Nunta pe Riviera Atenei

Având una din cele mai frumoase colecții de insule, Grecia este locul perfect pentru o nuntă de destinație, nuntă pe plajă în Grecia. Cu peisajele pitorești pe care le oferă pentru albumul de nuntă, cu plajele exotice și frumusețea grandioasă a apusurilor de soare sau cu preparatele delicioase pe care le oferă gurmanzilor dornici să le savureze, Grecia poate oferi locații autentice pentru o experiență de basm a unei nunți.

Chiar dacă Atena este cunocută pentru vestigiile arheologice, muzeele impresionante bogate în artefacte, zone pline de istorie și mit de jur împrejur, ea oferă și un cadru de vis pentru unul dintre cele mai importante evenimente din viața oricui. Riviera Atenei are propriile faleze și plaje, unde poți profita de apa limpede și sărată a mării Egee și unde poți crea un decor de poveste pentru nunta ta.

Riviera Ateniană arată minunat și de-a lungul drumului Coastei lui Apollo sau Coastei de Aur, unde se află plaje mari și mici cu petice de iarbă îngrijite și palmieri și foarte multe taverne cu fructe de mare. Practic este un peisaj marin întrerupt doar din când în când de leandri viu-colorați, plaje cu șezlonguri și umbrele sau plaje mai sălbatice, care au doar umbra copacilor de pe faleză, porturi cu veliere mici, parcuri cu terenuri sportive, restaurante, baruri sau cafenele pe nisip.

Există foarte multe plaje, mai mult sau mai puțin amenajate, unde poți să încerci cum se simt marea, nisipul și scoicile pe litoralul Greciei și unde s-ar putea desfășura într-un peisaj de vis o nuntă pe plajă în Grecia. Printre plajele celebre de pe Riviera Atenei se numără:

 • Glyfada este cunoscută pentru plaja sa nisipoasă și pentru Catedrala Ortodoxă Sfinții Constantin și Elena, cu o cupolă impresionantă, situată într-o piață cu vedere la Marea Egee. Atmosfera elegantă de la malul mării este amplificată de designerii internaționali, buticurile locale, magazinele de bijuterii și galeriile de artă. În jurul bulevardului de pe mal se află numeroase taverne ce servesc fructe de mare, cluburi de noapte, cluburi de yahting, restaurante gourmet și cocktail baruri deschise până târziu.
 • Vouliagmeni este o stațiune aflată în plină expansiune unde vei găsi plaje luxoase frecventate de persoane bogate. Este renumită pentru zonă împădurită, cu două peninsule mici, Kavouri și Lemos, care au unele plaje amenajate foarte frumoase, câteva plaje libere, unele zone bune de înot fără roci și unele dintre cele mai frumoase hoteluri din stațiunile de pe continent. Fiind o zonă mai îndepărtată de port și de oraș, apa este mai curată, mai puțin poluată. În imediata apropiere a stațiunii vei găsi indicatoare către lacul Vouliagmeni cu ape termale și efect binefăcător pentru sănătate, aflat într-un peisaj sălbatic înconjurat de păduri de pini și stânci
 • Doritorii de intimitate pot lua în considerare plaja Legrena, o plajă mai retrasă în imediata vecinătate a celui ma sudic punct din peninsula Attica. Apele sunt foarte curate, ideale pentru înot.

În afara peisajelor de vis, în Grecia există multe tentații, de-a lungul Rivierei existând multe locații unde poți fi tentat de preparate grecești care mai de care mai tentante, proaspete și bine gătite. De altfel se spune despre Atena că este orașul în care n-ai cum să mori de foame și de sete. Ai putea să-ți prelungești nunta pe plajă în Grecia cu o lună de miere unde poți petrece seri romantici, să vezi cel mai frumos apus de soare și să te răsfeți cu preparate delicioase, cu care sigur ți-ai răsfățat și invitații la nunta pe plajă în Grecia.

 • Mezedes (antreuri): horiatiki – salată grecească); gemista – legume umplute – roșii, dovlecei; dolmathakia – varianta locală de sărmăluțe; celebrul iaurt tzatziki; salată de icre – taramosalata; feta saganaki – brânză asezonată cu mirodenii, trecută prin ou și făină și prăjită; kourou – pateuri cu brânză feta; spanakopita – plăcintă cu spanac; kokoretsi – organe învelite în prapur, fripte în frigare; caracatiță (octopus) de obicei preparată la grătar; sepie (calmar) prăjită; scoici pregătite în fel și chip și udate cu celebrul sau ouzo și diverse cocktailuri.
 • Fel principal: musaka; pastitsio – un fel de musaca, dar cu paste; souvlaki – frigărui numai cu carne; gyros; stifado (tocăniță); carne la grătar – pui, porc sau pește, servit de obicei numai cu lămâie alături; celebrul ied sau miel grecesc la cuptor, toate stropite cu vin sau bere.
 • Deserturi de ciocolată cu migdale și miere, galaktoboureko – delicioasele produse de patiserie umplute cu cremă și acoperite cu zahăr pudră; loukomades (gogoși); bougatsa – șarlote; prăjiturele halvasi, eventual cu topping de înghețată și/sau sirop de rodie; sau glyka tou koutaliou (iaurt cremos cu fructe confiate)

Până la urma dintre toate locațiile pentru o nuntă exotică pe plajă, de ce ai alege nuntă pe plaja în Grecia pe Riviera Atenei?

 • Riviera Atenei este foarte accesibilă, atât pe cale aeriană cât și pe cale terestră. Și pentru invitați și pentru miri este comod de ajuns.
 • Poți oferi invitaților o experiență aparte, unde în afara de soare și plajă există locuri de vizitat și multe posibilități de distracție. Peisajul grecesc este absolut încântător, cu munte și mare, iar plajele, deși de dimensiuni reduse și pe alocuri cu pietriș, sunt o invitație pentru distracții romantice și nonconformiste.
 • Experiență gastronomică variată cu preparate delicioase și proaspete.
 • Cadru de nuntă unic cu peisaj și atmosferă de vis unde te poți bucura de nuntă ca de o vacanță, unde vii invitat la propriul eveniment. În caz că îți dorești prelungirea mini-vacanței cu luna de miere vei avea o paletă mai largă de activități și destinații.
 • Apusurile de soare ale Atenei, reflectate de apele albastre și frumoase ale Mării Egee sunt cu adevărat unice și impresionante.
 • O nuntă pe plajă în Greciaeste surprinzătoare și elegantă într-un paradis aproape de oraș.

Nunta pe plajă în Grecia este mai mult decât o nuntă obișnuită, este o mini vacanță în care atât mirii, cât şi invitaţii se bucură de soare, de plajă, de peisaje fantastice. Cu o echipă profesionistă și cu experiența a peste 400 de evenimente în diverse colturi ale lumii, #nuntapeplaja poate organiza nunta în Grecia în mai multe locații din Grecia, inclusiv pe Riviera Atenei.