fbpx

Nunta exotică pe plajă: Destinația Bora Bora

Nunta in Bora Bora

În ultimii ani, destinațiile exotice au devenit alegerea multor oameni, dornici de evadare, departe de casă, în ținuturi însorite, mai ales în plină iarnă. Ai visat vreodată să te căsătorești într-un paradis tropical? În Bora Bora, laguna limpede ca cristalul, plajele izolate și cerul polinezian luminat de stele sunt mai mult decât un vis. O nuntă exotică în Bora Bora poate fi acel „măcar o dată-n viață”, care sigur te va uimi și îți va oferi momente unice, locații superbe, activități extraordinare, multe zâmbete și fericire. Invită-ți prietenii și familia să vi se alăture pentru o nuntă exotică de neuitat pe o plajă în Bora Bora. Sau faceți-o doar voi doi. Fie că este o aventură de proporții, o micro-nuntă sau o reînnoire a jurământului intim, Bora Bora a fost creată pentru dragoste.

Cea mai faimoasă dintre Insulele Leeward ale Polineziei Franceze, a fost recent premiată cu titlul de “Cea mai bună insulă din lume” de către US News. Cu parfum de flori de tiare și un albastru infinit, Bora Bora este pur și simplu simbolul romantismului, fiind recunoscută drept cel mai frumos și mai romantic loc de pe Pământ. Superlativele nu sunt suficiente pentru a descrie incredibila frumusețe a „Perlei Pacificului” și a lagunelor de culoarea turcoazelor ce o înconjoară. Odată ajunsi aici va veți îndrăgosti pentru totdeauna de această adevarată bijuterie a Oceanului Pacific. 

De ce o nuntă exotică la capătul lumii?

Ridicându-se din mări în inima Pacificului de Sud, Bora Bora este o mică fâșie de insulă aflată la 50 de minute de zbor de Tahiti, încastrată în una dintre cele mai frumoase lagune ale planetei. Nisipul alb și fin, apusurile sângerii și culorile fabuloase ale naturii creează cadrul perfect pentru o nuntă exotică.

Nunta in Bora Bora pe plaja

Un adevărat paradis romantic, dar drumul până acolo este destul de lung. Totuși, odată ce ai ajuns pe această insulă, îți vei da seama că merită toata osteneala. O călătorie în exclusivista „Perlă a Pacificului” garantează răsfățul tuturor simțurilor. Se spune că, dacă ar exista Paradisul pe Pământ, acesta ar fi insula Bora Bora. Hotelurile sale oferă un sentiment minunat de intimitate cu bungalourile lor elegante peste apă și vilele plutitoare cu acces direct la mare, în timp ce terasele lor oferă vederi uluitoare ale apusurilor aprinse de soare.

  • Relieful acestei mici insule este surprinzător – Ieșind din ocean acum 13 milioane de ani, Bora Bora este un vulcan stins. Astăzi, se află în mijlocul unei lagune care strălucește în nuanțe aproape supranaturale de albastru, în timp ce siluetele verzi ale Muntilor Otemanu, Pahia și Hue domină această somptuoasă paletă. Inconfundabilele lagune și recife de coral s-au născut prin stingerea treptată a vulcanului Otemanu. Vârfurile Taimanu și Pahia, care se înalță mai mult de 655 m deasupra nivelului mării, reprezintă tot ce a mai rămas din marginea de nord a craterului. Împânzite haotic cu stânci abrupte și abisuri verticale, pantele muntoase sunt astăzi îmbrăcate într-o luxuriantă vegetație tropicală.
  • Vară veșnică – Bora Bora nu cunoaște alt anotimp decât vara, pe tot parcursul anului înregistrându-se temperaturi între 25 și 35 de grade Celsius, temperate de briza proaspată dinspre răsărit. Bora Bora se poate vizita pe tot parcursul anului, doar în iulie este foarte aglomerată, fiind perioada carnavalului tradițional. 
  • Plaje magice care îți taie răsuflarea – Există multe plaje acoperite de nisip fin în culori surprinzătoare, locuri ferite de priviri indiscrete unde poți organiza nunta pe plajă dorită de tine, o nuntă exotică cu pârtii de flori și cocktailuri cu nucă de cocos, într-un adevărat paradis.
  • Un acvariu extraordinar – Azurul apelor din Bora Bora adăpostește pești colorați care înoată încoace și încolo în grădinile de corali. Cu o fluturare de aripioare, vin și se perie de înotători. Vizitatorii mai aventuroși pot face scufundări, dar un snorkel și o mască sunt tot ce ai nevoie pentru a experimenta viața marină abundentă din Bora Bora. Iar în Lagoonarium, vizitatorii pot experimenta întâlniri garantate și sigure cu broaște țestoase, și chiar pot participa la spectacolul hrănirii rechinilor, în conditii de maximă siguranță, desigur.
  • O grădină a Edenului – Albastrul este culoarea predominantă în Bora Bora, dar verdele fură spectacolul imediat ce începi să explorezi interiorul insulei. Cel mai bun mod de a face acest lucru este pe jos, cu bicicleta sau cu scuterul. Nimic nu este prea departe și drumul este plat, cu excepția cazului în care decideți să urcați pe pantele luxuriante ale Muntelui Otemanu (727m) care se ridică abrupt din centrul insulei. Când florile de hibiscus înfloresc în vale, peisajul este pur și simplu încântător și nu ai de ce să te temi nu există animale sau insecte periculoase care să îți strice plimbarea. Aici, omul și natura trăiesc în perfectă armonie.
  • Culturile de perle, pe care le poți vizita oricând – Există o legendă care spune că zeul Ono, a dăruit prințesei Bora Bora coborând pe un curcubeu, o perlă neagră, exprimându-si dragostea eternă și fidelitatea față de aceasta. Astfel, perla neagră cu refexii ale curcubeului a devenit un simbol romantic al dragostei. Poate îi vei da iubitului tău un nou motiv de răsfăț, iar o perlă din Bora Bora, „perla Pacificului”, va fi o declarație de dragoste și o amintire pentru toată viața. 

Scenariu ideal pentru o nuntă exotică urmată de luna de miere în următoarea secundă – Dacă tot ai ajuns, în aproape cel mai frumos loc posibil, de ce să ratezi ocazia să-ți prelungești șederea cu „luna de miere”. Bora Bora pare predestinată unei „luni de miere” perfecte, cele mai frumoase plaje, cele mai luxoase ressorturi, cele mai frumoase plaje și cele mai bune servicii. Pentru un stil de viață tropical alege unul din celebrele bungalouri așezate pe piloni, în apa turcoaz a Pacificului. Scările casuței din lemn coboară chiar în apa curată ca lacrima. Ce ar putea fi mai romantic decât săriturile în lagună, direct din propriul bungalou… Poți încerca și vilele de pe uscat întinse de-a lungul unor plaje semi-private, la fel de luxoase, dar cu prețuri mai rezonabile.

Nunta in Bora Bora Bungalou
  • Dacă te plictisești de lenevit la soare pe nisipul alb și fin, avand ca priveliște o apă cristalină, încercând să descoperi toate nuanțele posibile de albastru și turcoaz, poți experimenta multe alte lucruri. Chiar dacă se află la capătul lumii, Bora Bora oferă o mulțime de posibilități de petrecere a timpului liber: snorkeling printre peștii tropicali în rezervația de corali, plimbări cu jet skiul, scuba diving, o ocazie unică de a descoperi fauna Oceanului Pacific, plimbări cu submarinul pe lângă peretele de coral, aqua safari. 
  • Cele mai uimitoare fotografii – Alegerea unei nunți pe plajă în Bora Bora, una din cele mai frumoase locații, îți va garanta cele mai cool poze pentru o nuntă exotică. Nu există cuvinte de ajuns pentru a descrie magia locurilor. Nici cameră foto nu poate reda nuanțele de bleu turcoaz ale apei din lagune și nici frumusețile ireale ale insulei. 

Acestea sunt doar câteva dintre frumusețile locului, care vor transforma acest moment deosebit din viața oricărui cuplu, într-o nuntă exotică magică, în amintiri pe viață, alături de cele mai importante persoane din viața lor.

Cel mai frumoase stațiuni din Bora Bora pentru o nuntă perfectă

Nu există termen de comparație pentru o nuntă exotică și romantică, petrecută în paradisul tropical al unei insule înconjurate de o lagună, mărginită de corali, eventual într-un bungalow plutitor, din care dimineața aterizezi direct în ocean, înotând până la cea mai apropiată plajă cu nisip alb și fin, unde te relaxezi la umbra palmierilor, pe un șezlong alături de un cocktail savuros și partener, sau mergi în croazieră, faci turul insulelor, te împodobești cu flori de hibiscus colorate, practici sporturi specifice precum diving, snorkeling, ski nautic, jet ski, windsurfing.

Și dacă sunteți printre acei nebuni romantici și destul de nerăbdători să faceți așa ceva, Bora Bora este una dintre cele mai bune destinații de nuntă de plajă de top din lume. Deci, fără alte gânduri, pregătiți-vă să schimbați jurămintele pe o plajă de vis și optați pentru o nuntă exotică pe care NPP poate să o organizeze. 

Nunta la Matira 

Încadrat de recife de corali, Bora Bora și colierul său de motus (insulițe) se desfășoară în plaje de nisip alb, mari și mici. Cel mai popular, pe care postul de televiziune american CNN a votat-o printre cele mai frumoase din toată lumea în 2013, este Matira. Aflată în capătul sudic din Bora Bora, Matira are apa este atât de cristalină că te pierzi în ea, iar nisipul moale și îmbietor, aici poți experimenta topirea apusului în apele turcoaz, pe una dintre cele mai bune plaje din lume. Matira Beach este una dintre puținele plaje publice din Bora-Bora, întrucât majoritatea aparțin de resorturile de pe malul oceanului. Este locul peisajelor fascinante, al apelor turcoaz, al bungalourilor, al imaginilor cum doar prin filme vezi, este o destinație preferată pentru o nuntă exotică pentru toți cei care suferă de romantism.

Nunta la Le Meridien 

Este unul dintre cele mai luxoase și cele mai bune locuri de nuntă din lume. Stațiunea oferă mai mult de o opțiune pentru o nuntă exotică. Ceremonia de nuntă poate avea loc fie în capela intimă privată, cu o podea de sticlă mare, care ofera priveliști uimitoare ale lagunei și vietii marine sau pe plaja de nisip sau peste apele albastre ale lagunei pe un pirogue tradițional. Și după nuntă, cuplul se poate retrage în propria lor vilă peste apă. Tot aici poți înota alături de țestoase, într-o lagună protejată și poți vedea cum sunt îngrijiți puii acestora.

Nunta la Four Seasons

Lanțul hotelier Four Seasons, oferă și aici un resort luxuriant, amplasat într-o lagună albastră. Aproximativ o sută de căsuțe-bungalow cu acoperiș din stuf, amplasate chiar în mijlocul lagunei cu apă turcoaz, sunt bijuteria acestui complex turistic paradisiac. Unele dintre ele dispun chiar de piscine proprii. Un alt detaliu uimitor al căsuțelor cu acoperiș de stuf sunt ferestrele în pardoseală prin care se poate vedea apa cristalină și bancurile de pești multicolori ce înoată în ea. Pe lângă căsuțele din apă, resortul oferă posibilitatea cazării în alte construcții, la fel de frumoase, pe uscat: un hotel și alte câteva vile. Cuplurile care visează la o nuntă exotică de vis pot alege să-și unească destinele în capela complexului cu vedere spre lagună. Mai mult, datorită legilor franceze, cărora li se supune mica insula exotică, se pot încheia și căsătorii între persoane de același sex.

Nunta in Bora Bora

Fiecare stațiune are propria zonă de plajă privată rezervată pentru ceremonii de nuntă, aceste plaje fiind îngrijite și curățate zilnic. După ceremonie, puteți profita de peisajele frumoase cu hamace deasupra lagunei turcoaz, grădini tropicale amenajate și vederi neobstrucționate la Muntele Otemanu sau la lagună. Această varietate de peisaje este, de asemenea, excelentă pentru realizarea unor fotografii epice. Dacă visezi o nuntă în cel mai natural cadru, stațiunile organizează și nunți pe motus privat (insulă mică). Este combinația impresionantă de plajă cu nisip alb și lagună, înconjurată de sunetul moale al oceanului care salută recifele de corali îndepărtate ale insulei. Pentru a ajunge aici veți lua o barcă și veți ajunge într-un paradis. Vă va plăcea această opțiune dacă doriți o intimitate extremă și o aventură pe barcă. Altă opțiune este plaja de corali, la câțiva metri de bariera recifului de corali. Aici vă veți bucura de peisajul sălbatic al plantelor, corali colorați și veți asculta valurile care se prăbușesc pe recif. Această locație este, de asemenea, perfectă pentru cuplurile care caută ceva mai multă intimitate și un cadru liniștit.

Bora Bora este unul dintre puținele locuri de pe pământ la care toată lumea spera să ajungă cel puțin o dată în viață și, odată ce ajungi, te vei îndrăgosti instant. Bora Bora este o realitate romantică. Este o destinație ideală pentru o nuntă exotică, iar dacă te tenteză o nuntă în cel mai romantic loc, așteptăm să ne scrii și noi îți vom oferi toate detaliile unei experiențe de neuitat și unei nunți epice.