Petrecerea burlacilor – Idei si cadouri de neuitat pentru ultima noapte de celibat

Nunta și ziua acesteia este unul dintre momentele pline de emoții pentru mire și mireasă. Până atunci însă, aceștia trebuie să treacă peste lunile de organizare, dar mai ales peste ultima noapte ca persoane necăsătorite. Petrecerea burlacilor este cea care îi „ajută’’ pe viitorii soț și soție să înțeleagă la ce renunță în momentul în care se căsătoresc.

Se pare că petrecerea burlacilor își are originile în Grecia Antică, în secolul al V-lea, î. Hr, când spartanii sărbătoreau ultima noapte de om neînsurat a unui bărbat care a doua zi se căsătorea. Chiar dacă tradiția a suferit modificări și a fost adaptată de-a lungul timpului, acum este una dintre cele mai distractive momente dinaintea unei nunți.

În ziua de azi, se organizează nu doar petrecerea burlacilor, ci și a burlăcițelor, amândoi mirii având dreptul la o ultimă noapte de libertate înainte de a-și asuma responsabilitățile familiale. Mai mult, întâlnirea între viitorul mire și mireasă cu prietenii cei mai buni poate avea la bază idei diverse de distracție, putându-se organiza chiar și cu câteva zile sau săptămâni înainte.

Sunt multe idei de organizare a unei petreceri a burlacilor, precum și cadouri care pot fi făcute fiecărui mire în parte, iar mai jos poți descoperi câteva propuneri pentru o noapte de distracție de neuitat pentru orice celibatar.

1. Petrecerea burlacilor și organizarea acestui moment de neuitat

Ce înseamnă petrecerea burlacilor? În ziua de azi, aceasta poate fi una dintre cele mai frumoase momente dinaintea unei nunți în care viitorii miri se întâlnesc fiecare cu cei mai apropiați prieteni, se distrează și își fac amintiri de neuitat. De cele mai multe ori, cavalerul și domnișoarele de onoare sunt cei care plănuiesc ultima noapte de celibat a celor ce urmează să se căsătorească, însă nu este exclus ca și aceștia din urmă să se implice în organizarea unei nopți de neuitat.

În trecut, doar bărbații aveau parte de o astfel de petrecere. Atunci ca și acum, momentul era pus la cale de cavalerii de onoare, al căror rol principal era să păzească viitorul mire de spiritele rele.

Acum, mireasa se poate bucura și ea de privilegiul de a-și putea sărbători ultima noapte de femeie fără responsabilități prin organizarea unei petreceri a burlăcițelor.

Pentru a avea o petrecere a burlacilor de neuitat, însă, este nevoie de o bună organizare, exact ca în cazul unei nunți. Astfel, dacă ești un apropiat al mirelui sau miresei și ai fost însărcinat sau însărcinată cu o astfel de atribuție, este bine să stabilești de dinainte mai multe detalii. Spre exemplu:

 • în funcție de data și locul în care are loc nunta, trebuie să stabilești când va avea loc petrecerea burlacilor;
 • numărul invitaților este și el important;
 • stabilirea bugetului în funcție de activitățile pe care vreți să le faceți;
 • stabilirea unor idei de cadou pentru petrecerea burlacilor din partea fiecărui invitat.

Este bine să ții cont și de faptul că nunțile pot fi organizate nu doar în România, ci și în străinătate, astfel că poți organiza petrecerea burlăcițelor, de exemplu, la destinație, indiferent care ar fi ea. În acest scop, poți lua legătura cu wedding plannerul care s-a ocupat de aranjamente, în cazul în care mirii au apelat la servicii specializate. Bineînțeles că într-o astfel de situație este bine să te sfătuiești și cu restul participanților despre bugetul disponibil.

1.1. Cine plătește petrecerea burlacilor

Petrecerea burlacilor poate avea la bază o mulțime de idei, mai ales că opțiunile sunt multe. De la cele tradiționale în care se merge într-un bar sau acasă la mire sau mireasă și până la unele mai deosebite, cum ar fi închirierea unei camere de hotel în care invitații să se distreze de minune. Cu atât de multe posibilități, poate apărea și întrebarea cine plătește petrecerea burlacilor?

Presupunând că întâlnirea este o surpriză pentru mire și mireasă, persoana desemnată se poate consulta cu toți participanții stabilind bugetul. Astfel, cheltuielile se pot împarți în mod egal. Mai există și posibilitatea ca fiecare invitat să contribuie cu câte ceva. Astfel, unul poate pune la dispoziție locul, altul se poate ocupa de băuturi, iar restul prietenilor își pot împărți sarcinile în funcție de mâncare, surprize pentru invitatul de onoare etc.

Pentru că există foarte multe idei care pot fi puse în practică la o petrecere a burlacilor, este bine ca toți cei implicați să cadă de acord asupra bugetului. În cazul în care ceremonia are loc în străinătate, organizatorul de evenimente poate veni cu soluții și propuneri adaptate specificului locului și chiar tematicii nunții, dacă se dorește.

1.2. Ce se face la petrecerea burlacilor

Se pot face foarte multe lucruri la petrecerea burlacilor. De la o simplă ieșire ca în vremurile bune când nimeni nu avea griji și până la o întâlnire intimă sau chiar o noapte de pomină, scopul acesteia este unul singur: ca viitorii miri să nu uite ultima lor noapte de celibatari.

Atunci când vine vorba despre petrecerea burlacilor și ce este aceasta, însă, este întotdeauna recomandat să se ceară și părerea invitaților de onoare: a mirelui și a miresei. Aceștia pot da mici indicii despre cum le-ar plăcea să își petreacă ultimele zile de celibatari. Fie că vor ceva mai restrâns, fie că vor să se distreze ca în adolescență în club, există destul de multe opțiuni în ceea ce privește activitățile care se pot face.

În funcție de locul în care se organizează petrecerea, se poate stabili și ce se va face în noaptea respectivă. De altfel, nu este exclus ca întâlnirea să aibă loc ziua, astfel încât să se facă și alte activități în afara celor clasice de mers în club sau statul la mire sau mireasă acasă.

Ca organizator a petrecerii burlacilor, poți propune participanților să ieșiți din tiparele clasice și să apelați la idei inedite cu ajutorul cărora să îi oferiți celui mai bun prieten sau prietene o zi de neuitat. Acesta este și motivul pentru care este recomandat să stabiliți întâlnirea cu câteva săptămâni înaintea nunții.

Rolul petrecerii burlacilor este acela de a avea amintiri de neuitat și poate fi parte integrantă a pregătirilor și organizării nunții, de aceea este bine să rămâneți deschiși și ideilor inedite, nu doar celor clasice sau tradiționale de noapte în club.

2. Idei pentru petrecerea burlacilor

Gama ideilor pentru petrecerea burlacilor s-a extins destul de mult în ultimii ani. Posibilitățile de călătorie și prețurile mai accesibile au început să dea aripi celor care vor să se căsătorească în destinații exotice și să aleagă țări frumoase precum Grecia, mai aproape de casă, și chiar Mexic, pentru cei care doresc o locație cu adevărat spectaculoasă.

Partea bună este că aceste locuri pot fi alese și pentru a pune în aplicare diverse idei pentru petrecerea burlacilor. Astfel, o călătorie de o săptămână sau mai mult alături de cavalerul de onoare și câțiva prieteni apropiați ca o ultimă amintire din viața de celibatar sau un city-break pentru mireasă și domnișoarele de onoare pot fi propuneri inedite de distracție care să iasă din tipare. De asemenea, mersul la un concert al formației preferate poate fi o surpriză reușită.

Petrecerea burlacilor și a burlăcițelor poate însemna și o aventură extremă de o zi, precum practicarea unui sport extrem pentru amintiri de neuitat.

O idee inedită de a petrece o ultima zi de celibatar este folosirea unui hobby al viitorilor miri pe care participanții o pot organiza sub formă de surpriză. De asemenea, dacă timpul sau alte motive nu permit o întâlnire în care să faceți mai multe activități, se poate merge și pe ideea clasică de ieșire în club sau alt loc.

Pentru că tradiția presupune striptease-ul atât pentru mire, cât și pentru mireasă, este recomandat ca aceștia să fie întrebați dacă sunt de acord. Astfel, ca prieteni veți ști până unde puteți merge cu ideile pe care le puteți pune în practică. În definitiv, ce se face la petrecerea burlacilor trebuie să țină cont și de dorința celor în onoarea cărora se organizează.

În alegerea ideilor pentru o petrecere de neuitat înaintea unei nunți, se poate ține cont și de următoarele aspecte:

 • ziua în care doriți să organizați petrecerea în funcție de data nunții;
 • cât durează petrecerea, dacă este ceva simplu de o seară sau un city-break de 2-3 zile;
 • programul fiecărui participant;
 • buget.

Toate aceste aspecte trebuie avute în vedere la organizarea petrecerii burlacilor pentru a ieși așa cum trebuie, dar mai ales pentru ca viitorii miri să se distreze și să nu uite amintirile create cu aceasta ocazie.

În afara întâlnirii și a distracției, este recomandat ca fiecare invitat să aducă și un cadou care să amintească mirelui sau miresei de petrecerea burlacilor. Și în acest caz, ideile sunt destul de multe, rămânând la aprecierea fiecărui prieten ce dorește să dăruiască.

 3. Cadouri pentru petrecerea burlacilor

Ca și ideile de organizare, cadourile pentru petrecerea burlacilor sunt destul de multe și variate, astfel că fiecare invitat are de unde alege. Desigur, este recomandat ca darurile să fie în pas cu tematica petrecerii, însă nu este obligatoriu.

Pentru a personaliza cadoul pentru petrecerea burlacilor și a burlăcițelor, fiecare invitat se poate gândi la ceea ce îl leagă de viitorul mire sau mireasă și să îi dăruiască ceva care a dus la legarea unei prietenii trainice. Astfel, îi vei arăta cât prețuiești relația dintre voi.

Din punct de vedere practic, iată câteva idei de cadou pentru un burlac în ultima sa noapte de celibat:

 • jocurile de cuplu pot fi cadouri destul de plăcute pentru activitățile viitorului mire;
 • voucherele pentru diverse activități singur sau în doi ori care au legătură cu un hobby al mirelui pot fi la fel de apreciate;
 • sticlele cu băuturi fine care pot fi băute la petrecere sau care să aibă un mesaj deosebit și care pot fi păstrate de mire sunt o idee care poate fi pusă în practică destul de ușor;
 • obiectele personalizate cu data petrecerii sau cu mesaje amuzante, de la un tricou sau trofeu pentru viitorul soț pot aduce încă un strop de distracție întâlnirii;
 • un album foto cu momentele speciale petrecute alături de prietenii prezenți este o dovadă a tuturor clipelor care v-au apropiat.

Alegerea unui cadou pentru petrecerea burlacilor, însă, poate ține cont și de personalitatea mirelui, iar cavalerul de onoare care îl cunoaște cel mai bine se poate gândi la un dar care să-i facă plăcere sărbătoritului.

În ceea ce privește ideile de cadouri pentru petrecerea burlăcițelor, domnișoarele de onoare care sunt și cele mai bune prietene ale miresei se pot gândi la:

 • o plimbare cu limuzina special împodobită pentru viitoarea mireasă;
 • cadourile personalizate sub formă de obiecte cu un impact sentimental deosebit, ca și în cazul mirelui;
 • jocurile în doi pot fi o idee amuzantă și în cazul miresei;
 • un voucher pentru o zi la spa, masaj sau orice alt moment de relaxare chiar înaintea nunții este un cadou nu doar frumos, ci și foarte util pentru calmarea emoțiilor înaintea evenimentului;
 • bijuteriile pot fi și ele cadouri cu ocazia petrecerii burlăcițelor.

De asemenea, organizarea petrecerii în sine, dacă burlăcița nu este pusă în temă, poate fi o surpriză la care participă toate domnișoarele de onoare.

Sunt foarte multe idei de cadouri pentru petrecerea burlacilor, acestea putând fi alese în funcție de tematica întâlnirii, activitățile pe care prietenii mirilor vor să le organizeze, precum și de personalitatea celor doi sărbătoriți.

Ce înseamnă și ce se face la petrecerea burlacilor? În comparație cu acum câțiva ani, când ideile nu erau atât de numeroase, acum există foarte multe activități care se pot organiza și care pot ieși din cadrul tradițional al ieșirii în club. Bineînțeles că organizarea unei întâlniri cu mirele și mireasa se poate face într-un cadru mai intim sau printr-o plecare de câteva zile, însă la fel de bine, se poate merge pe ideea unui buget fix la care fiecare invitat stabilește cu ce dorește să contribuie.

În concluzie, petrecerea burlacilor și a burlăcițelor se poate desfășura cu câteva săptămâni sau zile înaintea nunții. Se poate merge atât pe idei inedite, precum și cadouri deosebite pentru viitorul mire și mireasă, însă cel mai important lucru este că aceasta întâlnire are ca rol distracția și crearea de momente deosebite înaintea unuia dintre cele mai frumoase evenimente din viața sărbătoriților.

Sursa foto: Pexels.com

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.