Primirea invitatilor la nunta: cum sa-i introduci pe cei dragi in povestea nuntii tale?

Primirea invitaților la nuntă: cum să-i introduci pe cei dragi în povestea nunții tale? - nuntapeplaja.ro

Ziua nunții este una dintre cele mai importante din viața oricărei persoane. Atunci când dragostea se instalează confortabil în viețile oamenilor, dorința de a crea o legătură cât mai strânsă și specială cu putință cu persoana iubită devine din ce în ce mai arzătoare, cum este, de altfel, și natural.

Importanța deosebită a evenimentului nu trebuie să aducă în viața nimănui, cu atât mai mult în cea a mirilor, nicio emoție negativă. Miza este, într-adevăr, foarte mare, însă cu calm și profesionalism poate fi rezolvată orice problemă apărută pe parcursul procesului de organizare a cununiei civile, a celei religioase și a petrecerii. Dacă ai decis să-ți unești drumul vieții cu cel al partenerului tău, atunci trebuie să spui ,,Nu!” oricărei dureri de cap legate de nuntă!

Unul dintre cele mai stresante și emoționante momente din cadrul unei nunți este acela al întâmpinării invitaților. Tot ce trebuie să faci este să dai frâu liber sentimentelor tale și ale alesului tău și să renunți la ideile preconcepute despre cum ,,trebuie” primiți invitații.

1. Primirea invitaților la nuntă: obiceiuri vechi și noi

Primirea invitatilor obiceiuri - nuntapeplaja.ro

Probabil cunoști deja toate cerințele de conduită legate de întâmpinarea oaspeților la petrecerea de celebrare a căsătoriei: mirii așteaptă sosirea invitaților alături de nași și de socri, urmând să ciocnească un pahar de șampanie cu fiecare dintre aceștia atunci când își fac apariția.

Pe majoritatea mirilor îi stresează teribil ideea de a petrece prima oră din seara vieții lor într-un singur loc, așteptând ca invitații să ajungă și eventual ascultând același marș de primire la nesfârșit.  Desigur, acest ritual de întâmpinare are un parfum al său, însă doar în contextul potrivit. Omul contemporan este mai puțin impresionat de formalismul impus de vechile tradiții și simte nevoia să se desprindă și să evolueze.

Nu începe cu stângul și nu trece obosit pe sub bolta de la intrare. Creează-ți propriile obiceiuri și nu te teme să comunici cu echipa care se ocupă de organizarea evenimentului. 

2. Idei de întâmpinare a invitaților la nuntă – pune-ți amprenta peste acest moment important

Idei de întâmpinare a invitaților la nuntă - pune-ți amprenta peste acest moment important - nuntapeplaja.ro

Sezonul nunților este, pentru fiecare tânăr, o perioadă foarte încărcată cu petreceri. Există câțiva ani din viața unui om în care majoritatea prietenilor săi aleg să-și unească destinele. În această frumoasă primăvară a vieții, ai ocazia să participi la zeci de astfel de evenimente și să observi ce plusuri și ce minusuri poate avea fiecare tip de organizare.

La fel cum tu și alesul tău ați auzit poate, la prea multe nunți același marș de întâmpinare și ați ciocnit aceleași șampanii cu aceiași miri epuizați, așa au experimentat și apropiații voștri. Omul simte când în spatele ritualului de întâmpinare este ascunsă nerăbdarea de a se încheia această etapă a evenimentului.

Alege să-ți pui amprenta peste momentul de primire a oaspeților și bucură-te de fiecare secundă din seara nunții. Invitații nu trebuie întâmpinați neapărat cu șampanie, ci pot servi și un signature cocktail preparat pe gustul mirilor. Muzica din perioada de întâmpinare nu trebuie să fie zgomotoasă și repetitivă, ci poate fi elegantă și relaxantă, îndemnând primii sosiți să se cunoască, să socializeze. De departe cel mai important aspect este lipsa nevoii mirilor de a fi prezenți la intrare. Comitetul de întâmpinare poate fi compus din câteva domnișoare de onoare sau chiar din una sau două persoane angajate, care au experiență în domeniu și știu să pună zâmbetul pe buzele invitaților.

Idei de întâmpinare a invitaților la nuntă - pune-ți amprenta peste acest moment important - nuntapeplaja.ro
Idei de întâmpinare a invitaților la nuntă - pune-ți amprenta peste acest moment important - nuntapeplaja.ro

3. Nunta, un eveniment stresant? Idei la care merită să renunți cât mai repede

Cum trebuie organizată o nuntă? Cum vreți tu și alesul tău și nicicum altfel! Atunci când vine vorba despre nunta voastră, fiți egoiști până la capăt și puneți-vă mereu pe primul loc. Comentarii nepotrivite vor exista indiferent de alegerile făcute în final, căci niciodată nu îi veți putea împăca pe toți. 

Renunță la ideea că impresiile celorlalți reflectă calitatea evenimentului. Cel mai important aspect pe care trebuie pus accentul este ca cei doi îndrăgostiți să-și amintească toată viața de clipele frumoase trăite împreună în ziua nunții. 

Atunci când începi să te gândești la organizarea nunții și nu numai, apelează la o echipă de profesioniști, care sunt gata să te asculte de fiecare dată când ai ceva de adăugat și să transforme toate dorințele tale în realitate. Nimic nu este imposibil atunci când ai lângă tine oameni de calitate, ambițioși și riguroși.

Așadar, uită de stres și nu mai încerca să te adaptezi tiparelor pe care se mulează marea majoritate. O nuntă reușită este, fără îndoială, una cu personalitate și pliată pe nevoile și sufletul mirilor. Voi sunteți cei mai importanți!

Surse foto: shutterstock.com, unsplash.com