Nunta de lux: ce trebuie sa iei in considerare pentru a avea nunta mult visata?

Nunta de lux: ce trebuie să iei în considerare pentru a avea nunta mult visată? - nuntapeplaja.ro

Atunci când încep pregătirile pentru cel mai așteptat moment al vieții unui cuplu, nunta, toate ideile conturate în copilărie și toate cele adunate de pe Pinterest se adună pe o planșă și încep să creeze evenimentul mult visat. Din prea mult entuziasm, este posibil ca mirii să adune multe idei, din stiluri diferite și, astfel, să se creeze o confuzie. De aceea, este bine ca, încă de la început, să fie stabilite toate așteptările și dorințele – ce fel de flori, ce veselă sau ce tip de mese sunt mai potrivite pentru nunta mult visată.

Acest articol visează nunțile de lux, acele evenimente pline de romantism și eleganță, organizate până la cel mai mic detaliu. Așa că, dacă sunteți un cuplu dornic să aibă un eveniment în acest stil, rândurile următoare vă pot fi de folos. 

1. Sfaturi pentru o nuntă de lux: lucruri cărora trebuie să le acordați atenție în organizarea unei nunți de lux

O nuntă de lux nu se rezumă doar la un eveniment organizat într-un ballroom plin cu marmură și candelabre și cu un cod vestimentar strict. Nunta de lux poate fi la fel de elegantă și pe plajă, la apus, alături de cei mai apropiați oameni, cu aranjamentele florale mult visate și decorațiunile conforme cu stilul ales.

Sfaturi pentru o nuntă de lux: lucruri cărora trebuie să le acordați atenție în organizarea unei nunți de lux - nuntapeplaja.ro

Da, este important să alocați atenție și detaliilor vestimentare, cum este rochia de mireasă și costumul mirelui, deoarece veți fi în centrul atenției, iar modul în care alegeți să vă îmbrăcați va da tonul evenimentului.

Este ideal ca, încă de la început, să stabiliți tematica nunții și stilul pe care vreți ca evenimentul vostru să îl aibă. Odată setat, aveți de ales și dimensiunea evenimentului – un eveniment restrâns, doar cu familia și prietenii extrem de apropiați sau un eveniment grandios, la care va participa un număr mare de oameni. 

Luând în calcul aceste detalii, dar și restul elementelor menționate mai jos, de altfel extrem de importante, o să vă fie mult mai ușor să organizați totul. 

1.1. Echipă cu experiență care să vă ajute

Imaginați-vă doar cât de calmi și cât de fericiți o să fiți știind că o echipă, cu mult mai multă experiență în organizarea unor evenimente private, se va ocupa în întregime de nunta voastră. Contactând un wedding planner care să vă ofere consiliere pentru muzică, mâncare, make-up & hair, aranjamente florale, chiar și pentru serviciile de foto – video sau pentru tort – să fie prezent în ziua evenimentului de dimineață și până la plecarea ultimului invitat și să aranjeze fiecare detaliu la locul evenimentului, veți scăpa grijile și stresul generat de pregătiri și veți ști că evenimentul va fi pe mâini bune.

1.2. O locație demnă pentru o nuntă de lux

O locație demnă pentru o nuntă de lux - nuntapeplaja.ro

O nuntă poate fi alcătuită doar dintr-o cununie civilă și un mic brunch alături de cei mai apropiați oameni sau de o cununie religioasă și o petrecere în toată regula cu familia și cei mai buni prieteni. Indiferent de alegerea voastră, există o mulțime de locații în aer liber, pe plajă, atât în țară, cât și în străinătate, care să se preteze la o nuntă de lux.

O nuntă pe plajă este exact cum ți-ai imagina-o – absolut magică! Plajele din România sunt și ele o opțiune bună dacă vreți să organizați un astfel de eveniment, deoarece chiar există câteva locuri liniștite, de exemplu în Jupiter, unde veți putea da viață conceptului mult dorit. Bineînțeles, o nuntă de lux bine organizată poate fi gândită oriunde, așa că insulele exotice nu pot fi ignorate. Plajele din Zanzibar, Cancun sau Mexic sunt niște destinații care vă vor face să vă simțiți ca în paradis. Trebuie să le dați doar o șansă!

Apa cristalină, turcoaz și nisipul fin, alături de aranjamente florale de lux pentru nuntă vor face ca ziua nunții voastre să fie una specială! Să spui „Da” într-un astfel de decor de lux, sigur este o experiență inedită.

1.3. Detalii care fac diferența

O nuntă de lux nu implică neapărat și un buget foarte mare. Însă, toate detaliile care transformă un eveniment banal într-unul cu adevărat special pot varia destul de mult. Țineți cont de brandurile la care apelați, de florile pe care le doriți (cele care nu sunt specifice sezonului clar vor costa mult mai mult), de furnizorii pe care îi doriți pentru nuntă, precum și de momentele artistice – o anumită trupă sau un DJ foarte bun și cunoscut. Așa că, în funcție de dorințele pe care le aveți, trebuie să fiți pregătiți să scoateți din buzunar o anumită sumă. De aceea, este ideal ca bugetul să fie cât de cât stabilit încă de la început, ca să știți unde vă situați.

Detalii care fac diferența - nuntapeplaja.ro

Persoanele care își doresc o nuntă de lux sunt, de regulă, extrem de perfecționiste și acordă atenție chiar și celor mai mici detalii din cadrul unui astfel de eveniment. Drept urmare, pentru organizarea unei nunți cu tematică luxoasă, mirii insistă să aibă anumite elemente decorative și nu numai, care să facă diferența. 

Câteva dintre lucrurile pe care le puteți integra în eveniment sunt: meniuri individuale, tag-uri cu numele fiecărui invitat, mesaje de mulțumire, mai multe tipuri de aranjamente florale – în sticluțe, suporți înalți sau arcade speciale, șervete, runnere și fețe de masă realizate din materiale fine, precum este mătasea sau catifeaua, farfurii din porțelan, pahare din cristal sau chiar momente de entertainment inedite.

2. Nunta de lux – evenimente premergătoare unei nunți de lux

O nuntă de lux implică mai multe activități pe care mirii trebuie să le ia în considerare. Bineînțeles, anumite lucruri pot fi ignorate însă, pentru o experiență cu adevărat inedită atât pentru voi, cât și pentru invitați, este bine să le luați în considerare. Nu veți regreta!

Înainte și după nuntă există o serie de mici evenimente pe care le puteți organiza în aceeași notă, astfel încât să existe continuitate și rafinament în toate adunările pe care le faceți. În primul rând, cea dintâi petrecere ar trebui să fie o mică adunare pentru sărbătorirea logodnei, împreună cu familiile mirilor. Astfel, toată lumea va avea timp să se felicite, să se cunoască mai bine și să pună la cale marele eveniment. 

De îndată ce ziua cea mare se apropie, urmează petrecerea burlacilor și a burlăcițelor, o cină de pregătire cu părinții și câțiva invitați înaintea nunții, dar și un brunch după eveniment, în care toată lumea să povestească și să rememoreze amintirile ce s-au creat cu o seară înainte. 

Nunta de lux - evenimente premergătoare unei nunți de lux - nuntapeplaja.ro

Toate aceste mici evenimente sau doar o parte dintre el pot fi organizate cu aceeași atenție la detalii, invitați și decor, la fel cum veți face și pentru nunta cea mare. Invitații vor aprecia faptul că fiecare eveniment a reprezentat câte o bucățică din ceva mult mai mare și mai important.

Știm că orice nuntă trebuie să fie o experiență de neuitat atât pentru miri, cât și pentru invitați. Atunci când vine vorba despre o nuntă de lux, se poate jongla cu atât de multe lucruri, decorațiuni, momente sau detalii, astfel încât toată lumea să fie cu adevărat în extaz. 

De asemenea, pentru o nuntă cu adevărat deosebită, se poate pune accent pe simțul olfactiv și tactil, alegând lumânări parfumate pentru mesele invitaților și fețe de masă sau șervete din materiale fine, care să îi impresioneze atunci când le ating sau folosesc. Da, veți spune că sunt doar niște detalii, însă pentru o nuntă de lux, absolut tot ceea ce este prezent la eveniment trebuie să inspire rafinament și eleganță.

Există întotdeauna câteva trucuri care vor schimba un loc mai puțin plăcut într-unul pe care nimeni nu îl va mai recunoaște. De asemenea, dacă spațiul vă permite, puteți apela și la diverse momente de distracție. Cu ajutorul unei echipe de furnizori de încredere, toate ideile din rândurile următoare, dar și cele pe care, cu siguranță, le aveți puse într-un moodboard, pot prinde contur. Trebuie doar să vreți și să gândiți fiecare moment ca parte din eveniment.

Nunta de lux - evenimente premergătoare unei nunți de lux - nuntapeplaja.ro
  • O sosire în mod surprinzător la nuntă – cum ar fi ca mirii să își facă apariția cu un elicopter sau chiar cu o barcă, venită din larg? Aceste moduri de a sosi la propria nuntă, pe lângă faptul că vor stârni aplauze și uimire printre invitați, vor fi și niște bune oportunități pentru filmul și fotografiile de nuntă;
  • Un panou de sosire personalizat – cu siguranță, un astfel de detaliu va face furori printre invitați și îi va impresiona faptul că nu trebuie să mai bâjbâie printre mese să vadă unde este locul lor;
  • Oferirea unui meniu inedit – cu ajutorul bucătarului care vă creează meniul, puteți jongla cu anumite ingrediente sau preparate, astfel încât să vă impresionați invitații. Optați pentru o mâncare fină, din ingrediente atent alese, care vor completa restul evenimentului; 
  • Crearea unor băuturi personalizate – dacă aveți niște băuturi preferate, pe care le consumați ori de câte ori ieșiți într-un bar sau când sunteți singuri acasă, este timpul să le faceți cunoscute la nunta voastră. Toți invitații vor putea comanda Băutura Miresei sau Băutura Mirelui; 
  • Alegeți un moment de entertainment – un moment de live cooking cu un bucătar extrem de cunoscut ori chiar un moment de muzică live cu un artist sau un instrument cunoscut și priceput vor oferi evenimentului vostru acel quelque chose;
  • Un bar dulce sau sărat – candy barul este destul de întâlnit la nunți însă, ce ați spune dacă ați avea un croissant bar sau un gelato bar? Puteți alege și varianta sărată a unui astfel de bar, precum este cheese bar-ul sau chiar o charcuterie. Invitații vor fi impresionați de un astfel de loc special.
  • Moment de artificii – momentul artificiilor va fi unul tare important în cadrul evenimentului vostru. Toți invitații vor fi fascinați de mulțimea de culori și forme ce vor acapara cerul.

În concluzie, în momentul în care decideți să vă căsătoriți și începeți să gândiți cum va arăta ziua cea mare, este bine ca, încă de la început, să stabiliți bugetul pe care îl veți aloca. Așa o să vă fie mult mai ușor să luați anumite decizii, mai ales că vor fi extrem de multe detalii ce trebuie luate în considerare – de la îmbrăcăminte, locație, decor, mâncare și diverși alți furnizori.

O echipă profesionistă și bine pregătită va ști să vă ghideze în luarea celor mai bune decizii pentru evenimentul vostru, dar se va și ocupa integral de eveniment și va avea grijă ca totul să fie perfect în ziua cea mare. Așa că nu ar strica să vă lăsați pe mâna unor profesioniști, mai ales că o nuntă de lux este, de fapt, o nuntă cu focus pe detalii, pe momente și pe cum toți participanții se pot simți ca într-o poveste.

Sursă foto: Unsplash.com