Cele mai frumoase plaje din lume – Destinații și locuri perfecte pentru o nuntă ca în povești!

Cele mai frumoase plaje din lume Destinatii si locuri perfecte pentru o nunta ca in povesti

Nunta este un eveniment important în viața oricărui cuplu – de aceea, petrecerea trebuie să se desfășoare la cele mai înalte standarde. Însă, party-ul va deveni cu adevărat special doar dacă găsești o locație ideală. Nunțile pe plajă sunt din ce în ce mai apreciate în rândul mirilor, deoarece le oferă șansa de a sărbători cununia într-un loc deosebit și, mai ales, într-o atmosferă romantică și aparte. Însă, pentru a selecta destinația ideală, este bine să iei în calcul un top al celor mai bune și mai frumoase plaje din lume!

1. Cele mai frumoase plaje din lume – TOP 10

Iată clasamentul TOP 10 al celor mai frumoase plaje din lume, ideale pentru petrecerea de nuntă:

 • 1. Plaja Varadero, Cuba

Este una dintre cele mai renumite plaje din Cuba, datorită nisipului deosebit și datorită peisajului spectaculos. Această plajă este numită și Playa Azul (Plaja Albastră) și se întinde de-a lungul a 20 de kilometri, în peninsula Hicacos, în provincia Matanzas din Cuba. Apa este cristalină și clară, iar locația este cu adevărat specială – de aceea, este o destinație foarte apreciată, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Există numeroase hoteluri și activități pe care le poți testa pe parcursul sejurului tău. Zona este populară pentru snorkeling și scuba diving, datorită recifurilor de corali și a peisajelor marine. De asemenea, chiar dacă alegi să-ți organizezi nunta în acest loc mirific, te poți distra, împreună cu invitații care vor să petreacă mai multe zile în această destinație exotică, făcând diverse activități precum volei pe plajă, jet ski, plimbările cu barca, surfing sau windsurfing, dar și alte lucruri inedite, precum excursii cu catamaranul în Cayo Blanco (o insulă nelocuită dotată cu plaje virgine)sau excursii în peșteri (precum Cuevas de Bellamar).

 • 2. Plaja Bavaro, Punta Cana, Republica Dominicana

Playa Bavaro este preferata turiștilor, deoarece este dotată cu hoteluri de 5 stele, care oferă servicii atractive. Însă, dacă vrei să-ți organizezi nunta într-o locație exotică, în mod cert te interesează peisajele și lucrurile pe care le poți face după nuntă. Bineînțeles, poți încerca sporturi acvatice sau alte tipuri de activități inedite. Această plajă se află în topul celor mai lungi plaje din Republica Dominicană, având 48 de kilometri lungime. Apa este turcoaz, iar nisipul este fin și alb, și, de aceea plaja Bacaro a fost inclusă în lista monumentelor UNESCO. În apropiere poți găsi orașul Higuey, dar și obiective turistice precum Basilica de Nuestra Señora e la Altagracia. Totuși, depinde de tine dacă vrei să te concentrezi pe petrecerea de nuntă, sau dacă vrei să gândești totul ca pe un sejur. Destinațiile exotice sunt o variantă excelentă dacă vrei să te distrezi și înainte sau după party-ul de nuntă.

 • 3. Plaja Phra Nang, Krabi, Thailanda

Plaja Phra Nang face parte din provincia Krabi, care aparține peninsulei Railay. Aceasta este înconjurată de stânci acoperite cu vegetație tropicală, iar acest peisaj este unul special, pe care merită să-l explorezi. Stâncile de calcar sunt cu adevărat impresionante și, împreună cu nisipul și marea, creează o atmosferă relaxantă și specială. De asemenea, în sudul plajei există și pestera Phra Nang, iar în partea de jos a stâncilor poți găsi peștera Tham Phra Nang Nok, care este un templu al zeiței fertilității. Plaja Phra Nang este renumită datorită view-urilor spectaculoase pe care le oferă, dar și datorită activităților pe care le poți încerca: hiking, scuba diving, etc.

 • 4. Playa Delfines, Cancun, Mexic

Playa Delfines este o plajă foarte frumoasă, care are un vibe orientat către relaxare și bună dispoziție.  Este foarte apreciată datorită peisajului, iar numele său înseamnă plaja delfinilor. Apa este turcoaz, iar plaja este mare și plină de nisip fierbinte de culoare albă. Avantajul este că, spre deosebire de alte plaje, aici nu vei găsi hoteluri de mari dimensiuni pe plajă – astfel, se păstrează un spirit mai liber și mai aventurier, perfect pentru cei care vor să se conecteze într-adevăr cu marea. În apropiere poți găsi situl arheologic El Rey, care îți va oferi informații importante despre istoria locului. Cercetează cu atenție imagini din acest loc deosebit și, cu siguranță, vei înțelege de ce este unul dintre cele mai iubite destinații pentru o nuntă exotică pe plajă.

 • 5. Platja de Treumal, Costa Brava, Spania

Plaja Platja de Treumal este o plajă din Costa Brava, care se remarcă prin aspectul intim și retras. Treumal este un golf care e înconjurat de pini și nu este foarte aglomerat, comparativ cu alte plaje din zonă. De aceea, fiind un loc mai sălbatic, este perfect pentru cei care caută o locație mai deosebită, care să aibă o atmosferă specială. Dacă ești în căutarea unei astfel de destinații pentru a organiza o petrecere intimă și relaxantă, o plajă de acest gen poate fi alegerea ideală pentru tine. 

 • 6. Plaja Matira, Bora Bora, Polinezia Franceză

Bora Bora este un atol care se găsește în partea sudică a Oceanului Pacific și este considerat a fi un paradis, datorită peisajelor remarcabile, dar și datorită apei, nisipului și vegetației luxuriante. Plaja Matira este una dintre cele mai frumoase plaje din Polinezia Franceză și este cunoscută și pentru faptul că apa nu este foarte adâncă, iar plaja nu este foarte aglomerată de obicei. Are o lungime de 1,6 kilometri și găzduiește o vegetație impresionantă de cocotieri și palmieri, dar și dealuri împădurite, care creează un cadru relaxant și idilic. De asemenea, dacă îți place snorkeling-ul, poți descoperi corali și o mulțime de vietăți maine deosebite (precum pești tropicali). În partea de vest a plajei, poți găsi locuri perfecte pentru a privi apusurile superbe din Bora Bora.

 • 7. Plaja Playa Blanca, Punta Cana, Republica Dominicană

Plaja Playa Blanca (Plaja Albă) este una dintre cele mai frumoase plaje din Punta Cana. Apa este limpede și nu este foarte adâncă, iar plaja este perfectă atât pentru relaxare, cât și pentru activități inedite (caiac, canoe, diving, etc.). Deși este localizată într-un segment bine delimitat, ea poate fi accesată dacă te cazezi în respectiva zonă. Plaja se află foarte aproape de aeroportul Punta Cana și se află la 25 de minute de Bavaro.

 • 8. Kastani Beack, Skopelos, Grecia

Insula Skopelos este renumită datorită faptului că aici s-a filmat musicalul Mamma Mia. Ea se remarcă prin peisaje spectaculoase, chiar dacă dimensiunile ei nu sunt mari (având 18 plaje, de-a lungul a 67 de km). Plaja Kastani se află la 21 de km de Chora și accesul se face pe un drum forestier. Însă, peisajul este superb, iar nisipul este cel mai fin de pe insula Skopelos (chiar dacă vei găsi și câteva mici pietricele). Plaja este delimitată de pini care creează o umbră naturală și benefică în zilele toride de vară,  iar locația este intimă, dar impresionantă. 

 • 9. Plaja Roșie, Santorini, Grecia

Plaja Roșie este cea mai populară plajă din Santorini, datorită aspectului special pe care îl are. Este considerată a fi, de asemenea, una dintre cele mai spectaculoase plaje din întreaga Grecie. Dimensiunea ei nu este foarte mare, însă peisajul este cu adevărat impresionant, deoarece este alcătuit din roci vulcanice de culoare roșie și neagră. De asemenea, stâncile din zonă sunt foarte speciale, fiind tot de culoare roșie și formând un cadru unic, ce merită admirat. 

 • 10. Cape Columbo, Santorini, Grecia

Cape Columbo este cea mai izolată plajă din Santorini, fiind localizată la 12 kilometri de capitala Fira și la 4 kilometri de Oia. Peisajul este superb și sălbatic, fiind alcătuit din stânci masive și roci impresionante. Plaja este acoperită cu nisip și pietricele de culoare gri închis, iar cadrul este perfect pentru cei care preferă locurile mai retrase și mai intime. Chiar dacă accesul poate fi mai dificil, cu siguranță merită să explorezi acest loc.

Așadar, acest top te poate ajuta să iei decizia cea mai bună atunci când vine vorba despre alegerea unei destinații potrivite pentru nuntă. Dacă visul tău este să-ți organizezi nunta într-un loc de acest gen, nu uita să iei în calcul toate aspectele implicate în acest proces. Chiar dacă reușești să alegi 3 locații posibile, nu ignora faptul că trebuie să ceri sprijinul unui wedding planner specializat în organizarea nunților pe plajă. Acesta te va sfătui în direcția potrivită și îți va pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie pentru a planifica acest eveniment exact așa cum îți dorești. Fiecare locație vine la pachet cu o serie de detalii pe care trebuie să le iei în considerare: amănunte despre cazare, transport, activități posibile, furnizori locali și alte elemente esențiale. De aceea, este obligatoriu să colaborezi cu o echipă experimentată, care va ști exact cum să acționeze astfel încât să poți ajunge la rezultatul dorit. 

2. Petrecere de nuntă pe cele mai bune plaje din lume – Cum să o organizezi?

Fie că vrei să organizezi o nuntă pe plajă în Grecia, fie că preferi alte destinații exotice, alcătuirea unui plan este un proces esențial, pe care cu siguranță îl vei parcurge. Așadar, pentru a te asigura că totul va fi pus la cale așa cum îți dorești, iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a demara procedurile care au legătură cu organizarea efectivă a evenimentului:

 • Bugetul

Bugetul este foarte important atunci când vine vorba despre organizarea unei nunți. Chiar dacă acesta este flexibil, e important să-ți setezi un buget orientativ, astfel încât wedding planner-ul cu care colaborezi să știe exact către ce furnizori se poate îndrepta. Așadar, este necesar să te gândești foarte bine la factorul financiar, în așa fel încât să nu ai surprize neplăcute pe parcurs.

 • Numărul de invitați

Numărul de invitați trebuie luat în considerare, întrucât modifică considerabil datele problemei. Cu cât sunt mai mulți invitați, cu atât va trebui să stabilești un buget mai mare, astfel încât să poți acoperi toate cheltuielile legate de transport, cazare, mâncare, etc. Transportul și cazarea sunt elemente care apar în discuție atunci când nunta are loc într-o altă locație, deoarece reprezintă un segment major din totalul cheltuielilor. De aceea, trebuie să estimezi numărul invitaților și, pe cât posibil, să ceri confirmarea prezenței cât mai curând cu putință, pentru a putea pune la cale un plan coerent, care să cuprindă toate detaliile necesare. 

 • Sezonul

Pentru a putea organiza o nuntă pe plajă, trebuie să ții cont și de sezonul în care îți dorești să aibă loc petrecerea. Documentează-te cu privire la temperaturi, presiunea atmosferică, disconfortul termic, fenomene meteorologice și toate detaliile legate de specificul anotimpului sau al lunii respective. De asemenea, ia în calcul faptul că, în vârful sezonului, numărul turiștilor va fi mult mai mare și poate fi dificil să găsești o plajă privată sau un segment de plajă, unde să poți amenaja cadrul potrivit pentru petrecerea ta. Însă, toate aceste lucruri trebuie discutate cu wedding planner-ul tău, deoarece el este cel care știe ce sfaturi să-ți dea și încotro să te îndrume. Cei care au experiență cu organizarea nunților în astfel de locații știu exact care sunt factorii pe care trebuie să-i ia în considerare, astfel încât totul să poată fi pus în la punct în cel mai mic detaliu. Este recomandat să faci o listă cu toate dorințele tale și să te consulți cu organizatorul evenimentului – astfel, el va ști care sunt lucrurile importante pentru tine și va putea înțelege mai bine viziunea pe care o ai, pentru a putea, mai apoi, să-ți pună la dispoziție toate serviciile necesare pentru a-ți materializa visul.

În concluzie, există o mulțime de destinații superbe pe care le poți transforma în cadrul perfect pentru nunta ta! Tot ce trebuie să faci este să te documentezi cu privire la opțiunile disponibile și, mai ales, să ai în vedere tot ceea ce implică un astfel de eveniment. În mod cert vei găsi, împreună cu wedding planner-ul tău, cele mai bune variante pentru tine și pentru partenerul tău. Sigur veți reuși să organizați o petrecere ieșită din comun, care să impresioneze prin unicitate, originalitate și, bineînțeles, eleganță. Ai încredere în ideile tale și nu ezita să le pui în practică – vei simți o satisfacție imensă atunci când ele se vor concretiza!

Sursă foto: shutterstock.com, pixabay.com 

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.