Nu mai încape îndoială că orice cuplu își dorește să își vadă visele împlinite în ziua nunții. Întreaga experiență, detaliile și semnificațiile acesteia trebuie să se materializeze exact așa cum vă imaginați voi și nimic nu trebuie să vă stea în cale.
Nu mai încape îndoială că orice cuplu își dorește să își vadă visele împlinite în ziua nunții. Întreaga experiență, detaliile și semnificațiile acesteia trebuie să se materializeze exact așa cum vă imaginați voi și nimic nu trebuie să vă stea în cale.Nu mai încape îndoială că orice cuplu își dorește să își vadă visele împlinite în ziua nunții. Întreaga experiență, detaliile și semnificațiile acesteia trebuie să se materializeze exact așa cum vă imaginați voi și nimic nu trebuie să vă stea în cale.
Dacă anumite persoane își doresc o nuntă cu specific clasic sau glamourous, altele au un stil de viață mai boem, adoră estetica naturală și doresc să organizeze o nuntă care să le reflecte personalitățile și gusturile. În articolul de mai jos vei descoperi cele mai bune idei pentru a pune în desfășurare un eveniment rustic, cu toate amănuntele pe care le implică.
Cuprins
1. Nunta rustică – cum surprinzi esența unei astfel de tematici
Organizarea unei nunți cu o tematică centrală te ajută să ai parte de un eveniment unitar și coerent, să eviți amestecurile de stiluri ce pot duce la un fiasco și să beneficiezi de o direcție clară, care va duce la eficientizarea întregului proces. Dacă tu și jumătatea ta sunteți hotărâți să vă căsătoriți printr-o ceremonie inspirată din estetica rustică, atunci trebuie să înțelegeți exact ce presupune o astfel de temă.
Diferențe între o nuntă rustică și una boho chic
Adesea, se pune semnul egal între nunțile rustice și cele boho chic. Chiar dacă au unele elemente comune, aceste două stiluri sunt, în esență, diferite. Petrecerile rustice au la bază elemente organice, de inspirație outdoor. Din punct de vedere vizual, se face apel la o paletă de culori naturală, neutră, cu forme și texturi nefinisate. Printre materialele cel mai des întâlnite se numără lemnul, sticla, broderiile, dantelele și țesăturile mai dure. Aranjamentele florale vor fi realizate din flori de câmp, iar iarba și frunzișul își vor găsi loc ca elemente accesorizante.
Nunțile rustice sunt romantice, se folosesc de lumina caldă a apusului care pică blând peste hambar, iar detaliile sunt simple și fermecătoare, în același timp, amintind de un stil de viață relaxat, în care lucrurile se petrec în tihnă, fără grabă.
Pe de altă parte, cele de inspirație boho chic au o notă eclectică, sunt puse în practică mai ales de oamenii excentrici și merg pe asocierea mai multor stiluri. Paleta cromatică este una variată, cu nuanțe intense, iar în privința decorațiunilor se merge pe soluții alternative, ieșite din tipar. Imprimeuri, macrameurile, franjurii și obiectele vintage sunt doar câteva dintre detaliile pe care le vei observa la un astfel de eveniment.
2. Locații inspirate pentru o nuntă rustică
Așa cum bănuiești deja, printre primele decizii pe care trebuie să le iei cu privire la organizarea nunții se referă la alegerea locului în care aceasta va avea loc. Pentru o nuntă rustică reușită, ai la dispoziție o multitudine de variante care să te ajute să-ți creeze cele mai frumoase și fermecătoare amintiri.
Pe plajă
Poate că nu te gândeai, însă o ceremonie rustică de efect poate avea loc chiar pe plajă. Decorul dintr-un astfel de loc are toate atuurile pentru a oferi un cadru de vis nunții tale. Dacă nu te încântă ideea de a organiza nunta pe o plajă din România, nu ai de ce să renunți la această opțiune. Nuntăpeplajă.ro îți oferă posibilitatea de a-ți desfășura ceremonia și petrecerea în locuri splendide, din următoarele zone: Grecia, Riviera Franceză, Cuba, Mexic, Thailanda, Bora Bora, Dubai, Spania sau Zanzibar. Prin urmare, nimic nu te poate reține în a crea o zi de poveste pentru tine și partenerul sau partenera ta.
Avantajele nunților pe plajă sunt numeroase: te scapă de organizarea unui eveniment tradițional și lipsit de personalitate, îți oferă ocazia să inviți doar persoanele pe care le dorești alături de tine în aceste momente speciale și îți oferă toată libertatea de care ai nevoie ca să te simți cu adevărat special.
La un castel din provincie
Dacă vrei să acorzi nunții tale o notă mai elegantă și fastuoasă, atunci te poți orienta către un alt tip de locație special: un castel medieval. Avantajul acestei variante este că nu trebuie să te mai preocupi pentru decor. Peisajul este unul aparte, impunător, dar care păstrează din efectul rustic pe care ți-l dorești. Un astfel de cadru vei găsi la Castelul Bran din Transilvania, un monument istoric faimos de pe teritoriul României. Dracula Wedding poate fi formula prin care dai glas planurilor tale de nuntă.
În locațiile din apropierea orașului
Cu siguranță, a treia opțiune potrivită pentru o nuntă de acest gen o reprezintă locațiile din zonele rurale, aflate lângă centrele urbane. Nici în acest caz nu trebuie să te preocupi cu alegerea decorului și poți să discuți cu organizatorul de evenimente despre acele detalii care să individualizeze evenimentul. Poți opta pentru o nuntă în aer liber sau una în interior, într-un spațiu primitor, marcat de armonia de la sat.
Orice variantă alegi, trebuie să știi că reușita constă în atenția la detalii, în adaptabilitate și în capacitatea organizatorului cu care colaborezi de a-ți îndeplini dorințele și de a te ghida către cele mai bune opțiuni pentru tine, fără să uite de eficientizarea resurselor. După ce ai selectat locul în care va avea loc evenimentul, îți poți îndrepta atenția către celelalte aspecte, precum ornamentele și meniul.
3. Aranjamente florale și alte decorațiuni pentru nunți cu specific rustic
Atmosfera de care te vei bucura în ziua nunții este creată prin intermediul decorului și al ornamentelor. Este de la sine de înțeles că ele trebuie să se afle în armonie cu tematica evenimentului și cu aspectul locației unde se va desfășura acesta.
Dat fiind faptul că nunta în sine are două părți (ceremonia religioasă și petrecerea), trebuie să iei în calcul ambele momente atunci când planifici cum va arăta decorul. Pentru ceremonia religioasă, ca să ai parte de un ritual magic, optează pentru desfășurarea în aer liber. Arcada cu flori nu poate să lipsească dintr-un astfel de cadru. Alege florile preferate, un suport din lemn, la care poți să adaugi și alte accesorii, precum o cortină diafană. Asigură-te că designul scaunelor va fi în ton cu arcada și nu uita să le ornamentezi în același stil, cu flori similare.
În ceea ce privește petrecerea, va trebui să ai în vedere atât aranjarea spațiului, cât și amănuntele care întregesc decorul: aranjamentele florale, mesele, platourile și tacâmurile, precum și decorațiuni sperata.
Ca să nu te îndepărtezi de abordarea rustică, poți opta pentru amenajarea unor mese lungi, care să imite festinurile din trecut. Renunță la acoperămintele pentru masă, pentru a te bucura de aspectul natural și nefinisat al lemnului. Alege seturi de veselă simplă, minimalistă sau mergi pe varianta unor platouri vintage, cu ilustrații. Un efect deosebit îl oferă tacâmurile din metal de diverse nuanțe.
Aranjamentele florale de pe mese trebuie să păstreze o notă relaxată și autentică. Florile de câmp sunt cea mai potrivită opțiune într-un asemenea cadru. Pentru aceste, sunt adecvate recipientele din sticlă transparentă. Ca să dai o notă veridică întregului plan, alege case de diverse mărimi și texturi. Candelele și lumânările nu pot lipsi din centru.
Pe lângă mese, trebuie să ai în vedere și celelalte elemente de decor. Un farmec aparte îl oferă instalațiile cu lumini discrete. De asemenea, orice ornament care face trimitere la mediul rustic este binevenit: o bicicletă vintage, cutii din lemn pentru depozitarea florilor, și indicatoare realizate din diverse materiale. Meniurile, așezarea invitaților la masă, dar și alte informații utile pot fi prezentate cu ajutorul tăblițelor negre cu cretă.
De asemenea, nu uita de invitații și de cardurile cu numele oaspeților, care se vor afla pe mese. Cel mai potrivit design este unul simplu, pe hârtie de culoare neagră sau bej, pe care un ilustrator să aștearnă cu scris caligrafic informațiile despre ceremonie.
4. Nunta rustică – un meniu pe măsură
Pentru o experiență completă, nu poți neglija unul dintre elementele centrale ale unei petreceri de succes: felurile de mâncare. Din fericire, atunci când ai o abordare liberă și modernă, nu trebuie să îți mai bați capul cu un meniu ca pe vremuri, cu numeroase preparate grele, care nu mai sunt pe placul nimănui. La o nuntă rustică, invitații se așteaptă la un meniu lejer, cu ingrediente proaspete, care să-i energizeze și să le permită să se simtă bine până târziu în noapte. De aceea, este recomandat să optezi pentru feluri de mâncare ușoare, preponderent vegetariene, de proveniență organică, pentru a reda cât mai mult din stilul de viață rustic care te-a inspirat în planificarea nunții.
Dacă îți dorești ca oaspeții tăi să se bucure de libertatea de a alege ce vor mânca, atunci optează pentru servirea unui bufet suedez, bogat în legume, brânzeturi și delicatese proaspete. În cazul gustărilor, quiche-urile și plăcintele pot reprezenta o variantă optimă. În ceea ce privește snacksurile dulci, poți avea cele mai creative idei: gogoși, turtă dulce, tarte cu fructe, macarons, biscuiți și dulceață, brioșe și chiar înghețată artizanală.
Și băuturile se pot bucura de o prezentare specială: sticle de vin și bere artizanală în cutii cu gheață pentru a-și păstra prospețimea, sucuri naturale și limonade servite din recipiente cu robinet.
În ceea ce privește tortul, designul lui trebuie să păstreze aceeași notă rustică, simplă și autentică. Evită ornamentele aglomerate, în culori tari și optează pentru variante simple, dar elegante, realizate din flori, fructe de pădure sau frunze. În funcție de preferințele tale, ele pot fi comestibile sau nu. Nuanțele neutre de alb, bej și maro, realizate cu ajutorul unor ingrediente precum vanilie, ciocolată sau frișcă, vor asigura armonia cromatică alături de restul elementelor decorative din peisaj. Și în cazul tortului, prospețimea și lejeritatea trebuie să primeze. Alege un tort de dimensiuni cumpătate și mizează pe aspectul vizual pentru a-ți impresiona invitații. Variantele cu fructe și ingrediente ușoare sunt cele mai potrivite pentru o nuntă rustică.
5. Ce greșeli să eviți când organizezi un astfel de eveniment
Planificarea unei nunți este proces anevoios și care poate ridica numeroase dificultăți. De multe ori, din prea mult entuziasm sau din lipsă de informații, mirii fac alegeri nepotrivite și nu sunt mulțumiți de rezultat. Iată cum poți să eviți o astfel de situație.
Nu amesteca stilurile și nu le confunda între ele.
Chiar dacă nu ai cunoștințe avansate în organizarea evenimentelor sau în domeniul designului, este recomandat să te informezi înainte de a începe procesul de organizare a nunții. Încearcă să înțelegi exact ce înseamnă stilul rustic și ce presupune un asemenea cadru. În caz contrar, vei risca să alegi decoruri care nu se află în armonie, iar întregul moment va fi unul nereușit.
Alege un organizator care îți poate satisface toate așteptările.
Ca să eviți orice șansă de a da greș în planificarea nunții, apelează la serviciile unui expert care te poate îndruma pas cu pas și, mai mult decât atât, deține soluțiile pentru cerințele și așteptările tale. Nunta nu este un moment pe care să îl lași la voia întâmplării și, de aceea, trebuie să ai lângă tine cei mai pregătiți oameni, dedicați scopului de a-ți transforma visele în realitate. Spre deosebire de o nuntă obișnuită, una rustică te poate pune în dificultate, deoarece necesită o atenție sporită la detalii. Așa că lasă specialistul să te ajute.
Nu face rabat de la amănuntele fastuoase.
Multe persoane cred că o nuntă rustică este una simplă și lipsită de fast, însă nimic nu este mai fals. Un astfel de eveniment se poate bucura de grandoarea pe care o întâlnești într-un ballroom strălucitor, dacă știi cum îmbini armonios toate elementele și să nu eziți să faci alegerile cele mai îndrăznețe.
Momentului unic al nunții tale, marcat de semnificații puternice, nu trebuie să-i lipsească nimic. Dacă ai decis să abordezi stilul rustic, asigură-te că totul va decurge așa cum te aștepți, până la cel mai mic detaliu. Comunică deschis cu organizatorul de evenimente și ascultă-i recomandările, bazate pe experiențele anterioare. Fie că vei avea o nuntă pe plajă sau într-un castel încântător la munte, splendoarea trebuie să fie termenul care să descrie această zi specială din viața ta.
Surse foto: Unsplash.com, Pexels.com, Pinterest.com