Tema pentru o nuntă romantică: Cum combini tradiționalul cu ineditul

Tema nunta romantica cover

Organizarea unei nunți în ziua de azi se poate baza pe tradiționalism, dar și pe inedit, mai ales pentru mirii care doresc să-și surprindă invitații cu ceva nou. Cu toate acestea, unul dintre lucrurile care nu s-au schimbat a rămas romantismul evenimentului, astfel că tema romantică a fost și rămâne una dintre cele mai des folosite. Chiar și în această situație, se pot aduce elemente de noutate prin care se pot adăuga note deosebite atât ceremoniei, cât și petrecerii.

Dacă vă regăsiți printre mirii care își doresc să marcheze fericitul eveniment printr-o temă romantică la nuntă, una dintre cele  mai la îndemână opțiuni este să folosiți serviciile profesionale ale unui wedding planner care nu doar ca vă va îndeplini dorințele, dar le și poate depăși prin sugestii și idei inedite.

De la invitații și până la locul în care se vor desfășura ceremonia și petrecerea, toate trebuie stabilite cu cel puțin câteva luni înainte de nuntă, astfel încât să vă puteți îndeplini dorințele. Cu ajutor specializat, însă, acestea nu mai trebuie să capete aspecte de care să vă îngrijorați, putând astfel să vă concentrați pe lucruri mai importante cum ar fi rochia de mireasă și costumul de ginere și chiar destinația pentru o luna de miere de vis.

Dacă urmează să fiți miri și vă doriți un eveniment inedit cu accente tradiționale în care să se regăsească o temă romantică de nuntă, acest articol este voi.

1. Nunta romantică și ce nu trebuie să lipsească din organizarea sa

Nunta cu tema romantică rămâne una dintre preferatele românilor, în special a mireselor, aceasta fiind adesea bazată pe idealism. Ceea ce este perfect de înțeles și chiar realizabil, mai ales în ziua de azi în care orice este posibil. Iar pentru a reuși, un organizator de nunți poate fi cel mai bun aliat al mirilor.

Organizarea unui eveniment poate începe cu stabilirea câtorva detalii precum tematica nunții, urmând ca în funcție de aceasta mirii să se hotărască asupra:

 • cum va arăta invitația pentru o nuntă romantică;
 • locului în care se vor desfășura ceremonia și evenimentul;
 • decorațiunile pentru locația stabilită;
 • alegerea rochiei de mireasă și a costumului de ginere.

Cromatica va juca și ea un rol destul de important atunci când aveți ca temă romantismul la nuntă, mireasă fiind cea care alege de obicei culorile. Acesta este și primul element în care tradiționalul se poate îmbina într-un mod frumos cu ineditul. Astfel că în locul rozului bine cunoscut, o nuanță deschisă, precum rozul prăfuit poate fi o alegere inspirată și chiar la modă. De asemenea, verdele pal cu nuanțe aurii exprimă destul de bine ideea de romantic și naturalețe, mai ales pentru evenimente organizate primăvara și vara.

Lila, crem și chiar roșu sunt și ele culori care pot fi utilizate în tema unei nunți romantice, astfel ca vă puteți hotărî împreună asupra unei culori sau unei combinații ale acestora.

1.1. Invitațiile pentru o nuntă romantică

Unul dintre primele indicii care îi poate ajuta pe invitați să își aleagă ținutele este invitația, iar pentru o nuntă romantică poți alege un format rotunjit, precum și culori care se regăsesc în decorațiuni.

Florile, grafica și stilizările în nuanțe deschise sunt elegante, astfel încât se pot regăsi și pe invitațiile de nuntă. Fontul în care sunt scrise poate contribui și el la redarea ideii romantic, astfel că poate fi folosit un scris rotunjit care să-i ducă pe invitați cu gândul la vremurile de demult, la baluri și serate spectaculoase. De asemenea, în funcție de locul în care va avea loc ceremonia, se pot integra elemente din el. Una dintre cele romantice idei este a unei nunți pe plajă, iar pentru aceasta, scoicile și albastrul sau turcoazul mării pot fi folosite pentru a crea invitațiile.

Odată stabilite detaliile de pe invitațiile de nuntă, alegerea locului este următorul pas firesc. Aici, organizatorul de nunți te poate ajuta cu idei sau dacă știți cum doriți să arate locul perfect pentru petrecerea voastră, vă poate indica locații care să răspundă cu cea mai mare precizie cerințelor voastre.

1.2. Nunta cu temă romantică și locul în care se va desfășura

Unul dintre cele mai importante lucruri care definesc o temă romantică la nuntă este locul în care se va desfășura ceremonia civilă, precum și petrecerea. În acest sens aveți două opțiuni:

 • prima, în care cununia civilă are loc separat de petrecerea de nuntă atât ca dată cât și ca loc;
 • a doua, în care cele două sunt ținute în aceeași zi și în același loc.

De altfel, cea de-a doua variantă este aleasă de un număr în creștere de miri care doresc să ii aibă alături de ei pe cei dragi atât în momentul în care spun ,,Da’’, cât și la petrecerea de nuntă.

Printre cele mai frumoase și romantice locuri și care pot aduce și ineditul în nunta voastră sunt:

 • castelele care vor aduce aminte atât mirilor cât și invitaților de balurile de altădată;
 • pădurea poate fi și ea o idee inedită în care tema romantismului poate fi îmbinată cu cea a naturii;
 • plaja care este de departe una dintre cele mai la modă locații pentru o nuntă romantică în ziua de azi.

Pe lângă acestea, aveți și posibilitatea de a alege destinații exotice în care să rostiți jurămintele alături de cei dragi. Printre cele mai inedite și frumoase țări în care se poate organiza o nuntă cu tematică romantică sunt Emiratele Arabe Unite – mai precis Dubai, Bora Bora, Grecia, Republica Dominicană și chiar Mexic cu al ei Cancun, una dintre cele mai luxoase și spectaculoase locuri în care se pot ține ceremonii cu tematici pentru o nuntă pe plajă plină de romantism în care să îmbini tradiționalul cu ineditul.

Iar dintr-un cadru romantic, mireasa și a să rochie vor da tonul petrecerii. Însă ce ținută poți purta atunci când alegi să ai o nuntă romantică într-un loc inedit? Ai destul de multe variante la dispoziție, de la cea tradițională până la una mai simplă.

1.3. Nunta romantică și alegerea rochiei de mireasă și a costumului de ginere

Rochia de mireasă și costumul de ginere pot fi elementele care să aducă tradiționalul sau ineditul la nunta voastră, astfel că puteți opta pentru:

 • rochia și costumul clasice pentru mireasă, respectiv mire;
 • costumele tradiționale cu care veți face senzație atât pe plajă, dar și în alte locuri;
 • o rochie elegantă cu accesorii care să aducă aminte de cea de mireasă și un costum smart casual pentru mire, care se potrivesc tot la nunțile romantice pe plajă sau în pădure.

Dacă preferați un anumit dress code pentru invitați, este bine să le oferiți anumite sugestii, astfel încât aceștia să se simtă bine și confortabil în locuri mai puțin convenționale.

Odată neschimbată, tema nunții tradiționale a început să fie puțin câte puțin modificată, dacă nu înlocuită cu petreceri de zi în locul celor de seară, astfel că ținuta trebuie să reflecte și ea acest lucru.

Tema pentru o nuntă romantică se pretează atât ceremoniilor și petrecerilor de zi, cât și de seară, fiind una dintre cele mai flexibile.

2. Tema pentru o nuntă romantică și trecerea de la tradițional la inedit

Nunțile romantice sunt de obicei considerate tradiționale deoarece mireasa îmbracă rochia alba, mirele își pune costumul de ginere, localul este pregătit cu decorațiuni elegante, iar invitații vin și ei în ținute sofisticate.

Organizarea unei ceremonii și petreceri elegante poate însă începe cu o invitație pentru o nuntă romantică urmată de folosirea unor detalii inedite, precum alegerea unei destinații spectaculoase pentru eveniment sau a uneia ieșite din tipar, precum un loc pitoresc la țară, o livadă, o pădure sau o plajă.

În timp ce cununia civilă și religioasă se pot ține după ritualul tradițional, petrecerea poate fi una mai puțin formală, astfel încât tradițiile să se îmbine armonios cu elementele de noutate. Iar pentru toate acestea, wedding plannerul vă poate ajuta să aveți o nuntă romantică de vis.

2.1. Nunta romantică tradițională

Nunta romantică tradițională are loc vara într-un cadru feeric, la un restaurant, însă în ziua de azi nu sunt puțini cei care doresc o interpretare a acestui tip de eveniment, astfel că aleg să o organizeze la cort sau într-un alt spațiu care să recreeze ideea de local elegant.

Alte elemente care definesc o nuntă tradițională sunt:

 • invitația pentru o nuntă romantică poate avea poze cu mirii, citate sau declarații de dragoste, panglici și culori care duc cu gândul la iubire;
 • rochia de mireasă este, de obicei, lungă și elegantă;
 • decorațiunile localului se bazează pe lumânări plasate în boluri sau candelabre și aranjamente florale elegante atât pe mase, cât și în interiorul localului, în timp ce mesele și scaunele pot fi decorate cu funde.

În materie de flori, trandafirul este de departe laitmotivul la o nuntă cu tematică romantică, însă bujorii, liliacul, orhideele și freziile sunt la fel de folosite.

În afara acestora, există destul de multe tradiții care se respectă la o astfel de petrecere, de la dansul mirilor, la furatul miresei și aruncatul buchetului. Toate sunt elemente ale romantismului care se regăsesc în nunțile românești. Dacă doriți ceva inedit, respectând în același timp câteva elemente tradiționale, le puteți împleti delicat, iar organizatorul de nunți poate fi cel mai bun aliat prin idei și sugestii.

2.2. Nunta cu temă romantică și ce puteți aduce inedit la petrecere

Uneori poate părea că alegerea unei teme pentru nuntă limitează opțiunile în materie de locație, decorațiuni și ținute, însă atunci când mergi pe mâna unui wedding planner experimentat și gata să vă îndeplinească toate dorințele, orice poate fi realizat.

Pentru o temă de nuntă romantică, una dintre cele mai solicitate locuri este plajă, petrecerea putând fi organizată atât ziua, cât și seara în funcție de preferințe. Acesta poate fi primul și cel mai frapant element inedit, păstrând însă linia tradiționalului prin aranjamentele scaunelor și meselor pentru invitați și crearea unui altar decorat cu flori precum trandafiri, cale, liliac său frezii, în funcție de destinație.

Un alt element de noutate poate fi anotimpul în care se desfășoară evenimentul, astfel că puteți alege până și iarna atunci când optați pentru o destinație călduroasă în afara României. Dacă alegeți să rămâneți în țară, primăvara devreme și toamna târzie vă oferă explozii de verde, respectiv arămiu care se pretează excelent pentru nunta cu tematică romantică.

În ceea ce privește tradițiile, chiar dacă alegeți un loc mai puțin convențional, acestea pot fi respectate dacă aveți superstiții sau doriți să aveți la petrecere și elemente care să vă aducă aminte de acasă. Pe lângă acestea, puteți organiza petreceri ale burlacilor și burlăcitelor, astfel încât să intrați în atmosfera de nuntă înainte de eveniment.

Alte elemente inedite pe care le puteți combina cu o nuntă tradițională sunt muzica și mâncarea. Astfel, puteți alege atât piese romantice pe care invitații să danseze în perechi, dar și melodii vesele care să creeze atmosfera de petrecere și distracție.

În ceea ce privește meniul, puteți opta pentru feluri tradiționale ușoare, dar și unele de-ale locului în care se desfășoară nunta, în așa fel încât să vă încântați invitații cu tot ce este mai bun și mai proaspăt al locului. Atunci când alegeți plaja pentru o nuntă romantică, preparatele din pește care se regăsesc la și cea tradițională sunt o alegere nemaipomenită. Acestea pot fi servite ca atare sau reinterpretate în stilul țării în care vă aflați.

Atunci când nu aveți timp să vă interesați de tot ce presupune o nuntă pe plajă său într-o locație exotică, organizatorul vă poate oferi prezentări detaliate din care puteți alege ce vi se potrivește cel mai bine.

În concluzie, tema pentru o nuntă romantică este de departe cea mai ofertantă atunci când vine vorba despre îmbinarea tradiționalului cu ineditul. În timp ce puteți opta pentru invitații simple și elegante, puteți alege un loc deosebit pentru desfășurarea ceremoniei de cununie civilă, precum și a petrecerii. Decorațiunile, muzica și meniul toate pot fi adaptate după dorințele voastre.  Până și superstițiile legate de căsătorie pot fi realizate în așa fel încât să le respectați dacă țineți la ele. Colaborarea cu un wedding planner nu doar ca vă poate ajuta în luarea deciziilor, ci cu întreaga organizare a unui eveniment de vis, exact așa cum vă doriți.

Sursa foto: Unsplash.com

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.