Nunta de zi și organizarea unui eveniment care să semene cu o petrecere de seară

Posibilitatea de a călători în toata lumea relativ ușor permite multor oameni să organizeze diverse evenimente și în alte țări, nu doar în cele de origine. De la petreceri aniversare la cele corporație și chiar team building-uri, trendul s-a răspândit și printre cei își doresc să țină ceremoniile de cununie civilă și chiar căsătoriile religioase în locații mai aproape sau mai departe de casă.

Plecând de la ideea celebrelor căsătorii din Las Vegas, orice cuplu de români sau alte naționalități poate alege să aibă o nuntă de zi care să se desfășoare după programul uneia tradiționale, astfel încât să ofere familiaritatea pe care mulți o caută la astfel de evenimente.

Dacă vreți să ieșiți din tipare și optați pentru organizarea unei nunți de zi, dar nu știți de unde să începeți, puteți apela la un wedding planner care va ști nu doar să vă îndrume, dar se poate ocupa de tot ce înseamnă un astfel de eveniment, respectând ce se întâmplă în timpul unei petreceri de seară. În acest fel atât mirii, cât și invitații vor avea acel sentiment familiar că participă la o cununie.

Descoperiți mai jos ce presupune o nuntă de zi și cum va poate ajuta un organizator să aveți petrecerea pe care ați visat-o în orice loc va doriți, chiar și unul exotic.

1. Nunta de zi și ce întrebări pot avea cuplurile despre o astfel de petrecere

Dacă tocmai ce ai fost cerută în căsătorie și ați început să stabiliți primele detalii ale nunții, se poate ca inițial să aveți în plan nunta tradițională cu petrecere de seară. La o căutare mai atentă, însă, veți găsi că din ce în ce mai multe cupluri aleg evenimentele de zi care sunt destul de reușite dacă ajungeți să vă uitați și la fotografii din timpul acestora.

De aici pleacă multe întrebări ale cuplurilor moderne, iar una dintre cele mai importante este nunta de zi sau de noapte? În acest moment aveți două opțiuni: căutați în continuare informații și păreri sau întrebați un organizator de nunți care vă poate lămuri. Mai mult, wedding plannerul vă poate întreba diverse lucruri despre voi, preferințele și ideile voastre pentru a vă oferi un pachet personalizat care să fie pe măsura așteptărilor voastre.

Alte întrebări care mai pot apărea legate de o nuntă de zi țin de organizarea și programul acesteia, dar mai ales dacă pot fi respectate tradiții precum furatul miresei, aruncatul buchetului și chiar posibilitatea de a avea un meniu românesc la masă sau ce muzică ar trebui să alegeți. Toate acestea vor primi un răspuns afirmativ, mai ales că organizatorul este lângă voi pentru a va transforma visul în realitate fără ca voi să vă stresați sau să căutați formula perfectă prin care să fiți atât voi, cât și invitații încântați de rezultat.

Pe lângă acestea, mai pot exista și alte întrebări la care plannerul vă poate răspunde, pe lângă faptul că se poate ocupa de organizarea nunții de la A la Z, indiferent de unde alegeți să țineți petrecerea.

1.1. Nunta de zi: Cât de diferită este de una de seară?

În comparație cu o nuntă de seară, cea de zi poate fi complet diferită sau asemănătoare cu prima, însă puteți alege și o combinație între cele două, dacă doriți să simțiți totuși că sunteți la o petrecere unde se sărbătorește căsătoria a doi oameni.

Un lucru care poate diferenția destul de mult o nuntă de zi de una de noapte este locul în care se va desfășura evenimentul și chiar cununia civilă, dacă doriți. Mai exact, puteți opta pentru o destinație exotică, acesta fiind visul multor cupluri care doresc locații atipice sau care pur și simplu vor să evite să aibă ceremoniile în zilele toride de vară din orașele românești.

Iată și câteva idei de destinații exotice potrivite pentru o nuntă de zi ca în filme:

 • Grecia, dacă nu doriți să călătoriți prea departe de casă;
 • Costa Brava, dacă vreți totuși o țară din Europa pentru o nuntă la care puteți avea mai mulți invitați;
 • Egipt, dacă ați mai fost acolo în vacanțe și ați fost fascinați de peisajele din Hurghada;
 • Bora Bora, Thailanda, Cuba, Republica Dominicană și Mexic sunt destinații cu adevărat spectaculoase în care puteți organiza nunți de zi senzaționale.

Bineînțeles că puteți alege și România, unde se pot organiza tot felul de ceremonii și petreceri în aer liber, în pădure sau într-o livadă rustică, ba chiar și la castel, dacă doriți. De asemenea, o nuntă pe plajă este una dintre cele mai pretabile locații pentru un eveniment de zi.

1.2. Cât ține o nuntă de zi?

Dacă ați stabilit ca între nunta de zi și cea de noapte alegeți prima variantă, se poate să ajungeți să vă întrebați cât trebuie să dureze petrecerea pentru a va putea încadra în programul pe care vi-l propuneți.

Pentru aceasta este bine să stabiliți de la început următoarele aspecte:

 • ora la care va avea loc cununia civilă, dar și dacă alegeți să o faceți în aceeași zi sau într-una diferită, mai ales în cazul în care optați pentru o nuntă în altă țară;
 • ora la care doriți să înceapă petrecerea, mai ales că nunțile de zi pot începe după prânz;
 • programul nunții de zi care ar trebui să conțină toate momentele importante din timpul petrecerii;
 • meniul și câte feluri de mâncare veți avea, precum și orele aproximative la care se vor servi;
 • ora la care estimați că doriți să terminați petrecerea, în funcție de locul de desfășurare.

Toate aceste detalii pot fi planificate alături de organizatorul de nunți care va ști astfel cum să facă programul nunții de zi care poate ține de la 4 sau 5 ore până la mai multe, după cum doriți. De asemenea, acesta poate fi realizat în așa fel încât să țină cât un eveniment de seară.

2. Organizarea unei nunți de zi

Atât nunta de zi cât și cea de seară vor avea parte de aceeași organizare, astfel că între cele două nu sunt diferențe din acest punct de vedere. Lucrurile se pot schimba doar dacă alegeți altă locație mai aproape sau mai departe de casă, caz în care trebuie să aveți în vedere plecarea mai devreme cu câteva zile în cazul celui de-al doilea scenariu. Cu toate acestea, wedding plannerul se poate ocupa de la cap la coadă de tot ceea ce înseamnă deplasări atât pentru miri, cât și pentru invitați.

Atunci când alegeți o nuntă de zi în străinătate, avantajul este că atât voi cât și invitații voștri vă veți putea bucura întreaga zi de peisaje superbe, petrecerea putând fi organizată ziua într-un mod mai tradițional, urmând ca seara să puteți să vă distrați în continuare în haine lejere, făcând plimbări său admirând priveliștile, exact ca într-o vacanță.

Dar ce presupune organizarea unei nunți de zi, ce program puteți face în așa fel încât să simțiți că sunteți la o petrecere de căsătorie și cât să dureze evenimentul pentru ca seara să vă rămână tot acel timp liber pentru a vă relaxa? Totul poate fi stabilit cu organizatorul care poate veni cu diferite scenarii, astfel încât să îl alegeți pe cel care vi se potrivește cel mai bine.

2.1. Nunta de zi și pregătirea acesteia pas cu pas

Există mai mulți pași în pregătirea unei nunți de zi, aceștia fiind stabiliți în funcție de mai multe aspecte printre care:

 • ce doriți voi și dacă apelați la un organizator de evenimente de la început său după ce ați stabilit anumite detalii;
 • locul în care se vor desfășura ceremonia și petrecerea;
 • numărul de invitați;
 • cât timp vreți să stați în țara în care organizați nunta, în cazul în care ați ales o destinație în afara României.

Chiar dacă este recomandat să apelați la servicii profesionale de la început, puteți lua în considerare și ajutorul unui specialist după ce ați hotărât ce tip de petrecere vreți și mai ales unde doriți să aibă loc. În acest fel va veți simți ca invitați la propria voastră nuntă, nefiind nevoiți să va ocupați de aspecte care țin de organizare și care durează destul de mult timp.

Pașii pe care îi puteți avea în vedere la organizarea unei nunți de zi sunt:

 • stabilirea zilei nunții și pregătirea invitațiilor;
 • alegerea meniului, a muzicii și a decorațiunilor;
 • în cazul în care ați ales o destinație exotică, alegerea locului este bine să fie făcută din timp;
 • rezervările pentru călătorie și cazare trebuie și ele făcute în timp util, mai ales dacă aveți mai mulți invitați;
 • la aproprierea nunții, organizatorul va confirma toate detaliile de mai sus, astfel încât doar să ajungeți la destinație și să va relaxați puțin înaintea marelui eveniment.

În ceea ce privește programul unei nunți de zi, puteți să-l faceți asemănător cu unul al unei petreceri de seara sau puteți alege unul mai lejer și relaxat.

2.2. Nunta de zi și programul său

Între o nuntă de zi una de noapte, principala diferență constă în faptul că pregătirile încep destul de devreme în cazul primei. De aceea, este bine să existe de la început un program, pentru a nu avea întârzieri, sau dacă apar, acestea să nu fie foarte importante.

Astfel, programul unei nunți de zi va începe, bineînțeles cu pregătirea mirilor, urmat de ceremonia propriu-zisă. Există și posibilitatea ca mirii să se căsătorească înainte cu câteva zile, iar petrecerea să se țină în altă parte în România sau în altă țară. În aceasta situație, protagoniștii evenimentului se mai pot delecta alături de domnișoarele și de cavalerii de onoare la un pahar de șampanie.

Imediat după ceremonie sau după primele aperitive în cazul în care cununia a avut loc înainte, se poate programa ședința foto, astfel încât mirii și invitații să aibă unele dintre cele mai frumoase amintiri de la nuntă.

Dansul mirilor poate fi unul dintre momentele de început din programul nunții de zi, astfel încât acesta poate marca și începerea petrecerii.

Pe durata petrecerii, momentele în care invitații servesc din felurile nemaipomenite de mâncare se pot împleti cu dansul și cu alte datini și tradiții sau jocuri. În același timp, petrecerea se poate încheia cu aruncarea buchetului miresei urmat de momentul de luat rămas bun.

O diferență între nunta de zi și de noapte este servirea meniului, care în primul caz poate fi organizat sub formă de bufet suedez, fiecare invitat putând să guste din ceea ce poftește.

3. Nunta de zi sau de noapte, una dintre dilemele cuplurilor moderne

Una dintre cele mai mari dileme ale cuplurilor moderne este să aleagă o nuntă de zi sau de noapte. În timp ce petrecerea de seară duce cu gândul mai mult la tradițional, cea de după-amiază poate fi mai puțin formală.

Alegerea se poate face după mai multe criterii, printre care părerile invitaților sau rudelor apropiate, experiențele cunoscuților sau sugestiile organizatorului de nunți, însă cea mai importantă este dorința mirilor și cum își închipuie aceștia că va arăta nunta lor.

În comparație cu o nuntă de seară, una de zi are următoarele avantaje:

 • distracția poate fi mai mare, mai ales că atât mirii cât și invitații sunt mai odihniți și se pot bucura mai mult de petrecere;
 • nunta de zi poate fi organizată și duminica, mai ales când se dorește o petrecere tradițional românească;
 • pozele vor ieși impecabil pe timpul zilei;
 • mâncarea va fi servită la ore mai rezonabile, astfel că se vor evita posibilele probleme digestive.

Pe lângă acestea, unul dintre avantajele unei petreceri organizate după amiaza este că mirii nu mai trebuie să se întrebe cât ține o nuntă de zi, deoarece vor putea sta cu invitații până cele mai târzii ore din noapte.

Unul dintre dezavantajele nunții de zi este începerea pregătirilor dimineața, însă odată începută petrecerea oboseala va trece lansând loc veseliei.

În concluzie, nunta de zi este o alternativă celei de seara, aceasta putând să se organizeze atât în țară, cât și în străinătate, precum și alte zile decât sâmbăta. Programul unui astfel de eveniment se poate desfășura ca și în cazul unei petreceri de noapte, durata acesteia putând să se prelungească până la ora dorită de participanți. Iar dacă țineți la tradiții, până și acestea pot fi ținute, organizatorul fiind alături de voi pentru a avea nunta pe care o doriți!

Sursa foto: Unsplash.com

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.