Listă pentru nuntă – Cum să transformi o secvență dintr-un film într-o nuntă la cheie pe plajă?

Lista pentru nuntă - Cum să transformi o secvenţă dintr-un film într-o nuntă la cheie pe plajă?

O nuntă pe plajă poate fi visul celor care nu se regăsesc în povestea unei nunți tradiționale (o locație indoor cu foarte mulți invitați și un meniu clasic), ci care şi-a proiectat tot timpul nunta ideală într-un cadru neconvențional.

Mult timp a fost doar o secvenţă dintr-un film american, dar astăzi, acest vis poate fi realizat pe plajele din mai multe destinaţii cum ar fi Grecia, litoralul românesc, Bulgaria, Dubai, Mexic, Thailanda şi lista poate continua. Dar cum ar fi să ai o nuntă pe plajă la care să fii propriul tău invitat, într-o astfel de locație?

Răspunsul vine la pachet cu o organizare perfectă, alături de o echipă de profesioniști care îți vor asigura consultanţă permanent înainte și în timpul evenimentului, referitor la orice aspect.

1. Cum să organizezi o listă pentru nunta pe plajă

Odată ce ai stabilit că nunta va avea loc pe plajă, indiferent dacă destinația aleasă este într-o țară străină sau chiar în România, trebuie să începi procesul de organizare a tuturor aspectelor care vor transforma nunta într-un eveniment de vis. Și cum toate emoțiile, trăirile din ziua respectivă se vor transforma în amintirile de mai târziu, nunta trebuie să rămână o poveste fără incidente, stres și griji. Sprijinul unui organizator dedicat unui astfel de eveniment te va elibera de povara administrativă și logistică, preluând cele mai neplăcute aspecte, care îți vor fură clipe unice de la nunta ta.

În acest sens, cel mai indicat ar fi să începi pregătirea listei de nuntă alături de un consultant în domeniu, care îți poate transforma orice dorinţă în realitate sau îți poate creiona un scenariu mult mai frumos decât ai visat, datorită experienței și specializărilor pe care le deţine în această zonă.

2. Lista nuntă – principalele ingrediente pentru o nuntă la cheie pe plajă

Ceremonia de nuntă se împarte în trei acte importante, şi anume cununia civilă, cununia religioasă și petrecerea de nuntă, motiv pentru care lista cu cele mai importante lucruri pe care trebuie să le bifezi la o nuntă pe plajă poate fi întocmită în funcție de aceste trei momente.

2.1. Organizarea nunții – lucruri esenţiale pentru nunta pe plajă

Dacă fiecare din cele trei evenimente implică anumite elemente diferențiatoare care trebuie bifate punctual la momentul desfășurării actului în sine, sunt câteva elemente general valabile de care trebuie să ţii cont pentru întregul eveniment.

Locația, tema și data nunții se vor stabili inițial, acesta este și punctul de plecare pentru întreaga organizare. Fiind un eveniment desfășurat în cadru natural, pe o plajă, vor fi luate în considerare toate detaliile administrative și logistice referitoare la documente, taxe, furnizori, infrastructură de transport și cel mai potrivit sezon, în funcție de temperaturi și de evenimentele meteorologice existente în zonă.

Pentru a determina cu certitudine locația desfășurării evenimentului și costurile aferente, următorul pas ar fi stabilirea numărului de invitați care vor fi prezenți la eveniment. Totodată, aceste informații sunt necesare și pentru rezervările privind cazarea și transportul invitaților, luând în considerare că locația de nuntă se va desfășura într-o țară străină.

Serviciile foto și video, aranjamentele florale și produsele de papetărie – invitații, meniuri, carduri sunt elemente necesare pe parcursul întregului eveniment și vor fi stabilite în funcție de tematică și preferințele mirilor.

Deoarece nunta se va desfășura la depărtare de casă, acolo unde îți puteai programa o vizită la salon, se va lua în considerare asigurarea serviciilor de make-up and hair.

Petrecerea burlacilor este un eveniment tratat separat, care nu trebuie să lipsească de pe lista mirilor, având în vedere că locația se află într-o destinație de vacanță, care poate fi exploatată și pentru astfel de petreceri.

Toate aceste aspecte se vor discuta în detaliu cu echipa de lucru şi se vor alege cele mai bune opţiuni, astfel încât să existe un echilibru între bugetul previzionat şi lista de dorinţe.

2.2. Lucruri necesare pentru nuntă în cadrul cununiei civile și a ceremoniei religioase pe plajă

Cele două ceremonii sunt oficiate în esență după un anumit ritual, cununia civilă urmând ritualul legal, cu tot ce implică procesarea actelor în conformitate cu legislația în vigoare, iar cea religioasă urmând ritualul ortodox, catolic sau altul, în funcție de credința mirilor, fiind oficiată de reprezentanții religiei respective. Deoarece aceste două evenimente au loc într-o țară străină, într-o locație neconvențională, care implică noi provocări, e foarte important să se țină seama de următoarele aspecte administrative și organizatorice:

  •  Documente necesare și aprobări de la autorități

Dacă în ziua nunții e nevoie doar de o semnătură din partea mirilor pentru a finaliza cele două ceremonii, în perioada de dinaintea evenimentului sunt necesare mai multe demersuri pentru procesarea documentelor, care implică timp, efort și cunoștințe legislative, cum ar fi plătirea taxelor și obținerea aprobărilor de la autoritățile competente. Organizatorul nunții poate prelua aceste acţiuni în totalitate, scopul final fiind obţinerea certificatului de căsătorie recunoscut de autoritățile române, indiferent de țara în care se oficiază cununia civilă. 

  •  Amenajarea locului pe plajă

Amenajarea locului pe plajă în care se vor desfășura cele două ceremonii are menirea să completeze cadrul natural de poveste ales pentru acest eveniment, motiv pentru care se vor lua în considerare elemente decorative concepute în concordanță cu dorințele mirilor și tema stabilită inițial, cum ar fi montarea unei arcade cu flori sau instalarea unui covor presărat cu petale de trandafiri încadrat de aranjamente florale, lista rămânând deschisă pentru orice dorință au mirii.

  • Verighete/lumânări

În funcție de religia pe care o au cei doi miri, în cadrul ceremoniei religioase se aprind lumânări sau făclii alese special pentru această ocazie, simbolizând credința care îi va însoți pe parcursul vieții. Momentul schimbului de verighete are loc tot în cadrul uneia dintre aceste două ceremonii, parte din ritualul de nuntă, simbolizând iubirea care se oferă și se primește la nesfârșit.

2.3. Lucruri necesare pentru o nuntă cu petrecere pe plajă reuşită

Dacă oficierea legală și religioasă a căsătoriei implică o notă administrativă privind finalizarea documentelor, odată încheiat acest demers, rămâne grija pentru organizarea unei petreceri de neuitat în aer liber. Pe parcursul întregii nopții, mirii au nevoie de sprijin necondiționat, pentru a se elibera de toate detaliile organizatorice și pentru a fi cât mai prezenţi la propria nuntă alături de invitaţi, motiv pentru care prezența unei persoane suport, ce va asigura permanent consultanță și coordonare îţi va fi de mare ajutor privind următoarele detalii:

  • Decorațiuni pentru locație și mese

Odată stabilită tematica și locația petrecerii pe plajă, e nevoie de realizarea unui setup, pornind de la aranjarea meselor în funcție de numărul de invitați și de spațiul de dans, decorațiuni, aranjamente florale cu o arhitectură ce poate include sfeșnice, sticluțe sau recipiente cu flori sau plante verzi, veselă și pahare spectaculoase. Inserturile cu lumânări în jurul locației vor crea o atmosfera romantică și intimă, în acord cu atmosfera de pe plajă.

  •   Băuturi și meniuri personalizate pentru invitați

Fiecare invitat e special, motiv pentru care și meniul e indicat să fie personalizat, în acord cu preferințele sau constrângerile gastronomice pe care le are fiecare. Conceperea unor astfel de meniuri, care să fie pe placul fiecărui invitat, implică o bună coordonare și informare a furnizorului care asigură mâncarea la eveniment, pentru a evita diverse neînțelegeri sau omisiuni. Invitarea unui chef care să conceapă meniurile ar fi soluţia ideală pentru o nuntă unică.

O gamă variată de băuturi, atât alcoolice cât și non-alcoolice, vor asigura succesul unei petreceri de neuitat, iar amenajarea unui lemonade bar s-ar încadra perfect în atmosfera unei nopți călduroase de vară.

  •   Muzica – DJ sau band

Acordurile muzicale vor reuni toți invitații într-o atmosferă aparte. Astfel, indiferent dacă va fi ales un DJ sau un band, e recomandat să se personalizeze playlistul și cu melodii îndrăgite de miri, sau cu melodii specifice zonei. Dansul în nisip într-un cadru natural de poveste, acompaniat de muzică pe fundal, vor transforma petrecerea într-o comunicare multisenzorială pe care invitații nu o vor uita curând.

  • Momentul tortului, cornere speciale și mărturii

Unul dintre cele mai așteptate și fotografiate momente de la petrecere este cel al tortului, motiv pentru care trebuie să includă un element surpriză reprezentat de decorațiuni, artificii sau șampanie.

Tot la elemente supriză sunt incluse și mărturiile care vor fi oferite invitaților, o dovadă în timp a unui eveniment de neuitat, motiv pentru care o consiliere pe acest subiect ar ajuta în alegerea unor obiecte care să reprezinte mirii sau povestea lor.

Atunci când soliciți o ofertă pentru organizarea nunții perfect, ia în calcul amenajarea unor cornere speciale, cum ar fi Candy Bar, Gentlemen’s Corner/Cigar Bar sau Wine Corner, care vor completa spațiul atât din punct de vedere estetic, cât și practic, lăsând invitaților libertate de alegere și de mișcare, ceea ce va decorseta atmosfera petrecerii și o va transforma în mai multe oaze de relaxare.

În concluzie, orice poveste de nuntă mult dorită poate să devină realitate atunci când există o bună comunicare și organizare, astfel încât orice secvență trecută pe lista de nuntă se va uni la final într-un puzzle perfect.

Sursa foto: www.pexels.com