fbpx

Nunta în 2021: Tendințele momentului și unde poți face nunta

Nunțile sunt evenimente personale în care se pune foarte mult accent pe atmosfera creată și pe conexiunea dintre cei prezenți. Dacă până anul trecut, organizarea unei nunți urma în general o structură cât de cât comună, nunta în 2021 va veni cu o abordare cu totul nouă. Pandemia și distanțarea socială au influențat foarte mult stilul de viață, iar acest lucru se va observa inclusiv în organizarea celui mai important eveniment din viața unui cuplu.

Așadar, un lucru îl știm clar: nunta în 2021 va arăta diferit. Însă, acest lucru nu înseamnă că nunțile nu vor fi la fel de frumoase sau de rafinate. Dimpotrivă, uneori schimbările vin cu o viziune nouă și proaspătă, o abordare nouă a petrecerii de care voi și invitații să vă amintiți peste ani și ani. Pentru început, vă dăm un pont: în 2021, nunțile în aer liber vor fi la mare căutare, deoarece sunt opțiunile cele mai sigure. Citiți în continuare mai multe despre tendințele nunții în acest an care se întrevăd la orizont și care este locația potrivită pentru o nuntă în 2021.

Tendințele nunții în 2021

  • Micro-nunta

Anul acesta, se conturează tot mai pregnant o tendință către nunțile mici, cu puțini invitați, denumite de specialiștii în organizarea nunții: micro-nunți. Una dintre marile tendințe de nuntă ale anului 2021 se îndreaptă către ceremoniile mai intime, doar cu membrii familiei și prietenii cei mai apropiați. Aceste evenimente tind să aibă o listă de până la 25 de invitați și o abordare mai modernă, dar cu toate acestea nu se exclude nota tradițională, ci poate constitui o fuziune a ambelor stiluri. 

De asemenea, din moment ce vorbim de mai puțini invitați și implicit un buget mai mic, micro-nunțile pun accent pe note personale, detalii exclusiviste chiar. Acest lucru poate varia de la o degustare privată de vinuri la o nuntă într-o destinație exotică pentru a sărbători ziua cea mare. Poate cel mai important aspect la o micro-nuntă este faptul că permit mirilor să petreacă timp de calitate cu fiecare oaspete. Când realizezi că nunta este despre voi de fapt, începi să te gândești serios la cum poți face să transformi acest eveniment într-unul personal. O soluție constă în organizarea acestui eveniment într-o locație specială, alături de familie și câțiva prieteni foarte apropiați.

  • Nunta ca destinație de vacanță

O tendință a nunților moderne este și aceea de a-și dori o nuntă-experiență pentru un weekend întreg în care mirii să poată petrece, alături de invitații lor, într-un loc inedit. Aceștia își doresc de foarte multe ori o nuntă pe plajă sau o nuntă la munte într-un cadru natural, atât pentru peisaje și fotografii de neuitat, cât și pentru conexiunea lor emoțională cu locul respectiv și starea de bine, de vacanță, pe care o resimt cu toții.

De obicei, după nuntă, după tot stresul aferent organizării evenimentului, tot ce își doresc mirii este să plece în luna de miere, să se relaxeze. Dar, cum ar fi ca nunta în sine să aibă loc de fapt într-o destinație de vacanță, iar când vă treziți a doua zi după petrecere să fiți exact într-un loc de vis?! Aceasta este una dintre tendințele pentru nunta în 2021, care vă garantează o petrecere memorabilă. Să te trezești imediat după nuntă savurând o cafea bună pe plajă și primul lucru pe care îl faci este să inspiri briza oceanului, ce-ți poți dori mai mult?

Și-ți mai spunem un lucru bun: echipa NuntăPePlajă.ro asigură consultanță pentru călătorie în această perioadă, astfel încât să ai siguranța călătoriei, să știi care sunt actele necesare, pentru ca nimic să nu se transforme într-un impediment în calea fericirii voastre.

  • Nunta în aer liber

La mare sau la munte, nunta în aer liber va fi cu siguranță una dintre alegerile multor cupluri în 2021. Mai ales dacă vorbim de o petrecere în sezonul cald, organizarea unei petreceri în aer liber îți oferă siguranța că nu te vei lovi de restricțiile legate de distanțare socială și localuri închise. De exemplu, dacă îți organizezi nunta pe plajă într-o destinație exotică, în primul rând nu mai ai niciun stres cu privire la vremea de afară, pentru că acolo este mereu cald. 

  • Invitații digitale

Oamenii au deveni mai conștienți de impactul lor asupra naturii mai mult ca niciodată, astfel conceptul de sutenabilitate nu mai este unul nou pentru mulți. Chiar și când vine vorba de o nuntă, oamenii înțeleg că acțiunile lor pot avea impact asupra mediului înconjurător. Și pe măsură ce evenimentele online au devenit tot mai populare, cuplurile aleg să trimită invitații digitale deoarece vor să contribuie la impactul pozitiv pe care exemplul personal îl pot da. 

  • Note personale

Una dintre tendințele pentru nunta în 2021 se bazează foarte mult pe atenția la detaliile personale. O nuntă este magică atunci când toate componentele sunt în perfectă armonie una cu cealaltă. Adică, florile pe care le afișezi ar trebui să aibă o corelație directă cu mâncarea pe care ai pregătit-o și cu muzica pe care o alegi, iar toate acestea să vă reprezinte pe amândoi.

Cuplurile vor pune mai multă atenție în „de ce-ul” din spatele alegerilor pe care le fac, în sensul că acestea ar trebui să aibă o semnificație pentru relația lor. De fapt, este o notă subtilă, dar romantică, pentru povestea lor de dragoste. Sentimentele sunt foarte importante în cadrul acestui moment special, indiferent unde nunta din 2021 va avea loc. 

  • Elemente din natură

În 2021, multe cupluri vor integra în decorul nunții nuanțe inspirate din natură. Una dintre tendințele clare ale nunții în 2021 este includerea plantelor, dar nu neapărat sub forma aranjamentelor florale clasice, ci a plantelor verzi. Exact, verdeața este în mare trend! Gândiți-vă la ferigi, plante suculente, ghirlande de eucalipt sau chiar cactuși. Cel mai bun lucru despre această tendință de decor natural este că poate fi încorporat în aproape orice stil de nuntă, de la nunta clasică, modernă, boho sau rustică.

De asemenea, anul acesta, Pantone a ales două nuanțe reprezentative pentru 2021 – Ultimate Grey (un gri clasic) și Illuminating (un galben vibrant), nuanțe pe care le poți integra în decorul nunții tale. Pantone le descrie ca „două culori independente care evidențiază modul în care diferite elemente se reunesc pentru a se susține reciproc”, asemenea unei relații de cuplu, îndrăznim noi să spunem.

  • Un alt tip de divertisment

Dacă la nunțile tradiționale, oamenii erau obișnuiți să danseze împreună, nunțile moderne, influențate în mare măsură și de condițiile pandemiei de distanțare, merg pe alt tip de concept de divertisment. Poți introduce în programul nunții voastre momente artistice cu totul speciale, diverse surprize pentru oaspeți, precum mici spectacole cu actori sau un scurt program de stand-up comedy.

Așadar, dacă v-ați planificat nunta în 2021, gândiți-vă la un număr mai mic de oaspeți, la petreceri mai intime în aer liber și la un accent pe lucrurile reprezentative pentru voi. Dacă aveți nevoie de ajutor în organizarea nunții în 2021, echipa Nuntăpeplajă.ro vă este alături pentru a construi împreună un moment de neuitat.