pix în mână pentru a scrie o urare de nuntă copiilor tăi, emoțiile s-ar putea să îți fie potrivnice și să te blochezi, chiar dacă îți dorești să scrii cel mai frumos mesaj din lume. Cele mai comune și frumoase urări de nuntă de la părinți sunt cele care conțin sfaturi de viață și de relație. În definitiv, părinții sunt primele exemple pe care le avem atunci când vine vorba despre relația de cuplu și despre modalitățile în care reușim să trecem prin toate greutățile vieții. Deși pare simplu, te vom ajuta și noi cu câteva exemple:

 • Avem încredere că voi doi veți avea multă grijă unul de celălalt în fiecare zi pe care o veți petrece împreună ca o familie și că niciun obstacol nu va sta în calea fericirii voastre.
 • O familie se construiește cu multe eforturi și chiar dacă veți întâmpina și greutăți, suntem convinși că iubirea voastră vă va salva de fiecare dată.
 • Să nu încetați niciodată din a vă gândi la familia pe care ați visat să o aveți încă din prima zi în care v-ați cunoscut. Iar dragostea voastră să fie motivul pentru care luptați zi de zi.

Urări de bine la nuntă se fac dintotdeauna, însă astăzi avem posibilitatea de a fi mult mai creativi. Poate pentru că am depășit era nunților tradiționale care se făceau doar la cort. Acum avem posibilitatea de a ne organiza marele eveniment oriunde dorim. Astăzi o nuntă în destinații din Grecia nu mai pare ceva SF, mai ales dacă ai alături o echipă foarte bine organizată, care să pună la punct toate detaliile pentru tine. Echipa noastră, de la nuntapeplaja.ro, este oricând pregătită să îți vină în ajutor cu toate serviciile de care ai nevoie pentru organizarea celui mai frumos eveniment din viața ta de cuplu. Tu doar spune-ne la ce visezi, iar noi ne vom asigura că totul se întâmplă conform planului!

Sursă foto: freepik.com