Texte pentru invitatiile de nunta + alte idei pentru un design aparte

Idei de invitatii pentru nunta Cum sa alegi textele si designul - Nunta pe plaja

Invitațiile sunt elemente foarte importante, deoarece reprezintă primul contact pe care invitații îl vor avea cu nunta ta. Acestea nu sunt doar un mod de a comunica informațiile referitoare la locație și la programul nunții, ci pot fi, în sine, o poveste. De aceea, este esențial ca acestea să se potrivească atât cu tematica și cu specificul nunții, cât și cu stilul vostru, dar și să conțină texte atractive și originale, care să iasă în evidență. Așadar, ia în considerare câteva sfaturi și idei utile, în ceea ce privește textul ales și designul pentru care vei opta, pentru a putea lua cea mai bună decizie pentru mult așteptatul eveniment!

1. Invitații de nuntă – Ce texte să creezi?

Textul invitației este foarte important, întrucât el este cel care furnizează informațiile semnificative. Atât aspectul său, cât și cuvintele pe care le conține reprezintă factori esențiali. Culoarea scrisului și fontul sunt detalii pe care nu trebuie să le ignori, deoarece ele pot face diferența între o invitație aparte și una banală.

Mesajul trebuie să fie ușor de citit și de înțeles, iar așezarea în pagină trebuie să fie bine realizată, pentru ca textul să fie simplu de parcurs. Acesta nu trebuie să fie prea mic sau prea alambicat – este recomandat să optezi pentru fonturi clare, bine definite, la o mărime accesibilă. De asemenea, fundalul invitației trebuie să fie în concordanță cu nuanța scrisului – acestea trebuie să se pună în valoare reciproc, într-un mod estetic și armonios. La invitațiile elegante, poți folosi, de exemplu, un font caligrafic, care să aibă anumite detalii și ornamente în alcătuirea literelor. Dacă te orientezi către o anumită temă, cercetează fonturile care ți se par că se încadrează în tematica nunții (de pildă, dacă tema este stilul gotic, poți opta pentru un font similar, care să se potrivească foarte bine cu tema aleasă).

Informațiile pe care le transmiți sunt esențiale, fiindcă ele trebuie înțelese și reținute de către toți invitații la nuntă. De regulă, se trec întâi numele mirilor, apoi cele ale părinților și ale nașilor (deși există și texte care sunt realizate fără numele părinților, în funcție de preferințele mirilor). Apoi, se va specifica locația (sau locațiile, dacă sunt mai multe) și ora la care invitații trebuie să ajungă în respectivul loc. Menționați dacă aveți nevoie de confirmarea de participare și nu uitați să treceți un deadline – o dată calendaristică până la care invitații să confirme sau să infirme disponibilitatea lor. Acest lucru te va ajuta să-ți ajustezi numărul oficial de invitați, pentru a nu avea surprize neplăcute în apropierea nunții. În plus, dacă există o tematică pe care vrei să o impui și la nivel de dress code, trebuie menționat și acest aspect în textul de pe invitație. 

Invitațiile sunt trimise, de regulă, cu aproximativ patru luni înainte de nuntă. Acest termen este optim, deoarece oferă răgaz invitaților să confirme prezența, dar și timp mirilor să se ocupe cu organizarea, știind deja care este numărul celor care vor participa la eveniment. Așadar, la acest răstimp trebuie să adaugi, bineînțeles, timpul necesar pentru ca invitațiile să fie gata – nu uita că trebuie să alegi modelul ideal pentru tine, să dai comanda și să le ridici atunci când vor fi gata. Lucrurile pot fi ceva mai eficiente dacă alegi să colaborezi cu un organizator de nunți, întrucât acesta are la îndemână toate resursele de care ai nevoie și, în plus, poate intermedia relația ta cu furnizorii, într-un mod mult mai eficient și mai rapid. 

Există mai multe texte potrivite pentru invitații de nuntă. Trebuie, mai întâi, să decizi în ce stil dorești să fie textul. De exemplu, există mesaje de iubire, care sunt romantice, mesaje haioase și amuzante, care să stârnească râsul, mesaje creștine sau tipic ortodoxe (potrivite pentru cununia religioasă) și o mulțime de alte texte originale. Pentru a selecta un text potrivit pentru voi, trebuie să te gândești ce anume vrei să transmiți și care este modul prin care vrei să pui la un loc respectivele informații. O invitație care conține un text atractiv poate fi cu adevărat o amintire ce va merita păstrată. Prin urmare, trebuie să te gândești la idei de texte frumoase, funny, moderne sau tradiționale, simple sau complexe, și, mai ales, originale. 

Iată câteva exemple de texte pe care le poți lua în considerare:

(Numele miresei) și (numele mirelui) au deosebita plăcere de a vă invita, pe data de (….) la nunta mult așteptată! Alături de noi vor fi părinții (numele părinților) și nașii (numele nașilor) și sperăm că și voi! Petrecerea va avea loc în următoarea locație (…), începând cu orele (…). Vă rugăm să ne confirmați prezența, până la data de (…), la numerele de telefon (…). Vă așteptăm cu drag!

Iubirea este un lucru puternic, pe care noi îl simțim din plin atunci când suntem împreună. Așadar, am decis ca noi (… și …) să ne unim destinele, în prezența celor care ne-au dat viață (părinții), dar și a celor care ne vor călăuzi pașii mai departe, dându-ne binecuvântarea lor (nașii). Vă așteptăm să împărțim zâmbete și fericire, în locația (…), în data de (…), la orele (…). Ne dorim din suflet să fiți alături de noi în această zi importantă a vieții noastre.

După multiple cereri în căsătorie și sacrificii menite să convingă….mirele, acesta a spus, în sfârșit, DA! Așadar, te așteptăm să vezi cum ne unim destinele, datorită îndrăznelii pe care a avut-o ….(mireasa) atunci când l-a cerut pe …. (mire). Împreună cu noi vor fi doi oameni cu experiență în măritiș (nașii), dar și cei care nu credeau că ne vom mai căsători vreodată (părinții). Vă așteptăm la petrecere, să ne distrăm pe cinste până în zori!

Se iau doi miri îndrăgostiți și se presară cu experiența nașilor și cu dragostea părinților. Se pune totul la cuptor, alături de rude și prieteni și se crește aluatul în locația …. , la ora …. . Pe parcurs se vor adăuga următoarele elemente: muzică, distracție, surprize, voie bună, băutură și mâncare delicioasă. Vă rugăm să ne confirmați validitatea rețetei și prezența ingredientului esențial (voi), la numărul de telefon …., până în data de …. .

În conformitate cu prevederile articolului 3 din legea nr. 29/2022 a Codului Celor Mai Distractive Petreceri, sunt citați cetățenii … să se prezinte în haine de sărbătoare, în locația …, în data de … . Aici, vor fi prezenți și avocații-nași …., dar și procurorii-părinți …., care vor reprezenta și însoți cuplul de acuzați-îndrăgostiți … . Cazul acesta necesită discursuri, distracție, voie bună și cântece. Așadar, vă așteptăm la tribunalul dragostei, conform dispozițiilor legale! 

Madames și Monsieuri, vă așteptăm negreșit la mult așteptatul eveniment, care va avea loc la …, în data de …, la ceasurile …. , alături de mamițele și tăticii …., dar și de jupânii nași …. . Bibicul și Duduia …. sunt tare îndrăgostiți, se iubesc la nemurire și au decis să-și pună pirostriile și așteaptă cu nerăbdare să petreacă alături de voi, o zi presărată cu antren și voie bună. Ai, n-ai treabă, trebuie să fii prezent în carne și oase, la patru ace și cu onoarea nepătată, alături de noi, la cel mai mare bairam din lume! Așteptăm confirmarea la numărul de telefon ….

1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (6)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (7)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (8)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (9)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (10)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (11)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (12)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (13)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (14)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (15)1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (15)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (16)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (1)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (2)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (3)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (4)- Nunta pe plaja
1 Invitatii de nunta Ce texte sa creezi (5)- Nunta pe plaja

2. Design pentru invitații de nuntă – Raportul dintre texte și aspect

Mai întâi, ia în considerare direcția stilistică pe care vrei să o abordezi. Fie că vrei să ai o nuntă clasică și elegantă, fie că optezi pentru o temă deosebită (nuntă rustică, marină, de basm, travel, nuntă boho etc.), acest lucru trebuie să se reflecte și în designul invitațiilor. De exemplu, dacă nunta ta va avea loc primăvara, iar locația va fi plină de flori, poți selecta invitații care să se alinieze acestui concept: pot conține flori naturale atașate, flori artificiale sau ilustrații cu flori. Sau dacă, de pildă, te vei orienta către o nuntă pe plajă, cu tematică marină, invitațiile pot fi amplasate într-o mică sticluță cu nisip, ca un mesaj trimis pe mare. Există multe posibilități pe care merită să le iei în considerare, însă trebuie, mai întâi, să îți setezi câteva criterii de design

În plus, dacă nu ai luat o hotărâre cu privire la genul de invitații pe care vrei să le alegi, poți cerceta mai multe tipuri de invitații. Fă o listă cu preferatele tale și, astfel, vei reuși să faci o primă selecție orientativă, pe care să te poți baza, apoi, în căutările tale. Poți căuta pe internet exemple de modele sau te poți inspira din invitațiile pe care le-au avut prietenii tăi. Bineînțeles, dacă ai idei îndrăznețe pe care vrei să le pui în practică, nu ezita! Cu siguranță vei găsi furnizorii de care ai nevoie, mai ales dacă vei colabora cu un wedding planner, care îți va pune la dispoziție oferte atractive și variante avantajoase.

Culoarea este esențială atunci când vine vorba despre designul invitațiilor. După ce ai ales tema principală, este obligatoriu să selectezi gama cromatică. Toate aceste elemente trebuie să alcătuiască un ansamblu armonios și unitar, specific nunții tale. Nuanța aleasă trebuie să te caracterizeze și, mai ales, să fie pe placul tău. De asemenea, te poți orienta către o culoare anume și în funcție de vibe-ul pe care îl generează. De pildă, roșul închis și violetul pot da un aspect regal, în vreme ce pastelurile pot fi perfecte pentru o nuntă de primăvară. 

Dacă evenimentul va avea loc toamna, poți jongla cu nuanțele specifice acestui anotimp (galben, ruginiu etc.), iar dacă tema aleasă va fi, de exemplu, cea marină, în mod evident îți vei îndrepta atenția către culori precum alb, bleu și bleumarin. Invitațiile negre îmbogățițe cu detalii aurii sunt extrem de în vogă la ora actuală, iar invitațiile albe pot fi perfecte pentru o nuntă iarna, de basm. 

Forma și dimensiunea sunt detalii semnificative, pe care trebuie să le iei în calcul. Poți alege o variantă standard, dreptunghiulară sau poți experimenta diverse modele inedite: ovale, pătrate, în formă de romb, rotunde sau cu alte forme originale. De altfel, poți împacheta invitația într-un plic deosebit sau într-o cutiuță inedită. Însă, dacă nu dorești un ambalaj suplimentar, le poți oferi așa, legate cu o panglică sau cu o fundă specială.

Designul pe care ți-l dorești este strâns legat și de bugetul pe care îl ai la dispoziție. Cerneala, procedeul de printare, calitatea hârtiei și elementele decorative influențează prețul final – de aceea, bugetul este un factor pe care este obligatoriu să-l iei în considerare, încă de la început. Setează-ți niște limite orientative și comunică-le organizatorului cu care colaborezi. Astfel, el va ști ce furnizori să caute și ce oferte să-ți propună, în așa fel încât prețul final să se încadreze în planul tău. Nu uita că și numărul invitațiilor este important – fă un calcul și notează-ți numărul total, pentru a putea calcula, mai apoi, suma finală. 

2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (12)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (13)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (14)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (15)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (16)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (17)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (1)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (2)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (3)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (4)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (5)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (6)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (7)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (8)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (9)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (10)- Nunta pe plaja
2 Design pentru invitatii de nunta Raportul dintre texte si aspect (11)- Nunta pe plaja

În concluzie, dacă vrei să ai invitații de nuntă deosebite și elegante, sunt mai multe aspecte pe care trebuie să le iei în calcul. Ține cont atât de designul pentru care vei opta, cât și de detaliile adiacente, care contribuie major la look-ul final. Pentru a avea invitații cu adevărat unice, trebuie să compui texte care să fie pe placul tău. Fie că alegi un șablon deja scris, fie că vrei să personalizezi textul, creând un mesaj nou și original, important este ca textul să cuprindă toate informațiile pe care vrei să le transmiți, într-o manieră creativă, inedită și caracteristică vouă.

Dacă toate aceste amănunte sunt în armonie, cu siguranță invitațiile finale vor fi aparte. Tot ce trebuie să faci este să-ți notezi preferințele pe care le ai și să decizi în funcție de acestea. Bineînțeles, te poți inspira din diverse surse, pentru a vedea care sunt posibilitățile pe care le poți explora. Colaborează cu wedding planner-ul tău și spune-i exact care sunt dorințele tale și cum îți imaginezi invitațiile perfecte pentru nunta ta, iar el te va ajuta să pui în practică toate ideile îndrăznețe pe care le ai! 


Sursa foto: Pixabay.com, Shutterstock.com

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.