fbpx

Ce traditii luam cu noi la o nunta pe plaja?

Atunci când vă imaginați nunta voastră de vis, pe plajă, cel mai probabil aveți în minte nisipul moale, cântecul pescărușilor și un apus superb în fundal.

Ceremoniile românești de nuntă, însă, sunt bogate în obiceiuri care mai de care mai complexe, mai toate învârtindu-se în jurul miresei, obiceiuri greu de pus la punct departe de casă, pe o plajă exotică.

Pețitul, bradul de nuntă, gătitul, hora, turta și valsul miresei sunt câteva de la care puțini români se dezic, indiferent de vârstă. Ce facem, însă, când ne dorim o nuntă specială, într-un cadru romantic și restrâns, pe o plajă exotică?

O nuntă pe plajă înseamnă, în primul rând, simplitate. Simplitate ce pornește de la numărul invitaților, continuă cu decorurile și costumațiile de nuntă și se încheie, desigur, cu posibilitățile limitate de a îndeplini multe dintre obiceiurile de mai sus.

Deși sunt mulți dintre voi care alegeți o nuntă pe plajă tocmai din aceste motive legate de simplitate, pentru cei care își doresc să ducă tradiția pe nisip, am pregătit câteva sfaturi.

La ce renunțăm?

Gătitul miresei

Dacă la o nuntă clasică, mireasa preferă o rochie cât mai opulentă, asemeni celor purtate de prințese, la o nuntă pe plajă este recomandat să alegi o rochie cât mai simplă și fluidă, care să-ți permită să te miști liber pe nisip fără să te simți inconfortabil ori să-ți fie prea cald.

Și machiajul, coafura, pantofii și bijuteriile ar trebui să respecte acest principiu al simplității. Tocurile, machiajul încărcat și cocul bine fixat pe cap nu vor fi prieteni cu nisipul, căldura și vântul de pe plajă.

Drept urmare, nici gătitul miresei nu trebuie să facă excepție de la regula simplității – fă din acest obicei un simplu moment simbolic petrecut alături de cele mai dragi prietene, fără să ai nevoie de ajutor cu îmbrăcatul unei rochii de mireasă imense, cu un voal pe măsură.

Hora miresei și alaiul de nuntă

Conform tradiției, alaiul de nuntă este pornit de cavalerii de onoare care se îndreaptă spre casa mirelui, apoi, împreună cu el, spre a nașilor și, în final se opresc la casa miresei.

La o nuntă pe plajă restrânsă, într-o destinație diferită de orașul de domiciliu, acest obicei este cam complicat de dus la capăt, având în vedere că majoritatea invitaților vor fi cazați în același loc și vor porni către ceremonie în același timp.

În ceea ce privește hora bine-cunoscută a miresei, aceasta se transformă într-un dans lejer cu picioarele-n nisip, în briza mării.

Ce păstrăm?

Dacă nu ne putem dezice complet de tradițiile românești, cel mai bine este să le alegem pe cele simple, ușor de dus la capăt chiar și pe o plajă la capătul lumii. Voalul mireseiaruncarea buchetuluivalsul miresei și chiar orezul care reprezintă bogăție pentru cuplul proaspăt căsătorit sunt obiceiuri ușor de pus la punct ce nu necesită pregătiri speciale și pot completa momentul tău special.

Dacă vrei să afli mai multe despre nunțile pe plajă, ori dacă vrei ca noi să organizăm una și pentru tine, scrie-ne pe Facebook, e-mail sau sună-ne la 0799 933 376.

Ne vedem pe plajă!