Nunta cu tematică marină: cum să aduci magia mării în evenimentul vostru de vis?

Nunta-cu-tematica-marina-cum-sa-aduci-magia-marii

Nunta cu tematică marină a fascinat mereu cuplurile care vor să uimească cu un eveniment unic, elegant și personalizat până la cel mai mic detaliu. Vei descoperi în acest articol ce trebuie să știi pentru organizarea unei nunți cu o tematică marină, ce culori poți alege pentru decor, ce destinație să alegi pentru această zi fantastică, precum și idei care să vă inspire să faceți alegerile potrivite pentru ziua voastră de vis.

1. Nunta cu tematică marină: ce trebuie să știi înainte de a alege tema?

O nuntă pe plajă sau într-un hotel de lux într-o destinație exotică poate fi alegerea perfectă pentru cea mai frumoasă zi din viața voastră împreună. Dacă v-a atras întotdeauna magia din jurul peisajului marin, atunci o nuntă cu o astfel de tematică poate fi un vis îndeplinit. Lăsați-vă imaginația și creativitatea la lucru și puteți face cele mai îndrăznețe alegeri pentru ziua voastră specială.

Chiar dacă ai crede că tema marină poate fi suficientă pentru a stabili toate detaliile legate de accesorii, decor și alte elemente importante, alege motivele care vă spun povestea voastră de dragoste. 
De exemplu, dacă visați la o nuntă romantică, demnă de basmele americane cu mica sirenă, veți opta pentru nuanțe mai calde și motive diafane. Dacă vreți, mai degrabă, o nuntă colorată care să amintească de o plajă exotică tradițională, gândiți-vă la decoruri colorate, palmieri și mâncare sofisticată.

Nunta cu tematică marină

1.1. Tema marină pentru nunta ta, detaliile care fac diferența

În primul rând, stabilește ce fel de nuntă vrei să ai. Chiar dacă veți vedea că multe dintre alegerile voastre se vor mai schimba pe parcurs, sunt decizii pe care le puteți lua împreună încă de la început. Vreți o nuntă în destinații exotice, departe de tradițiile locale și de invitați pe care nu vreți neapărat să-i aveți aproape? Ce poate fi mai romantic decât să fugiți la capăt de lume pentru o nuntă în Cancun? 

Tot acum trebuie să vă gândiți dacă vreți o nuntă mare, cu sute de invitați sau mai degrabă vreți o ceremonie restrânsă, cu cei mai importanți oameni din viața voastră? Dacă planificați o deplasare în altă țară, luați în calcul detalii personale legate de programul celor dragi. 

Chiar dacă îți place tema pe care ați ales-o, nu înseamnă că trebuie regăsită în fiecare detaliu al evenimentului. De altfel, poate fi chiar obositor să repetați aceste elemente în fiecare punct al nunții voastre. Orice tematică de nuntă are mai degrabă rolul de a da o direcție, nu de a seta fiecare aspect în conformitate cu tema.

1.2. Culorile potrivite pentru o nuntă cu temă marină

Nunta-cu-tematica-marina

Marea, cu aura ei de mister a avut întotdeauna un farmec magnetic pentru cuplu. Este decorul perfect pentru un vis de dragoste, dar care este paleta ideală pentru o nuntă cu tematică marină?

Într-o nuntă cu tematică marină poți folosi elemente ale mării, precum scoici, stele de mare, corali din care te poți inspira pentru paleta de culori. Culoarea care ne amintește de mare este cu siguranță bleumarin alternând cu alb pur. Chiar și albastrul deschis combinat cu alb va fi elegantă. În general, pentru această temă este recomandat să te concentrezi pe alb și nuanțe de albastru (bleumarin, albastru regal, chiar turcoaz) pe care le poți combina cu galbenul solar sau roșu coral. 
Un detaliu care va da o eleganță aparte nunții voastre este să vă alegeți propria culoare. De exemplu, căutați împreună o nuanță de albastru care să vă placă și pe care să o folosiți pentru textele invitațiilor de nuntă, pentru mărturii, pentru meniul recepției sau chiar pentru colțul foto, dacă vreți. Fie că este saphire blue sau persian blue, culoarea aleasă poate deveni laitmotivul decorului vostru.

2. Cum să organizezi cea mai spectaculoasă nuntă cu tematică marină?

Nunta-cu-tematica-marina

Dacă ați ales marea ca tematică a nunții este timpul să stabiliți felul în care veți integra acest cadru în ceremonia voastră specială. De la alegerea destinației, numărul de invitați, precum și vibe-ul pe care vreți să îl aibă evenimentul, aceste elemente vor fi definitorii pentru felul în care veți planifica marele eveniment. De asemenea, este cel mai bun moment să decideți cât de mult vreți să vă implicați în organizarea efectivă și cât vreți să externalizați către un profesionist care să vă îndeplinească toate visurile!

2.1. Destinația perfectă pentru o nuntă cu tematică marină

Nunta-cu-tematica-marina

Atunci când te gândești la o nuntă cu tematică marină fără îndoială îți imaginezi marea liniștită și plaja însorită. În zilele noastre poți alege oricare dintre cele mai frumoase plaje din lume pentru a avea o nuntă ca în visurile noastre. Fie că este o nuntă în Grecia sau una în Cuba, cadrul feeric va aduce un plus de magie zilei voastre speciale. Ba mai mult decât atât, este și cel mai potrivit context pentru a continua cu o lună de miere de vis.

Nici măcar nu mai contează anotimpul în care planificați să vă căsătoriți, o destinație exotică poate fi mai fabuloasă alegere pentru mare zi. Poate că organizarea unei nunți peste mări și țări sună complicat, însă este mai simplu decât îți imaginezi. Tot ce trebuie să faci este ai aproape de tine profesioniști în organizarea de nunți incredibile, pregătiți să-ți ofere fiecare detaliu pentru ziua perfectă. 

Dacă vă doriți o nuntă în destinații din România există câteva plaje excepționale care îți pot fi locul perfect pentru o nuntă intimă și memorabilă în compania celor dragi sau o petrecere luxoasă și distractivă împreună cu prietenii. Orice variantă ai alege, se va potrivi de minune felului vostru de-a fi și de a vă bucura de această ocazie!  

2.2. Decorul ideal pentru o nuntă cu tematică marină

flori-Nunta-cu-tematica-marina

Decorul este unul dintre elementele care fac o nuntă deosebita. Deoarece locul ceremoniei este locul în care vei spune da pentru totdeauna, este important să fie de neuitat.

Florile. Păstrează paleta de culori aleasă tât pentru buchetul tău de mireasă, cât și pentru celelalte aranjamente florale de la ceremonie sau de la altar. De exemplu, poți face combinații de hortensii, bujori albi, campanule și trandafiri. Dacă nunta voastră este pe o plajă sălbatică pune în fiecare aranjament flori de câmp sau chiar elemente de verdeață care să amintească de adâncurile mării. Buchetele din flori de hârtie sau material textil, precum și îmbinarea unor detalii precum scoicile sau perlele vor aduce o energie specială întregului decor. 

Invitațiile. Având în vedere tema, optează pentru o invitație specială cu motive nautice, cu nuanțe de albastru, precum și cu elemente specifice precum stelele de mare, scoicile, perlele sau un răsărit de soare. Puteți chiar să personalizați invitația cu o fotografie din prima voastră vacanță împreună. 

Meniul ideal pentru o nuntă cu tematică marină va trebui să fie caracterizat de ingrediente proaspete, ușoare și să includă în principal preparate pe bază de pește. Gândiți-vă la un aperitiv cu cocktailuri fructate și finger food care să fie combinat cu colțuri tematice care oferă delicatese inclusiv pește crud și prăjit. Recomandările specialiștilor în domeniu sunt importante mai ales în cazul cateringului, așa că urmează sfaturile organizatorului tău de nunți. Evident, nu poate lipsi un tort spectaculos care să amintească de tema marină. 

Rochia ta. O nuntă pe plajă necesită o rochie la fel de spectaculoasă, neapărat să fie vaporoasă și simplu de gestionat atunci când bate vântul! Alege croieli simple care se potrivesc cu atmosfera. Partenerul tău poate opta pentru haine ușoare, de in, deschise la culoare. Este important ca hainele voastre să se potrivească cadrului feeric în care sunteți și să puteți avea parte de fotografii fabuloase. 

3. Nunta cu tematică marină: cum puteți avea parte de cea mai frumoasă zi din viața voastră?

ceremonie-Nunta-cu-tematica-marina

Nunțile pe plaja sunt tot mai populare tocmai pentru că au o magie de nedescris și pentru că pot avea loc pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, fiecare cuplu are propriul stil pe care vor să-l vadă în ziua nunții. Indiferent dacă stilul tău este boho sau elegant, minimal sau floral, opțiunile sunt nesfârșite, deoarece plaja este cea mai frumoasă pânză goală pe care o vei întâlni vreodată! 

Deși ar putea părea cea mai inspirată idee de nuntă, cu aspect natural, o nuntă pe plajă are loc o mulțime de planificare, uneori chiar mai mult decât o nuntă în interior sau o nuntă în aer liber. Organizarea nunții perfecte pe plajă înseamnă a avea grijă de mai multe elemente, dar rezultatul este o zi de nuntă memorabilă și romantică. Să dansați desculți sub stele pe nisipul fierbinte ascultând valurile mării poate fi visul vostru care se poate îndeplini în cea mai frumoasă zi! 

Ca orice alt eveniment în aer liber, vremea poate fi imprevizibilă, chiar și într-o destinație exotică. Asta nu înseamnă că trebuie să te stresezi cu organizarea unui plan secundar pentru ceremonie și petrecere în caz de vreme neprietenoasă. Până la urmă, cine vrea să piardă toată distracția propriei sale nunți ocupându-se de toate detaliile? Tot ce trebuie să faci este să lași toate aceste posibile probleme pe mâinile unui organizator profesionist care va face tot ce trebuie pentru ca voi să vă trăiți ziua perfectă! 

Mai mult decât atât, datorită experienței sale vaste acesta vă poate ghida pentru cei mai buni furnizori locali și comunicarea cu aceștia, precum și de detaliile birocratice pe care le poate presupune o ceremonie de căsătorie în afara țării.

Nunta-cu-tematica-marina-1

Ziua nunții este cu siguranță una dintre cele mai frumoasă din povestea voastră de dragoste de până acum. Este, poate, unul dintre singurele momente în care puteți să vă sărbătoriți dragostea alături de oamenii dragi. Alegerea locului potrivit, a temei care vă aduce bucurie și a detaliilor speciale vor transforma această zi într-una despre care veți povesti mult timp de aici încolo. Și ce poate fi mai romantic decât să aveți marea alături de voi?

Sursa foto: Pexels.com, Unsplash.com