Reinnoire juraminte casatorie: Cum sa organizati o astfel de ceremonie + Motive pentru care sa va actualizati promisiunile de casnicie

Reînnoire jurăminte căsătorie - nuntapeplaja.ro

Reînnoirea jurămintelor este un mod fermecător de a-ți sărbători căsnicia. Fie că sunteți căsătoriți de o viață sau de doar câteva luni, această ceremonie este o modalitate specială de a comemora maturitatea și evoluția relației voastre. Deci, dacă vă gândiți să aveți o nuntă de reînnoire a jurămintelor, dar nu știți de unde să începeți, consultați acest articol pentru mai multă inspirație!

1. Ce reprezintă reînnoirea jurămintelor de căsătorie?

De obicei, reînnoirea jurămintelor este asociată cuplurilor mai în vârstă, ca o modalitate de a-și reafirma iubirea și căsnicia, împreună cu copiii lor, dar și de a îmbrățișa evoluția și schimbările care au venit odată cu experiența în sine. Dar, în ultimul deceniu, chiar și cuplurile mai tinere din România au ales să-și reînnoiască jurămintele de nuntă.

Deci, ce se întâmplă la o ceremonie de reînnoire a jurămintelor de căsătorie? În majoritatea cazurilor, un astfel de eveniment este o oportunitate pentru cuplu de a-și exprima aprecierea unul față de celălalt prin actualizarea jurămintelor pe care le-au făcut în ziua nunții. Mai mult, pentru că este eveniment simbolic și nu are statut juridic, acesta poate fi oficiat de oricine, de la preot, la copii și prieteni. 

O ceremonie de reînnoire a jurămintelor este, așadar, destinată cuplurilor care sunt deja căsătorite sau într-un parteneriat civil împreună și doresc să-și reafirme angajamentul unul față de celălalt. Deși aceste ceremonii nu au niciun temei juridic, ele reprezintă o modalitate prin care vă puteți sărbători căsătoria. Puteți alege să vă reînnoiți jurămintele în prezența familiei și a prietenilor sau puteți decide să păstrați intimitatea participând doar voi doi. 

Motivele pentru care cuplurile aleg să organizeze o astfel de ceremonie sunt multiple, și diferă de la persoană la persoană. O aniversare speciala sau un moment dificil peste care ați trecut și simțiți că v-a întărit uniunea. Sau poate că familia și prietenii nu au putut participa la nuntă. Oricare ar fi motivul vostru, fiecare ceremonie este individuală și poate reflecta evenimente din viața voastră împreună, iar profesioniștii Nuntă pe plajă vor fi acolo pentru tine și se vor asigura că veți avea parte de momente memorabile și pline de bucurie!

Următoarele sunt exemple despre ceea ce s-ar putea întâmpla în timpul unei astfel de ceremonii: 

 • Introducere și bun venit; 
 • Menționarea copiilor, dacă este cazul;
 • Reînnoirea jurămintelor / promisiunilor;
 • Schimb de inele noi, suplimentare sau chiar folosirea celor originale;
 • Discursuri ale invitaților de la nunta oficială; 
 • Cuvinte de încheiere

Bineînțeles, cum fiecare cuplu este unic și are propria viziune, fiecare parte a ceremoniei de reînnoire a jurămintelor poate fi modificată sau adaptată după bunul plac. 

Ce reprezintă reînnoirea jurămintelor de căsătorie? - nuntapeplaja.ro

2. Reînnoire jurăminte de căsătorie – Cum să organizați o ceremonie ca la carte?

Nicio ceremonie de reînnoire a jurămintelor nu este la fel, de aceea fiecare cuplu căsătorit ar trebui să-și reflecte propriul stil cu privire la modul în care să decurgă evenimentul. Este important să alegeți ceva semnificativ pentru amândoi. De exemplu, dacă doriți să faceți asta undeva pe plajă, rețineți că puteți economisi timp și bani prețioși apelând la serviciile Nuntă pe plajă, ai cărui consultanți cu experiență pot face din reînnoirea jurămintelor o experiență cu adevărat unică – în acest fel, vă puteți bucura de eveniment alături de invitați, fără a avea nici un fel de griji cu privire la organizare!

Iată care sunt pașii prin care să organizați ceremonia perfectă:

 • Începeți să faceți un plan. Indiferent dacă alegeți să faceți acest lucru în România sau în altă țară, un restaurant sau o simplă întâlnire acasă, evenimentul poate fi organizat atât într-un mediu formal, cât și informal. În timp ce reînnoirea jurămintelor nu este recunoscută de religiile organizate, sunt și preoți care pot ține ceremonii simbolice într-un lăcaș de cult.
 • Stabiliți data și trimiteți invitațiile. Majoritatea cuplurilor aleg să își reînnoiască jurămintele în aceeași zi cu aniversarea nunții, dar nu există nicio regulă în acest sens. Ar trebui să alegeți o dată care se potrivește programului vostru, dar și al invitaților. De exemplu, dacă ți-ai făcut nunta în timpul unei ninsori, poți actualiza acea amintire alegând o zi în timpul verii sau într-o destinație exotică. După stabilirea datei, nu uitați de invitații! Puteți opta pentru versiunea clasică sau cea virtuală, în funcție de invitați și de adaptabilitatea lor la tehnologie. Este important să le trimiți oaspeților invitații la ceremonie, deoarece le va comunica acestora la ce să se aștepte – dacă veți avea o petrecere și unde va avea loc, dacă va ține până târziu, precum o nuntă sau va fi doar o petrecere de zi, cu gustări și cocktailuri.
 • Alegeți locația. Puteți alege același loc în care ați spus “da” pentru prima dată sau un loc diferit, care să reflecte personalitatea voastră în calitate de cuplu, precum o ceremonie în străinătate, mai ales pentru că este o oportunitate de a avea o vacanță relaxantă. Cele mai populare destinații pentru reînnoirea jurămintelor sunt Grecia și Thailanda și, potrivit unui studiu din 2020, cuplurile pot chiar economisi bani dacă aleg să organizeze un eveniment într-una dintre aceste locații. Pentru unele familii, reînnoirea jurămintelor are și un sens religios sau spiritual, astfel încât o biserică locală ar putea fi cea mai bună alegere. Dar, indiferent dacă doriți ca evenimentul să aibă loc în străinătate, într-un restaurant sau într-o biserică, asigurați-vă că alegerea va simboliza uniunea voastră în adevăratul sens al cuvântului!
 • Scrieți-vă jurămintele. Jurămintele sunt elementul central al ceremoniei și cel mai iconic moment al evenimentului. Prin urmare, este important să luați ceva timp și să reflectați la motivele pentru care faceți acest lucru și să vă exprimați sentimentele cu sinceritate. Scrieți despre toate momentele uimitoare prin care le-ați trăit în căsnicie și despre calitățile pe care le prețuiți cel mai mult unul la celălalt. Dacă sunteți firi creative, puteți compune o poezie sau chiar un cântec semnificativ.
 • Asigurați-vă că veți imortaliza momentele speciale. După ce ați trimis invitațiile și ați ales locul ideal, cel mai bun lucru de făcut în continuare este să angajați un fotograf bun pentru a documenta evenimentul. Astfel, momentele speciale și distractive vor fi surprinse de un profesionist, în timp ce vă puteți relaxa și bucura de ceremonie împreună cu oaspeții. De asemenea, dacă doriți să aveți amintiri mai dinamice, angajarea unui videograf poate fi o opțiune. În acest fel, puteți face ca ceremonia să fie surprinsă într-o formă de poveste – o ocazie de a privi înapoi și de a vă aminti acele momente speciale.
 • Alegeți o ținută potrivită. Dacă ești mireasă și te simți confortabil cu ideea, poți purta rochia de mireasă originală și un voal. În același timp, dacă alegi să îți faci o nuntă pe plajă, de pildă, poți opta pentru o ținută mai relaxată, formată dintr-o rochie scurtă, de vară, și o coroană de flori, în locul voalului. Pentru miri, smochingul de nuntă ar putea fi o alegere simbolică, dar o ținută mai casual ar fi o potrivire mai bună. Acestea fiind spuse, fie că alegi o ținută formală sau haine casual, cel mai important este să te simți bine și să te bucuri din plin de experiență!
Reînnoire jurăminte de căsătorie - Cum să organizați o ceremonie ca la carte? - nuntapeplaja.ro

3. Motive pentru care să alegeți o ceremonie de reînnoire a jurămintelor

Căsătoria este un angajament față de persoana pe care o iubești și cu care vrei să-ți petreci restul vieții. Ați ales să vă construiți o viață împreună și v-ați creat propria poveste. Este o oportunitate de a vă aminti promisiunilor inițiale, dar și de a include și alte experiențe sau lecții învățate în timpul căsătoriei. 

Iată cinci motive pentru care ar trebui să vă reînnoiți jurămintele:

 • Pentru a marca o aniversare. Ați ajuns la 5, 10 sau 25 de ani de căsnicie? O căsătorie care funcționează cu adevărat vine cu compromisuri, dragoste, provocări individuale și multe altele. Cel mai probabil doriți să sărbătoriți împreună cu prietenii și familia călătoria pe care ați parcurs-o, iar reînnoirea jurămintelor poate fi un mod semnificativ de a vă reafirma angajamentul unul față de celălalt. O ceremonie intimă, pe plajă, este o ocazie ideală pentru a vă exprima admirația și respectul unul față de celălalt, indiferent de cât timp sunteți căsătoriți. Multe cupluri au admis faptul că relația lor a devenit și mai puternică după o reînnoire a jurămintelor. 
 • Pentru a avea o altfel de nuntă. Dacă ați avut o nuntă despre care ați simțit că nu este cu adevărat ceea ce v-ați dorit, reînnoirea jurămintelor este o modalitate excelentă de a obține ceremonia visată. Unele cupluri preferă să aibă ceva restrâns, alături de un grup mic de oameni, sau chiar singuri, fără invitați, undeva într-o țară exotică. Nuntă pe plajă vă poate ajuta să aveți parte de o zi de vis, care să imortalizeze iubirea și afecțiunea pe care o purtați unul pentru celălalt! 
 • Pentru a împărtăși cu copiii. În cadrul unei astfel de ceremonii, copiii pot avea liniște sufletească atunci când vor vedea că relația părinților lor este puternică. Mai mult, este o oportunitate de a exprima angajamentul față de familie și cei apropiați. Pe lângă jurămintele cuplului căsătorit, și copiii pot să-și exprime aprecierea pentru relația părinților lor prin cuvinte frumoase și memorabile. 
 • Pentru a avea un moment romantic. Dacă simțiți că dragostea voastră unul față de celălalt este atât de profundă, încât doriți să-l împărtășiți cu toată lumea, atunci o ceremonie de reînnoire a jurămintelor poate fi o oportunitate de a exprima romantismul din relația voastră. În plus, este o ocazie de a reconfirma angajamentul unul față de celălalt într-un mod personal și sincer.
 • Pentru a o lua de la capăt. Când copiii sunt mai mari sau deja s-au mutat din casa voastră, poate fi un moment perfect pentru a vă reconecta și de a începe o nouă etapă din viețile voastre. Dacă un cuplu se gândește să își reînnoiască jurămintele, este pentru că ei vor ca aceste promisiuni să fie speciale și să reflecte profunzimea relației lor așa cum este în prezent. După ani de căsătorie și schimbări, relația voastră va fi luat mai multe căi diferite și veți simți nevoia să vă declarați altfel de angajamente unul față de celălalt. Astfel, anumite jurăminte pe care le-ați făcut prima dată s-ar putea să nu mai fie atât de relevante pentru amândoi în punctul actual al relației. Acest lucru se poate datora atât faptului că aveți priorități diferite față de începutul căsniciei, dar și pentru că ați crescut împreună ca un cuplu. Crearea unui nou set de jurăminte poate fi o modalitate minunată de a îmbrățișa schimbările prin care ați trecut și care au clădit angajamentul și dragostea dintre voi. 
Motive pentru care să alegeți o ceremonie de reînnoire a jurămintelor - nuntapeplaja.ro

O ceremonie de reînnoire a jurămintelor este, fără îndoială, o oportunitate de a sărbători un nou capitol în căsnicie, dar și o modalitate de a vă bucura de dragostea și maturitatea relației voastre alături de familia apropiată și prieteni. Consultanții Nuntă pe plajă pot face această experiență să fie cu adevărat memorabilă, pentru ca voi să vă celebrați căsnicia în felul vostru unic și personal – intra pe site și solicită oferta acum! În cele din urmă, tot ce contează este să vă concentrați pe conexiunea pe care o aveți și să vă bucurați din plin de această ocazie romantică!

Surse foto: Shutterstock.com, Pexels.com.