Nuntă în aer liber în Grecia: Alegerea Perfectă pentru 2021

nunta in grecia

Locație, locație, locație. Alegerea locului poate fi prima mare decizie pe care o veți lua în ceea ce privește ziua nunții. Odată ce restrângeți opțiunile unde v-ați dori să organizați nunta, ținând cont de data din calendar, de numărul potențialilor invitați și de propriile preferințe personale în legătură cu tematica nunții, lucrurile încep să se simplifice mai mult decât credeți. Dacă ați ales să vă căsătoriți în anul 2021, și luați în calcul o nuntă în aer liber, una dintre cele mai bune variante este: nuntă în Grecia.

Grecia este una dintre cele mai populare destinații de vacanță dintr-o mulțime de motive. Pe lângă frumusețea plajelor și a apele curate, Grecia este un mozaic de experiențe care îți umple fiecare clipă cu o experiență deosebită. Dacă ați decis să faceți nunta în 2021 și încă sunteți în căutarea locației perfecte, noi o să vă spunem de ce Grecia este destinația ideală. 

De ce o nuntă în Grecia este alegerea perfectă

Când spunem Grecia, cei mai mulți se gândesc la farfurii sparte, muzică bună, măsline, vin și tzatziki. Într-adevăr, partea culinară, cultura și muzica locală atrag foarte mulți turiști an de an, însă ceea ce constituie un factor major în alegera acestei destinații este peisajul de vis. Așadar, o nuntă în Grecia este probabil visul multor mirese care își doresc locul perfect pentru a organiza ceremonia de nuntă, o plajă exotică cu nisip fin, marea de un albastru superb și lumină naturală din plin. 

În special dacă nu sunteți adepții unei nunți tradiționale, cu foarte mulți invitați, probabil mulți pe care nici nu îi cunoașteți, organizarea unei nunți pe plajă oferă șansa de a renunța la tradiție și de a face ceva complet diferit. Iar Grecia este destinația ideală mai ales dacă vrei ca nunta să aibă loc pe o plajă, deoarece Grecia are peste 2000 de insule, care mai de care mai frumoase.

nunta in grecia 2

Îți prezentăm în continuare o parte dintre motivele pentru care credem că o nuntă în Grecia este una dintre cele mai bune alegeri pentru 2021:

  • Peisaje de vis. Alegerea Greciei ca destinație pentru organizarea nunții, nu mai are nevoie de nicio prezentare dacă ne gândim la superbele insule grecești, care și-au câștigat deja renumele, datorită frumuseții paradisiace. Cu toții am vazut măcar o dată o fotografie din Santorini, Creta, Corfu sau Lefkada, cu peisajele absolut idilice și marea de culoarea turcoazului. Imaginați-vă doar cum ar fi să dansați pe nisipul fin, mângâiați de briza mării, rostindu-vă jurămintele de iubire încadrați de un apus superb.
  • Grecia este o destinație accesibilă. Poți alege să mergi cu mașina, nefiind foarte departe, sau cu avionul. În cazul avionului, așa cum probabil știți, prețurile diferă în funcție de perioada în care cumperi biletele, cât și de localitatea din Grecia în care vrei să ajungi. Un pachet complet care include hotelul, transportul și unele mese ar putea fi mult mai avantajos ca preț, mai ales dacă îl iei din timp. 
  • Gastronomie deosebită.Vegetarieni sau nu, pretențioși sau gurmanzi, invitații la nunta voastră vor avea parte de un festin culinar. În ceea ce privește gastronomia grecească, ai la dispoziție zeci de tipuri de salate cu brânză feta, dar și fructe de mare, gyros sau souvlaki. În plus, grecii sunt recunoscuți pentru porțiile generoase. 
  • Vreme frumoasă. Clima în Grecia este blanda, iar sezonul turistic poate dura din mai pana in octombrie. Vara, insulele grecesti sunt pline de turisti din toate colturile lumii, insa cu siguranta te vei simti ca acasa deoarece o multime de turisti romani aleg aceasta destinatie. 
  • Obiective turistice. Dacă invitații la nunta voastră sunt membrii familiei și prietenii apropiați cu care v-ați gândit să petreceți și o mică vacanță cu această ocazie, un alt atu pentru o nuntă în Grecia este faptul că aceasta destinație are o mulțime de orașe pline de personalitate și farmec ce merită incluse în lista ta de obiective de văzut. De exemplu Atena, capitala Greciei, este un oraș cu o istorie bogată, cu o mulțime de obiective turistice cunoscute în toată lumea. Acropolele, portul Pireu, Parthenonul, temple nenumărate, grădini publice spectaculoase, toate se găsesc în Atena. 

Avantaje pentru o nuntă în aer liber

Unul dintre cele mai bune motive pentru a te căsători în aer liber, pe o plajă, este pur și simplu priveliștea. Dacă alegeți o vilă privată ca locație, oceanul sclipitor și nisipul strălucitoare vor fi încadrate în culori de trandafir ale apusului de soare, un peisaj pe care puține locuri de nuntă de oriunde pe pământ vi le pot oferi. Un astfel de decor uimitor îi va oferi fotografului multă inspirație pentru a surprinde fotografiile de nuntă pe care le veți prețui pentru totdeauna.

Există de asemenea, și alte motive pentru care alegerea perfectă pentru 2021 este o nuntă în aer liber:

  • Decor de poveste. Tu și cei dragi veți fi înconjurați de elemente naturale, rostindu-vă jurămintele într-un decor de poveste. Nu există nimic mai romantic decât a vă lua angajamentul iubirii într-un cadru natural, idilic.
  • Iluminat natural. Spațiul unde nunta va avea loc nu numai că este deosebit prin frumusețea decorului natural, dar fotografiile de nuntă vor ieși spectaculos având parte de lumina naturală a soarelui. Iluminarea naturală și priveliștile superbe vor adăuga un plus de autenticitate și romantism albumului de nuntă.
  • Decor minim necesar. În cadrul unei nunți tradiționale, organizate într-un local clasic, decorul este foarte important. Atunci când organizezi o nuntă în aer liber, cu atât mai mult dacă vorbim de o nuntă în Grecia cu superbii ei leandrii înfloriți, decorul de nuntă este în mare parte asigurat, așadar nu va trebui să investiți prea mult pe aranjamente florale. 
nunta in grecia 3
  • Spațiu aerisit. În condițiile în care anul 2020 a fost un an al restricțiilor și distanțării sociale, găzduirea nunții în aer liber vă permite să respectați în continuare păstrarea unei anumite distanțări. Mai ales dacă vorbim de membrii familiei și prietenii apropiați, veți putea aranja invitații la mese cât mai relaxat, fără să fie nevoie să înghesuiți multe persoane la o masă.
  • Versatilitate în alegerea temei dorite. Un cadru în aer liber vă oferă flexibilitatea de a alege orice temă de nuntă. Împrejurimile naturale frumoase ale copacilor, florilor și cerului creează fundalul perfect, indiferent de tema de recepție pe care o doriți.

Ceea ce v-am povestit până acum sunt doar câteva dintre motivele pentru care alegerea perfectă pentru 2021 este o nuntă în Grecia. Nu este de mirare că tărâmul grecesc a devenit unul dintre cele mai apreciate din lume atunci când vine vorba despre peisaje de vis. La minunatele peisaje pe care le oferă Grecia se mai adaugă și o cultură extrem de bogată și mâncare delicioasă, rezultând rețeta perfectă pentru o nuntă în aer liber.