Machiajul miresei – Cum îți pui in valoare cele mai frumoase trăsături în ziua nunții?

Ziua nunții este centrată în jurul miresei care va atrage toate privirile. Rochia, bijuteriile, coafura machiajul, toate trebuie să se îmbine în mod armonios, astfel încât orice femeie să fie pusă în valoare în această zi care este despre ea. Dacă rochia poate fi aleasă în funcție de trăsăturile fizice care pot fi scoase în evidență cu anumite croieli, aplicații, bijuterii si chiar pantofi sau sandale, tenul nu poate fi pus în valoare altfel decât printr-un make-up deosebit sau, mai bine zis, potrivit fizionomiei.

Dacă urmează să te căsătorești si vrei să ai un machiaj de mireasă special, trebuie să ții cont de mai multe lucruri. Printre acestea pot fi culoarea ta preferată, a ochilor si chiar a rochiei, mai ales că albul nu mai este un must-have, precum si de locul în care se va desfășura petrecerea. De asemenea, dacă ceremonia cununiei civile va avea loc în aceeași zi cu cea religioasă, poate dorești două stiluri de make-up pentru fiecare în parte.

Pentru că ai foarte multe opțiuni, mai jos poți descoperi câteva idei despre cum poți face alegerile potrivite pentru tine în ceea ce privește makeup-ul pentru această zi specială, însă nu uita că cel mai frumos machiaj de mireasă este cel care te pune în valoare.

1. Machiajul miresei și cele mai importante elemente ale sale

Una dintre cele mai frecvente întrebări ale unei femei care urmează să se căsătorească este cum trebuie să fie un machiaj de mireasă pentru a i se potrivi. Partea bună este că te poți folosi atât de trăsăturile tale cele mai frumoase, precum și de imaginația și dorințele tale pentru a arăta exact cum îți dorești în ziua nunții, indiferent de locul în care are loc. Mai mult, poți proba diferite stiluri de makeup pentru a vedea cu care îți sta mai bine.

Iată, însă, care sunt cele mai importante aspecte după care te poți ghida pentru a avea un machiaj de mireasă care să te pună cu adevărat în valoare:

 • tipul de makeup pe care îl dorești si care poate fi simplu, natural su glam;
 • culoarea ochilor tăi și a rochiei de mireasă;
 • locul în care se desfășoară evenimentul;
 • dacă tu și mirele ați ales o tematică a nunții pentru ziua voastră specială.

Plecând de la aceste criterii, te poți orienta după poze si modele cu machiaje pentru mireasă pentru a ști de la început către ce poți să te orientezi în apropierea zilei tale speciale. De asemenea, poți încerca mai multe stiluri de makeup, restrângând opțiunile și ușurându-ți alegerea.

2. Machiajul de mireasă si tipurile sale

Unul dintre cele mai mari avantaje în organizarea unui eveniment precum căsătoria în ziua de azi este că nu mai există limite în ceea ce privește locul desfășurării. Astfel, dacă îți dorești o nuntă pe plajă, la un castel, într-o pădure sau în orice alt loc, îl poți alege fără teama. Bineînțeles că si machiajul de mireasă va trebui adaptat, în acest caz.

Ca tipuri de machiaj pentru mireasă, cele mai des întâlnite sunt acestea :

 • cel simplu;
 • cel natural;
 • cel glam.

Până si în cazul unui machiaj de mireasă cu sclipici, cum este cel glam, există variante simple și frumoase care se potrivesc pentru o nuntă în destinații din Grecia, de exemplu, unde micile sclipiri ale glitter-ului vor semăna cu cele ale nisipului.

2.1. Machiajul de mireasă natural

Un machiaj de mireasă natural este fără îndoială unul dintre cele mai potrivite pentru o astfel de zi, mai ales că se potrivește oricărui tip de ten, mai multor culori de rochii și merge ales chiar și pentru o nuntă în destinații exotice, precum țări din Orientul Îndepărtat.

Ce presupune un machiaj pentru mireasă natural? Iată câteva detalii:

 • folosirea unor culori neutre, precum bej sau maron care să scoată în evidență irisul ochilor;
 • rozul pal sau natural sub forma unui blush este unul dintre produsele de makeup pe care te poți baza în realizarea unui machiaj de mireasă natural;
 • rujul trebuie și el ales în așa fel încât să fie cât mai aproape de culoarea naturală a buzelor, precum și de cât de închis sau deschis este tenul tău;
 • rimelul și tușul de ochi pot fi și ele folosite în așa fel încât să evidențieze subtil culoarea sau culorile de pe pleoape.

Nu în ultimul rând, fondul de ten trebuie să fie și el cât mai apropiat ca nuanță cu cea a tenului tău.

Un astfel de makeup trebuie să fie rezistent, de aceea este bine să faci și una sau două probe înainte pentru a vedea exact ce produse te vor ajuta să îți pui în valoare trăsăturile. Pentru a ști dacă poți încerca un astfel de machiaj de mireasă, niște poze ți-ar putea fi de ajutor.

2.2. Machiajul pentru mireasă simplu

Nu puține sunt femeile care optează pentru un machiaj de mireasă simplu, mai ales că acesta se potrivește atât cununiei civile care, de obicei, se desfășoară pe timpul zilei. Acesta se pretează în special pentru o nuntă în destinații din România, care presupune ca amândouă ceremoniile să aibă loc în aceeași zi.

Un machiaj pentru mireasă simplu poate fi ușor transformat dintr-unul de zi într-unul de seară, astfel încât să fii gata de petrecere în cel mai scurt timp. Un astfel de makeup presupune folosirea unui număr mai mic de produse, din care nu trebuie să lipsească însă:

 • fondul de ten în culoarea pielii tale;
 • fardul de pleoape care poate fi ales într-o nuanță naturală și neutra pe timpul zilei, dar care să poată fi transformată ușor pentru petrecerea de seară;
 • un blush care să scoată evidență pomeții;
 • un rimel care va ajuta la evidențierea ochilor.

Printre culorile pe care le poți alege pentru un machiaj de mireasă simplu sunt rozul și chiar movul deschis sau lila care se potrivesc foarte bine cu bejul și maronul.

2.3. Machiajul de mireasă glam

Dacă vei căuta modele de machiaj de mireasă, cu siguranță vei găsi foarte multe exemple si poze, iar cel glam se regăsește în aproape toate. Acesta este potrivit pentru seară și poate avea elemente mai îndrăznețe, precum sclipiciul și chiar culori mai tari cum este negrul care să accentueze ochii.

Un machiaj de mireasă glam este potrivit atunci când dorești să te simți ca o vedetă, accentul fiind dat de culorile mai tari și mai intense, în special în zona ochilor. De asemenea, și rujul poate fi puțin mai îndrăzneț pentru un astfel de makeup, acesta putând fi chiar de un roșu seducător.

3. Machiajul miresei în funcție de culoare ochilor

Atunci când alegi machiajul de mireasă poți tine cont de mai multe lucruri, chiar și de tendințele momentului pentru nuntă, însă iată un aspect foarte important pe care îl poți avea în vedere: culoarea ochilor tăi. Având în vedere că makeup-ul se concentrează pe a-ți pune în valoare cele mai frumoase trăsături ale feței, privirea este una dintre cele mai expresive dintre ele.

Dacă ochilor căprui le poți asocia un machiaj de mireasă cu sclipici atât pentru ceremonia de zi, cât și cea de seară, celor verzi și albaștri se poate ca aceasta variantă să nu se potrivească la fel de bine pe durata zilei datorită nuanței deschise a irisului, deoarece nu se va crea acel contrast spectaculos.

În funcție de culoarea acestora, poți alege un machiaj pentru ochi căprui, verzi sau albaștri, în așa fel încât să pui accentul pe privire, mai ales că poate fi conturată mult mai bine în comparație cu alte parți ale fetei.

3.1. Machiajul pentru mireasa cu ochi căprui

O culoare închisă și profunda poate fi pusă în valoare atât prin farduri de nuanțe deschise sau închise. Astfel, pentru un machiaj de mireasă pentru ochi căprui, poți alege culori precum:

 • maronul, culoarea naturală a ochilor tai;
 • auriul dacă îți dorești un machiaj de mireasă care să aibă și puțin sclipici;
 • bej sau nude este o culoare care se potrivește foarte bine atât pentru o nuntă clasică, precum și pentru una într-un loc exotic;
 • ecru care vine în mai multe nuanțe de la galben și până la maron;
 • rozul se potrivește și el foarte bine pentru un machiaj de mireasă cu ochii căprui.

Alegerea culorii trebuie să aibă în vedere si culoarea părului, nuanțele mai închise fiind potrivite femeilor brunete și șatene, în ce cele deschise de potrivesc bine blondelor.

3.2. Machiajul pentru mireasa cu ochii verzi

Brunetă, șatenă, roșcată sau blondă, atunci când ai ochii verzi, te poți bucura de o mulțime de avantaje când vine vorba despre machiajul de mireasă.

Printre cele mai cunoscute modele de machiaj de mireasă cu ochii verzi este atunci când o nuanță foarte apropiata de cea a ochilor tăi este folosita pentru a-i scoate și mai mult în evidență. Într-o combinație subtila cu maron sau negru, vei arata superb în cea mai frumoasă zi a vieții tale de până acum.

Nu doar verdele se potrivește acestui tip de machiaj, ci și alte culori, precum movul, rozul, maronul, auriul, arămiul, toate pot fi folosite pentru a pune accentul pe o privire seducătoare.

Iată cum îți poți pune în vedere trăsăturile cu ajutorul unui machiaj pentru mireasă cu ochii verzi:

 • rozul, portocaliul pal și culoarea piersicii sunt printre cele mai potrivite atunci când ai tenul deschis și părul blond, aceste nuanțe cazând foarte natural atât pe un ten bronzat, cât și pe unul nebronzat;
 • auriul, arămiul, maronul închis și deschis, bejul și chiar culoare șampaniei se potrivesc foarte bine cu părul saten care îți va încadra fața;
 • culoarea lavandei, movul și verdele se potrivesc foarte bine cu părul negru, având calitatea de a scoate în evidență ochii.

Indiferent cp alegi un machiaj de mireasă natural sau simplu, cu mov sau cu roz, dacă ai ochii verzi te poți bucura de o paletă cromatică destul de vastă pentru a alege culoarea sau combinațiile care ți se potrivesc cel mai bine.

Poți urmări și poze cu diverse machiaje de mireasă, după care te poți hotărî la două sau trei modele până când îl alegi pe cel cu care te identifici cel mai bine. De asemenea, nu uita ca trebuie să ai în vedere și dacă ați ales să faceți o nuntă de zi sau de seară.

3.3. Machiajul de mireasă cu ochi albaștri

Ochii albaștri sunt printre cei mai expresivi, iar un machiaj demn de această culoare poate fi pus în valoare de mai multe culori.

Dacă dorești un machiaj de mireasă pentru ochii albaștri care să îți evidențieze culoarea, iată nuanțele dintre care poți alege:

 • culorile naturale sunt printre cele mai potrivite pentru un machiaj pentru ochi albaștri, bejul fiind una dintre cele mai reușite.
 • maronul care contrastează cu albastrul irisului;
 • teracota care este o culoare naturală foarte potrivită într-un machiaj pentru o mireasă cu ochii albaștri;
 • rozul și piersica merg foarte bine pentru o nuntă de zi sau pentru ceremonia cununiei civile desfășurată pe timpul zilei;

O altă culoare potrivită pentru un machiaj de o mireasă cu ochii albaștri este movul.

Pentru seara, argintiul cu o tentă de sclipici va scoate în evidență strălucirea naturală a ochilor de culoare albastră.

Pentru culorile deschise, eyeliner-ul negru sau maron este unul dintre cele mai importante produse menite să le scoată în evidență și să le pună în valoare dacă alegi un machiaj de mireasă glam pentru seară.

Indiferent de culoarea ochilor, tonurile naturale de bej se potrivesc tuturor tipurilor de makeup, astfel încât pot fi folosite atât pentru machiajul de mireasă pentru orice tip de nuntă. Mai mult, acesta poate fi transformat destul de ușor pentru a face tranziția de la zi la seară, în așa fel încât să nu pierzi prea mult timp și să se potrivească cu coafura și rochia.

Machiajul miresei este unul dintre cele mai importante elemente care trebuie avute în vedere atunci când te pregătești pentru una dintre cele mai importante si frumoase zile din viața ta. Acesta are rolul de a-ți pune în valoare trăsăturile feței și frumusețea naturală într-un mod armonios, astfel încât nu doar să fii, ci să te simți cea mai frumoasă femeie din lume.  Simplu, natural sau glam, le poți încerca pe toate până ajungi la cel care ți se potrivește cel mai bine, mai ales că și paleta de culori este atât de ofertantă, încât ai de unde alege.

Surse foto: Unsplash.com, Pexels.com