Povestea Rochiei din Scoici – despre curajul de a merge pe tărâmuri necunoscute

Rochia de mireasa cu scoici

Pentru tine ce înseamnă curajul? Pentru noi, Nuntăpeplajă.ro, curajul înseamnă să îndrăznești să încerci lucruri noi, să mergi pe cărări necunoscute, să ai puterea să te ridici și să continui să mergi în direcția dictată de busola inimii.

Pentru tine ce înseamnă curajul? Pentru noi, Nuntăpeplajă.ro, curajul înseamnă să îndrăznești să încerci lucruri noi, să mergi pe cărări necunoscute, să ai puterea să te ridici și să continui să mergi în direcția dictată de busola inimii. Aceasta credință am dobândit-o în cei peste 5 ani și aproximativ 450 de evenimente organizate în care am învățat cât de important este să crezi în tine, să-ți urmezi intuiția și să depui tot efortul în organizarea unuia dintre cele mai frumoase evenimente din viața unui om: nunta.

Rochia de mireasa cu scoici

În acest articol vrem să-ți spunem o poveste, dar nu o poveste clasică. Povestea noastră este una modernă, despre o rochie specială confecționată din scoici și ale cărei fotografii au făcut înconjurul internetului. 

Povestea rochiei de mirească cu scoici: grijă, migală și atenție la detalii

A fost odată ca niciodată o rochie cu totul specială care a pornit motorul unui business inedit în România și în multe țări din Europa: o rochie de mireasă din scoici unică în lume. Această rochie specială de care s-ar îndrăgosti și o sirenă a fost creată și purtată de Ioana, fondatoarea NuntăpePlajă.ro, în 2016 în cadrul unui târg din domeniul nunților, pentru a promova un proiect pentru doritorii, care vor să se căsătorească la malul mării. 

La confecționarea acestei rochii superbe, Ioana a lucrat 16 ore, efort care a meritat pentru că presa a vuit despre ”vedeta” târgului de mirese. ”Duamna”, pentru că așa botezase Ioana rochia din scoici, simbolizează exact migala, atenția la detalii și doza de creativitate de care fiecare ceremonie organizată de Nuntăpeplajă.ro se bucură. Simbolizează de asemenea stresul inerent și problemele mărunte care nu se văd, dar care apar întotdeauna când lucrezi cu oameni din culturi diferite, așa cum se întâmplă în cazul nunților organizate de Ioana în Grecia, Mexic sau Thailanda.

Tot ceea ce nu se vede, dar se află în spatele unei nunți organizate ca la carte, pe o plajă de vis la fel ca în filmele americane, sunt multe ore de muncă, discuții aprinse cu furnizorii, experiența acumulată în timp, toate pentru a se plia pe cerințele și pretențiile mirilor, cu atât mai mult cu cât vorbim de o nuntă în străinătate. Organizarea unei nunți pe plajă este o dovadă de curaj, la fel ca îndrăzneala Ioanei de a crea o rochie unică, strategie de promovare care a dus la organizarea a peste 20 de nunți pe plajă, încă din primul an de activitate.

Fiecare etapă a businessului a fost plină de provocări. Un astfel de moment a fost când am îndreptat businessul spre sectorul Premium-Luxury sau când am intrat pe piața internațională. În acest context, am făcut foarte multe schimbări și investiții, atât în echipă, cât și în furnizori/servicii. Am crescut foarte mult standardele, iar rezultatele acestor noi direcții de business s-au văzut foarte repede, inclusiv prin acreditarea IADWP, pe care Nuntă pe Plajă a primit-o de la una dintre cele mai mari Asociații mondiale specializate în nunți și Wedding Destination.”, mărturisește Ioana despre proiectul ei de suflet. 

Povestea rochiei de mireasa cu scoici

De ce să îndrăznești să planifici o nuntă pe plajă

O nuntă pe plajă este visul multora, iar experiența este de neuitat atât pentru miri, cât și pentru invitați. Nu este doar unul dintre cele mai importante evenimente din categoria ”o dată în viață”, ci poate fi un moment de răsfăț, o amintire prețioasă alături de familie și prietenii apropiați. 

Locul în care are loc nunta dă tonul pentru întregul eveniment, iar plaja se dovedește a fi una dintre cele mai romantice locații posibile. Atmosfera unei nunți pe plajă este diferită de o nuntă tradițională, relaxarea fiind resimțită de toți invitații, inclusiv de miri. Dar, nu putem să nu recunoatem faptul că organizarea unei astfel de nunți nu este ușoară deloc. Avantajele colaborării cu un organizator de nunți este asul din mânecă și o să-ți spunem de ce: 

  • Organizatorul de nunți cunoaște locația, știe exact care sunt plajele cele mai liniștite, pentru că nu-i așa, nimeni nu și-ar dori turiști curioși la propria nuntă;
  • Cunoaște diverși furnizori, iar experiența anterioară este foarte importantă pentru a comunica exact ce vă doriți, ce fel de așteptări aveți;
  • Deține contracte cu florării locale, catering, fotografi, stiliști și alți furnizori de servicii la tarife mult mai rezonabile, decât ați discuta personal;
  • Informații de încredere privind legile și obiceiurile locale;
  • Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la bariera de limbă sau fusul orar; organizatorul nunții se va ocupa de tot;
  • Cazare pentru oaspeți și transport local de încredere.

Pentru a planifica acest eveniment important, ajutorul unui organizator de evenimente profesionist este foarte important. Dacă îți dorești o nuntă pe plajă, vorbește din timp cu familia și prietenii despre nunta în străinătate, astfel încât să își poată stabili un mic concediu și planifica bugetul din timp. 

Dacă ai nevoie de suport în organizarea unei nunți pe plajă, contactează-ne și stabilește o întâlnire cu unul dintre consultanții noștri pentru a afla cum poți să-ți transformi visurile în realitate.