Nunta boho pe plaja? Iata cum sa ai o ceremonie de neuitat!

Nuntă boho pe plajă? - nuntapeplaja.ro

Nunta este acel eveniment în care mirii trebuie să se simtă bine, să nu își facă griji despre organizare și să își sărbătorească dragostea alături de cei apropiați. Tocmai de aceea, de-a lungul anilor, au apărut o mulțime de tematici cât mai inedite care îi transpun pe cei doi îndrăgostiți într-o lume de poveste, boho chic fiind una dintre ele.

1. Nunta boho chic – pentru cine se potrivește acest stil

Nunta boho chic - pentru cine se potrivește acest stil - nuntapeplaja.ro

Cu siguranță, fiecare mireasă și-a imaginat încă de mică felul în care va arăta nunta ei: ce fel de rochie își dorește, care este buchetul perfect, coafura și multe altele. Totuși, odată cu înaintarea în vârstă, este foarte probabil să îți dai seama că multe ceremonii la care ai participat seamănă între ele și nu au nimic reprezentativ din personalitatea mirilor. De aceea, tinerii îndrăgostiți încep să caute alternative pentru a avea un eveniment spectaculos, diferit de al altora. Îmbrăcămintea rafinată și relaxată, țesăturile rustice, detaliile pământii, o varietate de piese centrale florale și un peisaj mirific, pot transforma o recepție tradițională într-o nuntă boemă.

Farmecul unei nunți boho nu va părăsi trendurile niciodată, iar dovada stă în decorațiunile spectaculoase care echilibrează perfect elementele naturii cu stilul romantic. În lumea consacrată a modei, acest stil este cunoscut și sub numele de boho-chic și hippie-chic și este reprezentativ pentru cei cu spirit liber. Mirii și invitații pot îmbrățișa pe deplin tema prin tot felul de elemente, de la rochia de mireasă, costumul ginerelui, coroanele de flori, decorațiunile, muzica sau meniul. 

Dacă stilul tău este mai mult nimfă din pădure decât prințesă, o nuntă cu tematică boemă ar putea fi exact ceea ce cauți. Ceremoniile boho încorporează în designul lor un amestec eclectic de detalii naturale, rustice și vintage. Această idee se poate transforma într-o poveste dintr-o carte fermecată. 

Totul sună perfect, nu? Totuși, o astfel de ceremonie nu se poate organiza fără foarte multă muncă, mai ales dacă îți dorești să o faci într-un spațiu exterior sau exotic, cum ar fi o plaja. 

Atunci când vine vorba despre o cununie religioasă, trebuie să știi că ea nu trebuie făcută doar în biserică, ci ai toată libertatea din lume să o organizezi oriunde îți dorești. De exemplu, în funcție de locație, unele ceremonii de acest fel se organizează înainte sau după cununia civilă și logodnă, pe care o poți oficia, dacă îți dorești. Desigur, atunci când ești departe de casă este greu să apelezi la un reprezentant al bisericii din care faceți parte sau la un oficiator.

De aceea, ai nevoie de un organizator specializat de nunți care știe exact ce trebuie să facă, indiferent de situația în care vă aflați. Mai mult decât atât, nu trebuie să îți faci griji cu privire la documente și acte. Tot ce ține de procesarea actelor, depunerea lor la autoritățile competente, aducerea ofițerului stării civile pe plajă și emiterea certificatului de căsătorie recunoscut de autoritățile române, vor fi făcute fără ca voi să vă stresați. Practic, vă veți bucura de o nuntă la cheie așa cum ați visat, fiind invitați la propria nuntă!

2. Tematica boho chic – ce trebuie să respecte mirii

Dacă ai început deja să îți planifici nunta, probabil ai realizat că există o mulțime de detalii pe care trebuie să le iei în considerare. De aceea, ai nevoie de o echipă cu oameni profesioniști care te pot sfătui și ajuta în organizare. Nimic nu este mai neplăcut pentru miri decât să întâmpine probleme neprevăzute la care nu au soluții sau să se streseze și să nu se mai bucure de ziua lor cea mare. Astfel, apelând la profesioniști în acest domeniu, poți stabili cu ei detaliile pe care le consideri importante, cum îți dorești să arate nunta ta de vis, unde să aibă loc, mâncarea pe care o preferi, muzica și multe altele. 

În primul rând, nunțile în stil boho chic, trebuie să respecte o tematică destul de strictă, pentru că este foarte ușor să alegi decorațiunile nepotrivite și evenimentul să devină kitsch. De asemenea, va fi nevoie să stabilești un dress code pentru toți invitații. Aspectul general nu poate fi unul perfect dacă doar mirii au costumațiile potrivite, iar apropiații sunt îmbrăcați în ținute prea colorate sau țipătoare. 

În al doilea rând, atmosfera este cea mai importantă. Va trebui să amenajezi spații confortabile, recepții în stil cocktail și un meniu tradițional. De asemenea, un bar tip rulotă de epocă, muzica pe vinil și cinematograful în aer liber sunt idei pe care le poți integra fără probleme, dacă îți dorești un eveniment cu adevărat spectaculos. Mai mult decât atât, focul de tabără pe malul mării și artificiile pot completa perfect nunta voastră. 

2.1. Ținute boho chic

Rochiile de mireasă boho au o mulțime de forme și poate dura destul de mult până găsești un model pe placul tău. Poți alege un design care încorporează elemente boho subtile sau poți opta pentru o rochie statement 100% boemă. Mânecile clopot, dantela și fustele fluide sunt toate elemente distinctive ale acestei rochii. Nunțile boeme sunt despre canalizarea stilului elegant, fără efort. Ținuta miresei trebuie să fie rafinată, delicată și să evoce spiritul ei liber și personalitatea unică. 

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 1 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 2 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 3 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 4 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 5 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 6 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 7 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 8 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 9 - nuntapeplaja.ro

În ceea ce privește buchetul, poți folosi culori unice și flori aranjate într-un mod cât mai natural, ca și cum tocmai ce au fost culese de pe câmp. Atunci când vine vorba despre outfitul mirelui, partenerul tău poate purta un costum superb albastru marin și să adauge o cravată cu motive boho chic, pentru un touch statement. 

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 10 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 11 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 12 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 13 - nuntapeplaja.ro

De asemenea, coafura și make-up-ul sunt detalii la fel de importante ca outfiturile voastre. Mireasa trebuie să aibă un look cât mai natural. Buclele lejere sau părul împletit sunt alegerile spre care trebuie să mergi. Nu uita că aceste detalii trebuie să se regăsească și în ținutele invitaților. Un mic artificiu este coronița din flori sălbatice, care îți poate completa perfect look-ul. 

Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 14 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 15 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 16 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 17 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 18 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 19 - nuntapeplaja.ro
Tematica boho chic - ce trebuie să respecte mirii - Ținute boho chi 20 - nuntapeplaja.ro

2.2. Decorațiuni boho chic

Această ceremonie de nuntă în stil boho în aer liber trebuie să se bucure de decorațiuni care captează privirile invitaților. Pe lângă plaja care este deja un spațiu divin, în care briza și apusul soarelui sunt martorii iubirii voastre, trebuie să acorzi o atenție mare și detaliilor care țin de partea decorativă. Astfel, te poți orienta către scaune din bambus sau lemn, aranjamente florale uscate în culori neutre, vaze mari albe decorate cu macrame, cu franjuri și multe altele. 

Decorațiuni boho chic - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 2 - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 3 - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 4 - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 5 - nuntapeplaja.ro

Altarul poate fi reprezentat de o boltă cu structură din lemn, ferigi și viță de vie, în nuanțe cât mai naturale. Un decor minimal ajută la evidențierea unicității designului acestuia. 

Decorațiuni boho chic 6 - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 7 - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 8 - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 9 - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 10 - nuntapeplaja.ro

În ceea ce privește aranjamentul floral, încearcă să privești outside the box. O asociere de ornamente unice, în vase eclectice, va avea un impact vizual superb. Detaliile aurii sunt și ele bine venite. De asemenea, nu uita de lumini, care sunt extrem de importante. Lumânările aprinse pot crea un cadru de poveste, iar felinarele îți oferă noi oportunități de decor, finisaje și texturi. Acestea pot fi agățate de copaci sau stâlpi, preluând magia stelelor de pe cer. 

Decorațiuni boho chic 11 - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 12 - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 13 - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 14 - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 15 - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 16 - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 17 - nuntapeplaja.ro
Decorațiuni boho chic 18 - nuntapeplaja.ro

După ce te-ai asigurat că știi cum vrei să arate evenimentul mult așteptat, urmează alegerea furnizorilor, care este una dintre cele mai descurajatoare părți ale organizării. Mirii se pot simți copleșiți de situație și pot ajunge să opteze pentru prima variantă care le iese în cale, dar este extrem de important să analizezi toate opțiunile pentru a o găsi pe cea mai potrivită pentru voi. Aici intervine avantajul de a lucra alături de o echipă cu oameni profesioniști, care au experiență vastă în domeniul nunților. Practic, tu și jumătatea ta nu trebuie să vă mai faceți griji pentru nimic, deoarece orice îți dorești, alături de echipa potrivită, se poate realiza. 

Există o mulțime de locații care se potrivesc cu o temă boho de nuntă, însă, plaja este una dintre cele mai spectaculoase, mai ales datorită fotografiilor care vă vor rămâne o amintire de neprețuit.

3. Organizare nuntă în stil boho pe plajă în România

Dacă visezi la o nuntă pe plajă, dar nu crezi că ai posibilitatea de a aduce toate persoanele dragi într-o locație exotică, stațiunile din România sunt la fel de spectaculoase și mult mai accesibile. 

Astfel, pentru o ceremonie minimalistă, într-un decor boho chic cât mai natural și o atmosferă caldă și liniștită, poți apela la destinații precum Jupiter. O astfel de nuntă îți aduce o stare de bine pe care nu o poți simți în altă parte. În plus, ai siguranța că toți invitații pot ajunge fără probleme. Nisipul fierbinte, briza mării, aerul curat și razele soarelui fac din acest loc un adevărat cadru de poveste, unde mirii își pot lega destinele pentru totdeauna. 

Organizare nuntă în stil boho pe plajă în România - nuntapeplaja.ro

De asemenea, poți opta pentru stațiunea Mamaia, recunoscută datorită experiențelor inedite pe care le oferă și distracției de noapte. Un cadru select, dar care, în același timp, îți pune la dispoziție libertatea de a face ce îți dorești, poate fi foarte ușor locația ta favorită. O plajă decorată în stilul boho chic în acest loc poate deveni un peisaj de lux, cu palmieri și fântâni artizanale spectaculoase!

Organizare nuntă în stil boho pe plajă în România 2 - nuntapeplaja.ro

4. Nuntă tematică boho pe plaje exotice

Dacă îți dorești o experiență cu adevărat inedită, mult mai exotică, trebuie să te orientezi spre destinații spectaculoase. Zanzibar este unul dintre aceste locuri unde poți da startul unei aventuri de căsătorie! Aceasta este un arhipelag de lângă Coasta de Est africană care aparține de Tanzania, unde gastronomia tradițională și plajele romantice își dau întâlnire. O nuntă boho chic acompaniată de palmieri spectaculoși, nuanțele de turcoaz ale apei și de nisipul fin și alb vor crea un decor demn de iubirea voastră. Bora Bora, Dubai, Thailanda sau Cuba sunt destinații la fel de spectaculoase, unde atmosfera exotică te va impresiona cu siguranță.

Nuntă tematică boho pe plaje exotice - nuntapeplaja.ro
Nuntă tematică boho pe plaje exotice 2 - nuntapeplaja.ro
Nuntă tematică boho pe plaje exotice 3 - nuntapeplaja.ro
Nuntă tematică boho pe plaje exotice 4 - nuntapeplaja.ro

Un alt loc pe care îl puteți lua în considerare este Spania. Pe lângă faptul că această destinație este preferată de români atunci când vine vorba de vacanțe, o ceremonie de căsătorie aici, poate fi pe cât se poate de unică. Coasta Valenciană este un reper unde se poate organiza nunta ideală. Mirii au ocazia să își unească destinele pe plaje cu o istorie unică, mitică, locuri cu pietriș alb și nisip auriu, plaje virgine, retrase sau înconjurate de stânci. Acestea sunt perfecte pentru o ceremonie în stil boho chic, deoarece, natura și frumosul se întrepătrund perfect. Mai mult decât atât, poți opta pentru o nuntă în castelele în stil medieval aflate pe apă, pe yacht, la înălțime, sub apă sau oricum ai visat vreodată! 

Nuntă tematică boho pe plaje exotice 5 - nuntapeplaja.ro
Nuntă tematică boho pe plaje exotice 7 - nuntapeplaja.ro

Nu în ultimul rând, Grecia este o altă destinație iubită de români. Aici poți alege locuri precum Thassos, Creta, Santorini, Limnos, Skopelos, Corfu sau Andros. Aceste insule sunt cunoscute pentru peisajele pitorești, arhitectura spectaculoasă, temple antice, mâncarea delicioasă cu specific mediteranean și multe altele. Fiecare îți va oferi o experiență de neuitat, atât ție, cât și invitaților. 

Pentru ca toate acestea să fie posibile, ai nevoie de ajutor! Organizarea la distanță nu este deloc ușoară și nici distractivă, mai ales dacă îți dorești o nuntă în stil boho, unde fiecare detaliu contează și trebuie să fie așa cum ți l-ai imaginat. Colaborează cu o echipă de oameni profesioniști, care se vor asigura că visurile tale devin realitate. În acest fel, tot ce îți rămâne de făcut este să te bucuri de atmosferă, să te relaxezi și să spui „DA!” în cel mai romantic cadru din lume, pe plajă!

Așadar, nunțile boho chic sunt la mare căutare, iar avantajul este că nici o ceremonie nu poate semăna cu alta, datorită faptului că toate detaliile, inclusiv atmosfera, se bazează pe personalitatea distinctă a mirilor. Ține cont de sfaturile de mai sus și alege destinația perfectă unde destinele voastre vor deveni unul singur!

Sursa foto: Shutterstock.com, Unsplah.com, Pexels.com