Cum realizezi invitații de nuntă perfecte

Invitatii de nunta perfecte - Nunta pe Plaja 4

Cartea de vizită a nunții, prima impresie pe care o vei face invitațiilor cu privire la cea mai importantă zi din viața voastră de cuplu, este invitația de nuntă. Dar, pentru a face cea mai bună alegere de invitații de nuntă, este bine să știi câteva detalii esențiale despre nunta voastră: unde va avea loc, în ce anotimp, ce culori vor predomina, care este tematica.

Pentru că ne ocupăm de organizarea nunților, noi înțelegem foarte bine cât de important este acest detaliu, de aceea prin acest articol sperăm să te ajutăm cu idei și inspirație despre cum să alegi invitații de nuntă perfecte pentru stilul nunții tale. Așadar, iată aspectele de care trebuie să ții cont pentru a avea invitații de nuntă perfecte: 

  1. Stilul nunții

Stilul invitației de nuntă indică în același timp stilul nunții și nivelul de formalitate al evenimentului. Înainte de a începe să vă uitați după invitații de nuntă, ar trebui să stabiliți ce tip de nuntă vă doriți: clasică și elegantă la un restaurant tradițional, casual și relaxată pe o plajă cu nisip fin și apă turcoaz, vintage sau modernă într-o livadă, pe o pajiște sau o grădină de vară? Pentru a putea alege cele mai potrivite invitații de nuntă va trebui, în primă fază să știți ce anume vă doriți de la nunta voastră și care este stilul care vă caracterizează cel mai bine. 

Dacă intenționați să aveți un eveniment foarte formal, tipul de nuntă clasică, unde invitații să fie îmbrăcați la patru ace, cu cravată neagră și rochie de seară lungă, invitațiile ar trebui să transmită acest mesaj chiar prin designul ales.

De asemenea, dacă vă doriți o nuntă pe plajă, în aer liber, departe de lumea dezlănțuită a orașului, într-un mediu relaxat și un peisaj de vis, atunci invitațiile voastre ar trebui să insufle stilul nunții voastre.  

Invitatii de nunta perfecte - Nunta pe Plaja 3
  1. Tematica și culorile de bază 

Detalii subtile pe care cuplul ar putea să nu le poată imagina că joacă un rol în invitațiile de nuntă pot fi unele dintre cele mai bune puncte de început, mai ales că tind să fie cele mai personale și mai unice. Găsirea unei tematici pentru nuntă poate porni exact de la lucrurile comune, de la o amintire pe care o purtați amândoi în suflet, de la o pasiune sau un hobby care vă plac amândorura. 

Gândiți-vă de asemenea și la culorile pe care vreți să le includeți în tema nunții voastre. Pentru un aspect unitar, ar fi frumos ca și invitațiile de nuntă să aibă aceeași culoare. Deși cartonul alb, crem și ivoar combinat cu un font negru sau auriu este alegerea clasică pentru o invitație de nuntă formală, îți poți înfrumuseța invitația cu tot felul de elemente din tematica nunții.

  1. Informațiile de pe invitații

Acestea sunt informații importante de care trebuie să fiți foarte siguri, deoarece sunt elementele pe care se vor baza invitații voștri în legătură cu nunta. Așadar, asigurați-vă că includeți toate informațiile de care vor avea nevoie despre ziua cea mare, cum ar fi locația, data și ora, adresa. Iată câteva lucruri de inclus obligatoriu pe invitația de nuntă:

  • Numele mirilor care se căsătoresc, numele nașilor, opțional și numele părinților;
  • Locația nunții;
  • Data la care va avea loc;
  • Adresa de email a mirilor;
  • Hoteluri din zonă (opțional);
  1. Mesajul invitației

Puteți adăuga la invitație câteva elemente personale și distractive, cum ar fi ceva care se leagă de tema nunții sau un mesaj interesant despre modul în care v-ați întâlnit. Adăugarea unei note personale, cu o abordare interesantă și autentică, îi va convinge pe invitați că acesta este un eveniment pe care nu vor să-l rateze.

Invitatii de nunta perfecte - Nunta pe Plaja 2
  1. Detalii autentice

Mai ales dacă vă doriți o nuntă mai puțin formală, poate o nuntă pe plajă ori în orice alt loc în aer liber, fiți creativi când vine vorba de invitațiile de nuntă. Puteți alege invitații de nuntă rotunde, pătrate, livrate într-o sticluța, printate pe plexiglas sau care să conțină mici indicii legate de eveniment (o mică scoică de exemplu). De asemenea, puteți opta pentru o invitație tip poză cu voi doi, exact în locul unde îi veți aștepta pe invitați. Arta, cărțile, muzica sau filmele se pot transpune în teme inedite și spectaculoase. Nu ar trebui să existe limite când vine vorba de invitații de nuntă pentru o ceremonie plină de bucurie și distracție. Poate doar considerente financiare, dar aici voi știți cel mai bine ce buget alocați pentru realizarea invitațiilor de nuntă.

Odată ce ați stabilit toate aceste lucruri îi puteți oferi designerului care se ocupă de invitațiile de nuntă detalii clare despre ce vă doriți și ce așteptări aveți.

Invitatii de nunta perfecte - Nunta pe Plaja 1

Invitații de nuntă din hârtie sau electronice?

Nunta ta este o sărbătoare unică în viață și anunțul ei ar trebui să transmită toată emoția pe care o simțiți, iar senzația tactilă a hârtiei face parte din mesajul transmis. Punerea cuvintelor pe o hârtie fină face o legătură personală și arată cât de mult prețuiți acest eveniment. Invitațiile din hârtie se potrivesc nunților formale, tradiționale, și eventual unde media de vârstă a invitaților este mai ridicată. 

Invitațiile de nuntă electronice sunt de asemenea o varianta de luat în calcul. Invitația electronică are avantajul de a fi trimisă cu cheltuieli minime din bugetul de nuntă şi reducerea consumului de hârtie. Invitaţia de nuntă electronică va respecta aceleași detalii ca ale unei invitații tradiționale, în ceea ce privește tematica, stilul și textul, diferența o constituie faptul că este realizată în format digital și va fi livrată imediat la un click al mouse-ului. 

Când vă planificați nunta, există lucruri pe care e bine să le știți și există lucruri pe care trebuie neapărat să le cunoașteți. Dacă vă este teamă să nu pierdeți ceva din vedere, o soluție ar fi să apelați la un organizator de nunți. Până la urmă, acesta este un moment unic și trebuie transformat într-o amintire frumoasă!