Coafuri de mireasă – ce opțiuni de hairstyling ai la dispoziție pentru marele moment în funcție de tipul părului tău, dar și de locație

Coafuri de mireasă - ce opțiuni de hairstyling ai la dispoziție pentru marele moment în funcție de tipul părului tău, dar și de locație

Seara nunții este cu siguranță unul dintre cele mai importante momente trăite pe parcursul vieții, atât pentru mire, cât și pentru mireasă. Marele eveniment este așteptat cu nerăbdare de toți cei dragi – familie, prieteni, colegi apropiați de școală sau de muncă – dar mai ales de viitorii miri, care urmează să își lege destinele la bine și la rău, până când moartea îi va despărți, după cum spun celebrele jurăminte de nuntă. 

Astfel, este de la sine înțeles faptul că norocosul cuplu își dorește ca tot ceea ce ține de seara nunții lor să meargă ca pe roate. De la găsirea locației perfecte, până la stabilirea celui mai delicios meniu și găsirea celor mai dansante piese, totul trebuie să fie pus la punct până la cele mai mici detalii. 

Unul dintre cele mai importante aspecte este, bineînțeles, aspectul miresei. Rochia maiestoasă și grațioasă, machiajul de poveste și coafura parcă scoasă dintr-un basm, toate trebuie să fie perfect pe placul său. O mireasă care se simte bine în pielea ei este, până la urmă, o mireasă care își va aminti cu drag de acest moment special pentru tot restul vieții sale. Dacă și tu urmează să faci importantul pas al căsătoriei, dar nu știi încă în ce direcție ai dori să te îndrepți în privința coafurii, citește în continuare acest articol pentru câteva sfaturi în funcție de tipul tău de păr, dar și pentru câteva idei ingenioase în funcție de locație!

1. Coafuri de mireasă – idei de coafuri în funcție de tipul părului

Tipul de styling pe care îl alegi pentru părul tău poate face, cu adevărat, diferența în orice ținută – acest aspect este cu atât mai important în ceea ce privește viitoarele mirese, care își doresc cu orice preț să arate impecabil în marea lor zi, până la ultimul detaliu. Dacă ai deja o idee hotărâtă în ceea ce privește coafura de vis pentru nunta ta, dar nu știi pe mâna cărui hairstylist să te lași pentru a te asigura că rezultatul va fi perfect, apelează la serviciile unui wedding planner – acesta te va ajuta în găsirea stilistului experimentat pe tipul de coafură pe care ți-l dorești, astfel încât tu să nu te mai gândești decât la cât de bine te vei simți în acest moment magic, alături de toți cei dragi. Dacă nu ai încă nicio idee clară în minte, tot noi îți venim în ajutor cu câteva propuneri, care îți vor fi cu siguranță pe plac.

Astfel, atunci când ești în căutarea coafurii perfecte pentru momentul special al nunții, este important să ții cont de outfit-ul pe care îl ai și de locația aleasă pentru petrecere, dar și mai important este să alegi un hairstyle potrivit tipului tău de păr. Îți oferim și noi câteva idei, în funcție de lungimea părului tău:

1.1. Coafuri de mireasă pentru păr lung

Indiferent dacă vorbim despre păr creț, ondulat sau drept, părul lung se bucură cu siguranță de avantajul faptului că poate fi aranjat în orice fel de coafură îți dorești, oricât ar fi ea de complexă sau extravagantă. Dacă te numeri printre norocoasele deținătoare ale unei podoabe capilare lungi și strălucitoare, iată câteva idei de hairstyling-uri pentru mirese menite să îți pună părul în evidență:

Coafuri de mireasă pentru păr lung
 • Vintage Hollywood Wave

Onduleurile hollywoodiene în stil vintage, popularizate de celebra și superba Marilyn Monroe, se numără cu siguranță printre cele mai îndrăgite tipuri de coafuri de către femeile din întreaga lume. Fiind caracterizat prin onduleuri ușoare realizate cu ajutorul bigudiurilor și agrafelor, acest tip de hairstyle este fără semne de întrebare alegerea ideală pentru o viitoare mireasă elegantă, care tinde către glamour și minimalism în același timp. În combinație cu o rochie de mireasă realizată din satin sau mătase, cu croială tip sirenă sau cu decupaj pe picior, acest tip de coafură te va transpune direct pe covorul roșu, în minunata lume a starurilor de cinema ale anilor 30. 

 • Half-up

Coafura tip half-up/half-down este o alegere clasică, cu care este imposibil să dai greș în marea zi a nunții tale. Este realizată prin prinderea sau împletirea părții superioare a părului și îți va pune în evidență atât cele mai frumoase trăsături ale feței, cât și bogăția părului tău lung. Este potrivită pentru orice tip de păr – de la drept la creț și poate fi accesorizată cu clămițe strălucitoare sau cu charmuri pentru păr, astfel încât să pari scoasă dintr-o poveste cu prinți și prințese – mai ales dacă o combini cu o rochie de mireasă lungă și bufantă. 

 • Coadă de cal dreaptă

Dacă îți dorești să mizezi în ziua nunții tale pe simplu și modern, prinderea părului într-o coadă de cal dreaptă poate fi exact ceea ce cauți. Fie că îți dorești o coadă simplă care să pornească din creștetul capului, fie că ai vrea să te îndrepți mai degrabă către o coadă realizată de la bază și ornată cu strasuri, acest tip de coafură îți garantează un look de podium, desprins din cele mai faimoase reviste de modă din lume. Accesorizată cu o pereche de cercei albi masivi, coafura tip coadă de cal se potrivește mănușă oricărui tip de rochie, punându-ți în evidență părul lung și strălucitor.

1.2. Coafuri de mireasă pentru păr mediu

Părul mediu este considerat a fi cel cu lungimea cuprinsă între nivelul umărului și nivelul subrațului. Numeroase tipuri de coafuri pentru părul lung, printre care și cele despre care ți-am povestit în capitolul anterior, pot fi adaptate și acestui tip de păr, însă există o gamă variată de alte hairstyling-uri care pot scoate în evidență această lungime. Îți prezentăm în continuare câteva idei:

Coafuri de mireasă pentru păr mediu
Coafuri de mireasă pentru păr mediu 2
 • Păr lăsat pe spate cu onduleuri largi

Pentru un tip de păr mediu spre lung, o coafură realizată din onduleuri largi și lăsată să cadă pe spate poate fi alegerea perfectă. Dacă ți se pare o alegere prea simplă și vrei ceva mai complex, ai toată libertatea de a te juca cu orice tip de accesoriu: clămițe, coroniță, charmuri, bentițe. Acest tip de hairstyle este cel mai potrivit pentru o rochie de mireasă clasică, realizată din dantelă sau voal.

 • Half-up diagonal

Coafura tip half-up diagonal este, după cum probabil ți-ai dat deja seama, o variațiune a celei de tip half-up clasic despre care ți-am vorbit în capitolul anterior. Diferența principală constă în modul de prindere a părții superioare a părului, care va fi pe diagonală, dintr-o parte în cealaltă a creștetului. Pentru un plus de eleganță, poți realiza această prindere printr-o împletitură franțuzească, ornând-o cu mici clămițe sclipitoare. Această coafură merge mână în mână cu o rochie de mireasă cu decolteu pătrat și mâneci bufante, pentru un look cu totul și cu totul de poveste.

 • Coafura „într-o parte” 

Mai mult ca sigur ești deja familiarizată cu ceea ce înseamnă coafura „într-o parte” (side swept), căci reprezintă deja un clasic în domeniul hairstylingului. Amintind de celebrele look-uri abordate de cele mai mari staruri moderne de cinema pe covorul roșu, această coafură este în general realizată pe onduleuri – se ondulează întreg părul, după care se prinde la spate cu clipsuri pentru a cădea lejer pe un singur umăr (de aici și denumirea sa). Dacă vrei să te desprinzi puțin de la tiparul clasic, o poți realiza și pe părul drept, așezând porțiunea de păr din partea din față după ureche sau aranjând porțiunea din dreptul frunții cu agrafe albe – părul de lungime medie este perfect pentru această abordare. În ceea ce privește îmbrăcămintea, un hairstyle de acest tip de potrivește de minune cu o rochie de mireasă tip sirenă cu trenă.

1.3. Coafuri de mireasă pentru păr scurt

Părul scurt este considerat a fi orice tip de păr cu lungimea până la nivelul umerilor. Deși ți se poate părea că nu ai prea multă libertate de experimentare cu o astfel de lungime, adevărul este cu totul altul, căci există numeroase tipuri de coafuri potrivite pentru acest tip de păr și menite să îți evidențieze trăsăturile feței. Iată câteva idei:

 • Împletitură tip coroană

Împletitura tip coroană se potrivește de minune tipului de păr scurt spre mediu. Fiind realizată dintr-o singură împletitură prinsă în jurul creștetului exact ca o coroană – căci de aici provine și numele – este o coafură feminină și elegantă, perfectă pentru unul dintre cele mai speciale evenimente din viața ta. Dacă nu vrei să îți prinzi întreg părul, o poți transforma foarte ușor într-un hairstyle de tip half-up, împletind doar partea superioară a podoabei capilare și prinzând împletitura dintr-o parte în cealaltă, ca o bentiță. Pentru un look de prințesă complet, ondulează restul părului. Acest tip de coafură poate fi asociat atât cu o rochie de mireasă lungă cu trenă, cât și cu o rochie scurtă, dacă îți dorești să spargi tiparele.

 • Coadă de cal tip half-up

Dacă nu vrei să apelezi la extensii pentru a realiza o coadă de cal dreaptă din creștetul capului, poți realiza cu ușurință o coafură tip half-up. După cum ți-ai dat probabil seama din nume, partea superioară a părului se prinde într-o coadă simplă de cal, iar partea inferioară este lăsată să cadă lejer pe spate. Este un hairstyle care poate fi realizat atât pe parul drept, cât și pe cel ondulat sau creț și se potrivește cel mai bine cu o rochie de mireasă simplă, satinată sau din dantelă.

 • Onduleuri pentru părul tip pixie cut

Da, ai citit bine: onduleurile nu se limitează doar la părul mediu sau lung – ele se potrivesc perfect inclusiv pe părul foarte scurt, de tip pixie cut. Este vorba despre onduleurile creponate, ușor de realizat, dar cu siguranță de efect. Pentru un plus de strălucire, îți poți orna coafura cu diverse modele de clipsuri mici sau chiar cu o coroniță subțire. Accesorizează ținuta cu o pereche de cercei masivi și un colier prețios la baza gâtului, mai ales dacă rochia ta are decolteul pătrat sau în formă de V.

2. Coafuri de mireasă în funcție de stil și accesorizare

Accesorizarea coafurii tale de mireasă depinde în totalitate de direcția în care vrei să te îndrepți și ce vrei să transmiți. Îți dorești o ținută de mireasă clasică, cu rochie bufantă din tulle și voal? Ori, poate, ai prefera să renunți la clasicul voal în favoarea unei coronițe prețioase și feminine, ornate cu pietre strălucitoare? 

Poate, din contră, nu îți dorești deloc să îți accesorizezi părul la marele eveniment, optând în schimb pentru onduleuri și împletituri spectaculoase, în stil boho chic. Indiferent care este decizia ta, noi ți-am pregătit câteva idei gata să fie puse în aplicare pentru momentul special al nunții.

2.1. Coafuri de mireasă cu voal sau cu diademă

Voalul este, de regulă, accesoriul principal cu care miresele aleg să își orneze podoaba capilară pentru marele moment al nunții. Motivele sunt de la sine înțelese – este elegant, grațios, atemporal și are o tradiție veche de mii de ani în spate. Cum poți integra, însă, voalul în ținuta ta de nuntă, desprinzându-te în același timp de tiparele clasice? Iată câteva idei ingenioase, în funcție de lungimea părului tău:

 • Dacă ai părul lung, poți experimenta cu voalul în nenumărate feluri. Pentru miresele care vor să respecte tradiția, un voal dublu, care să acopere și părul și fața, alături de o coafură tip coc simplu, este alegerea clasică. Dacă ești, însă, adepta trucurilor stilistice, îți poți prinde părul într-o coadă de cal ondulată în creștetul capului, legând voalul de baza acesteia ca o fundiță. Există, bineînțeles, și varianta coafurii accesorizate cu voal și diademă sau coroniță – alege o diademă prețioasă care să îți fie pe plac sau o bentiță delicată, cu motive florale și prinde voalul de aceasta, lăsându-l să curgă pe spate.
Coafuri de mireasă cu voal sau cu diademă voal dublu
Coafuri de mireasă cu voal sau cu diademă voal
Coafuri de mireasă cu voal sau cu diademă 3
 • Pentru părul mediu, câteva onduleuri lejere și un voal prins de o parte și de alta cu agrafe prețioase poate fi alegerea perfectă. Dacă îți dorești să ai părul prins, realizează o împletitură tip coroană, decoreaz-o pe toată lungimea cu charmuri și clipsuri mici și prinde voalul de ea.
Coafuri de mireasă cu voal sau cu diademă 2
Coafuri de mireasă cu voal sau cu diademă par mediu 3
Coafuri de mireasă cu voal sau cu diademă par mediu 2
 • Miresele cu părul scurt spre mediu pot realiza o coafură tip half-up/half-down, prinzând voalul de jumătatea părului. Dacă ai o tunsoare tip pixie cut, te numeri printre norocoasele care pot cu ușurință să recreeze ținuta de nuntă a frumoasei Audrey Hepburn, folosind o diademă circulară din trandafiri pe care să o așezi pe frunte, prinzând în jurul său voalul de mireasă. 

2.2. Coafuri elegante de mireasă – cocuri și coronițe

Cocurile sunt, bineînțeles, printre cele mai mari vedete în rândul coafurilor de nuntă. Emanând delicatețe, grație și eleganță, pot reprezenta completarea ideală pentru orice tip de rochie. Dacă vrei să apelezi la un astfel de hairstyle pentru ziua nunții tale, poți opta pentru un coc împletit la baza gâtului, accesorizat cu o diademă sau cu o coroniță prețioasă. Pentru un plus de originalitate, poți alege o bentiță subțire de inspirație boho, care să cadă peste frunte.

Coafuri elegante de mireasă - cocuri și coronițe
Coafuri elegante de mireasă - cocuri și coronițe 2
Coafuri elegante de mireasă - cocuri și coronițe 3

Desigur, există și varianta cocului realizat în creștetul capului. Ornează baza sa cu charmuri, clipsuri sau clămițe din perle ori dantelă, mai ales dacă rochia pe care ai ales-o pentru acest moment unic nu este foarte încărcată.

2.3. Coafuri de mireasă lejere și simple, în bucle sau împletituri

În cazul în care ai optat pentru ziua nunții tale pentru o rochie extravagantă, cu trenă lungă sau cu modele dantelate, probabil că îți dorești să abordezi o coafură mai simplistă pentru a crea un echilibru. Buclele lejere, tip beach-waves, lăsate să cadă ușor pe umeri și pe spate pot reprezenta soluția ideală, mai ales dacă tu și viitorul mire ați decis să organizați nunta în destinații din Grecia sau în destinații exotice, pe o plajă la malul mării sau oceanului. Nimic nu poate transmite mai bine atmosfera unică a mării decât un astfel de hairstyle.

Coafuri de mireasă lejere și simple, în bucle sau împletituri nunta plaja
Coafuri de mireasă lejere și simple, în bucle sau împletituri nunta plaja (2)

Dacă ați decis, în schimb, să vă organizați nunta într-o destinație din România aparte, precum un castel medieval la baza unui munte sau, de ce nu, chiar o grădină înflorită, printre parfumul inconfundabil al trandafirilor, o coafură tip împletitură olandeză poate fi secretul. Poți opta, de asemenea, și pentru o coafură în împletituri boho-chic, accesorizată doar cu o bentiță cu model floral.

Coafuri de mireasă lejere și simple, în bucle sau împletituri nunta castel 2
Coafuri de mireasă lejere și simple, în bucle sau împletituri nunta castel
Coafuri de mireasă lejere și simple, în bucle sau împletituri nunta castel (2)

Ziua nunții este cu siguranță unul dintre momentele de care îți vei aminti cu drag pentru tot restul vieții. Astfel, pe lângă locație, muzică și prezența tuturor celor dragi, este foarte important să fii în totalitate mândră de felul în care arăți, pentru a te putea bucura de aceste momente din tot sufletul. Dacă ai nevoie de asistență în organizarea nunții perfecte și, de ce nu, chiar în găsirea stilistului potrivit pentru coafura de prințesă la care visezi, echipa Nuntă pe Plajă este alături de tine la fiecare pas. 

Sursă foto: Unsplash.com