Culori de nunta in locatii exotice: personalizeaza-ti evenimentul cum doresti

În ziua de azi, organizarea unei nunți nu mai are limite. Orice îți dorești poate deveni realitate. De la locație, la tematică și la culorile pe care le alegi alături de mire, toate pot fi transformate dintr-un vis în ceva real și palpabil atunci când alegi ajutorul potrivit. Mai mult, atunci când nu vrei sa mai mergi pe ideea clasică de restaurant sau sezon estival în care se organizează petrecerile, poți face o alegere inedită, chiar și un loc exotic, precum o plajă sau o altă țară.

Atunci când optezi pentru o locație exotică, bineînțeles că și culorile pot fi la fel, astfel că acel alb clasic care se regăsește în orice nuntă poate fi lăsat pe un plan secund, astfel încât să alegi o nuanță care fie se pretează mai bine, fie ți-o dorești pentru că este preferata ta și a mirelui. Din fericire, există atât de multe culori de nuntă pe care le poți alege astfel încât să îți personalizezi evenimentul încât le poți folosi în totalitate sau ca accente și în rochie, buchetul de mireasă sau chiar în tematica petrecerii. Mai jos, poți găsi idei și imagini din care te să te inspiri.

1. Culori de nuntă: între clasic și modern

Atunci când alegi culorile pentru nuntă, nu există o anumită gamă în care sa te încadrezi, iar atunci când alegi o locație exotică, poți miza atât pe nuanța clasică de alb, dar și pe unele moderne, precum bej sau nude, roz pal sau chiar galben pai.

Atunci când optezi pentru o destinație exotică, poți îmbina perfect culorile clasice cu cele moderne sau chiar cu cele ale anului în curs pentru a fi la modă. Mai mult, dacă tu și mirele aveți una sau două nuanțe preferate, ai destul de multe opțiuni de a le include în cromatica evenimentului. De asemenea, dacă doriți o anumită tematică de nuntă, paleta poate fi inspirată din aceasta, indiferent de locul de desfășurare al petrecerii.

Iată de ce ai putea ține cont pentru a-ți impresiona vizual invitații:

 • momentul anului în care are loc petrecerea de nuntă, astfel că poți alege primăvara, toamna sau chiar iarna dacă v-ați hotărât asupra unei destinații exotice;
 • tematica petrecerii este un punct bun de început pentru alegerea culorilor de nuntă, chiar și a rochiei și a decorului;
 • locul în care se desfășoară ceremonia și evenimentul, deși poți opta doar pentru petrecerea de nuntă în locația respectivă.

Datorită logisticii mai complexe, atunci când alegi o locație exotică, fie în țară, la mare sau la munte, fie în afara României, poți lucra cu o agenție sau un organizator de evenimente care se poate ocupa de tot ce înseamnă realizarea unei petreceri și a unei nunți de neuitat atât pentru tine și viitorul tău soț, cât și pentru invitați.

Printre cele mai frumoase destinații alese de miri, în ultimii ani, Cipru, Dubai, Grecia, dar și alte locuri mai îndepărtate, au fost îndrăgite de foarte multe cupluri datorită peisajelor de vis. Mai mult, acestea sunt potrivite atunci când dorești să organizezi o nuntă toamna sau o nuntă iarna, pentru un plus de autenticitate. În asemenea locuri, culorile moderne și îndrăznețe, precum verdele și albastrul, se vor potrivi cu albul clasic.

2. Nunta în culori: de la rochie la tematică și decor

Unul dintre cele mai simple moduri de a alege culorile pentru nuntă este concentrarea asupra personajului central, și anume mireasa. Astfel, rochia poate fi folosită ca element central în alegerea nuanțelor pentru tematică, decorațiuni, flori și chiar invitațiile de nuntă. Atunci când alegi o locație exotică, aceasta nu trebuie sa fie albă, ci poate avea accente de culoare care să se regăsească și restul decorului.

Dacă ai prea multe idei, atunci când alegi să lucrezi cu o agenție specializată, poți crea mai multe combinații din care să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine. De la culorile florilor pentru nuntă, care pot fi alese direct la destinație și care pot fi reprezentative pentru locul ales, până la invitațiile care să le dea mici indicii participanților despre ce va urma și chiar cum să își aleagă ținutele, un organizator de evenimente se poate ocupa nu doar de logistica petrecerii, ci poate veni și cu idei practice și ușor de transformat în realitate.

2.1. Combinații de culori pentru o nuntă exotică

Este destul de ușor să personalizezi o nuntă organizată într-un loc exotic, astfel că și plaja de culori alese este mult mai generoasă. Pentru eveniment te poți inspira din:

 • culoarea cerului și a apei mării atunci când faci o nuntă pe plajă, albastrul azuriu fiind una dintre cele mai potrivite alegeri;
 • verdele naturii poate fi o idee foarte bună atunci când alegi să îți organizezi nunta într-o grădină sau într-o locație de vis la munte sau într-o pădure;
 • arămiul și auriul sunt combinații de culori ideale pentru o nuntă organizată toamna;
 • albul se împletește de minune cu albastrul dacă dorești o nuntă în anotimpul rece.

Albastrul este una dintre culorile norocoase la nuntă, fiind un simbol al liniștii, spiritualității și încrederii, dar și al puterii și succesului. Aceasta poate fi folosită și la flori, existând destul de multe specii în nuanțe diverse, dar și la decorațiuni. Mai mult, este ușor de integrat și în ținuta invitaților, dacă dorești să ai o anumită temă.

2.2. Culori de flori potrivite pentru o nuntă

Există atât de multe combinații de culori pentru nuntă, mai ales atunci când alegi o locație exotică, încât poți încerca diverse variante până când ajungi la cea potrivită. În tot acest timp, organizatorul de evenimente poate fi alături de tine cu sfaturi, idei și chiar exemple și modele din care sa te inspiri, astfel încât să ai o petrecere unică și de neuitat.

Florile sunt simbolul vieții și al frumosului, iar ele se vor regăsi atât în buchetul miresei, dar și în aranjamentele de pe mese și chiar pe culoarul care duce la altar. Deși nu trebuie să folosești aceleași plante în toate acestea, dacă dorești simetrie și armonie, anumite elemente este bine să fie comune, astfel încât să încânte privirile tuturor. Iar unul dintre aceste elemente poate fi culoarea.

Indiferent de florile pe care le alegi, printre culorile care se potrivesc unei nunți exotice se numără:

 • cele deschise, de la roz, la galben și verde deschis, care se combină foarte frumos cu mov și albastru;
 • violetul și portocaliul reprezintă una dintre cele mai deosebite combinații cromatice pentru o nuntă, astfel că delicatul liliac este ideal pentru un eveniment organizat primăvara;
 • roșul este o culoare care se poate regăsi cu ușurință în culorile florilor pentru o nuntă organizată la asfințitul soarelui pe o plajă exotică.

Din fericire, poți găsi flori în aproape toate culorile care există în paleta cromatică și poți alege plantele preferate cu ajutorul cărora să realizezi un decor de vis.

În alegerea paletei de culori la nuntă pot conta și florile pe care le dorești. Astfel, pentru un eveniment exotic poate dorești anumite specii care se regăsesc în locul respectiv, mai ales atunci când alegi o altă țară decât România. De la trandafirii clasici, la plantele mai puțin utilizate în astfel de ceremonii, poți merge pe orice variantă ți se pare potrivită petrecerii tale. Printre acestea din urmă, freziile, hortensiile, mărgăritarul, orhideele, lavanda și chiar bumbacul și florile suculente te pot ajuta să ai un buchet spectaculos.

O parte din aceste flori poate fi folosită și în realizarea aranjamentelor și a decorului pentru nuntă, mai ales în combinații de culori care să se potrivească cu locația aleasă.

2.3. Culori pentru decor la o nuntă exotică

Unul dintre cele mai simple moduri de a alege culoarea pentru decor la nuntă este să te lași inspirată de peisaj care, atunci când se află într-un loc exotic, este foarte ofertant. Iar dacă alegi un cadru natural, verdele poate fi o idee simplă care poate fi pusă în practică în destul de multe moduri.

De la plante ornamentale mari care să fie plasate în colțurile care delimitează ringul de dans, până la mici coșulețe sau alt tip de aranjamente puse pe mesele invitaților și chiar a prezidiului mirilor, dar și la altar, verdele va crea un cadru feeric potrivit atât pentru o nuntă de zi, cât și pentru una de seară, în care petrecerea poate ține până dimineața.

Albastrul este o altă nuanță naturală care se poate regăsi în culorile de nuntă, indiferent că petrecerea are loc la mare, la munte sau în orice altă locație de nuntă în aer liber, după dorințele voastre.

Pentru a evidenția decorul și a le arăta participanților o mică parte din petrecerea la care vor participa, poți include unul sau două elemente în culorile din invitații, astfel încât acestea să fie în stilul temei alese.

O nuntă în culori poate însemna veselie, optimism, un nou început sau orice altă semnificație dorești să îi oferi, de aceea, alegerea paletei cromatice depinde în mare măsură și de tematică, dar și de anotimpul în care are loc evenimentul.

3. Paleta de culori pentru o nuntă exotică în funcție de anotimp + culoarea norocoasă pe care o poți folosi

Poate unul dintre cele mai frumoase lucruri legate de organizarea unei nunți într-o locație exotică este că se poate desfășura în orice anotimp. Cum primăvara, vara și toamna sunt asociate cu romantismul, aceasta este una dintre tematicile cel mai des folosite.

Există destul de multe combinații de culori pentru nuntă care pot fi făcute, iar paleta cromatică pentru evenimente organizate primăvara și vara sunt de obicei apropiate. Printre cele mai des întâlnite sunt:

 • culorile pastelate, precum rozul prăfuit, albul sidefat, galbenul și albastrul deschis;
 • verdele deschis este și el des întâlnit în aproape toate nunțile organizate în sezoanele calde;
 • portocaliul, mai ales în nuanțe deschise, pale, este adesea o culoare preferată pentru o nuntă de vară;
 • auriul și argintiul care îndeamnă la veselie sunt și ele întâlnite în tematicile nunților de vară.

Acestea pot fi folosite și atunci când organizezi o nuntă într-o locație exotică, iar dacă dorești să îți personalizezi evenimentul, poți miza pe nuanțe mai tari ale acestora care să se încadreze perfect cu locul în care se desfășoară petrecerea.

Prin comparație, gama de culori pentru o nuntă de toamnă poate fi la fel de ofertantă. De exemplu, atunci când aceasta se desfășoară într-o grădină sau într-o pădure, arămiul este unul dintre elementele care va adăuga autenticitate petrecerii tale. De asemenea, portocaliul natural al dovleacului este o nuanță potrivită pentru un eveniment ținut într-un cadru tradițional românesc. Mai mult, acesta poate fi realizat chiar și pe o plajă într-o țară îndepărtată, dacă dorești să „duci’’ cu tine o parte din acasă.

Culorile pentru o nuntă exotică pot fi de la cele mai simple, clasice, la unele mai îndrăznețe, în funcție de dorințele tale și ale mirelui. Organizarea decorului, precum și găsirea florilor și realizarea aranjamentelor pot fi lăsate pe mâna unei agenții specializate, care te poate ajuta în selectarea paletei cromatice, în funcție de destinația aleasă, indiferent că aceasta este în România sau în afara țării.

Dacă sunteți superstițioși, există și culori norocoase pe care le puteți folosi la nuntă, iar printre cel mai des utilizate este albastrul. Aceasta denotă delicatețe, atunci când ia forma unui bleu, dar și a puterii și a spiritualității, atunci când nuanța aleasă este una închisă.

În concluzie, poți alege dintre o gamă variată de culori pentru nuntă atunci când evenimentul are loc într-un loc exotic. Fie că alegi nuanțe clasice sau mai îndrăznețe, ai foarte multe variante cu ajutorul cărora poți face combinațiile care îți plac și ți se potrivesc cel mai bine. În alegere, poți ține cont de locul în care se desfășoară ceremonia și petrecerea, de anotimp, de decor și aranjamente, precum și de preferințe sau de modă. Și pentru că nu există limite, bucură-te de tot ce înseamnă pregătirile de nuntă cu ajutorul unei agenții specializate care să îți personalizeze evenimentul visurilor tale!

Sursa foto: Pexels.com

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.