Rochii de mireasă de iarnă – Cum faci alegerea potrivită în funcție de locul evenimentului?

Rochii-de-mireasa-de-iarna-cover

Fiecare anotimp are farmecul sau fiind potrivit pentru organizarea unei nunți. Primăvara se pliază pe gustul persoanelor care iubesc natura și viața, vara este pentru cele care iubesc veselia, toamna se potrivește cel mai bine cuplurilor romantice, în timp ce iarna este pentru cei curajoși, deoarece este asociată cu frigul. Doar că un astfel de eveniment nu trebuie organizat neapărat în zonele reci ale României, acum având la dispoziție o mulțime de destinații calde și frumoase, așadar, ideale pentru ceremonia și petrecerea de nuntă.

Odată stabilit anotimpul, pot începe și pregătirile, iar rochia de mireasă pentru cea mai importantă prezență feminină de la nuntă este una dintre cele mai importante, însă ce alegi dacă dorești o ceremonie și o petrecere de iarnă? Opțiunile sunt destul de multe și variate, atât pentru miri, cât și pentru invitați.

Mai jos, poți descoperi după ce criterii poți alege o rochie de mireasă de iarnă, precum și câteva idei de ținute pentru invitații care se vor bucura alături de tine și de viitorul tău soț.

1. Rochii de mireasă de iarnă și principalele criterii de selecție

Rochii de mireasa de iarna criterii select12

Să alegi dintre o mulțime de rochii de mireasă poate părea destul de dificil, iar atunci când alegi și o nuntă de iarnă, lucrurile se pot complica atât cu găsirea ținutei perfecte, dar și cu organizarea evenimentului. Cu toate acestea, există câteva trucuri de care te poți folosi pentru a te bucura și în perioada dinaintea ceremoniei, iar alegerea rochiei să se transforme într-un mic răsfăț.

Iată câteva sfaturi după care te poți ghida când ai de ales dintre mai multe rochii de mireasă pentru iarnă:

  • alege o rochie în stilul care te caracterizează și care îți place;
  • alegerea o poți face și în funcție de locul în care au loc ceremonia și petrecerea;
  • nu trebuie să te limitezi la o singură rochie de mireasă de iarnă, ci îți poți crea două ținute, una pentru cununie, a doua pentru petrecere;
  • poți tine cont și de tema evenimentului dar și de costumul de ginere, astfel încât să va potriviți.
Rochii de mireasa de iarna criterii selectie1
Rochii de mireasa de iarna criterii selectie2
Rochii de mireasa de iarna criterii selectie3
Rochii de mireasa de iarna criterii selectie4
Rochii de mireasa de iarna criterii selectie5
Rochii de mireasa de iarna criterii selectie6
Rochii de mireasa de iarna criterii selectie7
Rochii de mireasa de iarna criterii selectie8
Rochii de mireasa de iarna criterii selectie9
Rochii de mireasa de iarna criterii selectie10
Rochii de mireasa de iarna criterii selectie11

Mai mult, rochia de mireasă nu mai trebuie să fie neapărat albă, putând să optezi pentru una într-o nuanță de bej sau chiar roz pal, în funcție de preferințe sau de ideile care îți plac.În ceea ce privește organizarea nunții, un wedding planner îți poate fi cel mai bun aliat, putând să lași pe seama să tot ce tine de logistica unui astfel de eveniment, indiferent că se desfășoară în România sau în altă țară, chiar și una îndepărtată.

1.1. Rochii de mireasă pentru iarnă când petrecerea are loc în România

Rochii de mireasa de iarna Romania1

Îți dorești o nuntă în destinații din România în anotimpul rece cu toate că poate părea atipic? Nimic nu mai este imposibil în ziua de azi, totul putând deveni realitate atunci când ai parte de ajutorul potrivit. Mai mult, în acest fel îți va rămâne destul timp să îți alegi rochia de mireasă perfectă pentru iarnă.

Există mai multe locuri din România în care poți organiza o nuntă, printre care poți opta pentru un castel, precum Bran, astfel că și rochia de iarnă poate fi una în stil gotic sau romantic, demnă de un eveniment regal.Tot în România poți alege o nuntă pe plajă, rochia de mireasă de iarnă în acest caz putând avea mâneca lungă, însă la fel de bine poți purta și o capă care să te protejeze de vânt sau de frig în timpul în care stai afara pentru fotografii.  De asemenea, poți alege o ținută făcută pe comandă, în acest fel te vei asigura nu doar că nu îți va fi frig, ci și că aceasta te va pune în valoare și îți va veni ca turnată.

Rochii de mireasa de iarna Romania2
Rochii de mireasa de iarna Romania3
Rochii de mireasa de iarna Romania4
Rochii de mireasa de iarna Romania5
Rochii de mireasa de iarna Romania6
Rochii de mireasa de iarna Romania7
Rochii de mireasa de iarna Romania8
Rochii de mireasa de iarna Romania9
Rochii de mireasa de iarna Romania10
Rochii de mireasa de iarna Romania11
Rochii de mireasa de iarna Romania12
Rochii de mireasa de iarna Romania13
Rochii de mireasa de iarna Romania14
Rochii de mireasa de iarna Romania15
Rochii de mireasa de iarna Romania16

Indiferent de unde vor avea loc ceremonia și petrecerea de nuntă, rochiile de mireasă pentru iarnă sau pentru orice alt anotimp au fost întotdeauna așa cum și-au dorit miresele, așadar poți avea ținuta pe care o visezi și o meriți.

1.2. Rochia de mireasă de iarnă pentru o ceremonie în străinătate

Rochia de mireasa de iarna strainatate1

Plajele superbe cu nisip auriu sau alb, soarele care strălucește la fel ca vara, palmierii cu frunze mari și verzi, apa albastră – iată o priveliște idilica pentru o nuntă când în România este frig, iar vremea te îndeamnă să stai la căldură.

Dacă visezi la o ceremonie pe plajă, o nuntă în destinații exotice este ceea ce îți dorești, iar acest lucru poate deveni realitate. Mai mult, până și rochia de mireasă de iarnă poate fi în stilul în care îți dorești. Din dantelă fină sau dintr-un material fluid care să îți permită să dansezi în nisip, ba chiar și una lejeră într-un stil mai puțin formal, alegerea este a ta.Alături de viitorul tău soț îți poți alege destinația dorită în funcție de locurile preferate de vacanță, de numărul de invitați pe care dorești să îi iei cu tine, de tematica aleasă sau chiar de o idee inspirată dintr-un film, deoarece într-una din cele mai frumoase zile din viața ta, meriți să fii tratată ca o prințesă.

Rochia de mireasa de iarna strainatate2
Rochia de mireasa de iarna strainatate3
Rochia de mireasa de iarna strainatate4
Rochia de mireasa de iarna strainatate5
Rochia de mireasa de iarna strainatate6
Rochia de mireasa de iarna strainatate7
Rochia de mireasa de iarna strainatate8
Rochia de mireasa de iarna strainatate9
Rochia de mireasa de iarna strainatate10
Rochia de mireasa de iarna strainatate11
Rochia de mireasa de iarna strainatate12
Rochia de mireasa de iarna strainatate13

Mai aproape de casa, poți alege o nuntă în destinații din Grecia, vremea din insulele grecești fiind nici prea caldă, nici prea rece. Dar dacă dorești să uiți de frigul din România, Emiratele Arabe Unite, Thailanda, Mexic sau Republica Dominicană sunt câteva dintre cele mai spectaculoase țări în care poți organiza un eveniment de care să nu uite absolut niciunul dintre invitați. Mai mult, șederea aici se poate prelungi cu o lună de miere bine meritată. Ce trebuie să faci pentru a avea petrecerea pe care ți-ai dorit-o într-o locație atât de frumoasă? Cel mai simplu este să apelezi la o agenție de wedding planning, în timp ce tu îți vei alege rochia de mireasă de iarnă perfectă! În același timp, nu trebuie să uiți sa îți anunți și invitații să se pregătească.

2. Ținute pentru o nuntă de iarnă – Idei pentru invitați

Tinute pentru o nunta de iarna Idei pentru invitati1

Atunci când organizezi nunta în sezonul rece sau în afara țării, invitații trebuie să se conformeze și ei vremii sau tematicii evenimentului, astfel că au nevoie de ținute care să se potrivească în cadrul festiv ales.

De la domnișoarele de onoare la nași și părinții mirilor și până la toți cei dragi care vor fi alături de voi în acele momente frumoase, toată lumea trebuie să își aleagă ținute de iarnă pe măsură. În acest scop, puteți alege să creați o experiență atât pentru voi, mirii, cât și pentru invitați. Dacă vă gândiți că o nuntă organizată într-un alt cadru decât cel tradițional este dificilă, puteți alege o agenție de wedding planning care se poate ocupa de tot ce presupune un eveniment în România sau în străinătate. Iar dacă alegeți o destinație exotică, o ceremonie urmată de o petrecere în aer liber vă poate oferi locul idilic în care toată lumea să se simtă ca în vacanță.

Ce ținute de iarnă ar trebui să aibă invitații sau ce eticheta ar trebui să respecte? Iată câteva aspecte pe care le pot avea în vedere:

  • pentru o nuntă în România, pot alege ținute de iarnă care să respecte un cod vestimentar smart casual, mai ales dacă petrecerea se ține într-un loc mai puțin convențional;
  • pentru o nuntă în străinătate, pe o plajă, de exemplu, ținutele lejere care să le ofere posibilitatea să se simtă în voie și să se simtă bine poate fi o alegere potrivită.
Tinute pentru o nunta de iarna Idei pentru invitati2
Tinute pentru o nunta de iarna Idei pentru invitati3
Tinute pentru o nunta de iarna Idei pentru invitati4
Tinute pentru o nunta de iarna Idei pentru invitati5
Tinute pentru o nunta de iarna Idei pentru invitati6
Tinute pentru o nunta de iarna Idei pentru invitati7
Tinute pentru o nunta de iarna Idei pentru invitati8

Bineînțeles că pentru o petrecere pe plajă nici rochia de mireasă nu mai trebuie sa fie de iarnă, ci poate fi adaptată unei nunți organizate într-un cadru relaxat.

Nunțile nu mai presupun respectarea întru totul a tradițiilor de odinioară, astfel că în ziua de azi mirii hotărăsc ce datini vor să păstreze, așadar, și invitații se vor putea relaxa și alege ținute care să îi facă să se simtă bine.Ținutele pentru o nuntă iarnă se pot împărți în cele ale nașilor și rudelor mai apropiate și cele ale restului invitaților. Bineînțeles că și domnișoarele de onoare își pot alege rochii care să se potrivească cu cea a miresei.

2.1. Ținute de nuntă de iarnă pentru nași și socri

Tinute de nunta de iarna pentru nasi si socri

Părinții spirituali ai mirilor, nașii, cu siguranță vor vrea să aibă ținute deosebite chiar și pentru o nuntă de iarnă, astfel că o rochie cu mânecă lungă pentru nașa și un costum elegant pentru naș pot fi alegeri inspirate pentru o petrecere pe meleagurile mai reci ale României, însă pentru una într-o țară exotică, pe o plajă, această vestimentație nu mai trebuie respectată întocmai.

Organizarea unei nunți iarnă sau în orice anotimp într-o țară în care căldura este la ea acasă tot timpul anului are mai multe avantaje atât pentru miri, cât și pentru invitați din punct de vedere al ținutelor. Printre acestea se numără următoarele:

  • invitații se pot simți ca în vacanță în cele câteva zile petrecute pe plajă;
  • pentru o nuntă pe plajă, eticheta eleganței în vestimentație nu mai trebuie respectată decât dacă se dorește;
  • petrecerile de nuntă pe plajă încep de obicei după-amiaza, ceea ce înseamnă ca nașa, soacrele și domnișoarele de onoare nu mai trebuie sa poarte ținute elegante, ci pot fi comode;
  • același principiu se aplică și încălțărilor, niciun invitat, dar mai ales femeile nu mai trebuie să poarte pantofi sau sandale cu toc.

Nașii, socrii, domnișoarele și cavalerii de onoare se pot simți confortabil alături de mire și mireasă în ținute lejere în care să poată dansa, face fotografii, dar mai ales se pot distra și simți bine. Pentru a face distincția între ei și restul invitaților, aceștia pot purta mici elemente decorative, precum cercei din scoici în cazul doamnelor sau alte accesorii.

Dar și restul invitaților sunt tot persoane dragi care vor să ia parte la una dintre cele mai frumoase momente din viața unui cuplu, așadar, și ținutele lor fie de iarnă, fie de vară trebuie să fie deosebite.

2.2. Ținute de nuntă iarnă pentru cei dragi care vă sunt alături

Tinute de nunta iarna pentru cei dragi care va sunt alaturi

Cu toate că iernile în România nu mai sunt atât de reci pe cât erau odată, numărul celor aleg să își organizeze nunțile în acest anotimp, dar în destinații exotice este din ce în ce mai mare. Acest lucru se datorează în primul rând serviciilor complete de care pot avea parte mergând la petrecere ei înșiși ca invitați, dar și confortului oferit de posibilitatea de a putea purta ținute lejere.

Iar acest sentiment de libertate și comoditate se poate reflecta și în ținuta pentru o nuntă de iarnă a oricărui dîntre invitați. În timp de fetele și femeile pot purta rochii lejere de vara, bărbații pot alege haine casual în care să se simtă bine și în care pot participa la toate jocurile organizate pe timpul petrecerii. Mai mult, dacă vor să respecte tradiții precum furatul miresei, îmbrăcămintea comodă îi va avantaja.

Nunțile pe plajă au un mare avantaj: acela de a va scăpa atât pe voi, cât și pe invitații voștri de presiunea protocolului care trebuie respectat la astfel de evenimente. Ceremonia și petrecerea trebuie să fie ore în care toată lumea se simte bine, este relaxată și participă cu drag la toate momentele care au loc pe parcursul zilei, serii sau al nopții.

Dacă vreți să va ajutați invitații să se simtă bine, o tematică marină sau de vara, legată de soare și călătorii și vacanțe este modul perfect de a anunța pe toată lumea că poate purta ținute casual în mijlocul iernii la temperaturi de peste 25 de grade.

În concluzie, ce rochie de mireasă pentru iarnă poți purta ca mireasă? Pe care vrei! Alege o destinație însorită și pune-ți în valoare stilul în felul în care vrei. Același principiu se aplica și nașilor, domnișoarelor de onoare și părinților, dar și restului invitaților. Iar la finalul petrecerii, va puteți întoarce toți cu amintiri de neuitat și cu un bronz de invidiat!

Surse foto: Pexels.com, Unsplash.com