Luna de miere: Cum te poate ajuta organizatorul nunții să alegi o destinație?

Luna de miere

Uneori, organizarea și planificarea fiecărei etape a nunții poate fi destul de obositoare dacă te ocupi de ea în calitate de mireasă. De aceea multe femei aleg să apele la ajutor de specialitate astfel că multe dintre sarcinile și stresul alegerilor este preluat de un organizator de nunți care are la dispoziție liste de furnizori, precum și alți parteneri cu care poate lua legătura pentru a te ajuta.

Cu toate deciziile care trebuie luate și până în ziua nunții, luna de miere, probabil că pare departe de tot. Ce-ar fi dacă wedding plannerul te poate ajuta și în acest caz? Idei de destinații, teme și chiar perioade mai liniște în care să vă puteți bucura unul de altul și să vă relaxați, toate îți stau la dispoziție cu un efort minim.

Alege să te lași pe mâna unui specialist care te poate ajuta să te simți bine atât la propria nuntă, cât și în luna de miere indiferent de destinația pe care o alegi. În acest articol, vei găsi inspirație pentru a crea momente de neuitat alături de soțul tău.

1. Luna de miere: Alege destinații inedite pentru momente deosebite

Încă de la stabilirea datei nunții, probabil că una dintre cele mai importante întrebări pe care tu și mirele tău o aveți este ,,unde mergem în luna de miere’’, mai ales când vă gândiți la perioada care urmează și în care aveți de luat o mulțime de hotărâri. Ce-ar fi dacă apelați la ajutorul unui specialist care se poate ocupa de tot ce vă doriți fără ca voi să vă faceți atât de multe griji? Un alt lucru de important de știut este că un organizator de nunți vă poate ajuta să găsiți și o destinație pe gustul vostru pentru luna de miere. Cum este posibil acest lucru? Cel mai simplu răspuns este ca un wedding planner vede atât de multe locuri, mai ales că în ziua de azi evenimentele se desfășoară în țări exotice, încât vă poate face recomandări pe măsură.

Cum nunta este un eveniment unic, așa ar trebui să fie și luna de miere, de aceea destinațiile inedite sunt o idee bună. Fie că alegeți un loc din România, din Europa sau o țară mai îndepărtată, aveți la dispoziție destul de multe variante din care vă puteți inspira, în timp de organizatorul sau organizatoarea evenimentului vă poate recomanda ce puteți vizita, care sunt cele mai bune hoteluri la care vă puteți caza, precum și ce activități puteți organiza în vacanța după nuntă.

Dacă alegeți să țineți nunta într-o destinație exotică, fie din altă țară europeană, precum Grecia sau Cipru sau chiar una și mai îndepărtată, puteți alege să vă petreceți luna de miere în aceeași locație deosebită. Mai mult, puteți face de la început rezervarea pentru o ședere mai lungă.

Dacă din diverse motive nu doriți să plecați din tara pentru luna de miere, puteți opta pentru România. Iar dacă doriți să faceți din această plecare o vacanță deosebită, puteți alege toamna, când vremea este excelenta atât la mare, cât și la munte sau într-un sat pitoresc uitat de lume.

1.1. Luna de miere în Romania

Pentru multe persoane, o lună de miere în România pare banală, însă dacă alegi să te lași pe mâna unui wedding planner care s-a ocupat de nunți rustice în locuri îndepărtate de orașele sufocante, cu siguranță puteți găsi destinații mirifice chiar în țară. Sate săsești unde timpul pare ca a stat în loc sau zone retrase ale Maramureșului sau Bucovinei pot fi ideale pentru o vacanță liniștită după o perioadă zbuciumată precum petrecerea de nuntă.

Dacă ați ales să faceți nuntă toamna și aveți de gând să plecați în luna de miere la munte, septembrie poate fi una dintre cele mai frumoase luni în care puteți vizita:

 • Lacul Vulturilor din județul Buzău, o destinație liniștită și relaxantă pentru o vacanță în septembrie sau octombrie;
 • Bâlea Lac este un alt loc în care vă puteți retrage la începutul toamnei pentru o lună de miere deosebită;
 • Stâna de Vale este o locație superba în Masivul Vlădeasa din Bihor.

De asemenea, o nuntă ținută la început de septembrie poate culmina cu o lună de miere în Delta Dunării unde veți avea parte de un adevărat spectacol al naturii din punct de vedere al diversității.

Pe lângă acestea, orașe precum Sibiu, Brașov și Iași sunt printre destinațiile cele mai plăcute pentru o luna de miere în octombrie sau noiembrie.

Dacă doriți să vizitați alte țări, există numeroase destinații spectaculoase pentru o luna de miere în Europa.

1.2. Luna de miere în Europa

Un organizator de evenimente vă poate îndeplini orice dorință, inclusiv să aranjeze ca ceremonia să aibă loc în cele mai frumoase orașe europene, astfel încât să vă simțiți invitați la propria voastră nuntă. Același lucru se poate întâmpla și cu luna de miere.

Dacă nu doriți o lună de miere în România și alegeți Europa în schimb, puteți opta pentru destinații mai puțin clasice, precum Parisul și Roma. Astfel, puteți vizita:

Croația cu ale sale destinații spectaculoase de la Marea Adriatică, printre care Split care a fost ridicat pe ruinele palatelor romane;

Slovacia unde puteți avea parte de o lună de miere la munte în minunații munți Tatra;

Slovenia, o țară în care vă puteți pierde în peisaje superbe, precum Bled și Piran.

Bineînțeles că mai există și alte destinații în care poți organiza luna de miere, chiar și unele mai neobișnuite, precum țările exotice, mai ales că unele dintre ele au devenit locații favorite de nuntă. Printre acestea Mexicul cu celebrul resort Cancun și Dubai sunt pe lista multora.

1.3. Luna de miere în destinații exotice

Să organizezi o nuntă exotică deja nu mai este un vis greu de îndeplinit, din contra, poate fi destul de ușor atunci când vă lăsați pe mâna unui specialist care știe ce are făcut. De la documentele necesare și până la cazarea invitaților și chiar realizarea unei petreceri deosebite în care puteți să integrați obiceiuri tradiționale românești, acum vă puteți căsători în Cuba, Egipt și chiar Republica Dominicană, dacă vă doriți, iar o lună de miere într-o asemenea destinație vă fi cu siguranță de vis!

Atunci când alegeți să colaborați cu un organizator care s-a ocupat de planificarea unor nunți în astfel de locuri, puteți obține destul de multe informații prețioase precum:

 • anotimpul perfect pentru o lună de miere în oricare dintre ele;
 • cele mai frumoase locuri pe care le puteți vizita;
 • cazări de vis unde puteți sta și unde vă puteți bucura nu doar de confort, ci de lux adevărat;
 • cele mai bune restaurante în care puteți manca cele mai fine și alese preparate;
 • excursii pe care le puteți organiza mai aproape sau departe de resortul ales.

Același organizator se poate ocupa și de rezervările pentru luna de miere în destinația exotică aleasă. Așadar, nu vă trebui să faceți niciun efort pentru a vă bucura și relaxa după o perioada în care gândurile voastre au fost doar la nuntă și la cum ar putea ieși perfectă.

Chiar și atunci când alegeți să faceți nunta în România sau într-o altă țară europeană, o lună de miere în destinații exotice este o alegere deosebită în lunile reci ale anului, precum septembrie, octombrie și noiembrie, astfel că în acele perioade vă puteți bucura de căldura unor state precum Spania, Thailanda sau chiar Bora Bora din Polinezia Franceza.

Pentru că o nuntă tradițională se poate termina sau, mai bine zis, o viață în doi poate începe cu o lună de miere pe măsură, una într-o destinație cu adevărat inedită poate fi un cadou frumos pe care vi-l puteți face la început de drum în doi.

Dacă aveți alte preferințe, însă, puteți să alegeți la fel de bine o lună de miere neobișnuită, fie din punct de vedere al locului sau al activităților pe care alegeți să le faceți. Nu este ieșit din comun nici să organizați plecarea la ceva timp după nuntă, astfel încât să puteți pune la punct detaliile deosebite. Și în acest caz puteți conta pe ajutorul organizatorului de evenimente.

2. O lună de miere neobișnuită

Atunci când vine vorba despre luna de miere, nimic nu este imposibil, de aceea puteți alege să faceți ce doriți pe parcursul acesteia.

Aveți atât de multe destinații atât în România, cât și în Europa sau pe alte continente din care o puteți alege pe cea perfectă pentru luna voastră de miere, încât dacă aveți nevoie de ajutor, wedding plannerul vă poate oferi nu doar informații, ci vă poate face și diverse rezervări dacă doriți să plecați într-un safari sau să practicați diverse sporturi extreme, dacă sunteți pasionați.

O lună de miere neobișnuită poate fi organizată și în afara sezonului, astfel că lunile de toamna pot fi ideale dacă nu vă place frigul din România sau pur și simplu doriți să vizitați o țară exotică în prima voastră vacanță ca soț și soție.

Dacă alegeți o destinație în care nu ați mai fost până acum, organizatorul nunții vă poate face diverse recomandări despre activitățile cu care vă puteți delecta acolo, începând de la degustări de vin și până la excursii cu cămila, dacă alegeți Egiptul, de exemplu.

2.1. Luna de miere și destinații deosebite în funcție de anotimp

Chiar dacă nu pare, vremea joacă un rol foarte important în alegerea destinației pentru luna de miere.

O lună de miere în România se poate organiza aproape în orice anotimp, însă destinația trebuie aleasă cu grijă, astfel încât să evitați canicula care cum este prezentă în mare timp din an. În Europa, sunt țări, precum Spania și Portugalia, care sunt ideale în perioada toamnei.

Un motiv bun pentru a opta pentru aceasta perioada din an este ca începutul toamnei culminează cu perioada în care toată lumea se întoarce la lucru după concediul de vară, așadar, vă puteți prelungi puțin vacanța cu o lună de miere în septembrie. Puteți alege între litoralul romanesc, dar și Italia, dacă doriți o țară europeană în care vă puteți relaxa.

Dacă ați avut nunta în august, iar aceasta lună a coincis și cu un concediu pentru organizare, o luna de miere în octombrie poate fi ceea ce aveți nevoie. Printre destinațiile care merită vizitate în această perioadă a anului se pot numără:

 • Cipru care oferă o vreme splendidă pentru plajă, dacă vă este dor de vară;
 • Turcia care este o destinație spectaculoasă pentru o lună de miere exotică;
 • Tenerife este și ea o destinație frumoasă pentru o lună de miere toamnă;
 • Malta este o țară mică, dar foarte ofertantă din punct de vedere al atracțiilor turistice.

De asemenea, o lună de miere în noiembrie poate fi ideală dacă doriți să plecați într-o vacanță atunci când în România începe să se lase frigul. Destinațiile exotice precum Malaezia, Thailanda, Bali, Japonia și chiar Statele Unite cu orașe precum Miami și Las Vegas se pot regăsi și ele pe lista voastră.

Să ai nunta pe care ți-o dorești nu mai este doar un vis care se poate împlini cu greu, același lucru aplicându-se și în cazul lunii de miere, iar pentru organizarea amândurora te poți baza pe ajutorul unui organizator de evenimente. Pe lângă pregătirile propriu-zise, un wedding planner te poate ajuta cu foarte multe sfaturi și idei, precum și exemple din experiența pe care a acumulat-o de-a lungul timpului. Așadar, te poți lăsa cu încredere pe mâna sa pentru propuneri de locuri ideale pentru vacanță fie în România, fie în afara țării.

Dacă îți dorești o lună de miere ca în filme în Europa sau într-o destinație exotică, organizatorul de nunti poate unul dîntre cele mai bune ghiduri în materie de cazare, mâncare și locuri de vizitat.

Mai mult, se poate ocupa și de partea practică a rezervării vacanței pentru ca după o nuntă specială, luna de miere să fie și mai deosebită. Îndrăznește și visează la o vacanță ca în filme alături de cea mai dragă persoană din viața ta și lasă wedding plannerul să te ajute să o îndeplinești!

Sursa foto: Pexels.com

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.