Nuntă în mai – mituri vs adevăr, organizare și sfaturi pentru un eveniment magic!

Nunta-in-mai-mituri-vs-adevar-organizare-si-sfaturi-pentru-un-eveniment-magic

Nunta în luna mai are superstiții multe, însă ele nu te pot opri să ai petrecerea pe care ai visat-o dintotdeauna! Dacă îți imaginezi o zi pe care o petreci desculță în nisip, cu părul despletit, îmbrăcată în rochia ta preferată vaporoasă și cu iubirea vieții tale la braț, acesta este semnul pe care îl așteptai să începi organizarea! Totuși, este bine să faci nunta în luna mai? Citește în continuare pentru a afla!

1. De ce nu e bine să faci nunta în mai – superstiții și mituri

Nunțile au fost întotdeauna însoțite de numeroase tradiții și superstiții, reflectând credințele și convingerile fiecărei culturi. Una dintre lunile care a stârnit de-a lungul timpului atenția în ceea ce privește semnificațiile sale pentru căsătorii este luna mai. Această lună primăvăratică, asociată cu reînnoirea naturii și fertilitatea, a fost, în același timp, subiectul unor superstiții care atribuie ghinionul evenimentelor desfășurate în această perioadă. Iată câteva superstiții de nuntă în luna mai: 

Luna mai este asociată cu zeița romană Maia

Luna mai își trage numele de la Maia, zeița romană a creșterii și fertilității. În ciuda acestei asocieri pozitive există superstiții care susțin că nunțile în luna mai ar putea atrage nemulțumirea ei, aducând cu sine potențial ghinion. Așadar, de ce nu e bine să te căsătorești în mai? Pentru a nu o supăra pe zeița Maia.

Dictonul „Mireasa lui mai plânge mai mult”

O expresie populară care circulă în rândul comunităților este „Mireasa lui mai plânge mai mult”, sugerând că femeile care se căsătoresc în luna mai ar putea întâmpina mai multe probleme și necazuri în căsnicie. Această zicală reflectă îngrijorările cu privire la posibilele provocări viitoare ale vieții de cuplu.

Superstiția cu „Luna lui Floarea-Soarelui”

Luna mai este adesea denumită „Luna lui Floarea-Soarelui” în unele culturi. Deși floarea-soarelui simbolizează adorarea și loialitatea, se spune că aduce cu sine și mândrie exagerată. Așadar, nunțile în această perioadă ar putea fi asociate cu conflicte și probleme în relație, conform acestei superstiții.

Pomii lui mai se scutură repede

Desigur, poate cele mai populare superstiții de căsătorie în luna mai de care românii țin cont constau în faptul că aceasta este o lună în care pomii se scutură, florile se usucă, pentru a face loc fructelor. Astfel, se spune că multe multe căsătorii încheiate în această lună au durată la fel de scurtă precum florile de mai.  
Acestea sunt câteva dintre cele mai cunoscute superstiții de nuntă, însă ele exact asta sunt: mituri! O mireasă modernă nu trebuie să țină neapărat cont de ele, mai ales că din punct de vedere religios ele nu sunt recunoscute. Astfel, o căsătorie în luna mai poate fi la fel de frumoasă ca oricare alta! Este bine să te căsătorești în luna mai dacă tu îți dorești acest lucru!

2. Nuntă în luna mai – cum îți organizezi o petrecere diferită

2.-Nunta-in-luna-mai-cum-iti-organizezi-o-petrecere-diferita1

Într-o perioadă în care tradițiile de nuntă devin tot mai flexibile, cuplurile caută să își transforme evenimentul într-o experiență cu totul specială și memorabilă. O schimbare evidentă se conturează în preferințele mirilor, care din ce în ce mai des renunță la nunțile tradiționale și se orientează spre locații exotice, apropiate de natură. Astfel, nunțile pe plajă devin alegerea de top, aducând un strop de magie și romantism într-un cadru natural spectaculos.

Nunțile pe plajă oferă o experiență de neuitat atât pentru cuplu, cât și pentru invitați. În mijlocul unei atmosfere relaxate, sunetul valurilor și razele soarelui devin complicele unei ceremonii romantice. Plaja devine o scenă naturală, iar apusul spectaculos oferă cadrului unicitate. Prin alegerea acestei locații, cuplurile au posibilitatea să organizeze ceremonia și recepția în același cadru, simplificând logistica și oferind o experiență continuă și fluidă pentru toți cei prezenți. Mulți tineri se orientează din ce în ce mai des pentru o nuntă în Grecia, deoarece au posibilitatea să se bucure de un cadru spectaculos și cu totul memorabil. 

Organizarea unei nunți pe plajă poate fi alegerea perfectă pentru un cuplu din mai multe motive. În primul rând, această alegere oferă o atmosferă mai relaxată în comparație cu o ceremonie tradițională într-un spațiu închis.

Experiența exotică este un alt motiv pentru care multe cupluri optează pentru o ceremonie pe plajă, în special dacă aleg destinații exotice pentru nuntă. Aceasta oferă o oportunitate unică de a sărbători într-un cadru diferit față de o nuntă tradițională. Fotografiile de nuntă pot beneficia, de asemenea, de lumina naturală și de decorul spectaculos al plajei, oferind un plus de unicitate albumului de amintiri.

Din punct de vedere financiar, organizarea unei nunți pe plajă poate aduce economii, având în vedere că se pot evita unele costuri asociate cu închirierea spațiilor tradiționale și alte aspecte organizatorice. 
Pentru cuplurile care își doresc un eveniment mai intim, o nuntă în România pe plajele locale poate oferi un cadru mai restrâns și privat, perfect pentru a sărbători alături de cei mai apropiați prieteni și de familie. În final, alegerea de a organiza o nuntă pe plajă depinde de preferințele personale ale cuplului și de dorința de a oferi o experiență de neuitat atât lor, cât și invitaților.

2.-Nunta-in-luna-mai-cum-iti-organizezi-o-petrecere-diferita2

Cu toate că nunțile pe plajă promit o experiență de vis, organizarea lor aduce cu sine provocări semnificative. De la obținerea permiselor necesare pentru desfășurarea unui eveniment în aer liber, până la gestionarea detaliilor logistice, cum ar fi instalațiile sanitare și sistemul de sunet, există o serie de aspecte ce necesită atenție specială. Organizarea unei nunți pe plajă poate deveni, astfel, o misiune complexă.

În fața acestor provocări, cuplurile descoperă că soluția optimă este angajarea unui wedding planner full service. Acest profesionist asigură un parteneriat dedicat și complet, preluând toate detaliile organizatorice pentru a crea o experiență perfectă pentru cuplul proaspăt căsătorit. Coordonarea întregii logistici, de la alegerea locației și gestionarea furnizorilor, până la decorarea și planificarea evenimentului, devine responsabilitatea acestui expert. Prin intermediul unui wedding planner full service, nunta pe plajă devine nu doar un vis realizat, ci și o experiență la cheie.

Această alegere strategică nu doar că transformă nunta într-un eveniment de neuitat, ci și permite cuplurilor să se bucure pe deplin de momentul lor special, lăsând în urmă orice stres sau preocupare legată de organizare. Astfel, nunta pe plajă nu mai este doar o opțiune, iar alegerea unui profesionist devine un pas către o experiență autentică și memorabilă, gestionată cu grijă și profesionalism de către un wedding planner full service.

Acesta are expertiză în organizarea nunților pe plajă și înțelege particularitățile logistice specifice mediului. Vei primi sfaturi valoroase cu privire la locații, autorizații necesare, condiții meteorologice și alte aspecte unice asociate nunților pe plajă. În plus, un wedding planner se ocupă de coordonarea logisticilor complexe, inclusiv rezervarea locației, aranjamentele pentru transport, cazare pentru oaspeți și orice autorizații necesare pentru evenimentul desfășurat pe plajă. De asemenea, wedding plannerul poate recomanda și colabora cu furnizorii potriviți, precum fotografi, florari, catering și divertisment. Adevărații profesioniști au deseori relații stabilite cu furnizorii locali și pot negocia prețuri avantajoase. Acestea sunt doar câteva dintre avantaje! Doar imaginează-ți ce înseamnă să coordonezi o nuntă primăvara de una singură!

Un avantaj în ceea ce privește locația constă în faptul că nu trebuie să îți mai faci griji cu privire la alegerea decorului și a florilor! Un wedding planner are o mulțime de opțiuni pentru tine gata să fie puse în practică. El știe care sunt florile lunii mai pentru nuntă și îți va pune la dispoziție multe opțiuni din care să alegi. În plus, nici nu ai nevoie de o tematică! Plaja îți oferă tot ce îți vei dori. 

De asemenea, ca flori de nuntă în mai pentru buchetul tău poți alege trandafiri, lăcrămioare, lalele, crini, iris și multe altele. Buchetele de mireasă pentru luna mai trebuie să aibă un aspect fresh.

Atunci când alegi rochii de nuntă pentru luna mai este esențial să ții cont de confort, stil și caracteristicile specifice ale evenimentului desfășurat într-un mediu deschis și natural. Optează pentru țesături ușoare și fluide organza sau mătase care permit circulația aerului și se adaptează bine la briza mării. Silueta A-line sau rochia vaporoasă sunt alegeri populare pentru nunțile pe plajă. Aceste stiluri se potrivesc bine cu mediul relaxat și oferă un aspect elegant și feminin. Adaugă detalii naturale la rochia ta de mireasă, cum ar fi flori din dantelă, broderii cu motive florale sau accesorii cu perle. Aceste detalii pot reflecta frumusețea naturii și se pot integra perfect cu restul decorului. Nu în ultimul rând, picioarele goale sunt cele mai populare pentru o nuntă în mai la plajă!

3. Nuntă în mai – păreri despre avantajele și dezavantajele organizării în această perioadă

3.-Nunta-in-mai-pareri-despre-avantajele-si-dezavantajele-organizarii-in-aceasta-perioada

O nuntă în luna mai aduce cu sine mai multe avantaje, făcând această opțiune atrăgătoare pentru cupluri. De exemplu, e bine să faci nunta în mai dacă vrei să te bucuri de temperaturi perfecte și o vreme liniștită. Alegerea acestei perioade poate minimiza riscul evenimentelor meteorologice neplăcute și poate aduce un cadru potrivit pentru o ceremonie romantică pe plajă.

Mai este, de asemenea, considerată începutul sezonului de vară în multe locuri, ceea ce poate însemna plaje mai puțin aglomerate. Această atmosferă mai liniștită poate adăuga o notă de intimitate evenimentului, permițând cuplului să se bucure de frumusețea plajei într-un cadru mai relaxat.

Un alt avantaj al organizării nunții în luna mai este legat de aspectul financiar. În multe destinații, prețurile pentru servicii și facilități pot fi mai accesibile în această perioadă, înainte de creșterea cererii specifice sezonului de vară. Aceasta poate reprezenta o oportunitate pentru cuplu să gestioneze costurile și să beneficieze de un raport calitate-preț mai avantajos.

Pe lângă aceste aspecte practice, luna mai aduce și un cadru natural bogat în flori și vegetație. Lumina naturală extinsă în această perioadă poate contribui la capturarea unor fotografii frumoase și la crearea unei atmosfere de neuitat pentru cuplu și invitați. Astfel, nu mai este nevoie de o tematică de nuntă pentru luna mai, deoarece natura îți oferă tot ce ți-ai putut dori! Totodată, te bucuri și de buchete de mireasă cu flori de mai proaspete și parfumate.

Totuși, pentru cei care își doresc o temă de nuntă în luna mai care se pretează unei plaje, există câteva tematici interesante. Una dintre opțiuni este o nuntă tropicală, unde culorile vibrante și elementele exotice, precum palmierii și florile tropicale, vor aduce o notă de prospețime și bucurie. Alternativ, o tematică marină poate fi o alegere elegantă, cu nuanțe de albastru, alb și elemente specifice ca ancoră, corăbii sau scoici. O altă idee ar fi o nuntă boemă pe plajă, cu decoruri rustice și naturale, cum ar fi lemnul și plantele suculente, creând un ambient relaxat și autentic. Pentru cei care își doresc o atmosferă mai sofisticată, o nuntă elegantă la apus, cu culori pastelate și lumânări, poate fi perfectă pentru a încheia ziua într-un mod romantic. Sau, poți alege o tematică hawaiiană, plină de culoare și veselie, inspirată din cultura insulelor, cu elemente tradiționale ca tiki-uri și dansuri hawaiiene. Indiferent de tematica aleasă, este esențial să asiguri confortul oaspeților și să iei în considerare aspectele practice pentru a te asigura că toată lumea se va bucura de ziua specială pe plajă în luna mai.

Pentru cei care își doresc o temă de nuntă în luna mai care nu se pretează unei plaje, aici pot intervenii dezavantajele. Acest cadru idilic și câteva decorațiuni care să nu strice frumusețea naturii sunt decorul de care vei avea parte pe plajă. 

Tot la capitolul dezavantaje, disponibilitatea pentru anumite servicii sau locații ar putea fi limitată, având în vedere că luna mai este o perioadă populară pentru nunți pe plajă. De aceea, trebuie să te miști foarte repede dacă vrei ca totul să fie pus la punct la timp.

Așadar, nunta în mai vine cu superstiții, însă are și o mulțime de avantaje. Dacă poți trece peste cele spuse din bătrâni, cu siguranță te vei bucura de o petrecere reușită și de o căsnicie trainică, plină de iubire. În cazul în care îți dorești o nuntă de mai pe plajă, nu mai sta pe gânduri și fă ca visul tău să devină realitate!

Sursă foto: nuntapeplaja.ro