Nunta de smarald – Cum se pot aniversa 55 de ani de căsătorie într-un mod deosebit?

Până acum câțiva ani, cuplurile nu acordau prea multă atenție aniversării căsătoriei, mai ales dacă erau trecuți de o anumită vârstă. Astăzi, în schimb, cu atât de multe oferte de distracții, excursii și activități la dispoziție, multe persoane se gândesc de două ori înainte de a exclude sărbătorirea zilei nunții, a căsniciei și a tuturor lucrurilor prin care au trecut împreună la bine la și rău.

Atunci când vine vorba despre aniversarea a nu mai puțin de 55 de ani de căsătorie, cunoscută și ca nunta de smarald, se poate avea în vedere un eveniment care merita sărbătorit cum se cuvine. O poveste întinsă pe o perioadă atât de lungă de timp, o viață de om, cum ar spune mulți, trebuie celebrată într-un mod deosebit. Iar atunci când personajele cheie nu se pot ocupa de organizare, aceasta poate cădea pe cei apropiați, copii sau părinți.

Există foarte multe idei din care vă puteți inspira pentru aniversarea a 55 de ani de la căsătorie, iar printre cele mai inedite sunt o călătorie într-o țară exotică sau chiar o petrecere într-o astfel de destinație. Bineînțeles că puteți alege și organizarea unui eveniment în țară, în locurile cele mai frumoase sau care au o însemnătate deosebită pentru cei doi, mai ales că sigur au multe amintiri din care sa va inspirați.

Iată mai jos câteva idei de organizare a unui eveniment pentru sărbătorirea a nunții verzi de smarald.

1. Nunta de smarald și semnificația sa

Nunta de smarald si semnificatia sa

Există mai multe tipuri de aniversări de nuntă, mai precis câte unul pentru fiecare an de căsătorie până la împlinirea a 20 ani de căsnicie, numărătoarea continuând apoi din 5 în 5 ani. Acest lucru nu înseamnă, însă că nu puteți sărbători fiecare dată importantă pentru voi și cei apropiați.

Fiecare an de căsătorie are o anumită semnificație, astfel că primul este știut drept nunta de hârtie, deoarece cei doi soți sunt încă în plin proces de cunoaștere și acomodare, însemnând fragilitatea.

Odată cu trecerea timpului, însă, fiecare aniversare devine mai puternică, tradițiile ajungând cu denumirea anilor de căsătorie până la 100, aniversare denumită nunta de os pentru cei mai norocoși dintre oameni.

Până a ajunge la această ultimă aniversare, este nunta de 55 de ani sau de smarald care are următoarele semnificații:

 • înțelepciune;
 • renaștere;
 • luciditate.

Smaraldul este o piatră pe cât de delicată, pe atât de dură și trainică, ea însemnând adevăr, luciditate și înțelepciune. Culoarea verde a acesteia duce cu gândul la ciclurile anotimpurilor, mai ales al primăverii, când toată natura renaște.

Nunta de smarald duce cu gândul la o căsnicie matură care a trecut până la cei 55 de ani atât prin bine cât și prin rău, vârsta înaintată a soților nefăcând altceva decât să îi ajute să devină mai înțelepți și mai comunicativi.

1.1. Nunta de 55 ani și povestea mirilor

Nunta de 55 ani si povestea mirilor

La fel ca și nunta de perle, de argint sau de aur, și cea de smarald sau 55 ani de căsătorie merită toată atenția, mai ales că orice aniversare împreună trebuie sărbătorită așa cum se cuvine.

Smaraldul este piatra înțelepciunii și a timpului care a trecut peste două persoane care au ales să își trăiască viața împreună și care au ajuns la 55 de ani de căsnicie. Și cum fiecare poveste este unică, în ziua de azi aniversarea acesteia devine nu doar posibilă, ci poate fi retrăită exact ca în ziua nunții.

Atunci când doriți să sărbătoriți nunta de verde de smarald a părinților sau bunicilor, vă puteți aduna pentru a alege împreună cel mai frumos mod de a le împărtăși toate emoțiile acelei zile transpuse în modernitate. Iar dacă aveți nevoie de ajutor, un organizator de evenimente, precum un wedding planner, vă poate ajuta să le recreați povestea adaptată acestor zile.

Puteți alege o nuntă pe plajă sau în altă locație aleasă de voi, poate chiar în locul în care cei doi s-au căsătorit în acea zi, aducându-le aminte de aceleași sentimente ca atunci. Iar pentru a-i da un aer cât mai autentic, o rochie de mireasă și un costum de ginere asemănătoare cu cele de la momentul respectiv pot fi o surpriză foarte plăcută.

1.2. 55 de ani de căsătorie în amintiri

55 de ani de casatorie in amintiri

Pentru mulți oameni, 55 de ani înseamnă o întreagă viață, iar atunci când sunt norocoși să o trăiască alături de persoana iubită, toate momentele petrecute împreună se vor uni în cele mai frumoase amintiri. Acestea merită recreate sub forma unei petreceri aniversare a nunții de smarald.

Pentru că o poveste de dragoste nu se termină niciodată, adunarea fotografiilor și altor lucruri care duc la cu gândul la cele mai importante și semnificative momente din viața de cuplu poate fi una dintre etapele organizării unei petreceri aniversare. De asemenea, se poate ține cont și de:

 • locul sau locurile în care cei doi au petrecut cele mai frumoase momente, ba chiar și luna de miere, care poate fi ales pentru petrecerea aniversară;
 • organizarea unei scurte vacanțe în care vă invitați părinții și bunicii și în care să ii purtați înapoi în ziua în care s-au căsătorit;
 • organizarea unei petreceri mai restrânse cu cei apropiați, dacă aceștia nu doresc ceva de amploare.

O altă idee este organizarea unei ceremonii de reînnoire a jurămintelor, poate așa cum ați văzut în filme sau puteți merge pe tradiționala nuntă în destinații din România, dacă nu doriți o călătorie prea departe de casă.

Orice poveste merită împărtășită, dar mai ales cea care are un final fericit precum o nuntă de 55 ani. Iar în organizarea sa îi puteți implica pe toți cei care le-au fost alături în acest timp, dar mai ales pe voi, cei care nu ați fost acolo și care cu siguranță doriți să aflați sau să vedeți cum a fost.

Crearea unui album cu cele mai importante momente din căsnicie imortalizate în toți acești ani poate fi o idee prin care îi invitați pe cei dragi la aniversarea nunții lor de smarald, mai ales dacă plănuiți să organizați o petrecere-surpriză.

2. Nunta verde de smarald și cum se poate aniversa

Nunta verde de smarald si cum se poate aniversa

În comparație cu acum mulți ani, în ziua de azi sunt foarte multe variante de organizarea a unei aniversări, dar mai ales a 55 de ani de la căsătorie. La o singură căutare puteți găsi destul de multe idei din care să vă inspirați dacă nu știți încă ce doriți. Mai mult, a trecut și vremea când petrecerile erau ținute doar în cadre formale care presupun restaurantele clasice și unde eticheta era necesară. De exemplu, acum puteți alege un eveniment de nuntă în destinații din Grecia, una dintre cele frumoase țări din Europa, pe lângă faptul că este destul de aproape și de România.

Fie că alegeți o petrecere cu cei mai apropiați membri ai familiei, fie una cu mai mulți invitați, toate pot fi transformate în realitate cu ajutorul unui organizator de evenimente care va poate îndeplini dorințele.

Nunta verde de smarald merită sărbătorită așa cum se cuvine, mai ales că în unele cazuri, cuplurile trecute de prima tinerețe sunt mai neglijente în ceea ce privește vacantele și chiar aniversările, așadar implicarea copiilor și a nepoților poate fi foarte potrivită.

Iată și cele mai comune idei legate de aniversarea nunții de 55 de ani:

 • printr-o petrecere restrânsă acasă, care probabil este una dintre primele opțiuni;
 • printr-o petrecere privată la un restaurant din apropierea casei sau în afara localității;
 • printr-o plecare în weekend alături de cei dragi.

Ce-ar fi dacă ați alege, însă, și o altă variantă a aniversării a 55 de ani de căsătorie, mai ales că ideile de acum sunt destul de ofertante. Iată și câteva propuneri:

 • o petrecere într-o destinație specială pentru aniversați din România;
 • o petrecere într-o destinație într-o țară străină mai departe sau mai aproape de casă;
 • o lună de miere în doi în care aniversații să retrăiască cele mai frumoase momente ale căsniciei și să se relaxeze;
 • o ceremonie de reînnoire a jurămintelor, exact așa cum sunt cele din filme.

Dacă optați pentru o petrecere, iată încă o idee frumoasă: puteți crea invitațiile sub forma unor mici albume foto cu cele mai frumoase poze strânse de aniversați de-a lungul căsătoriei și pe care să le dăruiți drept amintire la petrecerea pe care le-ați organizat-o. De asemenea, acestea pot fi folosite și ca marturii în cazul în care alegeți realizarea unei ceremonii de reînnoire a jurămintelor.

Nunta de 55 de ani este un prilej excelent de a reuni familia extinsă, astfel că puteți organiza o petrecere mai mică sau mai mare, în funcție de acest aspect.

Și pentru că este vorba despre o nuntă, puteți ține și câteva tradiții care să simbolizeze ce au însemnat acești 55 de ani pentru cei doi.

2.1. Nunta de smarald și tradițiile sale

Nunta de smarald si traditiile sale

Una dintre cele mai frumoase tradiții la aniversarea nunții verzi de smarald este că puteți reînvia obiceiurile vechi care se țineau atunci când părinții sau bunicii s-au căsătorit. În acest caz, va fi nevoie sa faceți câteva căutări care cu siguranță vor merita efortul.

Dacă aniversații își păstrează însă spiritul tânăr, puteți alege și tradiții și obiceiuri de acum, pe care le puteți adapta petrecerii organizate. Printre acestea se pot regăsi:

 • folosirea culorii smaraldului în decorațiuni și chiar în hainele invitaților pentru o petrecere tematică;
 • toast-urile pentru cei doi în care îi felicitați;
 • dansul mirilor este o altă tradiție care poate fi ținută cu ocazia nunții de smarald;
 • unul sau două jocuri despre cât de bine se cunosc cei doi aniversați și cât de mult se iubesc.

Pe lângă acestea, orice obiceiuri cunoscute pe care știți că cei doi le au, pot fi adaptate în așa fel încât să poată fi recreate odată cu aniversarea a 55 de ani de la nuntă.

O aniversare de nuntă, mai ales când este organizată ca o petrecere-surpriză poate fi unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le puteți face celor dragi, de aceea alegerea destinației trebuie să fie una deosebită.

2.2. Nunta de smarald și destinațiile potrivite pentru aniversare

Nunta de smarald si destinatiile potrivite pentru aniversare

 Nunta de smarald duce de cele mai multe ori cu gândul la o vegetație verde și luxuriantă, o petrecere organizată primăvara sau vara, însă le fel de bine, ea poate fi ținută și toamna sau iarna dacă aniversații s-au căsătorit în aceasta perioadă, astfel că puteți alege să îi surprindeți cu o plecare în afara țării.

Acum, aveți posibilitatea să organizați o nuntă în destinații exotice, precum Mexic sau Egipt, dacă aniversații pot călători până acolo. Dacă nu, există și alte locuri la fel de frumoase, precum cele din țări apropiate. În Grecia, de exemplu, insula Thassos poate fi una dintre cele mai potrivite, purtând și numele de ,,insula de smarald’’.

Alte destinații frumoase în care pot fi aniversați 55 de ani de căsătorie sunt Spania și Italia care sunt mai aproape de România, așadar, pot fi luate în considerare, mai ales pentru vremea caldă tot timpul anului, fiind potrivite dacă sărbătoriții s-au căsătorit toamna târziu sau iarna, iar vremea din țară nu mai este atât de prietenoasă.

Găsirea locului ideal o puteți face și cu ajutorul organizatorului de evenimente care vă poate oferi informații și ponturi despre destinații potrivite pentru seniori. De asemenea, pe lângă petrecere puteți avea în vedere și rezervarea câtorva zile pentru o lună de miere drept cadou aniversar.

Bineînțeles ca dacă petrecerea nu este una surpriză vă puteți sfătui direct cu părinții sau bunicii unde ar dori să meargă, iar organizarea nuntii sa aibă loc într-o vacanță petrecută cu familia extinsă.

Aniversarea nunții de smarald poate fi un moment deosebit la care cei care își iubesc părinții sau bunicii pot participa prin organizarea unei petreceri, vacanțe sau luni de miere pentru aniversați. Pe lângă faptul că îi vor duce pe cei dragi înapoi cu 55 de ani în ziua în care au spus ,,Da’’, vor avea ocazia să trăiască alături de ei încă o dată povestea pe care aceștia au creat-o în urmă cu mai bine de cinci decenii sau, mai bine spus, peste jumătate de secol! 

Așadar, alegeți destinația perfectă, apelați la ajutorul de care aveți nevoie pentru ca totul să iasă perfect și duceți-i pe cei dragi înapoi în călătoria tinereții lor!

Surse foto: Unsplash.com, Pexels.com.