Nuntă altfel – Planifică o petrecere neconvențională și ieși din anonimat!

Nunta-altfel-Planifica-o-petrecere-neconventionala-si-iesita-din-comun

Din ce în ce mai multe cupluri își doresc o nuntă ieșită din comun, care să nu respecte regulile clasice. Dacă faci parte din această categorie, cu siguranță vrei să ai parte de o petrecere ca în povești, asupra căreia să-ți pui amprenta personală. Așadar, în cazul în care nunta tradițională nu este varianta potrivită pentru tine, sunt o mulțime de idei îndrăznețe pe care le poți pune în practică. Tot ce contează este să experimentezi și să te orientezi către elemente neconvenționale, care vor transforma evenimentul într-o amintire de neuitat, marcată de originalitate și unicitate.

1. Idei de nuntă altfel – Idei creative și originale pentru o petrecere unică

Atunci când vrei să planifici o nuntă altfel, în primul rând este bine să te gândești în ce sens îți dorești să faci lucrurile altfel. Te poți gândi la o locație inedită, la un program original, la un decor extraordinar, la o tematică anume sau la o mulțime de alte detalii și amănunte. Astfel, este necesar, mai întâi, să notezi pe o hârtie toate ideile din imaginația ta, pentru a putea elabora un concept coerent, pe care să-l pui în aplicare apoi, cu ajutorul unui wedding planner. Iată câteva idei inedite pe care merită să le iei în considerare dacă îți dorești să planifici o nuntă cu adevărat aparte:

  • Primirea invitaților

Multă lume pune accent pe petrecerea propriu-zisă sau pe alte detalii precum meniul sau decorul – însă și modul în care îți primești invitații este un lucru important. Dacă vrei să creezi un moment de impact, care să-i impresioneze pe cei care participă la nunta ta, poți pune în practică o serie de idei creative, perfecte pentru o nuntă altfel. De exemplu, poți apela la serviciile unor performeri, care să aducă un vibe proaspăt și inedit întregului moment. Poți opta pentru dansatori, mimi, statui vivante, circari sau alți artiști care să anime atmosfera într-un mod original și creativ. Cu siguranță va fi un element ieșit din comun, pe care nu-l vezi la orice nuntă.

  • Momente artistice

Poți introduce în programul petrecerii câteva momente artistice speciale – de pildă, poți colabora cu un pictor sau un desenator care să elaboreze schițe și picturi în timp real, pe toată durata nunții. De asemenea, poți colabora cu un caricaturist, care să creeze caricaturi cu invitații de la nuntă – poți păstra aceste opere de artă drept amintire, sau le poți oferi persoanelor respective. Poți opta, de asemenea, pentru aducerea unor dansatori, care să creeze momente artistice pe toată durata petrecerii. Ai libertatea de a alege dintre o mulțime de stiluri de dans, ținând cont de preferințele tale, dar și de impactul vizual pe care îl vor avea respectivele coregrafii. De pildă, poți selecta o trupă de street dance, un cuplu de dansatori de dans sportiv, un grup de flamenco, dansatori de belly dance, și numeroase alte stiluri deosebite. În plus, ai putea chema câțiva actori care să interpreteze scenete inspirate din povestea voastră de cuplu, sau poți opta pentru un ventriloc sau un păpușar. Opțiunile sunt multiple și merită să iei în calcul toate posibilitățile, pentru a vedea care sunt ideile ce te atrag cel mai mult.

  • Locație specială

Locația pe care o alegi reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei în calcul. În general, majoritatea cuplurilor se orientează către un restaurant drăguț – însă, dacă variantele clasice nu sunt pentru tine, nu te teme să experimentezi și să pornești în căutarea unor locuri aparte. De exemplu, din ce în ce mai mulți tineri vor să facă nunta în destinații exotice, cu scopul de a planifica o petrecere pe plajă, într-un loc cu soare, nisip și mare. De asemenea, sunt cupluri care vor să facă nunta în destinații din Grecia, tot din același motiv – în astfel de destinații vei găsi, cu siguranță, plaje inedite și locuri accesibile, care vor deveni cadrul perfect pentru petrecerea ta. Avantajele unei nunți pe plajă sunt nenumărate: în primul rând, te vei bucura de razele plăcute ale soarelui, dar și de briza mării și de nisipul fierbinte. Cu ajutorul wedding planner-ului tău, poți amenaja decorul perfect chiar pe plaja ta preferată, iar toate celelalte elemente vor putea fi instalate și aduse tot în același cadru. Prin urmare, dacă te tentează o astfel de idee, nu ezita să o pui în aplicare.

De altfel, sunt cupluri care vor să-și facă nunta în destinații din România, însă își doresc o locație ieșită din comun. Poți alege, de pildă, un castel (precum castelul Bran), dar și locații care se află în grădini superbe, pe marginea unui lac sau în curtea unui conac istoric. Există o multitudine de locuri pe care le poți rezerva pentru un astfel de eveniment – însă, pentru a avea acces la ele, este important să te bazezi pe ajutorul unui wedding planner cu experiență în astfel de cerințe și idei mai neconvenționale. De aceea, este esențial să colaborezi cu o echipă potrivită, care să aibă resursele și conexiunile necesare pentru a-ți îndeplini toate dorințele, indiferent de cât de neobișnuite ar fi ele. 

  • Tematica aleasă

În cazul în care o nuntă clasică nu face parte din viziunea ta, poți lua în calcul și alegerea unei tematici speciale. Tematica nunții este un factor semnificativ, care poate influența major întreaga atmosferă. Așadar, ai o libertate nemărginită de a alege orice temă ți se pare că s-ar potrivi cu pasiunile sau cu hobby-urile voastre. Poate că amândurora vă place un anumit film, o carte, un desen animat sau o poveste – integrează această pasiune comună în povestea ta de nuntă! Tot în funcție de tema aleasă poți jongla și cu decorul, cu dress code-ul sau cu micile decorațiuni (mărturii, aranjamente, etc.). Dacă ai stabilit din timp care va fi tematica nunții tale, poți crea chiar și invitații de nuntă care să fie altfel, în concordanță cu tema selectată. Decorul poate fi elaborat în jurul acestei idei, iar decorațiunile vor putea fi alese ținându-se cont de conceptul estetic general. Însă, dacă vrei, cu adevărat, să mergi mai departe și să creezi o poveste în adevăratul sens al cuvântului, poți ține cont de tematică și atunci când vine vorba despre meniu. Astfel, poți alege felurile de mâncare, dar și modul în care sunt ele prezentate, punând în aplicare o serie de idei creative și originale! Cu siguranță invitații tăi vor aprecia această inițiativă și vor fi uimiți de rezultat!

  • Meniul

Meniul este, în general, un subiect major de discuție în ceea ce privește organizarea petrecerii de nuntă. Există păreri împărțite atunci când vine vorba despre felurile de mâncare care ar trebui să fie servite la un astfel de eveniment. Sunt multe cupluri care preferă să se orienteze către meniurile tradiționale, cu care invitații sunt obișnuiți – astfel, se poate spune că merg la sigur, evitând eventualele nemulțumiri. Însă, trebuie să te gândești că petrecerea trebuie să fie, în primul rând, așa cum vă doriți voi și că ceilalți se vor bucura dacă vă vor ști fericiți și mulțumiți cu deciziile pe care le veți lua în acest sens. Așadar, nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la părerile celorlalți, ci trebuie să ai parte de un meniu care să fie pe placul tău din toate punctele de vedere! Prin urmare, dacă vrei să ai un meniu mai special și mai neconvențional, nu te teme să obții acest lucru! Fie că alegi felurile de mâncare ținând cont de preferințele tale personale, fie că vrei să le alegi luând în calcul locația aleasă, tematică selectată sau alți factori importanți, tot ce contează este să-ți îndrepți atenția către meniul ideal pentru tine. De exemplu, dacă alegi să-ți organizezi nunta pe o plajă grecească, poți avea un meniu cu specific grecesc, care să cuprindă tot felul de preparate culinare locale. 

  • Bucătărie mobilă și cocktail bar

Dacă vrei să vii cu ceva nou și inedit, poți integra în locație o bucătărie mobilă și un cocktail bar. Poți angaja un bucătar care să gătească preparate pe loc și poți organiza o mică degustare, la care să participe toți invitații tăi. Acest element poate fi separat de meniul propriu-zis și poate fi o surpriză pentru toată lumea. Astfel, bucătarul respectiv poate pregăti mâncăruri specifice din zona respectivă, sau chiar și alte preparate deosebite. La cocktail bar, în general, se prepară cocktailurile care sunt trecute în meniu. Totuși, dacă vrei să aduci un vibe special la acest cocktail bar, sunt mai multe idei pentru care poți opta. De exemplu, poți aranja un mini cocktail bar, în care invitații să-și poată pregăti propriile cocktailuri, folosind o serie de ingrediente pe care le au la dispoziție. În plus, poți colabora cu un barman care să pregătească cocktailuri personalizate, în funcție de preferințele sau de look-ul fiecărui invitat în parte. 

1-Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica-2-scaled
1-Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica
1-Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica
1-Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica
1-Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica
1-Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica
Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica
Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica
Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica-10-scaled
Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica-11-scaled
Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica-12-scaled
Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica-13-scaled.
Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica-14-scaled
Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica-15-scaled.
Experti-in-nunti-altfel-Cum-sa-alegi-wedding-planner-ul-potrivit-11-scaled
Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica-17-scaled
Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica-18-scaled
Idei-de-nunta-altfel-Idei-creative-si-originale-pentru-o-petrecere-unica-1-scaled

2. Experți în nunți altfel – Cum să alegi wedding planner-ul potrivit?

Wedding planner-ul este cel care te va ajuta să-ți îndeplinești toate dorințele. Astfel, viziunea ta va deveni realitate dacă vei reuși să colaborezi cu un specialist bine pregătit. De aceea, este important să te întâlnești cu un organizator cu experiență, care va ști exact care sunt etapele ce trebuie parcurse pentru a obține rezultatul pe care mirii și-l doresc. 

Însă, poate fi dificil să găsești această persoană, mai ales dacă ai multiple opțiuni la dispoziție. Așadar, iată care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi wedding planner-ul potrivit:

În primul rând, pentru a vedea care este experiența acestuia, poți cerceta portofoliul pe care îl are. Astfel, vei putea observa detalii și amănunte esențiale, dar și imagini de la alte evenimente similare, pentru a-ți face o idee despre abilitățile și calitățile acestuia. În al doilea rând, este important să ai o oarecare chimie cu respectivul wedding planner, deoarece acesta va fi alături de tine pe tot parcursul procesului de organizare. De aceea, trebuie să fie o persoană în care poți avea încredere și cu care să poți comunica într-o manieră liberă și eficientă – trebuie să fie o persoană receptivă, care să ia în considerare ideile și dorințele tale. De asemenea, dacă vrei să testezi terenul, poți programa o primă discuție cu acesta, în cadrul căreia să-i comunici, în linii mari, dorințele pe care le ai, iar el îți va spune dacă planul tău este realizabil sau nu, comunicându-ți, în același timp, toate detaliile pe care trebuie să le știi despre felul în care se vor desfășura lucrurile.

Dacă te bazezi pe criteriile acestea esențiale și pe câțiva alți factori utili, nu va fi greu să alegi wedding planner-ul potrivit. Este bine să te orientezi către echipe experimentate, care vor găsi toate resursele de care este nevoie pentru a-ți îndeplini visul. Având la îndemână acest ajutor, cu siguranță vei reuși să organizezi o nuntă deosebită, care să fie cu adevărat aparte și originală și, mai ales, altfel. Prin urmare, indiferent de persoana cu care vei alege să colaborezi, cel mai important este să se creeze un parteneriat solid, care să funcționeze din toate punctele de vedere, deoarece doar așa vei reuși să obții rezultatul pe care ți-l dorești. 

Nunta-de-5-ani-de-casatorie-recomandari-pentru-planificare-si-obiceiuri7
Experti-in-nunti-altfel-Cum-sa-alegi-wedding-planner-ul-potrivit
Experti-in-nunti-altfel-Cum-sa-alegi-wedding-planner-ul-potrivit
Experti-in-nunti-altfel-Cum-sa-alegi-wedding-planner-ul-potrivit
Experti-in-nunti-altfel-Cum-sa-alegi-wedding-planner-ul-potrivit
Experti-in-nunti-altfel-Cum-sa-alegi-wedding-planner-ul-potrivit
Experti-in-nunti-altfel-Cum-sa-alegi-wedding-planner-ul-potrivit
Experti-in-nunti-altfel-Cum-sa-alegi-wedding-planner-ul-potrivit
Experti-in-nunti-altfel-Cum-sa-alegi-wedding-planner-ul-potrivit
Experti-in-nunti-altfel-Cum-sa-alegi-wedding-planner-ul-potrivit
Experti-in-nunti-altfel-Cum-sa-alegi-wedding-planner-ul-potrivit
Experti-in-nunti-altfel-Cum-sa-alegi-wedding-planner-ul-potrivit

În concluzie, dacă nu îți plac nunțile standard și ideile clasice, și vrei să experimentezi, poți planifica o nuntă ieșită din comun, care să fie originală și unică. Te poți inspira din diferite surse și poți veni, bineînțeles, cu un aport propriu, care să aducă o notă personală întregului eveniment. În mod cert vei izbuti să-ți pui în aplicare cele mai îndrăznețe și mai năstrușnice idei, având sprijinul unui wedding planner creativ și curajos. Nu te teme să visezi și să-ți imaginezi nunta altfel, în cele mai mici detalii și amănunte. Această zi este una foarte importantă pentru viața de cuplu, întrucât marchează începerea unui nou capitol în povestea voastră. Așadar, abordează totul cu creativitate și imaginație și sigur vei planifica o nuntă aparte, care va rămâne în amintirea tuturor ca fiind un eveniment special!

Sursă foto: nuntapeplaja.ro