Jocuri de nuntă: Tradiții și activități pentru miri și invitați pentru o petrecere de neuitat

Jocuri de nunta

Organizarea unei nunți nu înseamnă doar alegerea invitațiilor, a locului de desfășurare, a rochiei de mireasă, a costumului de ginere și a decorațiunilor, ci și stabilirea unui program după care se vă derula evenimentul. Petrecerile tradiționale presupun integrarea mai multor momente de-a lungul serii, astfel că atât mirii cât și invitații să se simtă bine și să rămână cu amintiri de neuitat.

Fie că alegi să organizezi o nuntă tradițională, fie una modernă, poți alege mai multe jocuri pe care le poți integra în petrecere, în așa fel încât toată lumea să se distreze și să se simtă grozav. În ziua de azi în care totul este posibil, poți alege o locație inedita pentru eveniment, astfel încât și activitățile pe care le faceți alături de participanți să fie adaptate temei, dacă aveți una.

Ce jocuri de nuntă puteți face și cum reușiți să le integrați pe parcursul petrecerii? Dacă nu vă stă capul la ele, puteți alege să colaborați cu o agenție care organizează evenimente și care se poate ocupa de tot ce înseamnă distracție pentru toata lumea. Dar ce activități se pretează în această zi specială? Aflați de mai jos tradițiile de care puteți ține cont, precum și ideile moderne care vă pot ajuta să creați amintiri de neuitat.

1. Jocuri de nuntă: De ce este o idee bună să ai și alte activități în afară de dans?

Unul dintre cel mai bine cunoscute lucruri este că nunțile românilor țin mult. Ore întregi în care mirii și invitații mănâncă și dansează sau, pe scurt, se distrează. Tocmai de aceea, integrarea unor jocuri la petrecere o pot transforma într-una și mai distractivă, mai interesantă și mai inedită, astfel că va deveni de neuitat.

Jocurile la nuntă nu sunt o noutate, acestea existând de mult sub forma unor tradiții precum călcatul pe picior în biserică, furatul miresei și aruncarea buchetului, acestea fiind printre cele mai cunoscute și populare. În ziua de azi, însă, ceremoniile nu mai trebuie ținute neapărat în localuri, ele putând fi mutate pe plajă, în pădure, în castele sau în locații speciale alese de miri.

Elementul de inedit al nunții poate fi transferat și în jocuri, atât pentru cele creștine, cât și pentru cele moderne în care mirii nu țin neapărat să respecte toate tradițiile. Dacă vi se pare dificil să concepeți un plan sau un program după care se pot organiza toate, puteți apela cu încredere la un organizator de nunți care prin experiența sa să le aranjeze în așa fel încât totul să aibă sens, iar mirii să stea relaxați.

Poate nu toți viitori miri se gândesc să aibă și câteva jocuri la nuntă, însă acestea oferă destul de multe avantaje, printre care:

 • evitarea clișeelor în care invitații nu fac altceva decât să mănânce și să danseze, unii dîntre ei alegând să plece mai devreme din acest motiv;
 • crearea unor momente amuzante la care toata lumea râde și se simte bine;
 • imortalizarea celor mai frumoase clipe în fotografii care devin amintiri de neuitat;
 • posibilitatea de a implica toți invitații în petrecerea nunții;
 • evitarea momentelor de plictiseală de-a lungul celor câteva ore petrecute la nuntă.

Jocurile de nuntă pot fi cele clasice, însă pot fi alese și din categoria celor pe care oamenii le fac acasă sau la alt tip de petreceri cu cei dragi. Dacă nu aveți idei clare în ceea ce le privește, wedding plannerul vă poate oferi diverse sugestii.

1.1. Jocuri pentru nunți: Alege activitățile în funcție de tipul de ceremonie

Din fericire, există atât de multe opțiuni de jocuri de organizat la nunți, încât aveți de unde alege. Mai mult, puteți opta pentru cele care se potrivesc cel mai bine tipului de ceremonie ales, precum și tematicii, dacă aveți una.

Una dintre cele mai alese tipuri de nunți este cea pe plajă, astfel că puteți alege litoralul romanesc sau o destinație exotică în care să vă bucurați de peisaje luxuriante și în care jocurile să capete semnificații deosebite, mai ales atunci când alegeți să duceți câteva tradiții în țara aleasă pentru ceremonie și petrecere.

Dacă alegeți o țară exotică, fie în Europa, fie pe alt continent, puteți ruga organizatorul să se intereseze de tradiții și superstiții locale pe care să le integrați în nunta voastră, astfel veți aduce un element de noutate și autenticitate atât ceremoniei, cât și petrecerii voastre. Mai mult, vă puteți surprinde plăcut invitații cu alegerile făcute.

Dacă alegeți să țineți ceremonia pe plajă, jocul de nuntă cu pantofii în care mirii trebuie să răspundă la diverse întrebări ridicând încălțările poate fi foarte potrivit, mai ales că ținutele vor fi unele lejere, deci vă va fi destul de ușor să vă descălțați. Puteți invita chiar și participanții doritori care vor să se distreze să îl joace.

Chiar și atunci când organizați o nuntă tradițională, aveți destul de multe jocuri din care puteți alege și pe care le puteți adapta locației, chiar dacă este vorba despre o plajă o pădure sau un castel din România sau din altă țară.

1.2. Jocuri pentru nunta creștină

Nunțile creștine sunt pline de însemnătate, de aceea mulți miri aleg ceremoniile tradiționale chiar și atunci când sunt departe de casă, în acest fel aducând cu ei o parte din datinile românești. Bineînțeles că dacă sunt mai greu de organizat, wedding plannerul se poate ocupa de aranjamentele care trebuie făcute pentru ca voi să aveți parte de petrecerea la care ați visat.

Printre jocurile pentru o nuntă creștină sunt:

 • călcatul pe picior până la altar prin care se stabilește cine vă conduce în căsnicie;
 • furatul miresei și, mai nou, pe cel al mirelui care trebuie răscumpărați de soț sau soție sau de nași, în funcție de ora la care au fost furați;
 • aruncatul buchetului miresei;
 • jocul jartierei în care bărbații plătesc pentru ca mireasa să își ridice rochia, în timp ce femeile plătesc pentru ca aceasta să o lase cât mai jos.

Dintre acestea, puteți alege doar unul sau pe toate, în funcție de ce altceva mai aveți plănuit pentru petrecerea nunții.

Jocurile de nuntă creștine pot fi împletite cu unele moderne, precum cele cu întrebări la care mirele și mireasă trebuie să răspundă la întrebări unul despre celălalt. Farmecul acestora este că pot fi extinse și la invitații care doresc să își ,,testeze’’ relațiile și să se distreze copios.

1.3. Jocuri la o nuntă modernă

Atunci când vine vorba despre jocurile de organizat la o nuntă modernă, aveți foarte multe opțiuni la îndemână. Puteți alege activități pe care le faceți cu familia său prietenii, putând duce tradiția mai departe sau să vă folosiți de ele pentru a crea legături cu noile rude, precum și unele tradiționale, astfel încât invitații ,,să simtă că au fost la nuntă’’.

Printre ideile de jocuri pentru o nuntă modernă perfectă, iată și câteva recomandări:

 • jocurile care implică dansatul și cântatul și la care pot participa toți invitații;
 • jocurile de karaoke pot fi și ele o idee de joc de nuntă și de amuzament;
 • Cenușăreasa este unul dintre jocurile perfecte pentru nunțile moderne, în care femeile își lasă cate un pantof pe ringul de dans, iar bărbații trebuie să le găsească și să le potrivească încălțările;
 • jocul ,,El și Ea’’ oferă invitaților posibilitatea de a pune tot felul de întrebări mirilor;
 • provocarea la dans în care mirii sunt invitați să danseze ținând un balon sau un fruct între frunți.

Pe lângă acestea, se pot organiza și alte momente speciale, precum cele stand-up comedy dacă știți că aveți invitați care sunt pasionați și care pot spune câte ceva despre miri. Dansul scaunelor care este foarte antrenant și distractiv, este o altă idee care poate fi folosită cu succes.

Pentru acest joc de nuntă destul de popular trebuie aleși câțiva participanți și scaune, însă raportat la numărul de invitați trebuie să fie un scaun în minus. Odată ce începe muzica, fiecare persoană trebuie să se așeze pe cate un loc în timp ce omul în plus va rămâne fără loc și va fi eliminat.

Jocurile de nuntă cu întrebări sunt la fel de amuzante, iar la ele pot participa nu doar mirii, ci și invitații care doresc.

2. Jocuri de făcut pentru o nuntă perfectă

Așa cum există nuntă perfectă pentru fiecare cuplu în parte, la fel există și jocurile care pot fi făcute cu aceasta ocazie. Este adevărat că sunt foarte multe tradiții și activități care pot fi ținute la petrecere, de aceea este bine să le alegeți pe cele care vi se potrivesc.

Alegerea jocurilor pentru o nuntă perfectă depinde de mai mulți factori. De la personalitatea fiecăruia dintre miri, precum și tradițiile de familie, dar și activitățile său hobby-urile care vă pasionează, vă puteți personaliza petrecerea după cum doriți.

Puteți îmbina jocurile de nuntă creștine cu cele moderne, astfel încât să aveți parte și de tradițiile românești sau să respectați anumite superstiții dacă doriți, dar puteți opta și pentru activități distractive care să mențină o atmosferă veselă pe parcursul serii și care să creeze cele mai frumoase amintiri.

Dacă alegeți să organizați ceremonia într-o destinație exotică, precum Bora Bora, tradițiile din Polinezia pot fi o sursă de inspirație pentru jocurile pe care le puteți organiza. În acest fel, nu doar ca veți avea jocuri, ci veți avea unele inedite și puteți fi o sursă de inspirație și pentru prieteni care urmează să se căsătorească.

Jocurile pentru nunți pot fi alese după mai multe criterii, printre care și durata petrecerii, de aceea trebuie să vă gândiți foarte bine la ce doriți să includeți pentru a avea ceremonia perfectă. În realizarea acestora vă puteți baza pe ajutorul organizatorului care poate crea un program de desfășurare a momentelor.

3. Jocurile de nuntă și cum te poate ajuta organizatorul evenimentului să le pui în practică

Wedding plannerul poate deveni unul dintre cei mai de încredere parteneri în organizarea nunții, astfel că se poate ocupa nu doar de tot ce înseamnă planificarea ceremoniei, ci și de mici detalii în afara acesteia, precum jocurile și chiar luna de miere.

Atunci când vine vorba despre jocurile de nuntă, puteți ruga organizatorul să se intereseze de cele mai noi tipuri de activități pe care le puteți face, precum și de cele specifice locului în care va avea loc petrecerea. În acest fel, nu doar că veți scăpa de această grijă, dar veți fi siguri că totul decurge așa cum ați planificat. Wedding plannerul poate veni cu idei și sugestii, dar se poate ocupa și cu contractarea unor specialiști în cazul în care doriți momente speciale, precum cabine foto cu ajutorul cărora invitații să se transforme în diverse personaje.

Cu ajutorul organizatorului puteți concepe jocurile pentru nunta perfectă în funcție de tematica petrecerii, dar și dacă aveți dorințe speciale sau aveți o activitate său tradiție preferată pe care țineți neapărat să o includeți.

Chiar și în cazul căsătoriilor în care mirii au religii diferite se pot contopi diverse jocuri și tradiții, astfel încât ceremonia să fie una cu adevărat specială, iar invitații să se simtă părtași la aceste momente deosebite.

Atunci când puteți lasă toata organizarea pe mâna unui specialist vă veți simți invitați la propria nuntă și vă puteți concentra pe alte aspecte mai importante: rochia de mireasă, costumul de ginere, alegerea invitațiilor și a decorațiunilor sau chiar o scurtă vacanță de relaxare înaintea celei mai importante zile din viața voastră.

Jocurile de nuntă pot fi transformate în momente cu adevărat deosebite atât pentru miri și cei apropiați, cât și pentru invitați. Fie că alegeți să țineți o ceremonie tradițională sau una modernă, la fel pot fi activitățile pe care le puteți organiza cu ajutorul wedding plannerului. Acestea au rolul nu doar de a elimina momentele în care participanții stau la mese, ci și să vă transforme petrecerea într-una plină de viață și distracție.

În concluzie, jocurile de nuntă creștine și moderne se pot împleti pentru ca voi să aveți parte de cea mai frumoasă ceremonie și cea mai distractivă petrecere pe care să nu o uite nimeni niciodată. Pentru a nu vă stresa, nu ezitați să apelați la un organizator de evenimente care vă poate îndruma, dar care se poate ocupa și de punerea lor în practică, astfel încât să nu vă rămână decât să le imortalizați în fotografii și să vă aduceți aminte de ele mai târziu.

Sursa foto: Unsplash.com

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.