fbpx

Nunta pe plajă: Destinația Thailanda

nunta in thailanda

Thailanda este cunoscuta drept una dintre cele mai prietenoase destinații de vacanță, fiind cunoscută și sub numele de „țara zâmbetelor”. Este un fapt cunoscut că localnicii sunt binevoitori, zâmbitori și gata să își ofere ajutorul. Așa că, dacă de multă vreme vă surâde ideea de a avea o nuntă pe plajă, Thailanda poate fi exact destinația pentru unul dintre cele mai speciale momente din viața voastră.

Thailanda a devenit o destinație foarte populară în rândul românilor, iar lucrul acesta s-a datorat în primul rând zborurilor din ce în ce mai accesibile. Însă, există o mulțime de alte motive pentru care să alegi o nuntă pe plajă în Thailanda și despre ele îți vom povesti în rândurile următoare. 

5 motive pentru a alege o nuntă pe plajă în Thailanda 

Indiferent de religie, naționalitate sau cultură, avem cu toții un lucru în comun – ziua nunții este un moment extrem de important și, prin urmare, ne dorim ca aceasta să fie specială. Un număr din ce în ce mai mare de tineri aleg să spună cel mai hotărât DA din viața lor în Thailanda, optând pentru o experiență de nuntă ca o vacanță, care include plaje cu nisip alb, briză tropicală și mult soare. Probabil nu știai, dar nunțile în Thailanda sunt considerate o legătură sacră și sunt luate în serios extrem de mult, acestea constând într-un schimb din tradiții și ritualuri frumoase pentru a binecuvânta cuplul căsătorit, numite thong mun.

Chiar dacă voi nu vă organizați o nuntă în tradiția budistă, ci în stilul vostru tradițional dar pe un tărâm încărcat de multă spiritualitate, nunta voastră în Thailanda va fi cu siguranță una de neuitat dintr-o mulțime de motive:

  1. Peisaj de vis. Imaginați-vă albul delicat al rochiei de mireasă în contrast cu albastrul turcoaz al oceanului, unde soarele cald transformă pielea în aur. Dacă sunteți fanii plajelor cu nisip fin și cu apă limpede prin care vă puteți vedea tălpile, atunci cu siguranță Krabi reprezintă o alegere potrivită, deoarece este o regiune extrem de atractivă din punct de vedere estetic, grație plajelor sale. Una dintre aceste plaje superbe este Railay, pe care se poate ajunge exclusiv cu barca. Locul este de vis, o bucată ruptă din rai, cu apă turcoaz, relief stâncos și o liniște deplină. O altă variantă de plajă este Ao Nang, împânzită de restaurante și baruri care organizează petreceri fastuoase atât pe timpul zilei, cât și noaptea. 
nunta in thailanda 2021

De asemenea, dacă vă doriți pentru nunta pe plajă un peisaj de-a dreptul spectaculos, cu o prilveliște care vă va tăia respirația, cu siguranță veți fi uimiți de vederea din Templul Rasaritului, considerat centrul universului de către tibetani și budiști. 

  1. Mâncare divină. Trebuie să recunoaștem că mâncarea thailandeză este una dintre cele mai gustoase, un spectacol de gust și arome, în care orezul și accentele picante predomină. De la cel mai ieftin cărucior de stradă până la cel mai bun restaurant, senzația pe care ți-o lasă mâncarea thailandeză este una fără egal. Tăiței Pad Thai, supă Tom Yum, salată picantă de papaya, pește chili, mango cu orez sau pur și simplu lapte de cocos proaspăt sunt doar câteva dintre deliciile culinare. Și dacă bucătăria thailandeză nu vă gâdilă papilele gustative, există o mulțime de mâncăruri internaționale pentru care puteți opta la nunta pe plajă pe care vi-o doriți. Thailanda este un loc internațional datorită numărului enorm de turiști care vin an de an. 

De asemenea, unele dintre cele mai bune restaurante cu sushi din afara Japoniei se află în Bangkok. Și în mod surprinzător, puteți găsi, o varietate mare de mâncare europeană și mexicană excelentă, despre care se spune că este cea mai bună din afara Americii de Nord.

  1. Prețuri mici. În comparație cu alte destinații internaționale populare, costul unei nunți în Thailanda este destul de accesibil, cu o gamă largă de plaje și restaurante din care să alegeți. În funcție de cerințele nunții, cum ar fi dacă doriți o ceremonie în stil occidental sau în stil thailandez – împreună cu numărul de invitați care vor participa, veți găsi transport, cazare și masă la un preț considerabil mai ieftin decât ceea ce ați putea găsi acasă. Puteți realiza o nuntă pe plajă în stilul care vă caracterizează adăugând doar o notă thailandeză cu orhidee sau flori de lotus.nunta in thailanda 2021 2
  2. Nuntă iarna la temperaturi de vară. În luna ianuarie, vremea era mai mult decât perfectă, temperatura încadrându-se între 28-31 de grade în aer și 26 de grade în apă. De altfel, este recomandat să mergeți acolo între sfârșitul lui noiembrie și începutul lui aprilie. Chiar dacă temperatura este relativ constantă pe tot parcursul anului, sezonul ploios poate să vă dea peste cap planurile de călătorie. În plus, este mai ieftin să mergeți în off-season, iar invitații la nunta voastră cel mai probabil nu vor avea nimic organizat sau programat în acea perioadă.
  1. Locuri de vizitat & Fotografii de poveste. Thailanda reprezintă una dintre bijuteriile Asiei, fiind înzestrată atât cu orașe de importanță istorică și culturală deosebită, dar și cu plaje absolut superbe, cu nisip fin și apă limpede. Așadar, dacă ați plănuit o nuntă pe plajă în Thailanda nu puteți rata și o mică vacanță alături de cei dragi care au ales să vă fie aproape în ziua cea mare. Mai mult decât atât, datorită priveliștilor de vis veți avea parte de cele mai speciale cadre pentru fotografiile de nuntă, așadar asigurați-vă că în pachetul de nuntă optați și pentru un fotograf sau că aveți o aparat de filmat bun și un prieten pe care vă puteți baza. 
nunta in thailanda 2021 3

Ce trebuie să știi înainte de a merge în Thailanda

Ca orice vacanță pe un alt continent, există anumite lucruri pe care este bine să le cunoașteți înainte de a merge în Thailanda:

  • Viză. Trebuie să știți că pentru a călători în Thailanda veți avea nevoie de viză. Aici sunt 2 variante: VOA (visa on arrival) care se poate obține online sau din aeroportul din Thailanda sau viza de la ambasadă. 
  • Vaccinuri. Vaccinurile nu sunt obligatorii și nici necesare atunci când pleci într-o vacanță obișnuită în Thailanda. Este foarte important, totuși, să le ai la zi pe cele contra bolilor copilăriei, febrei tifoide sau hepatitei. Dacă plănuiești să faci trekking sau să vizitezi zone rurale în Thailanda atunci sunt recomandate și vaccinurile contra Hepatitei B și Rabiei.
  • Cazare. Thailanda este recunoscută în întreaga lume pentru cazările ieftine. Depinde foarte mult de confortul pe care vi-l doriți pentru voi și invitații voștri. 
  • Bani. Moneda în Thailanda este bahtul thailandez, iar un baht thailandez corespunde cu 0, 13 lei românești. Este bine să ai bani locali pe care îi poți schimba fie de acasă, fie de la ATM-uri locale.
nunta in thailanda 2021 4

Planificarea nunții în Thailanda

Când planificați o nuntă pe plajă în cealaltă parte a lumii, poate fi de-a dreptul copleșitor. Nu numai că va trebui să luați decizii fără a fi acolo fizic, dar bariera lingvistică poate crea confuzie și comunicarea se poate pierde în traducere. Angajarea unui organizator de nunți nu numai că vă va aduce liniște sufletească, ci va aborda în mod eficient deciziile care necesită cunoștințe locale despre toate lucrurile legate de nuntă. 

Din fericire, turismul în țara zâmbetelor se adresează foarte mult cuplurilor care vor să se căsătorească într-un cadru de vis. Un organizator de nunți va discuta cu voi despre așteptările pe care le aveți înainte de a trimite o ofertă pentru serviciile care corespund solicitărilor voastre. 

În orice caz, Thailanda ca destinație pentru organizarea nunții este o alegere excelentă, deoarece reprezintă una dintre bijuteriile Asiei, fiind înzestrată cu plaje absolut superbe, cu nisip fin și apă limpede, dar și cu orașe de importanță istorică și culturală deosebită.

Să mergeți împreună cu familia și cei mai apropiați prieteni într-o călătorie exotică, unde istoria este bogată și cultura locală încântă simțurile, dar mai presus de toate unde să vă spuneți jurământul iubirii, ce poate fi mai frumos de atât. Așadar, dacă vreți să planificați o nuntă pe plajă în Thailanda, noi NuntăpePlajă.ro suntem alături de voi pentru a începe una dintre cele mai frumoase călătorii posibile: călătoria în doi.