Nunta în străinătate: Top 5 răspunsuri la cele mai frecvente temeri ale mirilor

Dacă ai visat întotdeauna propria nuntă într-un decor special, diferit de localurile clasice, probabil o nuntă pe plajă ți se va potrivi perfect. Și ce poate fi mai frumos decât dansul mirilor îmbrățișați în lumina apusului de soare, mângâiați de briza răcoroasă a mării, cu picioarele goale în nisipul cald și fin. Dar, chiar dacă preferați o nuntă exotică, fără mare „tam-tam”, doar cu membrii familiei și cei mai apropiați prieteni, trebuie să planificați acest eveniment pentru a ieși exact așa cum visați.

Varianta cea mai simplă ar fi să apelați la un organizator de nunți, care cunoaște exact locațiile și procedurile legale pentru desfășurarea unei ceremonii pe plajă. Pentru că noi, NuntăPePlajă.ro ne ocupăm de cel mai frumos moment din viața oricărui cuplu și avem o experiență de peste 400 de evenimente în 10 destinații exotice din întreaga lume, ne-am gândit să-ți răspundem la cele mai frecvente 5 întrebări legate de nunta în străinătate pentru a-ți risipi din temerile inerente legate de un astfel de eveniment:

  1. Cine se ocupă de actele de căsătorie?

Un organizator de nunți vă poate sfătui cu privire la legislația din țara unde vă doriți organizarea nunții. Noi, NuntăPePlajă.ro ne ocupăm de exemplu de procesarea actelor, aducerea ofițerului stării civile pe plajă, emiterea certificatului de căsătorie recunoscut de autoritățile române. Astfel, mirii nu trebuie să-și facă deloc griji în această privință, tot ce trebuie să facă este să spună cel mai răsunător DA din viața lor și, bineînțeles să semneze. Ne ocupăm de ambele tipuri de ceremonii atât cununia civilă, cât și cununia religioasă desfășurată conform ritualului ortodox romanesc.

  1. De unde știm că organizatorii sunt de încredere?

Una dintre temerile mirilor este aceea de a ști dacă organizatorul care se ocupă de nunta lor în străinătate este o firmă serioasă. Este o temere absolut justificată, tocmai de aceea este important să cereți recomandări și să căutați cât mai multe date despre organizatorul cu care lucrați. O companie serioasă este în primul rând mare, care organizează multe evenimente anual, care are angajați, inclusiv consultanți, care vorbesc aceeași limbă cu tine (la propriu), pentru că doar astfel pot înțelege nevoile tale și elementele specifice culturii din care vii. De aceea la #nuntapeplaja avem consultanți români. Un alt element important este ca pozele, imaginile să fie reale, motiv pentru care îți recomandăm să te asiguri că pe siteul sau canalele de comunicare ale firmei respective poți vizona multe video-uri cu miri, nu doar niște texte scrise, să te asiguri că au imagini multe cu alte persoane, care au trăit experința respectivă. Pentru a vedea că nu sunteți singurii care își pun această întrebare, vă recomandăm să vedeți ce spun dragii noștri miri de la nunta din August 2019, din Thassos.

  1. O să ne placă mâncarea?

Organizarea unei nunți în străinătate înseamnă pe de-o parte adaptarea la mediul în care se va organiza ceremonia, adică la temperatura, specificul local și bineînțeles tematica aleasă. Pentru că știm cât de greu este să satisfaci gusturile tuturor invitaților, varianta care s-a dovedit cel mai de succes de-a lungul timpului s-a dovedit a fi meniul tip bufet suedez, unde fiecare invitat indiferent de gusturile sau preferințele speciale a găsit cel puțin un preparat care să-i încânte papilele gustative. Dacă vorbim de o nuntă în străinătate, pe o plajă exotică, recomandarea noastră este alegerea unui meniu de nuntă ușor și diversificat, cu multe salate, preparate din pește și fructe de mare și dulciuri tradiționale, însă la fel de bine se poate opta pentru preparate tradiționale românești dacă mirii își doresc. 

  1. O să ne placă decorul și aranjamentele?

Decorul unei nunți este o parte importantă din organizarea unei nunți, deoarece susține cadrul desfășurării petrecerii. Când alegi organizarea unei nunți în străinătate, temerile legate de ambient sunt întemeiate deoarece nu cunoști plaja și locul unde va avea loc nunta. Aici intervine încrederea în consultantul tău de nunți, în modul deschis de a discuta exact cum vă doriți să arate nunta și în capacitatea acestuia de a face tot posibilul pentru a-ți împlini dorințele. Pentru noi, NuntăPePlajă.ro, astfel de mărturisiri ale mirilor despre organizarea nunții în străinătate sunt cele care ne fac să mergem mai departe și să ne depășim limitele.

  1. Cine se va ocupa de organizare și coordonarea nunții?

Pe tot parcursul evenimentului, de la primă oră până la plecarea ultimului invitat, coordonatorul nunții se va ocupa încât toate lucrurile să se desfășoare așa cum s-au stabilit contractual. Chiar dacă vorbim de o nuntă în străinătate, alături de miri va fi în permanență consultantul român al nunții care va fi prezent pentru a asigura managementul și aranjarea tuturor detaliilor stabilite cu mirii, participarea și supravegherea ceremoniei, coordonarea decorului, urmărirea programului și a tuturor furnizorilor implicați.  

Avantajele unei nunți pe plajă în 2021

Cu speranța că v-am risipit o parte din temerile legate de organizarea unei nunți în străinătate, vrem să vă mai spunem în câteva cuvinte de ce noi credem că în 2021 alegerea unei nunți pe plajă este alegerea ideală

  • În această perioadă neplăcută, cauzată de pandemia cu noul coronavirus, o nuntă în aer liber este o oportunitate care îți oferă siguranță. Este varianta cea mai ușoară de a organiza un eveniment care ține cont de regulile de distanțare socială, pentru că mesele și set-up-ul se pot pune la ce distanță vor mirii și invitații. Practic, ceremoniile se desfășoară chiar pe plajă (în aer liber), ringul de dans este afară, sub cerul liber;
  • După o perioadă tensionată, ce poate fi mai relaxant decât să dansezi desculț pe plajă, în nisipul cald și fin, în sunetul valurilor mării și pe ritmurile de dans care vă susțin bucuria;
  • Orice mireasă își dorește ca fotografii speciale la propria nuntă peste care să se uite peste ani, rememorând emoțiile cele mai frumoase zi. În plus, poți profita de acest moment pentru a face a doua zi trash the dress într-un decor fermecător;
  • Intimitate, familie și prieteni apropiați. Dacă nu ești adeptul nunților cu mulți invitați, aceasta este ”scăparea perfectă” pentru a-ți împlini visul, fără o grămadă de invitați pe care oricum nu îi voiai la nuntă. Dar, chiar dacă vorbim de oameni apropiați, luați în calcul anunțarea invitaților cu mult timp înainte, pentru a putea verifica disponibilitatea lor. Cel mai probabil aceștia îi vor stabili un concediu pentru a putea fi alături de voi la nunta în străinătate.

Organizarea nunții în străinătate reprezintă un pas important, atât pentru voi ca miri, cât și pentru organizatori, de aceea ar fi bine ca pregătirile să înceapă cu aproximativ un an înainte. Dacă v-am convins că o nuntă pe plajă este ceea ce vi se potrivește sau dacă măcar v-am stârnit curiozitatea asupra organizării unei nunți în străinătate, așteptăm mesajul vostru pentru a ne cunoaște mai bine!