fbpx

Delicii pe Plajă – Care sunt Tendințele Gastronomice?

Nunțile au evoluat în ultimii ani, s-a trecut de la clasica nuntă cu accente tradiționale la nunți tematice, de la nunta în restaurant la nunta în aer liber, în gradină, sau în hambar, pe o pajiște … și mai nou la nunta pe plajă. Viitorii miri pun accent mai mult pe atmosferă și pe conexiunea dintre cei prezenți, pe timpul de calitate petrecut împreună și pe amintirile create. Respectarea tradițiilor de nuntă, clasicul ballroom sau meniul standard de mâncare și băutură nu mai sunt un reper sau un criteriu obligatoriu pentru un număr foarte mare de cupluri. Ca rezultat al acestor schimbări și meniul de nuntă a evoluat.

Ai visat să faci nunta pe plajă, pentru că vrei ca împreună cu cel drag să trăiești în alt fel una dintre cele mai frumoase zile din viața ta, pentru că adori sunetul valurilor și culorile mării, pentru că îți place sentimentul de libertate pe care îl ai când privești orizontul și nu mai știi unde se termină marea și începe cerul, iubești apusurile și îți place la nebunie să simți nisipul sub picioare și vântul în păr. Pentru toate acestea vrei o nuntă pe plajă în care să împărtășești cu persoanele dragi aceste bucurii simple și în care toată lumea să se simtă bine.

În afara decorului, un alt aliat de nădejde pentru ca invitații să se simtă bine este alegerea mâncării, meniul de nuntă. Acesta trebuie să se potrivească atât cu anotimpul, cât și cu tematica evenimentului. Important este ca toată lumea să se simtă bine, iar meniul să vină în întâmpinarea tuturor cu preparate ușoare, simple, dar și rafinate în același timp. Organizatorii de la Nunta pe plajă sunt bucuroși să se plieze de fiecare dată pe dorințele mirilor, pentru ca singura grijă a acestora să fie participarea 100% la momentele nunții lor.

Bufetul suedez o alegere inspirată pentru nunta pe plajă

În 2020 chiar și pentru nunți se poartă: ușor, relaxat și mai ales fără stres. Printre trenduri, în afară de meniuri standard, tradiționale sau personalizate, foarte dorit este bufetul suedez. Acesta este din ce în ce mai căutat de miri și mai ales de cei care au optat pentru o nuntă pe plajă, unde au ales din start coordonatele nonconformismului și o nuntă mai altfel. Atmosfera e relaxată, fără pantofi cu toc, cu ținute lejere. Invitații nu mai sunt obligați să stea la mese și să mănânce până la epuizare ce li se pune în față, meniurile au rămas la fel de delicioase dar s-au diversificat, sunt mult mai creative și pliate pe un decor cu delicii pe plajă.

 • Fiecare își dorește ca la nunta lui să se simtă bine toată lumea, iar acest tip de meniu are o gamă largă de preparate care vine în întâmpinarea mai multor gusturi. Bufetul suedez vine cu o mulțime de platouri, salate și garnituri din care invitații pot alege.
 • Bufetul suedez se poate plia pe orice alternative, de exemplu pentru invitații care au diverse intoleranțe (intoleranță la gluten, alergii), sau pentru cei care au diete vegane/vegetariene/ sau alte probleme.
 • Atmosfera este mai puțin formală, invitații alegând dintre produsele etalate exact ceea ce le place și se pot servi cu cât își doresc. Atmosfera va fi mai destinsă și toată lumea se va simți mai relaxată, plus că se elimină clasica risipă de mâncare.
 • Bufetul suedez stimulează socializarea, invitați care nu se cunosc ajung să discute în fața bufetului.
 • În condițiile actuale COVID-19 se poate respecta mult mai ușor distanțarea socială. Fiecare se servește cu ce vrea și își alege apoi una dintre mesele aranjate suficient de departe una de alta. Personalul de care este nevoie la servire este mult mai redus ca număr, la fel și contactul între cei care servesc și participanții la eveniment.

Delicii la o nuntă pe plajă

Alternative de meniu pentru un bufet suedez există, fără număr, depinde doar de tine și de wedding planner pentru ce combinație optați. De exemplu, câteva idei de gustări ce pot înlocui mezelurile din aperitivul de nuntă.

 • Specialități din pește afumat și marinat,
 • Midii, calamar și creveți pane,
 • Clătite cu ton și măsline,
 • Măsline cu migdale, rucola și brânzeturi maturate,
 • Plăcintă cu carne și iaurt,
 • Boluri asortate cu mozzarella și cherry,
 • Salată grecească,
 • Salata escarola cu sos de iaurt cu mentă,
 • Bruschete cu roșioare (rondele), oregano și sare de mare,
 • Humus cu muguri de pin și chilli,
 • Asortiment de pâine, grisine și crackerși speciali.

Meniul poate diferi în funcție de destinație, dar este bazat pe preparate autohtone cu ingrediente locale, implicit pește și fructe de mare. De exemplu, în Grecia, există multe tentații, poți fi tentat de preparate grecești care mai de care mai proaspete și bine gătite. Grecia este faimoasă pentru brânzeturi (brânza Feta la mama ei), iaurt, ierburi aromatice, caracatiță, fructe de mare proaspete, ied, capră, deserturi de ciocolată cu migdale și miere, ouzo, vinuri albe sau roșii făcute din struguri foarte copți.

Piesa de rezistență a oricărei nunți, tortul, trebuie să surprindă și prin aspect, dar și prin gust. Torturile tradiționale cu fructe și fondant nu mai sunt preferatele mirilor, ci sunt apreciate mai degrabă cele colorate extravagant, cu aromă de gin ori acoperite cu flori comestibile, picături de gheață sau stropi de vin. Inspirate din decor torturile în culori marine pentru o nuntă pe plajă pot avea modele sugerate de valuri, scoici, mare, soare.

La #nuntapeplaja organizată de Echipa Nuntă pe Plajă, unde mirii sunt invitați la nunta lor, echipa noastră de chefi se ocupă de meniu în totalitate, atât de potrivirea preparatelor cu băuturile, cât și a felurilor de mâncare. Temerea dacă va fi mâncarea suficientă și pe gustul invitaților, nu trebuie să existe. Bufetul suedez este alegerea perfectă și întotdeauna suficientă pentru o nuntă pe plajă.  Fiecare invitat mănâncă ce vrea, cât vrea și de câte ori vrea. Astfel, ne asigurăm de fiecare dată că voi, mirii și invitații voștri dragi, vă răsfățați cu preparate delicioase din plin, inspirate din mâncarea tradițională a țării în care organizăm nunta. Veți putea mânca ce vă doriți, cât doriți și mereu veți fi încântați să descoperiți delicii exotice, extraordinare, în ziua nunții, cărora nu poți să le reziști. Distracția, veselia, băuturile bune și produsele apetisante sunt condimentele pentru #nuntapeplaja.