Nuntă în septembrie – Ce flori să alegi și ce avantaje îți poate aduce o nuntă tomnatică?

Nunta-in-septembrie-Ce-flori-sa-alegi-si-ce-avantaje-iti-poate-aduce-o-nunta-tomnatica.jpg

Din ce în ce mai multe cupluri își doresc să facă nunta în perioade mai puțin populare, aflate în extrasezon. Septembrie este o lună foarte căutată, deoarece oferă multe avantaje pe care merită să le iei în considerare. Așadar, dacă vrei să-ți organizezi nunta și nu știi exact în ce lună ai vrea să aibă loc, documentează-te cu privire la beneficiile pe care le poți avea dacă decizi să-ți planifici petrecerea de nuntă în luna septembrie. Citește în continuare acest articol pentru a afla care sunt aceste avantaje, ce lucruri trebuie să ai în vedere și ce decorațiuni sunt potrivite pentru o nuntă în septembrie! 

1. Flori de septembrie pentru nuntă – Ce aranjamente florale sunt potrivite?

 • umarin, galben și ivoriu
 • Vișiniu și galben
 • Mov și galben
 • Portocaliu, galben și arămiu
 • Verde smarald și roz prăfuit
 • Auriu și arămiu
 • Negru și caramel

În plus, sunt diverse flori pe care le poți include în aranjamentele florale sau în buchetul de mireasă – iată care sunt cele mai populare opțiuni:

Crizantemele sunt extrem de apreciate și de iubite datorită aspectului deosebit pe care îl au, dar și datorită faptului că le poți găsi în diverse nuanțe. Se mai spune că această floare este regina florilor tomnatice și, de asemenea, este foarte rezistentă, iar acest lucru reprezintă un avantaj pentru o petrecere de nuntă. Specialiștii aleg să includă crizanteme în buchete de toamnă tocmai pentru că acestea se combină foarte bine cu alte soiuri de flori, creând buchete și aranjamente spectaculoase și impresionante.

Floarea-soarelui, daliile, calele, begoniile și anemonele sunt și ele foarte apreciate și utilizate atunci când vine vorba despre crearea unui buchet de toamnă. Unele dintre ele pot fi găsite în diferite culori și, de aceea, sunt deseori introduse în aranjamentele create de către designerii floriști. Se spune că crizantemele simbolizează iubirea și adevărul, calele sugerează puritatea și frumusețea, daliile aduc noroc, begoniile simbolizează grija, iar anemonele sunt un simbol perfect pentru un nou început.

De asemenea, atât aranjamentele florale, cât și buchetul de mireasă pot conține frunze colorate. Acestea vor crea, cu siguranță, un vibe cu adevărat tomnatic, iar rezultatul obținut va fi original și creativ. Poți opta pentru frunze arămii, roșii sau galbene – indiferent de culoarea aleasă, vor fi impresionante și perfecte pentru o nuntă toamna. În plus, dacă vrei să optezi pentru un look mai extravagant, poți introduce și fructe în aceste aranjamente. Strugurii, merele sau perele pot fi alăturate cu flori vișinii sau roșii, iar decorul va fi special și frumos. 

1-Flori-de-septembrie-pentru-nunta-Ce-aranjamente-florale-sunt-potrivite-3.jpg
1-Flori-de-septembrie-pentru-nunta-Ce-aranjamente-florale-sunt-potrivite-4.jpg
1-Flori-de-septembrie-pentru-nunta-Ce-aranjamente-florale-sunt-potrivite-5.jpg
1-Flori-de-septembrie-pentru-nunta-Ce-aranjamente-florale-sunt-potrivite-2.jpg

2. Nunta în luna septembrie – Ce avantaje există și ce lucruri trebuie să iei în calcul?

În ultimii ani, septembrie a fost în top 5 al celor mai populare și apreciate luni pentru organizarea unei nunți. Iată câteva avantaje pe care este obligatoriu să le iei în calcul, în cazul în care luna septembrie se află printre opțiunile tale:

Vremea 

Vremea în luna septembrie este mult mai răcoroasă decât în lunile de vară, dar este încă suficient de caldă pentru a nu-ți da motive de îngrijorare în ceea ce privește temperaturile scăzute. Bineînțeles, totul depinde și de locația pe care o vei selecta pentru nuntă. În majoritatea destinațiilor, luna septembrie este destul de temperată în ceea ce privește condițiile meteorologice. De asemenea, dacă plănuiești să-ți organizezi nunta într-o destinație exotică, luna septembrie este o alegere excelentă în multe privințe. Însă, pentru a te asigura că vremea e prielnică pentru tine și pentru a fi sigur că media temperaturilor este confortabilă pentru tine, documentează-te în prealabil și cercetează care sunt temperaturile specifice respectivului loc, în această lună.  Totuși, în funcție de destinația aleasă, va trebuie să te gândești la un plan de back-up, având în vedere că în anumite zone geografice luna septembrie poate aduce și ploi ușoare, din când în când. Prin urmare, trebuie să iei în calcul toate aceste aspecte înainte de a alege cea mai bună dată pentru mult așteptatul eveniment.

Natura și peisajele 

Natura este spectaculoasă în luna septembrie, deoarece toamna își face ușor apariția, păstrând, în același timp, puțin din atmosfera specifică verii. Fie că vrei să-ți organizezi nunta pe o plajă romantică, fie că vrei să optezi pentru un loc retras la munte, toamna te va întâmpina cu o mulțime de elemente vizuale deosebite. De exemplu, poți profita de decorul pe care îl creează frunzele de toamnă și copacii bogați de culori și nuanțe aparte. Așadar, dacă te pasionează natura și dacă vrei să optezi pentru un cadru feeric, de basm, orientează-te către o locație care să te facă să apreciezi magia toamnei, în cele mai mici detalii.

Prețuri de extrasezon 

Un alt avantaj pe care merită să-l iei în calcul este faptul că septembrie este, de regulă, considerată a fi lună de extrasezon, iar asta înseamnă că totalul costurilor este mai redus. Așadar, dacă bugetul este un lucru important pentru tine și dacă vrei să te orientezi către variante mai economice, septembrie este o lună perfectă, având în vedere că cererea nu este încă foarte mare. Prin urmare, poți avea surpriza plăcută să găsești locații libere și servicii disponibile, spre deosebire de lunile mai-iunie, când cererea este mult mai mare. Însă, pentru a te asigura că prețurile se încadrează în bugetul tău, cercetează cu atenție opțiunile pe care le ai la dispoziție. Colaborează cu un wedding planner experimentat și cere ajutorul acestuia pentru a putea lua cea mai bună decizie pentru tine. Un bun organizator are cunoștințele și resursele necesare pentru a face o comparație eficientă și benefică între ofertele existente pe piață – astfel, vei putea obține răspunsurile de care ai nevoie, de la cineva care ți le poate oferi cu ușurință și care are expertiza necesară pentru a te îndruma în direcția potrivită pentru tine. 

Disponibilitatea invitaților

În plin sezon, se poate întâmpla frecvent ca cel puțin două nunți să fie în același timp – în astfel de cazuri, poate fi dificil pentru invitați să aleagă la cine vor merge sau să împartă timpul în așa fel încât să ajungă la toate evenimentele care sunt programate în aceeași zi. Având în vedere că majoritatea nunților au loc primăvara sau la începutul verii, acest lucru înseamnă că, în septembrie, este mai puțin probabil ca invitații tăi să aibă și alte angajamente pe care trebuie să le onoreze. Astfel, eviți posibilitatea ca invitații tăi să se împartă între mai multe petreceri, mai ales dacă alegi o zi din weekend și, prin urmare, există șanse să reușești să-i ai aproape pe toți cei apropiați, fără să fie nevoie de compromisuri din partea acestora. 

Disponibilitatea locației și a serviciilor

Nu doar disponibilitatea invitaților este importantă, ci și cea a locației sau a serviciilor. În mijlocul sezonului de nunți, poate fi dificil să găsești o zi disponibilă, mai ales în cazul locațiilor foarte căutate și apreciate. De asemenea, și în ceea ce privește fotografii, DJ-ul, firmele de catering și toate celelalte servicii necesare la o nuntă, situația este similară și poți întâmpina dificultăți în plin sezon, atunci când vei vrea să alegi cei mai buni profesioniști și cea mai frumoasă locație. În toamnă, însă, cererea nu este la fel de mare, iar acest lucru înseamnă că atât locațiile, cât și cei care îți oferă servicii vor avea o disponibilitate mai mare și vei putea beneficia de cele mai bune opțiuni. De exemplu, septembrie poate fi o lună excelentă pentru o nuntă în Grecia sau pentru alte destinații exotice pentru nuntă – dacă te tentează o nuntă organizată pe plajă, sigur trebuie să iei în calcul această posibilitate. În septembrie vremea este prielnică și pentru astfel de locații – deci nu ezita și îndreaptă-ți atenția către aceste variante, mai ales dacă îți dorești un cadru special și original, care să se transforme într-un decor de basm, perfect pentru povestea voastră de dragoste!

Iată și alte câteva detalii și amănunte pe care le poți lua în considerare:

 • Se spune că nunțile organizate în luna septembrie aduc noroc și belșug
 • Toamna există multe fructe și legume delicioase care pot fi incluse în meniul tău de nuntă
 • Luna organizată în septembrie îți oferă posibilitatea să organizezi o nuntă cu tematică de toamnă
 • Poți decora întregul spațiu folosind frunze, fructe și flori de sezon 
2-Nunta-in-luna-septembrie-Ce-avantaje-exista-si-ce-lucruri-trebuie-sa-iei-in-calcul-2.jpg
2-Nunta-in-luna-septembrie-Ce-avantaje-exista-si-ce-lucruri-trebuie-sa-iei-in-calcul-3-scaled.jpg

În concluzie, nunta organizată în septembrie poate fi o opțiune minunată, din multe puncte de vedere. Fie că ai în minte o anumită temă care vrei să-ți definească nunta din perspectivă stilistică, fie că încă nu te-ai hotărât care este tematica ideală pentru tine, cu siguranță toamna îți va fi o gazdă de nădejde, oferindu-ți cadrul ideal pentru mult așteptatul eveniment. Folosește cu încredere toate elementele naturale pe care ți le pune la dispoziție acest anotimp deosebit – florile, fructele sau frunzele sunt doar câteva dintre detaliile pe care le poți integra, cu ușurință, în decor, în aranjamentele florale, în buchet, sau în micile decorațiuni și amănunte care pot face diferența din puncte de vedere vizual. Atât buchetul de mireasă, cât și decorul întregului spațiu sunt lucruri foarte importante, care pot fi înfrumusețate cu ajutorul acestor accesorii de toamnă

Pentru a-ți pune în practică cele mai îndrăznețe idei, colaborează cu un wedding planner experimentat – acesta va ști exact ce specialiști să-ți recomande și încotro să te direcționeze pentru a obține rezultatul pe care ți-l dorești. Tot ce trebuie să faci este să comunici cu acesta, să-i spui care este viziunea ta și care sunt dorințele pe care vrei să ți le împlinești și, cu siguranță, se vor găsi cele mai bune soluții pentru o nuntă tomnatică perfectă! În mod cert, vei avea parte de un eveniment de neuitat, organizat în prima lună de toamnă, atunci când natura se schimbă și dă naștere la o atmosferă unică, încărcată de frumusețe, bogăție, belșug și abundență – ai încredere în viziunea și în ideile tale și nu te teme să le pui în aplicare, oricât de imposibile ar părea! La final, vei vedea că nunta în septembrie a fost o alegere excelentă, iar avantajele și beneficiile pe care ți le-a adus au meritat tot efortul! 

Sursă foto: nuntapeplaja.ro, pixabay.com