Nunta într-o zi de vineri – Avantaje, informații esențiale și sfaturi utile

nunta-vineri-cover

Nunta este un eveniment important, atât pentru fericitul cuplu, cât și pentru cei care vor lua parte la mult așteptatul eveniment. Însă, există multe detalii organizatorice care trebuie gestionate în mod optim, în legătură cu ziua, cu locația, cu furnizorii și cu toate celelalte amănunte care necesită atenție și planificare. Din ce în ce mai multe cupluri își organizează nunta într-o zi de vineri, deoarece această zi vine la pachet cu o serie de avantaje, pe care nu trebuie să le ignori. Așadar, dacă vrei să afli care sunt beneficiile și potențialele dezavantaje, dar și ce anume ai de făcut pentru a organiza o astfel de nuntă, citește în continuare acest articol!

1. Organizarea unei nunți vinerea – Ce avantaje există?

Sunt mai multe avantaje pe care merită să le iei în considerare atunci când vine vorba despre o nuntă organizată vinerea. Chiar dacă ți se pare că este ceva ieșit din comun, vei vedea că există multe beneficii pe care nu trebuie să le ignori. Așadar, pentru a stabili dacă această variantă este potrivită pentru tine, iată care sunt principalele motive pentru care nunta planificată într-o zi de vineri reprezintă o idee excelentă:

Disponibilitatea locației preferate

Deseori, disponibilitatea locației pe care o preferi poate fi o problemă, mai ales dacă nu rezervi venue-ul cu mult timp înainte. Însă, în general, cuplurile optează pentru ziua de sâmbătă și, uneori, pentru ziua de duminică, iar de aceea, zilele de vineri sunt mai libere. Vinerea este mai puțin populară deoarece este în timpul săptămânii și poate fi dificil să convingi toți invitații să fie disponibili. Totuși, depinde de numărul de invitați pe care îi vei avea, dar și de programul pe care îl au aceștia. Dacă ți se pare că nu există niciun impediment în ceea ce privește disponibilitatea invitaților, cu siguranță te poți orienta către multiple locații inedite, pe care, poate, nu le-ai fi putut alege în cazul în care optai pentru o zi din weekend aflată în plin sezon.

Disponibilitatea serviciilor dorite 

De asemenea și disponibilitatea serviciilor este un factor important, pe care trebuie să-l ai în vedere. Fie că este vorba despre trupa pe care vrei să o alegi, fie că este vorba despre fotograf, videograf, DJ sau alte elemente similare, cu siguranță îți dorești să selectezi cei mai buni profesioniști. Însă, cei care sunt considerați cei mai buni pe piața de profil sunt foarte ocupați, mai ales în plin sezon, în zilele de weekend. Așadar, dacă te orientezi către organizarea nunții într-o zi de vineri, în mod cert paleta de opțiuni va fi mult mai extinsă și vei putea alege serviciile pe care ți le dorești. 

Prețurile mai accesibile

Prețurile pot fi diferite în zilele de vineri, deoarece cererea nu este la fel de mare ca în weekend-uri – astfel, cel mai probabil furnizorii îți vor oferi discounturi și oferte pe care nu le-ai primi pentru o nuntă organizată sâmbăta. Având în vedere că nu există prea multe nunți care să fie planificate vinerea, furnizorii se vor bucura de această oportunitate și se vor asigura că îți pun la dispoziție cele mai bune oferte, în așa fel încât să te orientezi către serviciile lor. De asemenea, prețurile vor fi mai accesibile și în cazul în care ai nevoie de cazare pentru invitați. Este cunoscut faptul că tarifele de weekend sunt mai mari, mai ales în vârfurile de sezon – însă, totalul poate fi mai avantajos, dacă rezervările respective nu cuprind tot weekendul.

Două zile de odihnă

În cazul nunților organizate sâmbăta, ziua de duminică este ziua de odihnă și de refacere, însă, în cazul nunților care au loc duminica, lucrurile sunt mai dificile, deoarece invitații vor ține cont de faptul că, cel mai probabil, luni vor merge la serviciu. Bineînțeles, totul depinde și de ora la care începe și se termină petrecerea – dacă nunta este de zi, nu vei întâmpina astfel de probleme. Însă, dacă vrei ca toată lumea să se distreze pe cinste și să nu plece mai devreme doar pentru a avea timp să se odihnească, poți lua în calcul și acest factor atunci când vine vorba despre organizarea nunții tale și poți opta pentru programarea nunții într-o zi de vineri. Astfel, toți invitații vor fi mai relaxați și vor ști că au la dispoziție două zile pentru a se relaxa după eveniment. De asemenea, dacă vrei să respecți anumite tradiții (cum este, de pildă, ciorba de potroace de a doua zi) sau dacă vrei să mai petreci timp cu prietenii care au venit în oraș special pentru nunta ta, aceste două zile libere (sâmbătă și duminică) de după nuntă, îți vor oferi timpul necesar pentru a face toate aceste lucruri pe care ți le dorești. În plus, există mai puține șanse ca invitații tăi să fie nevoiți să aleagă între două sau mai multe nunți care au loc în aceeași sâmbătă (lucru care se întâmplă frecvent, mai ales în sezonul nunților) – așadar, și acesta este un avantaj pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când alegi ziua.

Prin urmare, sunt mai multe avantaje pe care merită să le iei în calcul și care te pot convinge să optezi pentru această variantă. Analizează cu atenție opțiunile pe care le ai la dispoziție și, astfel, vei putea evalua totul în funcție de preferințele și necesitățile tale. Punând totul în balanță, vei reuși, cu siguranță, să iei cea mai bună decizie pentru tine!

Organizarea unei nunti vinerea Ce avantaje exista

2. De ce nu se fac de obicei nunți vinerea?

De regulă, nunțile nu se fac vinerea ori din motive religioase, ori din motive care au legătură cu disponibilitatea invitaților. În religia ortodoxă se spună că nu se poate oficia cununia religioasă vinerea, deoarece este zi de post. Totuși, anumiți preoți vor accepta să oficieze cununia și într-o zi de vineri, dacă vei obține o dispensă. Însă, totul depinde și de locația în care alegi să-ți organizezi nunta. 

În cazul în care vei organiza nunta în destinații din România, trebuie să iei în calcul faptul că sunt preoți ortodocși care nu vor accepta să te cununie vinerea. Totuși, dacă întâmpini dificultăți legate de ceremonia religioasă, o poți programa în altă zi și poți lăsa ziua de vineri doar pentru petrecere. Dar, de exemplu, dacă aparții de altă religie sau dacă te vei orienta către o nuntă în destinații exotice, datele problemei se schimbă, deoarece poți să nu alegi o nuntă în biserică, ci o cununie religioasă în locație (pe plajă, în aer liber, etc.). 

Un alt motiv constă în faptul că sunt persoane care consideră că invitații nu vor fi disponibil vinerea sau nu vor fi încântați de această situație. Însă, cei care vor cu adevărat să fie alături de tine, vor face în așa fel încât să ia parte la fericitul eveniment. Așadar, trebuie să te gândești la avantajele de care poți beneficia, la prioritățile pe care ți le-ai setat și, mai ales, la dorințele tale și ale partenerului tău. În cazul în care există prieteni apropiați sau rude care nu vor putea lua parte la petrecerea de vineri, poți organiza o mică întâlnire sâmbătă doar cu cei care nu au putut veni în ziua respectivă.

3. Cum să faci nuntă vinerea – Sfaturi utile

Dacă te-ai hotărât că vrei să faci nunta într-o zi de vineri, există câteva sfaturi utile pe care este bine să le urmezi, pentru a te asigura că totul va merge în direcția potrivită. Iată care sunt detaliile pe care trebuie să le iei în considerare în această situație:

Este necesar să anunți din timp invitații, pentru a te asigura că aceștia vor face demersurile de care este nevoie pentru a fi prezenți la nunta ta, chiar dacă are loc în timpul săptămânii. Astfel, ei vor avea timp să se organizeze și să planifice din timp toate cele necesare. Bineînțeles, nu uita să menționezi acest lucru în invitație, pe lângă detaliile principale, precum data, ora și locația. Cel mai bine este să scrie clar în invitație faptul că petrecerea va avea loc într-o zi de vineri.

Ora de începere este un factor important, pe care trebuie să-l iei în considerare dacă alegi să planifici nunta vinerea. În general, este recomandat să începi totul după ora 18 – în așa fel, vor putea ajunge și cei care nu vor reuși să-și ia o zi liberă de la serviciu, dar și cei care vin din alt oraș exact în ziua respectivă. Așadar, trebuie să ții cont și de acest aspect atunci când stabilești programul.

Este recomandat să colaborezi cu un wedding planner experimentat, care să-ți ofere tot suportul de care ai nevoie. Fie că alegi să organizezi o nuntă unică și originală în afara țării (precum o nuntă în destinații din Grecia), fie că îți vei îndrepta atenția către o variantă mai clasică, la un local clasic de tip venue sau restaurant sau într-un loc frumos din România, wedding planner-ul te va ajuta pe tot parcursul organizării. Astfel, vei reuși să ai parte de cele mai bune servicii, deoarece acesta are la îndemână contacte, relații și cunoștințe în domeniu, care îți pot fi de folos pe toată durata procesului.

De asemenea, având în vedere că o nuntă organizată vinerea este, încă, ieșită din comun, poate fi dificil să găsești toate soluțiile potrivite pentru tine, pe cont propriu, în așa fel încât totul să fie bine pus la punct din fiecare punct de vedere. Așadar, dacă vei avea parte de acest sprijin, nu va trebui să te îngrijorezi sau să te stresezi cu privire la lucrurile pe care le ai de făcut – mare parte din acestea vor fi preluate de către wedding planner și de către echipa cu care acesta lucrează. Prin urmare, te vei putea bucura în voie de pregătiri și de momentele speciale, fără a simți că te epuizezi pe parcurs. Chiar dacă o nuntă organizată vinerea poate părea o provocare, vei vedea că anumite lucruri se simplifică și devin chiar mai puțin complicate, dat fiind că cererile de pe piață nu sunt la fel de numeroase – practic, ai șanse mai mari să obții serviciile și beneficiile pe care ți le dorești, tocmai pentru că ai ales să te orientezi către o zi mai puțin populară. Prin urmare, nu ezita să pui în practică toate ideile pe care le ai și să discuți sincer cu wedding planner-ul tău, indiferent de așteptările pe care ți le-ai setat. Cu siguranță acesta va găsi cele mai bune variante pentru tine și pentru nunta ta.

Cum sa faci nunta vinerea Sfaturi utile

În concluzie, o nuntă organizată vinerea poate fi un real succes, dacă iei în calcul câteva aspecte utile. În primul rând, ține cont de sfaturile celor care au trecut deja prin această experiență și ține cont și de sfaturile organizatorilor cu care alegi să colaborezi. Dacă ai decis, până la urmă, că vinerea este ziua perfectă pentru tine, poți începe să demarezi toate procedurile care au legătură cu programarea, rezervarea locației și a serviciilor și cu toate celelalte etape pe care trebuie să le parcurgi în organizarea unei nunți. Ai încredere că totul se va desfășura exact așa cum ți-ai imaginat și nu te teme să-ți programezi petrecerea de nuntă într-o zi de vineri care ți se pare potrivită – cu siguranță vei remarca o multitudine de avantaje și te vei bucura că ai luat această decizie. Cel mai important este să te simți în confort cu opțiunea aleasă și să ai o nuntă exact așa cum ți-ai dorit, din toate punctele de vedere! 

Așadar, ține cont de toate detaliile implicate în proces și asigură-te că iei hotărârea cea mai bună, în cunoștință de cauză! Sigur nu vei dai greș dacă ai în vedere fiecare detaliu în parte și, mai ales, dacă vei reuși să te bazezi pe ajutorul cuiva experimentat, care îți poate oferi soluțiile de care ai nevoie!  

Sursă foto: pixabay.com