fbpx
FOLLOW US

SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Bucuresti - Timisoara - Kavala
+40 799 933 376

Skip to Content

Ce e nou la Nunta Pe Plaja

Fii la curent cu ultimele stiri, trenduri si noutati

Nunta in stil medieval – cum sa organizezi o ceremonie de basm

Ceremonia în stil medieval nu este doar o simplă nuntă, ci un eveniment în sine, plin de romantism, mister și unicitate. Dacă tu și jumătatea ta nu vă doriți să aveți o cununie civilă, religioasă sau o petrecere clasică, asemănătoare cu cele la care poate ați mai participat în trecut, acum este momentul să ieșiți din anonimat și să vă sărbătoriți dragostea într-un cadru de vis!

1. Nuntă cu tematică medievală – care sunt elementele cheie?

Nunta cu tematica medievala - nuntapeplaja.ro

Atunci când îți dorești un astfel de eveniment, poți merge pe două direcții principale: o nuntă completă cu costumație medievală corespunzătoare, decorațiuni în aceeași tematică și o locație pe măsură, sau o ceremonie clasică, într-un loc cu adevărat spectaculos. 

Dacă v-ați imaginat o atmosferă completă, atunci este important să cunoașteți câteva detalii pe care mirii trebuie să le ia în considerare, mai ales atunci când aleg să aibă o nuntă atât de specială. 

În primul rând, decorațiunile sunt cele care vă vor pune pe voi doi și pe invitați într-un peisaj medieval. Te poți orienta către decorațiuni florale bogate, foarte colorate, scaune din lemn sau fier decorate cu spice de grâu, arcadă cu blazoane și lumânări grandioase. În ceea ce privește muzica, puteți colabora cu o orchestră, artiști care cântă la harpă, flaut sau chiar un DJ. Această alegere va întregi atmosfera pe care v-o doriți. De asemenea, alimentele și băuturile din acele timpuri nu erau foarte diversificate, așa că trebuie să optați pentru ceva care să se potrivească tematicii. Carnea, brânzeturile, fructele și prăjiturile de casă sunt specifice acestei perioade. 

În al doilea rând, îmbrăcămintea este una extrem de specifică. Mireasa nu avea rochie albă, așa că trebuie să alegi o culoare care te complimentează, la fel și în cazul mirelui. De asemenea, voalul nu se purta, însă, decorațiunile pentru păr erau foarte bogate, cu împletituri și coronițe florale. Nu uita că și invitații trebuie să respecte acest cod vestimentar, pentru a nu strica atmosfera pe care v-ați dorit-o. Este indicat să trimiteți invitațiile cu cel puțin jumătate de an înainte de nuntă, pentru ca toată lumea să se pună în temă. 

2. Nunți medievale – unde se pot organiza?

Nunti medievale - unde se pot organiza? - nuntapeplaja.ro

O nuntă cu tematică medievală este mult mai spectaculoasă atunci când este organizată în aer liber. Desigur, puteți alege și alte locații, precum un castel cu o istorie bogată în spate. O nuntă la Castelul Bran s-ar potrivi excelent cu tematica medievală. 

Totuși, una dintre cele mai spectaculoase locații este plaja. Magia era foarte importantă în Evul Mediu, iar ce loc poate fi mai magic la apus dacă nu o plajă sălbatică, mitică, virgină sau cu stânci, unde luna și stelele pot fi martorii iubirii voastre. Ei bine, Spania este una dintre aceste destinații pe care trebuie să le luați în considerare. Coasta Valenciană este acel cadru solemn în care puteți spune „Da”. Mai mult decât atât, puteți alege castelele în stil medieval aflate în inima mării, precum casa Papei Benedict al XIII-lea. 

Toate acestea sună minunat, nu? Adevărul este că nici o altă ceremonie nu se va putea compara cu a voastră! Totuși, organizarea ei nu este foarte simplă, mai ales atunci când vine vorba despre o nuntă la distanță, iar fiecare detaliu trebuie să fie exact așa cum l-ai visat! De aceea, ai nevoie de un organizator specializat de nunți, care să se asigure că totul decurge conform dorințelor tale, care nu doar să îți întâmpine nevoile, ci să îți depășească așteptările!

Tot ce trebuie ca mirii să facă este să se prezinte la nuntă și să se bucure de eveniment! Puteți lăsa deoparte grijile și stresul cu ajutorul potrivit. Mai mult decât atât, aveți siguranța că, la final, veți primi certificatul de căsătorie recunoscut de autoritățile române, iar în cazul cununiilor religioase, veți avea un reprezentant al confesiunii din care faceți parte. De asemenea, fiecare detaliu, de la mâncare, muzică, îmbrăcăminte și până la decorațiuni, vor fi exact așa cum vi le-ați dorit!

Așadar, dacă vrei o nuntă în stil medieval, nu rata ocazia de a o organiza în cele mai spectaculoase locații din lume, unde te vei bucura de o atmosferă unică împreună cu jumătatea ta și cele mai apropiate persoane.

 

Sursa foto: Shutterstock.com 

READ MORE

Nunta boho pe plaja? Iata cum sa ai o ceremonie de neuitat!

Nunta este acel eveniment în care mirii trebuie să se simtă bine, să nu își facă griji despre organizare și să își sărbătorească dragostea alături de cei apropiați. Tocmai de aceea, de-a lungul anilor, au apărut o mulțime de tematici cât mai inedite care îi transpun pe cei doi îndrăgostiți într-o lume de poveste, boho chic fiind una dintre ele. 

1. Nunta boho chic – pentru cine se potrivește acest stil

Nunta boho chic - pentru cine se potrivește acest stil - nuntapeplaja.ro

Cu siguranță, fiecare mireasă și-a imaginat încă de mică felul în care va arăta nunta ei: ce fel de rochie își dorește, care este buchetul perfect, coafura și multe altele. Totuși, odată cu înaintarea în vârstă, este foarte probabil să îți dai seama că multe ceremonii la care ai participat seamănă între ele și nu au nimic reprezentativ din personalitatea mirilor. De aceea, tinerii îndrăgostiți încep să caute alternative pentru a avea un eveniment spectaculos, diferit de al altora. Îmbrăcămintea rafinată și relaxată, țesăturile rustice, detaliile pământii, o varietate de piese centrale florale și un peisaj mirific, pot transforma o recepție tradițională într-o nuntă boemă.

Farmecul unei nunți boho nu va părăsi trendurile niciodată, iar dovada stă în decorațiunile spectaculoase care echilibrează perfect elementele naturii cu stilul romantic. În lumea consacrată a modei, acest stil este cunoscut și sub numele de boho-chic și hippie-chic și este reprezentativ pentru cei cu spirit liber. Mirii și invitații pot îmbrățișa pe deplin tema prin tot felul de elemente, de la rochia de mireasă, costumul ginerelui, coroanele de flori, decorațiunile, muzica sau meniul. 

Dacă stilul tău este mai mult nimfă din pădure decât prințesă, o nuntă cu tematică boemă ar putea fi exact ceea ce cauți. Ceremoniile boho încorporează în designul lor un amestec eclectic de detalii naturale, rustice și vintage. Această idee se poate transforma într-o poveste dintr-o carte fermecată. 

Totul sună perfect, nu? Totuși, o astfel de ceremonie nu se poate organiza fără foarte multă muncă, mai ales dacă îți dorești să o faci într-un spațiu exterior sau exotic, cum ar fi o plaja. 

Atunci când vine vorba despre o cununie religioasă, trebuie să știi că ea nu trebuie făcută doar în biserică, ci ai toată libertatea din lume să o organizezi oriunde îți dorești. De exemplu, în funcție de locație, unele ceremonii de acest fel se organizează înainte sau după cununia civilă și logodnă, pe care o poți oficia, dacă îți dorești. Desigur, atunci când ești departe de casă este greu să apelezi la un reprezentant al bisericii din care faceți parte sau la un oficiator.

De aceea, ai nevoie de un organizator specializat de nunți care știe exact ce trebuie să facă, indiferent de situația în care vă aflați. Mai mult decât atât, nu trebuie să îți faci griji cu privire la documente și acte. Tot ce ține de procesarea actelor, depunerea lor la autoritățile competente, aducerea ofițerului stării civile pe plajă și emiterea certificatului de căsătorie recunoscut de autoritățile române, vor fi făcute fără ca voi să vă stresați. Practic, vă veți bucura de o nuntă la cheie așa cum ați visat, fiind invitați la propria nuntă!

2. Tematica boho chic – ce trebuie să respecte mirii

Dacă ai început deja să îți planifici nunta, probabil ai realizat că există o mulțime de detalii pe care trebuie să le iei în considerare. De aceea, ai nevoie de o echipă cu oameni profesioniști care te pot sfătui și ajuta în organizare. Nimic nu este mai neplăcut pentru miri decât să întâmpine probleme neprevăzute la care nu au soluții sau să se streseze și să nu se mai bucure de ziua lor cea mare. Astfel, apelând la profesioniști în acest domeniu, poți stabili cu ei detaliile pe care le consideri importante, cum îți dorești să arate nunta ta de vis, unde să aibă loc, mâncarea pe care o preferi, muzica și multe altele. 

În primul rând, nunțile în stil boho chic, trebuie să respecte o tematică destul de strictă, pentru că este foarte ușor să alegi decorațiunile nepotrivite și evenimentul să devină kitsch. De asemenea, va fi nevoie să stabilești un dress code pentru toți invitații. Aspectul general nu poate fi unul perfect dacă doar mirii au costumațiile potrivite, iar apropiații sunt îmbrăcați în ținute prea colorate sau țipătoare. 

În al doilea rând, atmosfera este cea mai importantă. Va trebui să amenajezi spații confortabile, recepții în stil cocktail și un meniu tradițional. De asemenea, un bar tip rulotă de epocă, muzica pe vinil și cinematograful în aer liber sunt idei pe care le poți integra fără probleme, dacă îți dorești un eveniment cu adevărat spectaculos. Mai mult decât atât, focul de tabără pe malul mării și artificiile pot completa perfect nunta voastră. 

 

2.1. Ținute boho chic

Rochiile de mireasă boho au o mulțime de forme și poate dura destul de mult până găsești un model pe placul tău. Poți alege un design care încorporează elemente boho subtile sau poți opta pentru o rochie statement 100% boemă. Mânecile clopot, dantela și fustele fluide sunt toate elemente distinctive ale acestei rochii. Nunțile boeme sunt despre canalizarea stilului elegant, fără efort. Ținuta miresei trebuie să fie rafinată, delicată și să evoce spiritul ei liber și personalitatea unică. 

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 1 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 2 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 3 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 4 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 5 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 6 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 7 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 8 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 9 - nuntapeplaja.ro

În ceea ce privește buchetul, poți folosi culori unice și flori aranjate într-un mod cât mai natural, ca și cum tocmai ce au fost culese de pe câmp. Atunci când vine vorba despre outfitul mirelui, partenerul tău poate purta un costum superb albastru marin și să adauge o cravată cu motive boho chic, pentru un touch statement. 

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 10 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 11 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 12 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 13 - nuntapeplaja.ro

De asemenea, coafura și make-up-ul sunt detalii la fel de importante ca outfiturile voastre. Mireasa trebuie să aibă un look cât mai natural. Buclele lejere sau părul împletit sunt alegerile spre care trebuie să mergi. Nu uita că aceste detalii trebuie să se regăsească și în ținutele invitaților. Un mic artificiu este coronița din flori sălbatice, care îți poate completa perfect look-ul. 

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 14 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 15 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 16 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 17 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 18 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 19 - nuntapeplaja.ro

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 20 - nuntapeplaja.ro

2.2. Decorațiuni boho chic

Această ceremonie de nuntă în stil boho în aer liber trebuie să se bucure de decorațiuni care captează privirile invitaților. Pe lângă plaja care este deja un spațiu divin, în care briza și apusul soarelui sunt martorii iubirii voastre, trebuie să acorzi o atenție mare și detaliilor care țin de partea decorativă. Astfel, te poți orienta către scaune din bambus sau lemn, aranjamente florale uscate în culori neutre, vaze mari albe decorate cu macrame, cu franjuri și multe altele. 

Decorațiuni boho chic - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 2 - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 3 - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 4 - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 5 - nuntapeplaja.ro

Altarul poate fi reprezentat de o boltă cu structură din lemn, ferigi și viță de vie, în nuanțe cât mai naturale. Un decor minimal ajută la evidențierea unicității designului acestuia. 

Decorațiuni boho chic 6 - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 7 - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 8 - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 9 - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 10 - nuntapeplaja.ro

În ceea ce privește aranjamentul floral, încearcă să privești outside the box. O asociere de ornamente unice, în vase eclectice, va avea un impact vizual superb. Detaliile aurii sunt și ele bine venite. De asemenea, nu uita de lumini, care sunt extrem de importante. Lumânările aprinse pot crea un cadru de poveste, iar felinarele îți oferă noi oportunități de decor, finisaje și texturi. Acestea pot fi agățate de copaci sau stâlpi, preluând magia stelelor de pe cer. 

Decorațiuni boho chic 11 - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 12 - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 13 - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 14 - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 15 - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 16 - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 17 - nuntapeplaja.ro

Decorațiuni boho chic 18 - nuntapeplaja.ro

După ce te-ai asigurat că știi cum vrei să arate evenimentul mult așteptat, urmează alegerea furnizorilor, care este una dintre cele mai descurajatoare părți ale organizării. Mirii se pot simți copleșiți de situație și pot ajunge să opteze pentru prima variantă care le iese în cale, dar este extrem de important să analizezi toate opțiunile pentru a o găsi pe cea mai potrivită pentru voi. Aici intervine avantajul de a lucra alături de o echipă cu oameni profesioniști, care au experiență vastă în domeniul nunților. Practic, tu și jumătatea ta nu trebuie să vă mai faceți griji pentru nimic, deoarece orice îți dorești, alături de echipa potrivită, se poate realiza. 

Există o mulțime de locații care se potrivesc cu o temă boho de nuntă, însă, plaja este una dintre cele mai spectaculoase, mai ales datorită fotografiilor care vă vor rămâne o amintire de neprețuit.

 

3. Organizare nuntă în stil boho pe plajă în România

Dacă visezi la o nuntă pe plajă, dar nu crezi că ai posibilitatea de a aduce toate persoanele dragi într-o locație exotică, stațiunile din România sunt la fel de spectaculoase și mult mai accesibile. 

Astfel, pentru o ceremonie minimalistă, într-un decor boho chic cât mai natural și o atmosferă caldă și liniștită, poți apela la destinații precum Jupiter. O astfel de nuntă îți aduce o stare de bine pe care nu o poți simți în altă parte. În plus, ai siguranța că toți invitații pot ajunge fără probleme. Nisipul fierbinte, briza mării, aerul curat și razele soarelui fac din acest loc un adevărat cadru de poveste, unde mirii își pot lega destinele pentru totdeauna. 

Organizare nuntă în stil boho pe plajă în România - nuntapeplaja.ro

De asemenea, poți opta pentru stațiunea Mamaia, recunoscută datorită experiențelor inedite pe care le oferă și distracției de noapte. Un cadru select, dar care, în același timp, îți pune la dispoziție libertatea de a face ce îți dorești, poate fi foarte ușor locația ta favorită. O plajă decorată în stilul boho chic în acest loc poate deveni un peisaj de lux, cu palmieri și fântâni artizanale spectaculoase!

Organizare nuntă în stil boho pe plajă în România 2 - nuntapeplaja.ro

4. Nuntă tematică boho pe plaje exotice

Dacă îți dorești o experiență cu adevărat inedită, mult mai exotică, trebuie să te orientezi spre destinații spectaculoase. Zanzibar este unul dintre aceste locuri unde poți da startul unei aventuri de căsătorie! Aceasta este un arhipelag de lângă Coasta de Est africană care aparține de Tanzania, unde gastronomia tradițională și plajele romantice își dau întâlnire. O nuntă boho chic acompaniată de palmieri spectaculoși, nuanțele de turcoaz ale apei și de nisipul fin și alb vor crea un decor demn de iubirea voastră. Bora Bora, Dubai, Thailanda sau Cuba sunt destinații la fel de spectaculoase, unde atmosfera exotică te va impresiona cu siguranță.

Nuntă tematică boho pe plaje exotice - nuntapeplaja.ro

Nuntă tematică boho pe plaje exotice 2 - nuntapeplaja.ro

Nuntă tematică boho pe plaje exotice 3 - nuntapeplaja.ro

Nuntă tematică boho pe plaje exotice 4 - nuntapeplaja.ro

Un alt loc pe care îl puteți lua în considerare este Spania. Pe lângă faptul că această destinație este preferată de români atunci când vine vorba de vacanțe, o ceremonie de căsătorie aici, poate fi pe cât se poate de unică. Coasta Valenciană este un reper unde se poate organiza nunta ideală. Mirii au ocazia să își unească destinele pe plaje cu o istorie unică, mitică, locuri cu pietriș alb și nisip auriu, plaje virgine, retrase sau înconjurate de stânci. Acestea sunt perfecte pentru o ceremonie în stil boho chic, deoarece, natura și frumosul se întrepătrund perfect. Mai mult decât atât, poți opta pentru o nuntă în castelele în stil medieval aflate pe apă, pe yacht, la înălțime, sub apă sau oricum ai visat vreodată! 

Nuntă tematică boho pe plaje exotice 5 - nuntapeplaja.ro

Nuntă tematică boho pe plaje exotice 6 - nuntapeplaja.ro

Nuntă tematică boho pe plaje exotice 7 - nuntapeplaja.ro

Nu în ultimul rând, Grecia este o altă destinație iubită de români. Aici poți alege locuri precum Thassos, Creta, Santorini, Limnos, Skopelos, Corfu sau Andros. Aceste insule sunt cunoscute pentru peisajele pitorești, arhitectura spectaculoasă, temple antice, mâncarea delicioasă cu specific mediteranean și multe altele. Fiecare îți va oferi o experiență de neuitat, atât ție, cât și invitaților. 

Pentru ca toate acestea să fie posibile, ai nevoie de ajutor! Organizarea la distanță nu este deloc ușoară și nici distractivă, mai ales dacă îți dorești o nuntă în stil boho, unde fiecare detaliu contează și trebuie să fie așa cum ți l-ai imaginat. Colaborează cu o echipă de oameni profesioniști, care se vor asigura că visurile tale devin realitate. În acest fel, tot ce îți rămâne de făcut este să te bucuri de atmosferă, să te relaxezi și să spui „DA!” în cel mai romantic cadru din lume, pe plajă!

Așadar, nunțile boho chic sunt la mare căutare, iar avantajul este că nici o ceremonie nu poate semăna cu alta, datorită faptului că toate detaliile, inclusiv atmosfera, se bazează pe personalitatea distinctă a mirilor. Ține cont de sfaturile de mai sus și alege destinația perfectă unde destinele voastre vor deveni unul singur!

 

Sursa foto: Shutterstock.com, Unsplah.com, Pexels.com

READ MORE

Nunta iarna – o alegere inspirata pentru marele eveniment?

Iarna nu este un anotimp popular pentru organizarea unei nunți, însă, petrecerea poate fi cu adevărat deosebită dacă optezi pentru această variantă. Sunt mai multe variante pe care le poți cerceta, în funcție de preferințele tale. Fie că vrei să integrezi specificul iernii în estetica nunții tale, fie că vrei să folosești această perioadă pentru a evada într-un loc exotic, tot ce contează este ca ceremonia finală să aibă exact caracterul pe care ți-l dorești. Însă, indiferent de direcția pe care o alegi, este important să ții cont de câteva elemente esențiale, care să te ajute să materializezi toate ideile creative pe care le ai. Astfel, vei reuși să realizezi nunta pe care ți-ai imaginat-o, în cele mai mici detalii.

1. Avantajele unei nunți organizate iarna

Sunt numeroase avantaje pe care le poți lua în considerare atunci când iei în calcul varianta unei nunți organizate pe timp de iarnă. Așadar, fie că te-ai hotărât deja că aceasta este perioada ideală, fie că vrei să te documentezi suplimentar, aceste beneficii îți pot fi de ajutor pe parcursul procesului, oferindu-ți informații importante, pe care să te poți baza. Printre factorii semnificativi de care trebuie să ții cont, se află și următoarele detalii:

 

Locațiile de nuntă sunt mai libere

Locația de nuntă este un element esențial, deoarece cadrul trebuie să fie conform cu ceea ce îți dorești. De cele mai multe ori, mirii pot ajunge să facă anumite compromisuri, lovindu-se de faptul că locul pe care și-l doresc este deja ocupat în avans, pe o perioadă îndelungată. Pe perioada iernii, acest flux scade, întrucât sezonul cel mai popular pentru organizarea nunților este cuprins în perioada aprilie-octombrie. În lunile de iarnă, nunțile nu mai sunt atât de numeroase și, de aceea, locațiile nu au atâtea rezervări. Prin urmare, poți găsi destinații cu adevărat speciale, pe care, în alt anotimp, poate nu le-ai găsi cu la fel de multă ușurință.

 

Furnizorii au mai puține programări

Lipsa programărilor și a aglomerației se resimte și la nivelul furnizorilor. Fie că este vorba despre formație, DJ, catering sau fotografi, fie că este vorba despre alte tipuri de servicii, toate calendarele sunt mult mai aerisite și mai libere, decât în sezonul de vârf. Astfel, vei putea obține nu doar oferte atractive, ci și servicii de calitate, care ar avea un grad mult mai mare de indisponibilitate primăvara sau vara. În extrasezon, poți avea acces la cei mai buni furnizori, care să-ți pună la dispoziție produsele și serviciile pe care ți le dorești.

 

Vibe-ul diferit

Fiind un sezon cu mai puține nunți, atmosfera se poate schimba și la nivelul vibe-ului pe care îl va avea petrecerea. Invitații se vor bucura să aibă această experiență inedită, într-o perioadă în care evenimentele nu sunt aglomerate și înghesuite. Astfel, faptul că organizezi ceva ieșit din comun se va răspândi, ca energie, la nivelul întregului eveniment, iar oamenii se vor simți, cu adevărat, special, într-un cadru deosebit ca acesta. 

 

Prețurile de pe piață

Bugetul este un factor important, însă, el nu trebuie să se transforme într-un cumul de condiții, restricții sau compromisuri. Dacă ai la dispoziție un buget nelimitat, nu trebuie să îți faci griji, deoarece vei putea obține toate serviciile de care ai nevoie. Însă, în cazul în care bugetul tău este bine stabilit sau doar ușor flexibil, te vei bucura să afli că sunt cazuri în care prețurile extrasezon sunt mai mici decât cele pe care le găsești pe piață în sezonul de vârf. Acest lucru îl poți remarca nu doar la nivel de servicii și furnizori, ci și în ceea ce privește transportul și cazarea, ce pot fi necesare în cazul în care nunta va avea loc în alt oraș sau altă țară. 

 

Așadar, sunt avantaje de care trebuie să ții cont atunci când iei în calcul posibilitatea organizării unei nunți pe timp de iarnă. Nu trebuie să te temi cu privire la stabilirea tuturor detaliilor – având ajutorul potrivit din partea unui organizator specializat de nunți totul va merge ca pe roate și vei putea să te bucuri de planificarea evenimentului, fără să te stresezi sau să te aglomerezi! 

Avantajele unei nunți organizate iarna 1 - nuntapeplaja.ro

Avantajele unei nunți organizate iarna 2 - nuntapeplaja.ro

Avantajele unei nunți organizate iarna 3 - nuntapeplaja.ro

Avantajele unei nunți organizate iarna 4 - nuntapeplaja.ro

Avantajele unei nunți organizate iarna 5 - nuntapeplaja.ro

Avantajele unei nunți organizate iarna 6 - nuntapeplaja.ro

Avantajele unei nunți organizate iarna 7 - nuntapeplaja.ro

2. Idei de locații pentru o nuntă pe timp de iarnă

Majoritatea cuplurilor preferă să-și organizeze nunta într-un anotimp călduros, care să fie confortabil din punctul de vedere al temperaturilor. Însă, este bine să știi că și nunțile care au loc iarna pot fi cu adevărat deosebite. Lunile de iarnă ies în evidență prin decorul specific, ce poate fi integrat, cu succes, în cadrul ceremoniei. Dacă ai o pasiune pentru zăpadă,  ciocolată caldă, vin fiert, decorațiuni, luminițe, foc de tabără sau povești de iarnă, temperaturile scăzute nu trebuie să te împiedice să-ți concretizezi visul.

Există o mulțime de locații pe care le poți folosi în acest sens, cu scopul de a organiza o nuntă specială și aparte, care să impresioneze prin unicitate și originalitate. În cazul în care preferi, totuși, temperaturile mai ridicate, există opțiuni pe care le poți lua în considerare dacă vrei să-ți programezi nunta pe timp de iarnă, eliminând din ecuație frigul și zăpada. Așadar, ambele posibilități sunt minunate și pot fi explorate pe îndelete. Prin urmare, este esențial să analizezi cu atenție caracteristicile și amănuntele specifice fiecărei variante, pentru a putea decide care este cea mai bună soluție pentru tine.

2.1. Decor de iarnă – Nuntă rustică la munte

Cauți motive pentru care merită să faci nunta iarna, la munte? Decorurile de basm și peisajele pe care le poți vedea într-un astfel de cadru reprezintă argumente solide, pe care nu trebuie să le ignori. Ce e mai important decât să te simți bine, în această zi specială? Pentru a te simți așa cum îți imaginezi, trebuie să pui la punct toate detaliile de organizare. Bineînțeles, puteți apela la ajutorul unui wedding planner care să vă ajute și care să vă ofere șansa de a deveni invitați la propria nuntă

O nuntă rustică poate fi cu adevărat aparte, mai ales dacă se desfășoară într-o locație de poveste. De exemplu, ai posibilitatea de a opta pentru o nuntă la Castelul Bran! Un castel reprezintă un echilibru perfect între eleganță, rafinament și istorie. Fie că îți imaginezi un cadru de lux, care să te plaseze direct în mijlocul unei povești regale, fie că vrei o tematică medievală, presărată cu tradiții străvechi și legende, trebuie să ai în vedere faptul că toate aceste lucruri pot fi puse în practică, dacă știi exact ce îți dorești. Wedding planner-ul îți va pune la dispoziție toate resursele pentru a crea un eveniment deosebit. Într-un astfel de spațiu, atmosfera este încărcată de istorie, iar peisajele superbe completează totul într-o notă copleșitoare. 

Dacă te tentează această variantă, o poți comunica unei agenții specializate în realizarea unor nunți ieșite din comun. Echipa va pune pe primul loc preferințele tale și va găsi modalitățile prin care visurile tale să devină realitate. De aceea, este important să colaborezi cu profesioniști care au experiența necesară să pună laolaltă toate piesele acestui puzzle îndrăzneț. Astfel, evenimentul va fi cu adevărat original și va rămâne puternic întipărit în memoria voastră și a tuturor invitaților voștri.

Cu ajutorul specialiștilor, veți deveni protagoniștii propriei voastre povești! Avantajele colaborării cu un wedding planner sunt multiple – un astfel de sprijin este util nu doar pentru amenajarea spațiului propriu-zis, ci și pentru realizarea unui meniu special, pentru încheierea tuturor documentelor necesare (pentru cununia civilă sau religioasă), pentru găsirea ofertelor de cazare și transport sau pentru menținerea relației cu furnizorii. Partea bună este că îți poți pune amprenta asupra acestui proces, deoarece nunta trebuie să iasă exact așa cum îți dorești, iar organizatorii se vor asigura că acest lucru se întâmplă, oferindu-ți variante personalizate și speciale.

Idei de locații pentru o nuntă pe timp de iarnă 1 - nuntapeplaja.ro

Idei de locații pentru o nuntă pe timp de iarnă 2 - nuntapeplaja.ro

Idei de locații pentru o nuntă pe timp de iarnă 3 - nuntapeplaja.ro

Idei de locații pentru o nuntă pe timp de iarnă 4 - nuntapeplaja.ro

Idei de locații pentru o nuntă pe timp de iarnă 5 - nuntapeplaja.ro

Idei de locații pentru o nuntă pe timp de iarnă 6 - nuntapeplaja.ro

Idei de locații pentru o nuntă pe timp de iarnă 7 - nuntapeplaja.ro

Idei de locații pentru o nuntă pe timp de iarnă 8 - nuntapeplaja.ro

Idei de locații pentru o nuntă pe timp de iarnă 9 - nuntapeplaja.ro

Idei de locații pentru o nuntă pe timp de iarnă 10 - nuntapeplaja.ro

2.2. Atmosferă de vară în lunile de iarnă – Idei de locații exotice pentru nuntă

Totuși, dacă temperaturile de iarnă sau zăpada nu sunt pe gustul tău, există și alte opțiuni pe care le poți cerceta. Dacă te încântă ideea organizării nunții în acest anotimp, dar ai probleme în a te acomoda cu frigul sau cu ceea ce implică iarna, ia în considerare varianta unei locații exotice, care să-ți aducă mai aproape vara, chiar și în sezonul friguros. 

Cuba, Mexic, Thailanda, Bora Bora, Dubai sau Zanzibar sunt unele dintre cele mai populare destinații de acest gen. Aici, poți organiza o nuntă pe plajă, care să impresioneze prin eleganță și unicitate. Pentru cei care iubesc marea, briza, nisipul și soarele, această opțiune este recomandată din plin. Nunțile pe plajă sunt extrem de apreciate deoarece se bazează pe crearea unui cadru romantic și intim, la malul mării. Cu siguranță ai remarcat astfel de petreceri aparte, în filme sau în fotografii, și ai apreciat rafinamentul și specificul unui decor de acest gen. 

Chiar dacă o astfel de locație poate părea un vis îndepărtat, nu este așa! Te poți baza pe sprijinul unei agenții experimentate, care știe exact cum să pună la punct toate detaliile, pentru a-ți oferi evenimentul pe care ți-l dorești. Fie că preferi să explorezi o insulă exotică, fie că vrei să optezi pentru alte destinații tropicale sau pentru o nuntă în Grecia, este esențial să cercetezi cu atenție plajele pe care le ai la dispoziție și peisajele de care te poți bucura. Astfel, vei reuși să selectezi o locație inedită, perfectă pentru unul dintre cele mai importante momente ale vieții tale!

Nu trebuie să te îngrijorezi cu privire la documentele necesare sau la relația cu furnizorii – acestea pot fi rezolvate de către wedding planner. Atât cununia civilă, cât și cea religioasă, pot avea loc pe plaja pe care ai ales-o, în decorul superb pe care l-au creat cei cu care colaborezi. În acest mod, chiar dacă este iarnă, vei putea avea parte de soare, bună dispoziție, aranjamente florale și culori minunate, într-un spațiu exterior încărcat de energie și optimism.

Avantajele sunt nenumărate atunci când vine vorba despre organizarea unei nunți pe plajă. O nuntă în aer liber se deosebește de una care are loc într-un spațiu închis, prin faptul că oferă posibilitatea de a integra natura în povestea nunții tale. Plaja și marea pot contribui, în mod pozitiv, la provocarea unei stări de bine și la realizarea unui cadru relaxant și armonios. Un alt beneficiu de care te poți bucura este că îți poți extinde șederea, după încheierea evenimentului, prelungind, astfel, clipele romantice, într-o lună de miere deosebită.

De asemenea, o nuntă pe plajă este cu adevărat unică și specială, și nu se aseamănă cu nicio altă locație de nuntă. Așadar, dacă vrei să conturezi un eveniment ieșit din comun, care să rămână impregnat în amintirea tuturor participanților, nu ezita și îndreaptă-ți atenția către această variantă, oricât de nebunesc ți s-ar părea! În mod cert, te vei bucura de avantajele ulterioare și vei reuși să creezi amintiri de neuitat, care vor rămâne la fel de puternice peste ani și ani. 

Pentru a afla exact care este bugetul necesar în funcție de destinația pe care o alegi, dar și care sunt serviciile pe care le poți obține într-un astfel de cadru, solicită o ofertă și comunică exact preferințele pe care le ai. Astfel, oferta poate fi personalizată în funcție de dorințele tale, iar planul de organizare va putea fi conturat ținându-se cont de cerințele tale, dar și de ideile pe care vrei să le pui în practică. 

Atmosferă de vară în lunile de iarnă – Idei de locații exotice pentru nuntă 1 - nuntapeplaja.ro

Atmosferă de vară în lunile de iarnă – Idei de locații exotice pentru nuntă 2 - nuntapeplaja.ro

Atmosferă de vară în lunile de iarnă – Idei de locații exotice pentru nuntă 3 - nuntapeplaja.ro

Atmosferă de vară în lunile de iarnă – Idei de locații exotice pentru nuntă 4 - nuntapeplaja.ro

Atmosferă de vară în lunile de iarnă – Idei de locații exotice pentru nuntă 5 - nuntapeplaja.ro

Atmosferă de vară în lunile de iarnă – Idei de locații exotice pentru nuntă 6 - nuntapeplaja.ro

Atmosferă de vară în lunile de iarnă – Idei de locații exotice pentru nuntă 7 - nuntapeplaja.ro

Atmosferă de vară în lunile de iarnă – Idei de locații exotice pentru nuntă 8 - nuntapeplaja.ro

Atmosferă de vară în lunile de iarnă – Idei de locații exotice pentru nuntă 9 - nuntapeplaja.ro

Atmosferă de vară în lunile de iarnă – Idei de locații exotice pentru nuntă 10 - nuntapeplaja.ro

Atmosferă de vară în lunile de iarnă – Idei de locații exotice pentru nuntă 11 - nuntapeplaja.ro

Atmosferă de vară în lunile de iarnă – Idei de locații exotice pentru nuntă 12 - nuntapeplaja.ro

Atmosferă de vară în lunile de iarnă – Idei de locații exotice pentru nuntă 13 - nuntapeplaja.ro

În concluzie, iarna este un anotimp pe care îl poți valorifica într-o manieră aparte. Pentru a organiza o nuntă în acest sezon, trebuie să știi exact care sunt motivele tale și cum arată, în mintea ta, evenimentul mult așteptat. Nu te feri să dai dovadă de originalitate, alegând această variantă inedită – cel mai important este să ai o nuntă ca în povești, într-o locație deosebită, care să-ți placă din toate punctele de vedere. Fie că alegi o destinație care să pună în valoare caracteristicile iernii, fie că vrei să fugi de frig și să sărbătorești această ocazie într-un loc exotic, vei găsi, cu siguranță, cele mai bune soluții pentru tine!

 

Sursa foto: Pixabay.com, Shutterstock.com

READ MORE

Nunta traditionala romaneasca – cum se organizeaza ca la carte si care sunt trasaturile care o definesc

Românii de pretutindeni, indiferent dacă își trăiesc zilele în țară sau pe meleaguri străine, sunt caracterizați, ca popor, de o sensibilitate aparte la elementele culturale naționale. Obiceiurile românești s-au conservat atât de bine și au supraviețuit în timp tuturor schimbărilor prin care colectivitatea a trecut tocmai datorită dragostei profunde ale acesteia din urmă pentru tradiție.

Specificul întregului folclor românesc este construcția acestuia sub cununa unui misticism care pur și simplu vrăjește. Nu este de mirare că, pe măsură ce vremurile favorizează din ce în ce mai tare omogenizarea culturală a lumii, cultura românească își conturează progresiv limitele și atrage un număr crescând de curioși.

Nunta este unul dintre evenimentele pe care se pune foarte mare preț în orice cultură, cea din România nefăcând excepție. Regulile nescrise ale organizării unei nunți autentice românești, pline de substanță și emoție, trebuie cunoscute cu sfințenie de miri, de organizatorul specializat de nunți și poate chiar de invitați. Povestea unei astfel de celebrări a vieții și a iubirii se scrie cu ajutorul și bunăvoința tuturor persoanelor participante.

 

1. Nunta cu tematică tradițională românească – obiceiuri dinaintea evenimentului propriu-zis

Organizarea unei nunți tradiționale românești în adevăratul sens al cuvântului presupune respectarea unei serii lungi de datini transmise din moși-strămoși prin viu grai sau prin scrieri de o valoare culturală inestimabilă. De la cererea în căsătorie și până la întoarcerea acasă de după petrecere, mirii conștiincioși au, conform tradiției, obligația de a respecta o sumedenie de pași care alcătuiesc minunatul ritual.

1.1. Nunta tematică românească – pețitul

Pețitul este una dintre tradițiile care au început să-și piardă din utilitate odată cu emanciparea femeii în societatea românească și nu numai. Acesta consta într-o vizită făcută de către mire sau de părinții acestuia părinților fetei, pentru a le cere binecuvântarea viitorilor socri de a le lua fata de acasă. Cu ocazia acestei reuniuni urmau să fie stabilite și detaliile legate de obligațiile fiecărei familii, data și locul nunții și care va fi perechea de nași.

Lucrurile nu mai stau la fel în zilele noastre, dar, de dragul respectării tuturor protocoalelor prescrise de bătrâni, poți organiza o masă festivă între miri și socri, pentru a întări legăturile dintre aceștia și pentru a serba în cadru restrâns unirea destinelor celor doi îndrăgostiți.

 

1.2. Nunta tematică românească – alegerea nașilor

Procesul de alegere a nașilor implică inclusiv sfătuirea cu aceștia înainte de a fi desemnați în mod oficial ca îndeplinind acest important rol. Ei trebuie să cumpere voalul miresei, lumânările, buchetul și trebuie să plătească prețul desfășurării ceremoniei religioase. Tot nașii sunt cei care, în teorie, vor oferi cel mai consistent dar de nuntă. 

De asemenea, cei doi sunt implicați în activitățile premergătoare petrecerii și au funcția de negociatori ai răscumpărării miresei după furtul acesteia, alături de mire. Atunci când tu și alesul tău selectați perechea de nași, luați în considerare toată implicarea de care vor trebui să dea dovadă în ziua nunții voastre.

 

1.3. Nunta tematică românească – pregătirile miresei

În ziua nunții, mireasa va fi ajutată să se gătească de către mamă, nașă, surori și domnișoare de onoare. Responsabilitatea nașei este de a completa ținuta miresei cu voalul acesteia, pe care i-l va atașa personal la sfârșitul procesului de pregătire a fericitei domnișoare. 

Aspectele organizatorice din timpul evenimentelor care premerg petrecerea pot fi o adevărată bătaie de cap, în funcție de contextul desfășurării procesului pre-party. Ploaia este vestită ca fiind aducătoare de noroc tânărului cuplu, dar, aceasta vine, de asemenea, cu trafic aglomerat și tensiune acumulată din cauza vremii mohorâte. Puneți-vă baza într-o echipă de profesioniști care să se ocupe de organizarea nunții voastre și care să vă ia de pe umeri aceste greutăți inutile, care pur și simplu nu trebuie să-i preocupe deloc pe tinerii însurăței în cea mai frumoasă și importantă zi din viața lor.

 

1.4. Nunta tematică românească – bărbieritul mirelui

Nunta tematică românească - bărbieritul mirelui - nuntapeplaja.ro

Simbolizând trecerea de la băiat la bărbat, bărbieritul mirelui se desfășoară în paralel cu procesul de pregătire a miresei. Această procedură trebuie dusă la îndeplinire de unul dintre prietenii cei mai apropiați ai mirelui sau de către un cavaler de onoare, cu ajutorul unui topor sau, pentru cei mai puțin ambițioși, a unui brici.  

În timp ce mirele este ras de către unul dintre apropiați, el trebuie să țină banii care i se cuvin bărbierului sub picior și să se asigure că nimeni dintre cei care participă la acest eveniment nu îi fură banii. Reușita în materie de pază a banilor semnifică ajungerea la maturitate a mirelui și capacitatea acestuia de a se îngriji de viitoarea lui familie.

 

2. Obiceiuri românești de nuntă din timpul ceremoniei religioase și al petrecerii

După ce actele de deschidere a zilei nunții au fost duse la bun sfârșit, mirii, alături de prieteni și familie, sunt pregătiți spiritual să treacă la următoarea etapă. Majoritatea ritualurilor prescrise pentru buna desfășurare a petrecerii de celebrare a nunții sunt respectate de toți românii, indiferent dacă își doresc o nuntă tradițională sau dacă vor una cu o tematică aparte sau o nuntă de lux.

 

2.1. Obiceiuri românești de nuntă – aruncarea cu grâu, orez și bomboane

La ieșirea din biserică, mirii vor trece pe sub o boltă de flori, printr-un culoar mărginit de cei dragi. Se spune că dacă nuntașii aruncă cu orez și grâu în proaspăt căsătoriții tineri cât timp aceștia traversează anterior amintitul culoar, aceștia din urmă vor avea o căsnicie plină de belșug. 

Obiceiuri românești de nuntă - aruncarea cu grâu, orez și bomboane - nuntapeplaja.ro

2.2. Obiceiuri românești de nuntă – valsul mirilor

Valsul mirilor, denumit, de asemenea, și valsul miresei, este un moment cheie în desfășurarea evenimentelor din cadrul unei nunți. Prin realizarea unui scurt moment de dans, mirii deschid, în mod oficial, petrecerea și îi invită pe toți cei invitați să joace în cinstea lor.  

Un sfat de care ar trebui să țină cont toți cei care își organizează nunta este de a pune accentul pe povestea lor de iubire, iar nu pe spectacolul oferit tuturor celor care asistă la desfășurarea momentului. Alegeți o piesă care vă place și dansați cum simțiți. Nu este nevoie de mai mult decât chimia dintre voi pentru a stârni reacții pline de bucurie și emoție tuturor invitaților. Organizați momentul exact așa cum vă doriți și nu faceți compromisuri pentru nimeni în ziua nunții voastre. Cu siguranță nu veți regreta această decizie.

 

2.3. Obiceiuri românești de nuntă – furatul miresei

Furatul miresei este un alt moment așteptat de toți participanții la nuntă, acesta stârnind, în general, amuzamentul tuturor petrecăreților. Un astfel de moment aproape comic este binevenit pentru a mai tempera emoțiile puternice ale apropiaților mirelui și ai miresei. 

Într-un moment în care, obosiți și preocupați de alte chestiuni, mirele și nașii nu sunt atenți neapărat la mireasă, aceasta urmează să dispară alături de câțiva nuntași mai inventivi și curajoși. Tradiția spune că unul dintre aceștia va aduce mirelui pantoful drept al sortitei sale și îl va supune pe bărbat la o probă ori va primi de la acesta o serie de daruri care să ducă la răscumpărarea miresei. În mod clasic, mireasa îi este înapoiată mirelui pentru câteva bucate tradiționale și sticle cu băuturi alcoolice românești. 

 

2.4. Obiceiuri românești de nuntă – schimbarea voalului miresei

Obiceiuri românești de nuntă - schimbarea voalului miresei - nuntapeplaja.ro

La sfârșitul petrecerii, nașa urmează să înlocuiască voalul miresei cu o basma înflorată, cu care aceasta va părăsi sala în care și-a sărbătorit oficializarea căsătoriei. Semnificația acestei schimbări reiese din sugestivitatea gestului. Prin înlocuirea voalului cu o basma, nașa marchează cu precizie momentul în care tânăra își lasă tinerețea zbuciumată în urmă, trecând în lumea femeilor serioase, căsătorite.

 

3. Superstiții legate de ziua nunții

Poate cele mai spumoase și interesante dintre toate aspectele legate de nuntă sunt superstițiile referitoare la aceasta:

 

Privitul în spate al miresei

Se spune că, pe drumul spre intrarea în biserică, mireasa nu trebuie să privească peste umăr sub nicio formă. Dacă privește în spate sau se întoarce din drum, se presupune că nu intră cu tot sufletul în căsnicie și că aceasta se va destrăma la un moment dat. 

 

Trecerea pragului casei de către miri 

Atunci când mirii pășesc pragul casei după nuntă, ar fi bine ca aceștia să o facă strâns îmbrățișați. De vor fi strâns uniți în acest moment, la fel de strânsă și puternică precum îmbrățișarea le va fi și relația. 

 

Perlele purtate la nuntă 

Superstiții legate de ziua nunții - Perlele purtate la nuntă - nuntapeplaja.ro

Superstițioșii susțin că a purta perle la nuntă este aducător de necazuri și nenorociri. Interesantă este achiesarea astrologilor din lumea întreagă la această bizară opinie. Conform științei zodiilor, perlele atrag și mențin în inima purtătorului toate energiile din cadrul unui eveniment, energii care nu sunt întotdeauna pozitive, indiferent de ocazie. 

 

Plânsul mirilor la nuntă

O ultimă superstiție care merită amintită este cea conform căreia vărsarea de lacrimi de către mireasă, în special, dar și de către mire, în timpul ceremoniei religioase, va fi ultima din viața celor doi îndrăgostiți. Mireasa care plânge la propria nuntă nu va mai plânge de necaz niciodată.

Superstiții legate de ziua nunții - Plânsul mirilor la nuntă - nuntapeplaja.ro

O nuntă tradițională nu este ușor de organizat, dar merită toate eforturile depuse. Nu renunța la dorințele tale din teama imposibilității obținerii unui rezultat satisfăcător, căci fiecare vis poate deveni realitate și fiecare problemă are o rezolvare, dacă apelezi la un organizator specializat de nunți. Bineînțeles, puteți ieși din cadrul clasic al unui eveniment și puteți organiza petrecerea pe o plajă sau, ce poate fi mai tradițional, puteți avea nunta la Castelul Bran. Opțiunile sunt numeroase, iar cu ajutorul unei echipe dedicate, nunta voastră de vis va deveni realitate.

 

Sursa foto: Shutterstock.com, Unsplash.com

READ MORE

Cerere in casatorie pe plaja: Ce sa NU faci atunci cand ii ceri mana?

Căsătoria este un angajament pe viață, iar atunci când decizi să îți exprimi intenția de a fi alături de parteneră pentru tot restul vieții, este necesar sa te implici pentru a face acest moment cât mai memorabil. O cerere în căsătorie pe plajă este o idee excelentă în acest sens, mai ales atunci când există atât de multe destinații splendide în toată lumea. Așadar, dacă dorești să organizezi o cerere în căsătorie ca la carte, citește acest articol pentru mai multă inspirație!

1. Cerere în căsătorie pe plajă – ce să nu faci când organizezi un astfel de moment?

O cerere de căsătorie pe plajă poate părea o activitate banală la prima vedere, dar când vine vorba de cea mai specială persoană din viața ta, perspectiva se schimbă. Dacă vrei ca totul să fie perfect, trebuie să iei în considerare anumite aspecte, înainte de a pune marea întrebare. Există, astfel, câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci atunci când ceri mâna jumătății tale pe plajă. Iată care sunt acestea:

 

 • Uiți de inel

Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să-ți ceri partenera în căsătorie cu mâinile goale. Dacă nu știi sigur ce stil de inel dorește sau ce dimensiuni să alegi, poți cumpăra unul de la un bijutier care are o politică de schimb flexibilă. Astfel, te asiguri că vei avea elementul cel mai important pentru acest moment. 

Uiți de inel - Cerere în căsătorie pe plajă - ce să nu faci când organizezi un astfel de moment? - nuntapeplaja.ro

 • Ignori discursul

Chiar dacă „Vrei să te căsătorești cu mine?” pare destul de simplu de exprimat, în momentul în care vei pune marea întrebare, emoțiile te pot împiedica să te exprimi cum trebuie. Pentru a nu rata un moment ideal de a-ți exprima sentimentele și intențiile, poți practica discursul în oglindă sau te poți înregistra video, pentru o mai bună perspectivă. 

 

 • Alegi o zi banală

Cu siguranță că jumătatea ta va dori să i se ceară mâna într-un moment special și semnificativ. Deci, ideal ar fi să alegi o zi simbolică pentru relația voastră, cum ar fi aniversarea primei întâlniri.

 

 • Divulgi secretul

Dacă ești gata să-i pui marea întrebare, ai grijă să nu spui prea multor persoane. Este cunoscut faptul că oamenii nu sunt foarte buni la a ține secrete. Așa că, în loc să riști ca momentul să fie influențat de un prieten indiscret, este mult mai interesant pentru amândoi să împărtășiți veștile minunate cu cei apropiați după cererea în căsătorie.

 

 • Uiți de ce ai ales să faci asta

Cererea în căsătorie va fi perfectă numai dacă alegi să exprimi autenticitate și pasiune în tot ceea ce alegi să faci. Ziua de logodnă este o zi importantă atât pentru tine, cât și pentru parteneră, de aceea este indicat să ții cont de ce ai ales să îi ceri mâna, ce v-a adus în acest moment special al vieților voastre, dar și ce elemente și experiențe vă reprezintă pe voi în calitate de cuplu. 

Uiți de ce ai ales să faci asta - Cerere în căsătorie pe plajă - ce să nu faci când organizezi un astfel de moment? - nuntapeplaja.ro

2. Cerere în căsătorie la mare: 5 propuneri creative de cereri în căsătorie pe malul mării

Puține lucruri sunt mai romantice decât o excursie la plajă. Apa sclipitoare, nisipul fin, cerul azuriu – nu este de mirare că nenumărate povești de dragoste încep cu o plimbare pe plajă. Și poate că acest loc are o semnificație specială pentru tine și viitoarea ta mireasă. În orice caz, este clar că o cerere în căsătorie pe malul mării este modalitatea perfectă de a da startul unei vieți împreună. 

Cerere în căsătorie la mare: 5 propuneri creative de cereri în căsătorie pe malul mării - nuntapeplaja.ro

Cerere în căsătorie la mare: 5 propuneri creative de cereri în căsătorie pe malul mării 2 - nuntapeplaja.ro

Cerere în căsătorie la mare: 5 propuneri creative de cereri în căsătorie pe malul mării 3 - nuntapeplaja.ro

Cerere în căsătorie la mare: 5 propuneri creative de cereri în căsătorie pe malul mării 4 - nuntapeplaja.ro

Iată câteva idei creative pentru o cerere în căsătorie la mare:

 • Scris în nisip

Invită-ți jumătatea să meargă într-o zi la o plimbare pe plajă, dar nu către locul cu mesajul. Mergeți de-a lungul țărmului și bucurați-vă de compania celuilalt. S-ar putea să existe puțină suspiciune la început, dar dacă acționezi suficient de dezinvolt, va decide că aceasta este doar o altă plimbare pe plajă. Apoi, chiar când se așteaptă cel mai puțin, va vedea scris în nisip mesajul pe care îl aștepta. Asigură-te că nu îl scrii lângă apă, altfel va fi luat de valurile mării până când veți ajunge! 

 

 • Într-o destinație exotică

Există ceva mai minunat decât o vacanță într-un locație exotică? O cerere în căsătorie pe plajă ar putea fi! Dacă aceasta este varianta pe care o preferi, asigură-te că vei planifica vacanța cu câteva luni înainte, dar nu fără să faci câteva cercetări despre locul respectiv – astfel poți găsi locul perfect pentru a cere mâna persoanei dragi. 

Într-o destinație exotică Cerere în căsătorie la mare: 5 propuneri creative de cereri în căsătorie pe malul mării - nuntapeplaja.ro

 • Comoară sub nisip

Dacă dorești să faci ocazia cu adevărat memorabilă, de ce să nu îți trimiți jumătatea la o vânătoare de comori, completată de o hartă personalizată? Poți achiziționa un cufăr mic pentru a îngropa inelul și o felicitare, dacă dorești. Această idee necesită ajutorul unui organizator de nunți profesionist, deoarece vei avea nevoie de menținerea elementului surpriză, pentru ca momentul să fie o experiență de neuitat pentru amândoi. 

Comoară sub nisip - Cerere în căsătorie la mare: 5 propuneri creative de cereri în căsătorie pe malul mării - nuntapeplaja.ro

 • Sub apă

Chiar dacă nu sunteți neapărat fanii scufundărilor, îi poți sugera întotdeauna un curs, pentru a încerca ceva nou împreună. Așadar, în timp ce vă distrați în prima voastră aventură subacvatică, puteți, de asemenea, să vă logodiți într-un mod unic. Partenera ta va rămâne ,cu siguranță, fără cuvinte!

Așadar, nu multe locuri sunt la fel de romantice precum malul mării, pentru o cerere în căsătorie. Între aerul sărat, nisipul auriu și valurile oceanului, există atât de multe moduri inedite de a cere mâna persoanei dragi la mare, încât nu ai nevoie decât de imaginație și dorință de a face totul să fie cât mai special, dar și de ajutor de la specialiști. Cheia pentru o cerere în căsătorie memorabilă este să ții cont de pasiunile și personalitatea celuilalt.

 

Surse foto: Shutterstock.com, Pexels.com, Unsplash.com

READ MORE

Nunta la Monaco sau ceremonie regala – lucruri pe care nu le stiai despre micul principat

Dacă opulența și luxul sunt pe lista elementelor esențiale pentru nunta voastră, atunci Monaco este locul ce va oferi din abundență aceste lucruri. Fie că doriți o ceremonie cu mulți invitați sau doar voi doi, aceasta este cu siguranță destinația de nuntă ideală pentru fotografii aparte și amintiri de neuitat. 

 

1. Nuntă la Monaco – destinația pentru nunți glamorous

Nuntă la Monaco - destinația pentru nunți glamorous - nuntapeplaja.ro

Micul principat Monaco se află pe coasta mediteraneană din sud-estul Franței și este bine-cunoscut ca “locul de joacă” al celor bogați și celebri, fiind înconjurat de mașini și yachturi de lux, clădiri cu o arhitectură impresionantă, dar și natură unică, de poveste. Aceste detalii au făcut din Monaco destinația ideală pentru cuplurile care își doresc o nuntă glamorous și plină de rafinament. 

 

Nuntă la Monaco cu invitați 

 

Dacă doriți o ceremonie alături de familie și prieteni, Monaco vă poate oferi multe locuri superbe, ideale pentru o nuntă de vis. Indiferent de ideea pe care o aveți în vedere sau, dimpotrivă, dacă sunteți în căutarea unor sfaturi de nuntă, apelați la un organizator de nunți, care să vă ajute să decideți care este locul cel mai potrivit pentru voi. O nuntă de succes în străinătate nu este completă dacă locul pe care îl alegi nu este cel la care visezi!

 

Monaco, cu bijuteriile sale naturale și arhitecturale, poate fi locația de nuntă ideală pentru voi, mai ales dacă vreți să sărbătoriți înconjurați de oameni dragi și dispuși să călătorească pentru a celebra dragostea voastră. Veți putea, astfel, să vă împărtășiți jurămintele într-un peisaj exotic, în care să aveți parte de experiențe de neuitat. 

 

Dacă decideți ca această zi specială să aibă loc în Monaco, puteți alege să organizați ceremonia într-una dintre regiunile principatului, și anume Monaco Ville , Condamine, Monte Carlo sau Fontvieille. Vreți o nuntă chic și cosmopolită? Alegeți o locație în Monte-Carlo. Doriți o să celebrați printre clădiri pline de istorie? Atunci orașul vechi din Monaco Ville este răspunsul! Căutați o ceremonie plină de culoare și originală? Condamine și Fontvieille pot fi variantele ideale. Oricare ar fi alegerea voastră, veți avea parte de un eveniment personalizat, adaptat la povestea voastră de dragoste.

Nuntă la Monaco - destinația pentru nunți glamorous 2 - nuntapeplaja.ro

 

Nuntă la Monaco în doi 

 

În ultimii ani, multe cupluri au ales să-și facă nunta în Monaco, într-un cadru intim, departe de ochii lumii. Acesta este un mod excelent de a celebra iubirea – este mai puțin costisitor decât o nuntă tradițională, iar cuplul poate să-și îndeplinească cele mai romantice vise, fără a sacrifica aceste momente în detrimentul invitaților.

 

Ceea ce atrage cel mai mult la Monaco este, desigur, atmosfera inedită și locațiile sale ideale pentru nuntă. De exemplu, multe cupluri au optat pentru o nunta pe plajă la Cap d’Ail, un loc ce oferă un cadru uimitor chiar deasupra unei stânci – locul perfect pentru a vă sărbători dragostea într-un peisaj romantic și maiestuos! 

 

Chiar dacă Monaco este o țară mică, deține o gamă variată de locații rafinate pentru nunta voastră în doi. Fiindcă Monaco este sinonim cu eleganța, aici veți găsi, cu siguranță, cel mai bun loc pentru a vă celebra ziua nunții într-un mediu intim și romantic.

 

2. Nuntă la Monaco – lucruri interesante despre acest mic stat

Monaco este cunoscut pentru cazinoul Monte Carlo, priveliștile unice, mașinile și cumpărăturile de lux, dar și ca o destinație de nuntă pentru cuplurile care preferă opulența. Iar lista poate continua! Iată câteva dintre cele mai interesante detalii despre acest minunat loc din Riviera Franceză:

 

 • Este a doua cea mai mică țară din lume

 

Monaco este o țară separată de Franța și deține titlul de a doua cea mai mica țară din lume, după Vatican. A fost legat istoric de teritoriul francez, însă principatul Monaco este un oraș-stat independent, care se învecinează cu Franța, Italia și Marea Mediterană;

 

 • Cel mai sigur loc din lume

 

Știai că  în Monaco există un polițist repartizat pentru fiecare 60 de rezidenți? Mai mult, au fost instalate peste 560 de camere CCTV pe tot teritoriul principatului, asigurând astfel cel mai înalt nivel de securitate. În plus, închisoarea din oraș nu are mai mult de 20 de deținuți.
 

 • Nu are aeroport 

 

Dacă vrei să zbori spre Monaco pentru nunta ta de lux, află că acest lucru nu este posibil. Cum ajungeți acolo? Din fericire, există un port cu iahturi, piste pentru elicoptere, dar și trenuri și autobuze regionale din Franța sau Italia.

 

 • Cazinoul Monte Carlo nu este deschis pentru rezidenți

 

Cunoscut ca fiind cel mai popular cazinou din Europa și din lume, Monte Carlo nu este deschis pentru cetățenii Monacoului, inclusiv Familia Regală. Această lege a fost adoptată pentru a preveni ca aceștia să devină dependenți de jocuri de noroc. Cazinoul este, de asemenea, una dintre cele mai fotografiate atracții din Monaco;

 

 • Politică strictă în privința dronelor 

 

Este interzis să manevrezi drone mai grele de 500 de grame deasupra orașului, iar pentru cele care nu sunt incluse în regulament, este nevoie de un permis special. În plus, indiferent de greutatea device-ului, cei care folosesc drone nu au voie să facă acest lucru în jurul clădirii Place du Palais și la mai puțin de 150 de metri de orice heliport.

Nuntă la Monaco - lucruri interesante despre acest mic stat - nuntapeplaja.ro

Nuntă la Monaco - lucruri interesante despre acest mic stat 2 - nuntapeplaja.ro

Nuntă la Monaco - lucruri interesante despre acest mic stat 3 - nuntapeplaja.ro

Nuntă la Monaco - lucruri interesante despre acest mic stat 4 - nuntapeplaja.ro

Nuntă la Monaco - lucruri interesante despre acest mic stat 5 - nuntapeplaja.ro

Cu numeroasele sale hoteluri de lux, buticuri, cluburi de noapte și restaurante, cazinoul de lux Monte Carlo, port cu iahturi și prestigioasa cursă de Formula 1 Grand Prix, nu este de mirare că Monaco este o destinație turistică atât de populară. Așadar, dacă doriți ca nunta voastră să fie amintită ca una elegantă și plină de farmec, Monaco vă așteaptă!

 

Sursă foto: Shutterstock.com, Pexels.com.

 

READ MORE
Suna un consultant acum!