Nunta in stil italian: Cum sa ai parte de un eveniment cu alura Mediteraneana + Destinatii italiene de vis

nunta in stil italian - Nunta pe plaja

Ați decis să vă legați destinele în Italia și acum căutați idei pentru a vă asigura că aveți parte de nunta mult visată. Dar cum poți duce nunta ta în stil italian la următorul nivel? Ei bine, răspunsul poate fi găsit în toate micile detalii care vor face experiența voastră de nuntă să fie autentică. Iar oaspeții vor aprecia, cu siguranță, toate eforturile pe care le-ați depus și faptul că ați ales o destinație atât de plină de viață!

Ați decis să vă legați destinele în Italia și acum căutați idei pentru a vă asigura că aveți parte de nunta mult visată. Dar cum poți duce nunta ta în stil italian la următorul nivel? Ei bine, răspunsul poate fi găsit în toate micile detalii care vor face experiența voastră de nuntă să fie autentică. Iar oaspeții vor aprecia, cu siguranță, toate eforturile pe care le-ați depus și faptul că ați ales o destinație atât de plină de viață!

1. Nuntă tematică în stil italian – Tradiții și obiceiuri specifice

Italia este o destinație clasică pentru ceremoniile de nuntă – această țară Mediteraneană  poate fi descrisă prin prisma arhitecturii uimitoare, peisajelor naturale și satelor de patrimoniu. Tradițiile sunt adânc înrădăcinate în stilul de viață și în nunțile pline de veselie, care sunt, de obicei, ținute sâmbăta sau duminica, pentru a ține departe ghinionul. 

Iată câteva dintre cele mai importante tradiții italiene de nuntă:

 • Mireasa, în izolare înainte de ceremonie

Această tradiție cere ca mirele să stea departe de mireasă în noaptea dinaintea căsătoriei. Cunoscuți pentru comportamentul lor pasional, tradiția spune că mireasa nu ar trebui să își vadă nici măcar propria reflexie. Ea se poate privi în oglindă doar dacă își scoate un accesoriu, un pantof sau o mănușă.

 • Nimeni nu are voie să poarte alb

Bineînțeles, acest lucru se aplică doar invitaților, mireasa fiind singura care ar trebui să poarte o rochie albă. Indiferent dacă mireasa alege să poarte o rochie de mireasă albă, în ziua nunții, ținuta complet albă este interzisă oricărui participant la eveniment. 

 • Serenadă în noaptea dinaintea nunții

Obiceiul de a organiza o serenadă sub fereastra miresei în noaptea de dinainte de nuntă este foarte apreciat de italieni. Pentru a condimenta intriga, prietenii și familia sunt informați cu privire la ora și momentul exact, timp în care mireasa este ținută complet în întuneric. Apoi, un alai de muzicieni și instrumentiști sunt aduși în secret de mire sub balconul miresei pentru a-i cânta serenade romantice sau chiar melodiile ei preferate. 

 • Bomboane dulci pentru invitați

În mod tradițional, oaspeții vor primi bomboniere ca un gest de apreciere pentru prezența lor la acest important eveniment. De obicei, este vorba de confetti, adică migdale fondante multicolore, ambalate în pungi de organza și stivuite în grupuri de câte cinci. Aceste delicatese dulci sunt un simbol al fertilității, bogăției și a unei vieți lungi și fericite.

 • Buchetul miresei

În Italia, buchetul este oferit miresei de către mire înainte ca aceștia să își unească oficial destinele. Mirele trebuie să plătească pentru acesta și să fie livrat în dimineața nunții la casa miresei. Mireasa are voie să aleagă buchetul; la urma urmei, trebuie să fie coordonat cu rochia ei. Buchetul este mult mai mult decât o recuzită estetică, acesta semnifică perpetuarea tradiției și a valorilor de familie, deoarece se spune că femeia care va prinde buchetul va fi următoarea care se va căsători. 

 • Jartiera miresei, talisman norocos

În Europa secolului al XIV-lea, se credea că obținerea unei piese din vestimentația miresei aducea noroc. În secolul al XVII-lea, oaspeții necăsătoriți erau încurajați să ia „jartierele” miresei și să le atașeze de pălării pentru noroc în dragoste. Un alt obicei din trecut era ca jartiera să fie ruptă în bucăți de către soț și oferită invitaților. Același obicei este urmat și în ziua de astăzi, iar în unele părți ale Italiei, cravata mirelui este considerată a aduce noroc. 

 • Alte obiceiuri purtătoare de noroc

Mireasa poate face o serie de lucruri pentru a-și asigura norocul în căsnicie. Conform tradiției italiene, va trebui să poarte verde în noaptea dinaintea nunții, pentru a aduce prosperitate și fertilitate. De asemenea, va trebui să evite să poarte aur până la primirea inelului de căsătorie. 

1-italieni-1- Nunta pe plaja

2. Idei de nuntă în stil italian, pentru o experiență autentică

Italia este una dintre cele mai frumoase destinații din lume și este un loc incredibil de romantic pentru o nuntă ca în povești. Dar, dacă nu puteți ajunge până la peisajul rural din Toscana sau pe Coasta Amalfi, puteți folosi aceste idei de nuntă cu tematică italiană pentru a insufla spiritul prietenos și fericit al Italiei, indiferent unde alegeți să sărbătoriți această zi specială. 

Mai jos puteți regăsi câteva detalii subtile, accente tradiționale și idei inedite pentru a vă inspira în planificarea unei nunți memorabile în stil italian:

 • Invitații personalizate – poți alege modele care sunt inspirate de regiunea, locul sau zona în care veți sărbători și care reflectă frumusețea destinației. Gândiți-vă la imprimeuri colorate dacă aveți nunta în Sicilia, verdeață și lămâi dacă optați pentru o nuntă pe Coasta Amalfi, sau invitații în stil rustic dacă nunta va avea loc în podgoriile toscane.
 • Aranjamentul mesei – frumusețea Italiei poate fi găsită peste tot, în bogăția arhitecturală unică, în peisajele Mediteraneene, în locuri istorice și în delicatesele locale. Iar nunta voastră ar trebui să transmită în totalitate această bogăție prin încorporarea elementelor specifice. Luați în considerare mesele lungi de banchet și încorporați elemente ale naturii, precum viță de vie, frunze de struguri, lămâi, ghirlande verzi luxuriante etc. Toate aceste elemente vor completa în mod elegant amenajarea mesei. Și nu uitați de favorurile de nuntă, precum sticle de ulei de măsline în miniatură, săpunuri sau dulciuri. 
 • Desertul matrimonial – probabil că aveți câteva idei despre cum ați dori să fie tortul vostru de nuntă. În acest sens, deserturile de nuntă italiene pot fi o sursă excepțională de inspirație. Printre delicioasele opțiuni se numără Millefoglie, un desert cu blat crocant, budincă de vanilie și fructe de pădure sau tort de Cannoli aromate și stivuite într-un turn perfect. O altă idee îndrăzneață este un Gelato Cart, prin care invitații pot savura înghețată proaspătă și delicioasă. Cu siguranță că aceste deserturi vor fi memorabile pentru toată lumea!
2. Idei de nuntă în stil italian, pentru o experiență autentică - Nunta pe plaja
 • Meniu abundent – mâncarea este o parte atât de importantă a stilului de viață italian, însă un meniu de nuntă este ceva special și trebuie sa fie bine prezentat, delicios și, mai presus de toate, abundent. Orice masă de nuntă începe cu un bufet de aperitive, care include băuturi alcoolice, precum prosecco și cocktailuri cu fructe proaspete  – Bellini, Rossini, Mimosa. Acestea sunt urmate de o gamă largă de mâncare, tartine calde și reci, legume prăjite, brânză mozzarella și mezeluri locale. O altă parte importantă atunci când vine vorba despre primirea invitaților este cocktailul de bun venit, care este urmat de cel puțin cinci feluri de mâncare, fără a include deserturile. 
 • Playlist-ul de nuntă – muzica este o parte importantă a oricărei nunți, dar italienii o duc la un cu totul alt nivel. Angajați o trupă specializată în muzică populară italiană, cum ar fi tarantella și, de ce nu, chiar celebrele cântece ale lui Dean Martin. De asemenea, mirii vor dansa pe „La Tarantella“. Acesta poate fi descris ca un gen de dans frenetic și distractiv, în care oaspeții urează noroc cuplului proaspăt căsătorit. Dansatorii se țin de mână și se învârt în sensul acelor de ceasornic până când muzica se accelerează, apoi inversează direcțiile. Tempoul și direcția continuă să se schimbe până când grupul cedează în fața muzicii cu viteză. 
2. Idei de nuntă în stil italian, pentru o experiență autentică - Nunta pe plaja

3. Nuntă în stil italian – Destinații de vis

Orice nuntă merită un plus de magie, iar Italia este, fără îndoială, un loc de basm. În ultimul secol, nenumărate celebrități și-au recitat jurămintele în această superbă țară plină de istorie. Un vis devenit realitate în mijlocul naturii, istoriei și frumuseții incandescente – o nuntă italiană este punctul de referință pentru cum să vă imortalizați povestea de dragoste.

Iată care sunt locurile noastre preferate pentru o nuntă în stil italian:

 • Vila Sola Cabiati, Lacul Como

Vila Sola Cabiati are o istorie de aproape jumătate de secol și este deschisă exclusiv pentru oaspeții hotelului Grand Tremezzo. Cuplurile pot închiria vila pentru orice ocazie, de la o cină romantică la o nuntă ca în povești. Vila are șase apartamente care pot găzdui invitații pentru o ședere mai lungă. Cu arhitectura neoclasică, balcoane de marmură și grădini italiene elaborate, această vilă are configurația perfectă pentru o ceremonie în aer liber și o petrecere selectă. 

Vila Sola Cabiati, Lacul Como - Nunta pe plaja
 • Vila La Massa, Florența

Dacă sunteți în căutarea unei ceremonii intime, La Massa este locul excelent!  Această proprietate din secolul al XVI-lea se află pe malul râului Arno, înconjurată de un peisaj rural minunat cu lămâi și plantații de măslini. Recepția poate avea loc pe dealurile din Chianti Rufina sau în interiorul uneia dintre vile. Întregul eveniment poate fi complet personalizat, la fel ca și meniul delicios format din preparate italiene gourmet. 

Vila La Massa, Florența - Nunta pe plaja
 • Castello Bevilacqua, Verona

Cunoscut ca locul în care se petrece acțiunea din Romeo și Julieta, celebra piesă a lui Shakespeare, nu este nimic mai romantic decât o ceremonie în Verona. Creați-vă propria poveste de nuntă în castelul medieval Bevilacqua care datează de la începutul secolului XIV. În acest loc feeric, veți avea o varietate de spații unice pentru ceremonie și recepție, inclusiv curți ascunse, pivnițe și saloane formale, decorate cu fresce pictate manual și ornamente renascentiste. 

Castello Bevilacqua, Verona - Nunta pe plaja
 • Lacul Orta, Piedmont

Italia găzduiește multe lacuri înconjurate de peisaje unice, iar câteva dintre ele au devenit locuri de nuntă pitorești datorită farmecului și alurei lor naturale. Dacă sunteți în căutarea unei destinații de nuntă fermecătoare, intimă și foarte romantică, o nuntă pe Lacul Orta ar putea fi locul potrivit pentru voi. Acest loc întruchipează adevăratul farmec al unui sat tradițional italian, care a fost păstrat așa cum a fost odinioară. Satul medieval cu același nume se întinde pe malul frumosului Lac Orta, fiind un fundal idilic pentru o nuntă italiană distractivă și cu șarm. Acest minunat colț de paradis este înconjurat de Alpi, nu departe de Muntele Trandafir. Destinația este situată la mai puțin de 40 de minute cu mașina de aeroportul internațional din Malpensa. 

Lacul Orta, Piedmont - Nunta pe plaja
 • Civita di Bagnoregio, Umbria 

Umbria este una dintre destinațiile turistice mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoasă precum alte regiuni pitorești, fiind un loc special pentru a vă imortaliza povestea de dragoste. Un orășel rustic, înconjurat de dealuri, Umbria este situat în centrul Italiei, în imediata apropiere a Toscanei. Datorită faptului că nu este atât de popular printre turiști, acest loc servește ca o binecuvântare deghizată pentru cei care aleg să îl viziteze. Cu locuri de cazare limitate și fără mașini permise în interiorul satului, aceasta este locația ideală pentru o nuntă plină de aventuri, dar totodată privată și memorabilă.

Civita di Bagnoregio, Umbria - Nunta pe plaja
 • Vila Lena, Toscana 

Aflată la o distanță scurtă cu mașina de orașele Siena, Florența și San Gimignano, Villa Lena este amplasată pe mai mult de 1.000 de acri de dealuri și păduri, pline cu plantații de măslini și struguri. Vila, construită în secolul XIX, a fost deschisă turiștilor de către colecționara de artă contemporană Lena Evstafieva, care a fondat proprietatea în 2013 ca un hotel hibrid pentru artiști. Oaspeții se pot răspândi pe proprietate în apartamente și case individuale, dintre care unele sunt chiar amenajate în grajduri reconstruite. Oaspeții se pot relaxa lângă cele trei piscine, urmărind filme în sala de proiecție sau pe terasa de yoga. Poate cel mai notabil este faptul că meniul servit la fermă este gătit din ingrediente provenite din cele două grădini de legume și pomi fructiferi ale vilei.

Vila Lena, Toscana - Nunta pe plaja

Italia este un tărâm plin de istorie, care oferă o gamă largă de peisaje naturale, mare, munți, lacuri și dealuri, precum și un număr foarte mare de localități patrimoniu. Mai mult, Italia este cunoscută și pentru clima blândă, mâncarea gustoasă și vinul de calitate, ceea ce face din această țară locul ideal pentru o nuntă cu efectul wow. Voi unde ați vrea să vă faceți nunta în Italia? Pentru o experiență ca la carte, nu ezitați să ne contactați – vom fi alături de voi la fiecare pas și ne vom asigura că nunta voastră în stil italian va fi o poveste memorabilă!

Sursa foto: Shutterstock.com, Pexels.com

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.