Nunta in stil medieval – cum sa organizezi o ceremonie de basm

Nunta in stil medieval - nuntapeplaja.ro

Ceremonia în stil medieval nu este doar o simplă nuntă, ci un eveniment în sine, plin de romantism, mister și unicitate. Dacă tu și jumătatea ta nu vă doriți să aveți o cununie civilă, religioasă sau o petrecere clasică, asemănătoare cu cele la care poate ați mai participat în trecut, acum este momentul să ieșiți din anonimat și să vă sărbătoriți dragostea într-un cadru de vis!

1. Nuntă cu tematică medievală – care sunt elementele cheie?

Nunta cu tematica medievala - nuntapeplaja.ro

Atunci când îți dorești un astfel de eveniment, poți merge pe două direcții principale: o nuntă completă cu costumație medievală corespunzătoare, decorațiuni în aceeași tematică și o locație pe măsură, sau o ceremonie clasică, într-un loc cu adevărat spectaculos. 

Dacă v-ați imaginat o atmosferă completă, atunci este important să cunoașteți câteva detalii pe care mirii trebuie să le ia în considerare, mai ales atunci când aleg să aibă o nuntă atât de specială. 

În primul rând, decorațiunile sunt cele care vă vor pune pe voi doi și pe invitați într-un peisaj medieval. Te poți orienta către decorațiuni florale bogate, foarte colorate, scaune din lemn sau fier decorate cu spice de grâu, arcadă cu blazoane și lumânări grandioase. În ceea ce privește muzica, puteți colabora cu o orchestră, artiști care cântă la harpă, flaut sau chiar un DJ. Această alegere va întregi atmosfera pe care v-o doriți. De asemenea, alimentele și băuturile din acele timpuri nu erau foarte diversificate, așa că trebuie să optați pentru ceva care să se potrivească tematicii. Carnea, brânzeturile, fructele și prăjiturile de casă sunt specifice acestei perioade. 

În al doilea rând, îmbrăcămintea este una extrem de specifică. Mireasa nu avea rochie albă, așa că trebuie să alegi o culoare care te complimentează, la fel și în cazul mirelui. De asemenea, voalul nu se purta, însă, decorațiunile pentru păr erau foarte bogate, cu împletituri și coronițe florale. Nu uita că și invitații trebuie să respecte acest cod vestimentar, pentru a nu strica atmosfera pe care v-ați dorit-o. Este indicat să trimiteți invitațiile cu cel puțin jumătate de an înainte de nuntă, pentru ca toată lumea să se pună în temă. 

2. Nunți medievale – unde se pot organiza?

Nunti medievale - unde se pot organiza? - nuntapeplaja.ro

O nuntă cu tematică medievală este mult mai spectaculoasă atunci când este organizată în aer liber. Desigur, puteți alege și alte locații, precum un castel cu o istorie bogată în spate. O nuntă la Castelul Bran s-ar potrivi excelent cu tematica medievală. 

Totuși, una dintre cele mai spectaculoase locații este plaja. Magia era foarte importantă în Evul Mediu, iar ce loc poate fi mai magic la apus dacă nu o plajă sălbatică, mitică, virgină sau cu stânci, unde luna și stelele pot fi martorii iubirii voastre. Ei bine, Spania este una dintre aceste destinații pe care trebuie să le luați în considerare. Coasta Valenciană este acel cadru solemn în care puteți spune „Da”. Mai mult decât atât, puteți alege castelele în stil medieval aflate în inima mării, precum casa Papei Benedict al XIII-lea. 

Toate acestea sună minunat, nu? Adevărul este că nici o altă ceremonie nu se va putea compara cu a voastră! Totuși, organizarea ei nu este foarte simplă, mai ales atunci când vine vorba despre o nuntă la distanță, iar fiecare detaliu trebuie să fie exact așa cum l-ai visat! De aceea, ai nevoie de un organizator specializat de nunți, care să se asigure că totul decurge conform dorințelor tale, care nu doar să îți întâmpine nevoile, ci să îți depășească așteptările!

Tot ce trebuie ca mirii să facă este să se prezinte la nuntă și să se bucure de eveniment! Puteți lăsa deoparte grijile și stresul cu ajutorul potrivit. Mai mult decât atât, aveți siguranța că, la final, veți primi certificatul de căsătorie recunoscut de autoritățile române, iar în cazul cununiilor religioase, veți avea un reprezentant al confesiunii din care faceți parte. De asemenea, fiecare detaliu, de la mâncare, muzică, îmbrăcăminte și până la decorațiuni, vor fi exact așa cum vi le-ați dorit!

Așadar, dacă vrei o nuntă în stil medieval, nu rata ocazia de a o organiza în cele mai spectaculoase locații din lume, unde te vei bucura de o atmosferă unică împreună cu jumătatea ta și cele mai apropiate persoane.

Sursa foto: Shutterstock.com