Elemente surpriză la nuntă – surprize pentru nași, miri și invitați la nuntă

cover-elemente-surpriza-la-nunta

Deși iubim cu toții nunțile originale, în mod ironic, așteptările ne rămân aceleași. Va fi clasicul eveniment, cu cel mult un dans al mirilor ceva mai special. Asta dacă nu cunoaștem deja cuplul,și știm că vor altceva pentru nunta lor. Sunt însă, tot mai mulți miri cei care vor să depășească așteptările invitaților și asta doar ca ei să se simtă bine. Și tot mai mulți invitați care vor să își surprindă mirii. Miri, nași sau invitați pot fi cu toții surprinși cu ceva în ziua nunții. În funcție de rolul pe care îl ai în acest tablou, găsești aici câteva idei de elemente surpriză cu care să vii la nuntă.

1. Elemente surpriză la nuntă – surprize pentru nași la nuntă

elemente surpriza la nunta surprize pentru nasi la si dupa nunta

Dacă ești unul dintre miri, rolul tău este să îți surprinzi plăcut nașii și invitații. Începem cu nașii, pentru că, după părinți, sunt persoanele cele mai apropiate de voi. Cum ei știu cam totul despre eveniment, sunt puține șansele să îi mai surprindă ceva. Ce ai zice însă, să nu-i mai lași să știe chiar orice? Fă să-ți scape unele detalii, să poți să vii cu ceva surprize. Dacă vă sunt apropiați nașii, nu se vor supăra, iar dacă țineți la tradiții, unde ei trebuie să decidă unele aspecte legate de organizare, se găsesc soluții. Venim și noi cu trei idei de surprize pentru nași la nuntă. 

Cadouri (fizice sau nu)

Cum totul se concentrează în jurul mirilor, ei primesc și cadourile la nuntă, dar cadouri ar trebui să primească și nașii, și asta pentru simplul fapt că le sunt aproape în aceste momente speciale. Pentru că își aleg nașii adesea din cercul de prieteni apropiați, mirii știu exact ce lucruri le plac, ce hobby-uri au, ce ar putea să îi surprindă. Gândiți-vă și voi la asta și folosiți tot ce știți despre ei să-i surprindeți. Nu trebuie să fie neapărat un cadou fizic. Dacă le plac călătoriile, îi puteți bucura cu două bilete într-un un city break, în țară sau în afară, imediat după nuntă. Crezi că le va fi indiferent?

elemente surpriza la nunta cadouri

Ședință foto

De regulă, în ziua nunții, mirii și nașii aleg un loc în care să facă fotografii. Poți să-i surprinzi ușor, alegând un loc spectaculos. Caută un fotograf bun și găsește un loc în care să faceți pozele, dar după nuntă. Doar voi doi și nașii. Poate să fie în aer liber, o plajă, o pădure ori la interior, într-o clădire impresionantă. Poate să aibă loc și într-o cameră de hotel. Nou apărute în trend sunt pozele de nuntă care par a fi venite direct dintr-un film. Anunță-i despre plan în ziua nunții.

elemente surpriza la nunta sedinta foto

Nașii, parte din eveniment 

Vor fi parte din eveniment, dar nu te limita la a le pune numele doar în invitații. Găsește o modalitate să îi faceți să simtă că sunt parte din tot ce trăiți voi în ziua nunții. O variantă ar fi să personalizați scaunele și șervețele cu inițialele ori cu numele voastre și numele lor. Și nu trebuie să fie ceva care să atragă atenția. Să fie scrise într-un mod cât mai simplu, dar de efect. Vor aprecia atenția la detalii și vor simți că vă sunt, într-adevăr, nași. O altă variantă ar fi să îi prezentați invitaților, atât cât se poate. Nu toți invitații știu întotdeauna cine vă sunt nașii, iar ei nu trebuie să rămână în umbră.

elemente surpriza la nunta nasii parte din eveniment

Sunt trei posibile surprize pentru nași la nuntă mai sus, dar cu siguranță găsești mai multe de atât. Secretul stă în cât de bine îi cunoașteți. Așa puteți găsi ușor ceva care să îi bucure. Și nu uita, este important să îi faceți să simtă că sunt parte importantă din eveniment.

2. Elemente surpriză la nuntă – surprize pentru miri la nuntă

elemente surpriza la nunta surprize pentru miri

Mirii știu cam tot ce se întâmplă la nuntă și cu greu mai pot fi surprinși cu ceva. În definitiv, ei organizează totul (singuri sau cu ajutorul unui organizator de nunți), dar există și portițe pentru unele surprize de nuntă pentru miri. La cadouri se așteaptă, dar la surprize emoționante mai puțin. Dacă citești acest articol din poziția de apropiat al mirilor – părinte, frate/soră, prieten, naș, trebuie să știi că poți să îi surprinzi cu următoarele la nuntă. 

Speech din partea persoanelor apropiate

Cel mai probabil vor ține mirii un speech în deschidere, dar nu se vor aștepta ca altcineva să vorbească la nunta lor. Dacă vrei să le faci o surpriză mirilor la nuntă, găsește un moment potrivit și spune câteva cuvinte frumoase în cinstea lor. Astfel de speech-uri au puterea să trezească emoții și sunt cu atât mai potrivite într-un cadru de nuntă. Vorbește cu familia și prietenii și dacă se simt confortabili cu asta, alcătuiți un plan la comun. Nu puteți greși cu asta. 

Participarea persoanelor neașteptate 

În ziua nunții se simte mai puternic lipsa persoanelor dragi. Când, din anumite motive, nu pot ajunge la nuntă persoane apropiate mirilor, apar și sentimentele de tristețe, chiar dacă nu se văd. Nu-și are locul supărarea aici, așa că, dacă știi că poți să faci ceva să aduci pe cineva drag unuia dintre ei la nuntă, fără să știe, fă-o. Va fi mai mult decât o surpriză pentru el/ea, mire sau mireasă. Va fi un moment pe care nu-l va uita, cu siguranță niciodată. 

Sunt multe surprize pentru nași și miri la nuntă, dar ele pot fi și pentru invitați. În definitiv, ei sunt ei care, după miri, trebuie să se bucure de această zi. Vorbim de momente surpriză, dar și de unele elemente care țin mai mult de organizarea nunții și care pot să-i bucure pe invitați.

3. Elemente surpriză pentru invitați la nuntă

elemente surpriza la nunta pentru invitati

Dacă, din nou, ești unul dintre miri, ai datoria să-ți surprinzi invitații. Orice persoană care acceptă invitația la nuntă trebuie să se simtă la fel de bine cum vă simțiți și voi. Dacă pentru nași sunt mai puține lucrurile pe care le poți face să-i surprinzi, pentru invitați, care nu știu nimic sau știu foarte puține despre eveniment, surprizele de nuntă pot fi nenumărate. De la alegerea locului pentru petrecere, până la momente amuzante inserate pe ici-colo, sunt multe elementele surpriză cu care să vii la nuntă. Venim și noi cu câteva idei.

Destinația 

Se așteaptă toți, cel mai probabil, la un restaurant din apropiere, ca loc pentru petrecere. Surprinde-i și alege un altul pentru nunta ta. Sunt miri care își fac nunta în destinații exotice, și alții care își văd nunta în destinații din România
Nunta în destinații din Grecia este, și ea, printre opțiuni, căci este atât de aproape și atât de frumoasă Grecia pentru o nuntă pe plajă! Va fi mai greu de planificat totul departe de casă, dar pentru asta există organizatorii de evenimente, care se ocupă de tot ce înseamnă organizarea nunții, de la pregătirea actelor necesare ceremoniilor (civilă și religioasă), până la pregătirea propriu-zisă a evenimentului (meniu, tort, dj sau formație, foto-video, decoruri pentru invitați și miri) și organizarea surprizelor de nuntă.

elemente surpriza la nunta pentru invitati destinatia

Decorul 
Nunta este în sine un eveniment special, dar decorul îl face să fie și mai special. Pentru voi, dar și pentru invitați, decorul este o parte importantă din organizare. La fel și florile, căci se găsesc peste tot – în buchetul miresei, pe arcade, la locul ceremoniei, pe mese și pe scaunele invitaților. Și pot fi de oricare fel. Nu se încadrează neapărat în tradiții/superstiții de nuntă ori în tipare alegerea lor. Ea ține, în principal, de gusturile și de dorințele mirilor, apoi de tematică și tendințe. Poți, deci, să te lași inspirată de asta și să creezi un decor unic, cu cât de multe flori. Lumânări, ghirlande luminoase, felinare pot fi și ele parte din decor, să creeze atmosfera caldă și romantică, atât de necesară unei nunți. De asta se ocupă tot organizatorul, în cazul în care colaborezi cu unul.

elemente surpriza la nunta pentru invitati decorul

Existența unui loc de joacă/de masă pentru copii

Vor fi, cu siguranță, invitați care vor veni cu copiii la nuntă, iar pentru că este aproape imposibil să nu se plictisească, părinții vor pleca, cel mai probabil, mai devreme de la petrecere. Surprinde-ți invitații cu un loc de joacă și de masă special amenajat pentru copii. Bonus, unele momente animate pentru ei. Părinții se vor putea bucura de petrece cât timp copiii se joacă în voie și mănâncă liniștiți. Astfel de locuri pentru copii, amenajate la petreceri de adulți sunt tot mai mult apreciate în rândul părinților și, cu siguranță, la fel de apreciate și de cei mici.

elemente surpriza la nunta pentru invitati loc de joaca pentru copii

Dansul mirilor
Dansul mirilor este momentul mult așteptat la o nuntă. Este primul dans pe care cei doi îl au în calitate de soț și soție și este foarte emoționant. Și chiar trebuie să-l lași să fie așa pentru un timp (eventual să se întâmple la apus, pe plajă). Ca să faci trecerea de la emoție la amuzament și de la dans la surpriză, poți să vii cu o continuare, cu totul diferită de prima parte a dansului. Mai puțin se practică la noi, dar dansul mirilor, altul decât valsul, este o surpriză pentru invitați și un moment la nuntă, de cele mai multe ori amuzant. În fapt, acesta îi este și scopul. Să surprindă și să-i bucure pe aceia care sunt prezenți.

elemente surpriza la nunta pentru invitati dansul mirilor

Existența unui loc de relaxare pentru adulți

Din aceeași zonă cu locul de joacă pentru copii este și locul de relaxare pentru adulți, dar aici este cumva invers. Adulții își consumă energia pe ringul de dans (copiii în locul de joacă) și caută un loc liniștit unde să ia o pauză ori să socializeze. Invitații au nevoie de un astfel de loc la nuntă și nu întotdeauna îl au. Îi vei surprinde plăcut când vor vedea că există și că te-ai gândit la asta. Poate să fie la exterior, în aer liber, ori la interior, dacă nunta are loc în sezonul rece.

elemente surpriza la nunta pentru invitati loc de relaxare pentru adulti

În categoria elementelor surpriză pentru invitați (și aici includem și nașii și părinții, frații, surorile, prietenii) la o nuntă intră și anunțurile surpriză (anunțarea unei sarcini ori aflarea sexului bebelușului), momentele artistice haioase, mărturiile atipice sau focurile de artificii. Și ele pot să surprindă plăcut și să facă din eveniment unul cu totul special. 

E nunta lor, dar se gândesc și la ceilalți. Familia, nașii, invitații pot fi surprinși ușor și câteva dintre elementele surpriză care pot fi aduse la o nuntă le găsești aici. Pot fi ei cei care să spună „wow!” dar și mirii, chiar dacă pare că nu există nimic legat de nunta lor de care să nu știe.

elemente surpriza la nunta pentru invitati anunturi surpriza

Da, nunțile sunt frumoase, dar pot fi cu adevărat speciale când există surprize în cadrul lor. Ele pot fi aduse și de altcineva, nu doar de miri. Dacă se apropie și nunta ta, ia în calcul să-i surprinzi pe oamenii care îți sunt aproape cu lucruri frumoase. Dacă ești un apropiat al mirilor, gândește-te că și ei vor să fie surprinși și fă tot ce poți în direcția asta. Folosește-te și de ideile noastre.  

Sursa foto: unsplash.com, pexels.com