Nunta moderna: Filosofia ei si cum sa ai parte de un eveniment neconventional, dincolo de traditii

Nunta modernă : Filosofia ei și cum să ai parte de un eveniment neconvențional, dincolo de tradiții - nuntapeplaja.ro

O nuntă tradițională nu este tocmai genul vostru în calitate de cuplu? Nu sunteți singurii! Vremurile se schimbă, iar cununiile convenționale sunt înlocuite cu cele moderne și creative, care să reprezinte personalitatea și stilul mirilor. În plus, tot mai multe cupluri tinere doresc să-și celebreze cununia într-un mediu mai intim, alături de familie și persoane dragi, și chiar fără invitați, în cadre pline de aventură. Iar opțiunile sunt nelimitate – de la destinații exotice și nunți pe plajă, până la ceremonii în aer sau subacvatice. Cu atâtea variante, nu este de mirare că nunta fără reguli și tradiții a devenit atât de populară în ultimii ani.

1. Filosofia unei nunți moderne, fără tradiții

Spre deosebire de ceremoniile tradiționale, cele moderne nu au reguli. Cununia de la biserica, de pildă, poate fi înlocuită de locații precum grădini sau destinații exotice, iar vestimentațiile personalizate pot lua locul celor clasice, precum rochia albă a miresei și fracul mirelui. Astfel, nunțile moderne sunt elegante, sofisticate și rafinate, și folosesc de obicei o paletă de culori monocromatică, plante sălbatice sau aranjamente florale la modă, și un decor minimal. 

Locația reprezintă, de obicei, elementul central al unei nunți neconvenționale, astfel încât alte elemente de decor sunt opționale. De pildă, o nunta pe plaja în Bora Bora nu necesită decorațiuni elaborate sau alte cheltuieli suplimentare în numele tradiției – natura, plaja și cerul sunt cele mai frumoase elemente pentru o nuntă de vis!

Filosofia unei nunți moderne, fără tradiții - nuntapeplaja.ro

Iată câteva aspecte specifice nunților în stil modern:

  • Tortul de nuntă poate fi înlocuit de desertul preferat al cuplului. De exemplu, dacă vă plac eclerele, un aranjament elegant și artizanal cu aceste gustări ar putea fi o idee excelentă. În plus, puteți economisi pe această parte, pentru a suplini pentru alte experiențe și lucruri mai relevante;
Tortul de nuntă - nuntapeplaja.ro
  • Pantofii albi tradiționali sunt de obicei înlocuiți cu alte variante mai confortabile. Indiferent dacă este vorba de o pereche de teniși sau espadrile, orientați-vă către modele care se potrivesc stilului personal. Astfel, când faceți cumpărături, optați pentru confort în detrimentul tocurilor sau al pantofilor, astfel încât să le purtați și după nuntă.
Pantofii albi tradiționali de nunta - nuntapeplaja.ro
  • Invitațiile digitale sunt un alt lucru specific nunților contemporane. Acest proces este mai practic, rapid și, nu în ultimul rând, sustenabil. În plus, trimiterea e-mailurilor vă poate ajuta să urmăriți mai bine confirmările invitaților. Dar, bineînțeles, trebuie să țineți cont și de rudele mai în vârstă care nu sunt familiarizate cu tehnologia și să aveți la îndemână câteva printate, pentru orice eventualitate. 
  • Locațiile inedite. Care este locul vostru preferat sau mult visat? Poate lagunele din Bora Bora, nisipul auriu din Mexic sau o insulă grecească? Ori undeva, pe un câmp, printre flori sălbatice? Orice ați alege, tineți cont că nu există limite din acest punct de vedere. Puteți, de asemenea, să vă lăsați hobby-urile să vă influențeze alegerea locului. 
  • Rochia de mireasă este, de obicei, una dintre atracțiile evenimentului. Însă nu este neapărat nevoie să faci acest lucru în cazul unei cununii moderne. Asigură-te, astfel, că este ceva de care să fii absolut îndrăgostită. Asta înseamnă că poți purta o rochie scurtă sau chiar o salopetă – important este să găsești ceva în care să te simți confortabil, mai ales pe ringul de dans
Rochia de mireasă - nuntapeplaja.ro
  • Preparatele servite la nuntă ar trebui adaptate pentru invitații care au restricții alimentare. De pildă, dacă veți avea un bufet suedez, acesta poate conține mai multe tipuri de mâncare, precum vegan, fără gluten sau zahăr. În loc de o masă tradițională, un pizza bar gourmet sau un candy bar vor încânta cu siguranță oaspeții.

2. Idei de nunți moderne pentru cuplurile neconvenționale

Orice poate fi o temă de nuntă! Poți alege ca temă o ceremonie în pădure, în stilul boho sau un cadru mai medieval, mai ales dacă vă plac poveștile cu cavaleri și domnițe. Este ziua voastră specială, ceea ce înseamnă că vă puteți lăsa imaginația să zburde!

Iată care sunt propunerile agenției Nuntapeplaja.ro, pentru o ceremonie așa cum vă doriți:

  • Visul unei nopți de vară

Această temă, inspirată din celebra piesă a lui Shakespeare, poate fi o idee excelentă pentru mirii care doresc să îți facă nunta în natură, într-o atmosferă de basm. Copacii și florile oferă deja un cadru absolut superb, deci nu mai este nevoie de prea multe decorațiuni. Câteva lumini pierdute printre copaci și o masă cu gustări și șampanie sunt mai mult decât suficiente pentru o cununie plină de fantezie. 

Visul unei nopți de vară - nuntapeplaja.ro
Visul unei nopți de vară - nuntapeplaja.ro
Visul unei nopți de vară - nuntapeplaja.ro
Visul unei nopți de vară - nuntapeplaja.ro
  • Petrecere în stil Hollywood

Dacă vreți ca evenimentul vostru să fie mai monden și plin de farmec, atunci filmele și nunțile vedetelor de la Hollywood pot fi sursa voastră de inspirație. Pentru și mai mult divertisment, puteți să propuneți oaspeților să poarte un anumit cod vestimentar și astfel să transformați nunta într-un party de Halloween elaborat. Ori, dacă sunteți un cuplu aventuros, puteți închiria un avion, de pildă, pentru a duce petrecerea la un alt nivel. 

Petrecere în stil Hollywood - nuntapeplaja.ro
Petrecere în stil Hollywood - nuntapeplaja.ro
Petrecere în stil Hollywood - nuntapeplaja.ro
Petrecere în stil Hollywood - nuntapeplaja.ro
  • Ceremonie sub apă

Din punct de vedere practic, a avea o nuntă subacvatică înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la locație, ținute, organizarea oaspeților și multe altele. Un astfel de eveniment este ocazia perfectă de a vă concentra asupra a ceea ce este cu adevărat semnificativ – momentul în care vă veți uni destinele pe viață. 

Ceremonie sub apă - nuntapeplaja.ro

Deci, dacă dorința voastră este să organizați o întrunire restrânsă și intimă, o ceremonie sub apă este o ocazie perfectă pentru a limita lista de invitați la persoanele care știu și doresc să se scufunde. Dar, pentru a obține experiența dorită, precum și prețuri accesibile, cel mai bine ar fi să apelați la serviciile oferite de Nunapeplaja.ro, unde o echipă cu experiență în domeniu se va ocupa de absolut tot ce aveți nevoie, de la cursuri de scuba diving, până la aprobarea documentelor și oficierea ceremoniei.

Nunta moderna - nuntapeplaja.ro

Acestea fiind spuse, o nuntă modernă este o oportunitate de a avea o cununie așa cum vă doriți, dincolo de tradiții și obiceiuri, iar singura limită în acest sens este doar imaginația voastră! Indiferent de ce temă și locație veți alege, cel mai important este să aveți parte de cele mai frumoase și memorabile momente din viețile voastre!

Surse foto: Pexels.com, Shutterstock.com