Idei de aranjamente florale pentru o nuntă romantică pe plajă

Atunci când spui romantism, gândul te duce, de cele mai multe ori, la o plajă cu un apus sau răsărit de soare la malul mării. În ultima vreme, aceasta a fost tema pentru multe cupluri care au dorit să iasă din tiparele tradiționale și au vrut ceva diferit pentru ceremonia și petrecerea de nuntă.

O nuntă pe plajă se poate desfășura întocmai ca una convențională dacă tu și mirele doriți, însă toate ideile inedite pot deveni realitate, dacă vreți ceva deosebit, ceva al vostru care să arate ce simțiți și ce reprezintă relația voastră, iar o ceremonie și o petrecere într-un loc superb la malul mării poate fi o alegere potrivită.

Pe lângă locație, ca mireasă trebuie să te gândești la felul în care vor fi decorate mesele și alegerea unor aranjamente florale romantice la fel ca relația voastră. Dacă te gândești că opțiunile sunt puține este bine să știi că atunci când optezi să lucrezi cu un wedding planner, poți alege ce flori vrei. Acestea vor fi aduse în locul ales la timp pentru a arăta perfect pentru ceremonia și petrecerea voastră.

Dar ce aranjamente florale se potrivesc unei nunți pe plajă? Iată câteva idei din care te poți inspira mai jos.

1. Idei de aranjamente florale pentru o nuntă romantică – Criterii de alegere a florilor

Idei de aranjamente florale criterii de alegere

Planificarea și organizarea unei nunți pare foarte ușoară și poate fi așa atunci când fie știi foarte bine ce vrei, fie alegi să te bazezi pe ajutor specializat, cum ar fi cel al unui wedding planner. Mai întâi, trebuie stabilite câteva detalii precum ziua, ora și locul în care vor avea loc ceremonia religioasă și petrecerea. Abia apoi ca mireasă va trebui să te gândești la:

 • rochie;
 • coafură;
 • machiaj;
 • meniu;
 • buchetul de flori;
 • aranjamentele florale.

Dintre toate, aranjamentele florale pentru nuntă pot să îți creeze câteva mici incertitudini din cauza ideilor care nu sunt deloc puține. Pentru a-ți ușura alegerea însă, este bine să stabilești de la început criterii care îți vor fi de ajutor și îți vor limita căutările la câteva opțiuni printre care sigur va fi și cea potrivită. Astfel:

 • dacă ai o floare preferată, imaginează-ți ce tip de aranjament poate fi realizat cu ea;
 • dacă ai o culoare preferată, poți alege flori în această nuanță;
 • ce flori se potrivesc în funcție de tematica aleasă;
 • dacă dorești să folosești unul, două sau mai multe feluri de flori;
 • locul în care vor avea loc ceremonia și petrecerea contează și ele în alegerea aranjamentelor florale de nuntă;
 • sezonul în care se va desfășura nunta poate influența speciile de flori disponibile.
Idei de aranjamente florale criterii de alegere2
Idei de aranjamente florale criterii de alegere 3
Idei de aranjamente florale criterii de alegere 4
Idei de aranjamente florale criterii de alegere 5

Atunci când alegi o nuntă pe plajă într-un decor romantic pe malul mării, culorile joacă un rol destul de important în crearea aranjamentelor.

1.1. Idei de aranjamentele florale de nuntă și paleta cromatică a florilor

Aranjamentele florale de nunta paleta cromatica 1

Din mulțimea de idei de aranjamente florale pentru nuntă, culorile sunt cele care ies cel mai mult și cel mai repede în evidență. Dacă ai o nuanță preferată, o poți încadra în decorațiuni prin diverse metode.

Dar ce paletă cromatică poate fi folosită pentru o nuntă pe plajă? Aproape oricare, deoarece nisipul auriu sau alb, în funcție de destinația aleasă, se va potrivi cu majoritatea culorilor existente.

Pentru o nuntă romantică poți miza cu încredere pe:

 • alb, bineînțeles, simbolul tradițional al purității;
 • nuanțe de roz închis, pal sau pudrat;
 • nuanțe de albastru deschis sau turcoaz care se potrivesc foarte bine cu marea sau chiar oceanul;
 • movul și lilaul vor face un contrast nemaipomenit cu nuanțele deschise ale naturii;
 • verdele deschis va aduce o parte din natura de acasă pe plaja pe care te căsătorești.

În ceea ce privește felul în care vor fi așezate există destul de multe idei de aranjamente puse fie pe mese, fie suspendate. În vaze, coșuri, cutii artizanale sau ghivece, poți alege ornamentele în funcție de tematica sau locul în care se desfășoară petrecerea.

De asemenea, te poți uita și pe diverse cataloage sau idei cu aranjamente florale, însă la fel de bine te poți sfătui cu organizatorul de evenimente care a văzut destul de multe decorațiuni încât să fie un ajutor de nădejde și o sursă de inspirație.

1.2. Idei de aranjamente florale – ce flori poți alege pentru o nuntă romantică pe plajă

De cele mai multe ori, trandafirii sunt cele mai alese flori pentru o nuntă romantică. Pe lângă faptul că sunt definiția romantismului, au și o paletă de culori destul de variată ceea ce îi face perfecți pentru orice tip de ceremonie, ba chiar și pentru buchetul miresei care poate fi împodobit cu ei.

Trandafirii nu sunt însă singurele flori care pot fi folosite în aranjamentele florale pentru nuntă. Poți alege și:

 • crinii;
 • magnoliile;
 • bujorii;
 • narcisele;
 • hortensiile;
 • irișii;
 • daliile;
 • floarea pasiunii;
 • lisianthusul;
 • crizantemele;
 • orhideele;
 • liliacul;
 • mărgăritarul sau lăcrămioarele;
 • calele.

Deși superstițiile spun despre cale că aduc lacrimi la nuntă, acestea sunt niște flori superbe din care se realizează decorațiuni și aranjamente elegante și rafinate. Romantice și de un alb care duc cu gândul la puritate, ele se vor împleti splendid cu nuanțele aurii ale nisipului.

Multe dintre florile de mai sus pot fi combinate între ele, putând să alegi culori tari cu unele pale, astfel, trandafirii care pot avea diverse nuanțe mai accentuate se potrivesc foarte bine cu lisianthus. Daliile și irișii pot fi folosite, de asemenea, împreună.

În alegerea florilor, contează foarte mult și anotimpul în care are loc nunta. Dacă trandafirii pot fi folosiți în orice sezon, altele se poate să nu fie disponibile sau fiind prea ocupată cu organizarea să nu ai timp să le cauți. În acest caz, wedding plannerul va ști unde să meargă și cum să îți transforme dorința în realitate.

Un alt aspect de care poți ține cont în alegerea florilor pentru aranjamentele de nuntă este locația ceremoniei și a petrecerii. Într-o țară exotică, de exemplu, poți alege plante indigene, astfel încât decorațiunile să fie cu adevărat unice.

Realizarea aranjamentelor florale se poate face după dorințele tale indiferent ca nunta are loc în țară sau în afara acesteia, mai ales dacă alegi să folosești serviciile puse la dispoziție de un organizator de evenimente care va ști cum să facă totul ca la carte.

2. Idei de aranjamente florale în funcție de țara de destinație

Locul în care se desfășoară nunta contează și el în alegerea aranjamentelor pentru eveniment. Și cum ai posibilitatea de a organiza și în altă parte decât într-un restaurant de lângă casă, opțiunile fiind destul de generoase, poți ține cont și de acest aspect în realizarea decorațiunilor.

Poți alege o nuntă în destinații din România, plajele Mării Negre fiind locații perfecte atât pentru ceremonie, cât și pentru o petrecere cu cât mai mulți invitați sau dacă nu doriți să plecați prea departe de casă. Mai mult, ideile de aranjamente florale se pot baza pe motive tradiționale, aceasta putând fi chiar tematica evenimentului.

La polul opus, puteți opta pentru o nuntă în destinații exotice, plajele din Dubai, Mexic sau chiar Thailanda fiind ideale pentru ceremonii spectaculoase sau, din contra, restrânse. Totul depinde de dorințele voastre ca miri. Pentru a ieși cum doriți, colaborarea cu un organizator de evenimente se poate dovedi foarte inspirată. În ceea ce privește aranjamentele florale, puteți alege flori exotice specifice locului, astfel încât întreaga ceremonie să fie în stilul țării alese.

De asemenea, în alegerea aranjamentelor florale pentru nuntă, anotimpul poate fi un factor decisiv în ceea ce privește plantele folosite, mai ales că puteți opta pentru un eveniment de primăvară sau toamnă în destinații locale sau chiar iarna dacă v-ați gândit la o țară exotică.

În România, o nuntă toamna, la început sau mijloc de septembrie poate fi alegerea ideală datorită vremii plăcute și nu numai. În această perioadă a anului, plajele sunt încă mângâiate de razele calde ale soarelui, iar nuanțele de arămiu, maro și bej sunt superbe, crizantemele fiind o alegere potrivită ca idee de aranjamente florale.

2.1. Aranjamentele florale pentru o nuntă pe plaje europene

Pe harta Europei sunt foarte multe țări cu plaje superbe, iar una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor, Grecia, poate fi potrivită și pentru o nuntă. Din mulțimea sa de insule, o puteți alege chiar pe cea preferată pentru o luna de miere, Thassos, fiind cu adevărat spectaculoasă.

Dacă optați pentru o nuntă în destinații din Grecia, deoarece este mai aproape de casă, puteți lua în calcul să prelungiți șederea cu o lună de miere binemeritată.

Grecia nu este singura destinație europeană în care puteți organiza o nuntă romantică la malul marii, astfel Spania, Italia sau Cipru fiind țări cu plaje superbe și demne de un eveniment de vis. În ceea ce privește aranjamentele florale pentru nuntă, în funcție de destinația aleasă, poți alege ca buchetul și decorațiunile să fie realizate din flori și plante de-ale locului.

Pentru o nuntă în Italia, poți alege între:

 • macii de un roșu îndrăzneț care vor face un contrast puternic cu auriul nisipului de pe malurile mediteraneene;
 • lavanda este și ea o plantă cultivată în însorita Italie care poate fi folosită atât în ideile de aranjamente florale pentru mese și altar, dar și pentru buchetul miresei;
 • irisul este o altă floare superbă care nu are nevoie să fie încadrată de alte plante pentru aranjamente de efect.

Spania este o altă destinație de vacanță, dar și de nuntă dacă vreți să organizați o ceremonie specială. Lunile de primăvară de aici coincid cu mai multe festivaluri florale unde aranjamentele cu flori de cireș sunt spectaculoase, așadar, iată o idee inedită pentru o nuntă romantică pe plajă în anotimpul în care natura revine la viață.

Dacă dorești ceva specific țării în care vei organiza nunta, garoafa este floarea națională a Spaniei, astfel că o poți alege atât pentru aranjamentele florale, cât și pentru buchetul de mireasă, ba chiar poți realiza și mărturii pentru invitați din ele.

Pentru cei mai curajoși care vor nunți mai puțin convenționale, destinațiile exotice din afara Europei sunt ideale.

2.2. Idei pentru aranjamente florale pentru o nuntă în destinații exotice

Dacă ați ales să ieșiți din tipare atât cu ceremonia, cât și cu petrecerea, țări precum Emiratele Arabe, Thailanda, Mexic, Republica Dominicana și Cuba va așteaptă.

O nuntă într-o destinație exotică nu mai trebuie să fie doar un vis, ci poate deveni realitate. Dacă te gândești că vei fi copleșită de organizarea cununiei și a petrecerii în altă țară, poți folosi serviciile unei agenții specializate care se poate ocupa de tot, până la cel mai mic detaliu, chiar și de aranjamentele florale.

În ceea ce privește ideile de aranjamente florale pentru o nuntă romantică pe o plajă exotică, poți miza pe minimalism, astfel încât atât voi, cuplul aflat în centrul atenției, cât și invitații, să vă bucurați de peisajele spectaculoase ale locului. Astfel, decorațiunile nu vor face decât să scoată în evidență locul ales pentru a sărbători această zi specială.

Pentru o nuntă în destinații exotice, aranjamentele se pot realiza din flori cu buchete mici, precum hortensiile care au și culori deosebite, de la albastru la roz, eustoma care seamănă cu trandafirul, orhideea care crește atât în America Centrală cât și în Asia, așadar, poate fi folosită ca element central al decorațiunilor și buchetului de mireasă în locații de pe ambele continente.

Freziile și lăcrămioarele sunt și ele flori superbe care pot fi folosite pentru aranjamentele de nuntă, acestea deosebindu-se prin parfumul lor discret.

Minimaliste sau spectaculoase, așezate în vaze mici sau agățate în coșuri de dimensiuni medii sau mari, aranjamentele florale trebuie să completeze peisajul, să se potrivească și cu buchetul și rochia de mireasă, precum și cu tema evenimentului.

În concluzie, atunci când alegeți plaja pentru o nuntă romantică, indiferent că locația este în România sau într-o țară exotică, puteți opta pentru una din mulțime de idei de aranjamente florale de mai sus. Tradiționale sau de-ale locului, acestea vor pune în valoare atât destinația, cât și tematica ceremoniei și bineînțeles pe voi, mirii. Mici, mari, discrete sau spectaculoase, decorațiunile sunt menite să scoată în evidență frumusețea, delicatețea și însemnătatea unui moment unic în viața a doi oameni care au ales să își unească destinele.

Surse foto: Unsplash.com, Pexels.com