Domnișoara de onoare: ce așteptări ai de la unul dintre cele mai râvnite roluri ale unei nunți?

Domnisoara de onoare ce asteptari ai de la unul dintre cele mai ravnite roluri ale unei nunti

Ce poți să-ți dorești mai mult la nunta ta decât să ai alături cele mai bune prietene? Domnișoara de onoare este persoana care te susține în timpul acestui eveniment deosebit, care te va ajuta să te bucuri de marea zi, fără să te stresezi pentru cele mai mici detalii. Indiferent dacă optezi pentru o petrecere cu mulți invitați sau pentru o nuntă restrânsă, asigură-te că alegi cea mai bună domnișoara de onoare. 

Vei găsi în acest articol ce informații trebuie să știi despre domnișoara de onoare și care este rolul ei la nuntă, precum și care este numărul optim de domnișoare de onoare pe care să le alegi pentru petrecerea ta. De asemenea, vei afla și dacă îți poți alege ca domnișoare de onoare prietenele care sunt deja căsătorite. Dincolo de toate, vei rămâne cu câteva întrebări la care să-ți răspunzi despre ce vrei să însemne pentru tine domnișoara de onoare. 

1. Domnișoara de onoare: ce trebuie să știi înainte de a alege persoana potrivită

Atunci când vine vorba de domnișoara de onoare, s-ar putea să fii printre norocoasele care nu trebuie să se gândească prea mult. Fie că este vorba de cea mai bună prietenă, fie că este vorba de sora ta, decizia pentru alegerea acestui rol important în orice nuntă s-ar putea să fie mai ușoară decât pentru alte mirese. 

Înainte de toate, gândește-te pentru câte domnișoare de onoare vrei să optezi. Tradițional, mireasa își alegea cea mai bună prietenă pentru a-i fi alături la nuntă, ajutând-o în diverse momente ale zilei. În prezent, însă, este tot mai des întâlnit ca mireasa să-și aleagă mai multe prietene, încercând poate să împace pe toată lumea. 

Este elementar să-ți clarifici ce așteptări ai de la domnișoara de onoare și să ai o conversație sinceră și clară cu persoana pe care o vei alege. Vei evita astfel situații total neplăcute în care tu aveai anumite așteptări despre care prietena ta nu avea nici cea mai vagă idee. 

Ține cont de un alt aspect important: în prezent, multe dintre lucrurile pe care le făcea o domnișoară de onoare intră în lista de responsabilități a oricărui organizator de excepție. Așa că dacă ai deja alături de tine un organizator de nuntă, alegerea domnișoarei de onoare va fi, mai degrabă, una simbolică. 

2. Ce face domnișoara de onoare la nuntă?

Rolul de domnișoară de onoare, precum și task-urile sale, depind de multe aspecte: de la tipul de nuntă pe care l-ați ales, până la felul vostru de a fi. De exemplu, dacă ați ales un organizator de evenimente și o nuntă într-un loc exotic, rolul domnișoarei de onoare va fi simbolic. În acest caz, va fi un semn de recunoștință față de prietena ta, ea ocupându-se mai degrabă de partea premergătoare nunții. Poate organiza petrecerea burlăcițelor, poate propune tot felul de idei pentru ședința foto și poate pune la cale furatul miresei

Dacă vrei o nuntă mai tradițională, cu mulți invitați, atunci domnișoara de onoare poate fi un ajutor de nădejde atunci când vine vorba de partea organizatorică din timpul zilei. Poate fi persoana de legătură dintre echipa miresei și invitați, te poate ajuta să oferi florile pentru nuntași și mărturiile de nuntă, poate întreține atmosfera la petrecere și, în general, să se asigure că tu te bucuri de ziua ta cea mai mare.

Cu toate că există multe liste cu sugestii pentru ce poate face o domnișoară de onoare, încearcă să nu confunzi totuși acel rol cu un job. Este mult mai important să te distrezi împreună cu prietenii tăi, nu să-i pui la muncă. Când îți planifici marele eveniment, ia în calcul și acest aspect și optează pentru un serviciu profesionist de organizare de nunți. Atunci, domnișoara de onoare va fi cel mai bun partener de distracție pe ringul de dans!

3. Domnișoara de onoare poate fi căsătorită?

Nu există nicio regulă despre statutul marital al domnișoarei de onoare. Tradițional, domnișoara de onoare se alege din prietenele apropiate ale miresei și, adesea, se întâmplă ca acestea să aibă aceeași vârstă. Dar asta nu înseamnă că nu îți poți alege o domnișoară de onoare care este deja doamnă. Nu doar că nu încalci nicio regulă, dar s-ar putea ca experiența ei să-ți fie foarte folositoare.

Având în vedere că de cele mai multe ori domnișoara de onoare este responsabilă cu partea de respectare a unor obiceiuri de nuntă, alegerea unei femei căsătorite te poate scuti de situația neplăcută în care nu știi ce este de făcut. Cu siguranță, acest aspect este mai puțin important. Ce contează cu adevărat este să ai pe cineva de încredere lângă tine alături de care să te simți nemaipomenit. 

Indiferent de numărul de domnișoare de onoare, de lista lor de responsabilități, culoarea rochiilor pentru domnișoarele de onoare sau de starea civilă, gândește-te la ce vrei tu de la marea zi. Până la urmă, nu este despre acea poză pe care o faci cu prietenele îmbrăcate în rochii asortate, ci despre amintirea acelei zile perfecte în care i-ai avut pe toți cei dragi alături de tine! 

Sursa foto: Shutterstock.com, Pexels.com

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.