Evenimente in aer liber: cum sa iti sarbatoresti dragostea intr-un cadru de vis

Evenimente în aer liber: cum să îți sărbătorești dragostea într-un cadru de vis - nuntapeplaja.ro

Ce poate fi mai spectaculos decât o petrecere alături de cei dragi sub cerul înstelat și marea aproape? Acum mai mult ca niciodată, când a devenit tot mai complicat să organizezi astfel de întâlniri în spații închise, evenimentele în aer liber sunt cele mai bune alegeri pentru a vă sărbători.

Fie că alegi să îți faci cununia civilă, cea religioasă sau amândouă, sau dacă sunteți deja la o aniversare de nuntă importantă, un eveniment în aer liber poate fi una dintre cele mai frumoase petreceri pe care le puteți avea, indiferent cât de excentrice sunt ideile tale. Dacă ești în căutare de inspirație pentru un eveniment în aer liber de neuitat pentru a-ți sărbători dragostea, vei găsi în acest articol tot ce ai nevoie să știi pentru a îți îndeplini visul.

1. Evenimente în aer liber: cum să te pregătești pentru o petrecere de neuitat

Un eveniment în aer liber pare, la prima vedere, ceva simplu și relaxant, dar organizarea unei astfel de petreceri se poate transforma într-o corvoadă dacă nu iei în calcul toate aspectele, de la cele care țin de legislație și condiții de desfășurare până la cele mai mici detalii. E drept că o petrecere în aer liber poate fi cadrul ideal pentru o zi de neuitat.

Evenimente în aer liber - nuntapeplaja.ro

1.1. De ce să alegi un eveniment în aer liber

Alegerea unui eveniment în aer liber îți va asigura un cadru feeric pentru a vă sărbători relația de dragoste. Nu doar că vei avea sentimentul că trăiești un film, dar îți vei da seama cât de important este locul în care se desfășoară evenimentul. Dacă astfel de petreceri erau destul de populare și înainte, în aceste vremuri pandemice un eveniment în aer liber s-a transformat într-o alternativă simplă și sigură la nunțile tradiționale aglomerate în restaurante mici și banale. O petrecere în aer liber se caracterizează printr-o atmosferă deosebită, într-un cadru natural și romantic.

Un aspect important când alegi să faci un eveniment în aer liber este timpul. Ia în considerare faptul că indiferent de destinația pentru care vei opta, ai nevoie de timp pentru a planifica un eveniment de asemenea amploare din punct de vedere birocratic și logistic. Mai ales dacă ai pus ochii pe vreun loc deosebit care este căutat de mulți, asigură-te că îți dai timp pentru a pune la punct toate aspectele legate de organizare. 

De ce să alegi un eveniment în aer liber - nuntapeplaja.ro

1.2. Tematica unui eveniment în aer liber

Dacă ai ales să faci un eveniment în aer liber, tematica acestuia este importantă nu numai în stabilirea detaliilor organizatorice, cât și construirea poveștii din jurul petrecerii voastre. Astfel, pentru acest gen de evenimente se pot potrivi atât temele simpliste și minimaliste, cât și scenariile extravagante cu detalii de efect.

Indiferent ce stil preferi tu și partenerul tău, o petrecere în aer liber este mai mult decât ofertantă pentru un eveniment de excepție, pentru distracție și pentru fotografii spectaculoase. Tocmai de aceea, acordă o atenție sporită în alegerea locului și a felului în care îți vei personaliza marea zi. Unei nunți pe plajă i se pretează un stil simplu și romantic, cu o paletă cromatică simplă și elemente de decor boeme.

Tematica unui eveniment în aer liber - nuntapeplaja.ro

2. Organizarea de evenimente în aer liber: ce trebuie să știi

Dacă te gândești deja de multă vreme la cum ai vrea să arate un eveniment în aer liber, dar ți se pare că ar fi un efort prea mare, ia în calcul să apelezi la specialiști. Cu peste șase ani de experiență de organizare de evenimente atât în țară, cât și în străinătate, echipa nuntapeplaja.ro îți poate transforma și cel mai extravagant vis într-o realitate incredibilă.

Organizarea de evenimente în aer liber: ce trebuie să știi - nuntapeplaja.ro

2.1. Condiții pentru organizarea evenimentelor în aer liber

Dacă înainte de pandemie organizarea unui eveniment în aer liber, fie că era vorba despre unul local, fie că era unul internațional, era reglementat destul de clar, noul cadru sanitar a schimbat situația în întreaga lumea. Pentru păstrarea condițiilor de siguranță sanitară în funcție de contextul local, fiecare țară a adoptat măsuri speciale. Tocmai de aceea, este important să te informezi în legătură cu aceste reglementări și să le respecți întocmai.

Poate părea copleșitor să te ocupi de toate aceste chestiuni birocratice, mai ales dacă optezi pentru o nuntă în străinătate și una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua în acest sens este să apelezi la o echipă profesionistă de organizatori de evenimente. Specialiștii de la NuntaPePlaja.ro au o experiență de peste 400 de evenimente în 10 destinații exotice din toată lumea și au expertiza necesară de a se ocupa de evenimentul tău, fie că este cununia civilă, nunta religioasă sau o petrecere pentru aniversarea nunții. Ei sunt cei care vor gestiona procesarea actelor, de organizarea ceremoniei civile sau a celei religioase, precum și de emiterea certificatului de căsătorie recunoscut de autoritățile române.

Tot ce îți rămâne ție să faci este să te relaxezi și să te bucuri de ziua la care visezi de atâta vreme. Este esențial de știut faptul că indiferent de ce lucruri neprevăzute pot apărea, specialiștii de la NuntaPePlaja.ro se vor asigura că vei avea un plan de rezervă care va fi la fel de fabulos ca cel principal.

Condiții pentru organizarea evenimentelor în aer liber - nuntapeplaja.ro

2.2. Cele mai utile sfaturi pentru organizarea unui eveniment în aer liber

Înainte de a te apuca să planifici un eveniment în aer liber, asigură-te că ai luat în calcul toate lucrurile de care ai nevoie pentru pregătire. Iată cele mai utile sfaturi pe care le poți primi pentru organizarea unei petreceri în aer liber:

  • Să ai întotdeauna un plan de rezervă. Sunt lucruri pe care nu le poți controla, indiferent cât de mult ți-ai dori să poți face asta. Unul dintre aceste este, cu siguranță, vremea. Chiar dacă alegi o destinație exotică pentru evenimentul tău, în zilele noastre vremea devine tot mai imprevizibilă. Chiar dacă sunt șanse foarte mici sa fie nevoie sa recurgi la planul B, este foarte important să te pregătești pentru eventualitatea unor temperaturi sau fenomene meteorologice imprevizibile. 
  • Alege anotimpul potrivit. Nimic nu se potrivește mai bine ca un eveniment în aer liber în timpul sezonului cald. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să te limitezi la cele trei luni de vară pentru organizarea petrecerii de vis. 
  • Pregătește kit-uri speciale pentru invitații tăi. Dacă petrecerea se desfășoară în anotimpul călduros, indiferent de locul ales, pregătește invitaților tăi niște cadouri care vor fi mai mult decât apreciate. De asemenea, dacă există posibilitatea ca vremea să se răcească în ziua respectivă, pune la dispoziție pături sau umbrele pe care invitații le pot folosi la nevoie.
  • Decorul pentru nuntă. În funcție de specificul petrecerii, gândește-te dacă ai nevoie de o zonă specială dedicată dansului. Nu uita de tot ce ține de iluminarea spațiului. Dacă plănuiești o nuntă de zi atunci poți tăia acest aspect de pe listă, însă dacă intenționezi să petreci toată noaptea asigură-te că ai cele mai bune condiții de luminare. În plus, nu uita să te asiguri că ai un sistem audio potrivit pentru exterior și ca ai acces la surse de electricitate. 
  • Hidratarea este esențială. Cum evenimentele în aer liber au loc de cele mai multe ori în sezonul cald, pregătirea surselor de hidratare este mai mult decât esențială. Mai mult decât atât, este necesar ca aceasta să fie depozitată la rece și să fie servită la temperatura potrivită. De asemenea, verifică să ai zone umbrite unde invitații tăi se pot răcori.  

Mai mult decât lista de mai sus, asigură-te că alegi furnizori care au experiență în organizarea de evenimente în aer liber și cunosc toate particularitățile unei astfel de petreceri.

Cele mai utile sfaturi pentru organizarea unui eveniment în aer liber - nuntapeplaja.ro

3. Evenimente în aer liber: ce ai nevoie să știi despre o nuntă memorabilă

Dacă ideea unui eveniment feeric în aer liber te-a făcut deja să visezi, însă lista de sfaturi de mai sus te-a pus pe gânduri, este cel mai bun moment să iei în calcul să apelezi la o echipă care organizează nunți atât în țară, cât și în străinătate. Nu numai că vei scăpa de toate formalitățile și discuțiile interminabile cu furnizorii de servicii, dar vei avea șansa incredibilă ca tu și partenerul tău să fiți invitați la propria nuntă concepută și organizată conform celor mai îndrăznețe visuri.

  • Cununia civilă în aer liber

Dacă nu ați fost niciodată fanii ceremoniilor religioase și a tradițiilor aferente, sau vreți să vă oficializați relația cât mai simplu, puteți opta pentru o cununie civilă în aer liber. Puteți alege o destinație inedită în care să vă uniți destinele într-un cadru de vis.

Dincolo de destinație, tematică și invitați, asigurați-vă că acoperiți toate detaliile legislative și birocratice și ca documentele încheiate în străinătate să fie recunoscute de statul român.

Cununia civilă în aer liber - nuntapeplaja.ro
  • Nunta în aer liber

O nuntă în aer liber este una dintre cele mai bune alegeri pe care o puteți lua pentru a vă sărbători dragostea. Nu numai că aveți libertatea totală de a pune în realitate toate ideile pe care le-ați adunat de-a lungul vremii, cât și oportunitatea de a alege numărul de invitați pe care îi vreți alături. Mai mult decât atât, petrecerea se poate transforma într-o vacanță binemeritată.

Dacă alegi o nuntă în străinătate, ai marele avantaj al faptului că poți opta pentru destinații exotice de vis cum sunt Mexic, Dubai sau Bora Bora sau pentru o destinație mai apropiată cum este Grecia. Pentru cele mai multe dintre aceste locuri decorul natural va contribui decisiv la o nuntă ca în filme.

Asta nu înseamnă că nu poți avea o nuntă spectaculoasă în țară. De exemplu, poți opta pentru un loc de poveste cum este Castelul Bran sau pe o plajă privată de pe litoralul românesc. Tot ce trebuie să faci este să îndrăznești să îți îndeplinești visurile.

Nunta în aer liber - nuntapeplaja.ro
  • Petrecerea de aniversare în aer liber

Fie că este nunta de hârtie sau cea de argint este o ocazie perfectă pentru a vă sărbători dragostea într-un fel în care poate nu ați avut ocazia să o faceți. În ultima vreme au început să se sărbătorească tot mai mult aceste aniversări. Și nu neapărat sărbătorirea acestora este noutatea, cât felul în care cuplurile aleg să transforme aceste evenimente în ceva cu adevărat special.

De cele mai multe ori, atunci când vine vorba despre astfel de aniversari, cuplul are și o dorință puternică de a compensa cumva prima petrecere a nunții lor. Poate că au fost nevoiți să aibă o nuntă tradițională de care nici măcar nu au apucat să se bucure, copleșiți fiind de toate detaliile organizatorice și de efortul de mulțumi toate rudele invitate din obligație. Este cel mai bun moment pentru a crea alte amintiri care să fie despre bucuria sărbătoririi relației, nu despre tradiții inutile și obligații.

Petrecerea de aniversare în aer liber - nuntapeplaja.ro

Un eveniment în aer liber poate fi cea mai inspirată alegere pe care o poți face pentru a sărbători împreună cu cei apropiați. Nu lăsa ca organizarea unui astfel de eveniment să te copleșească sau să te simți nevoit să faci compromisuri pentru ziua voastră cea mare. Dacă vrei să ai o experiență deosebită și să fiți invitați de seamă la evenimentul vostru, contactează-ne și îți vom fi alături pentru îndeplinirea acestui vis.

Sursa foto: Unsplash.com