Idei de poze pentru nunta – Cum sa imortalizezi evenimentul mult asteptat?

Idei de poze pentru nunta Cum sa imortalizezi evenimentul mult asteptat- Nunta pe plaja

Nunta este un eveniment deosebit, care va rămâne o amintire importantă, atât pentru miri, cât și pentru invitați. Chiar dacă vei ține minte, cu siguranță, toate clipele frumoase de la petrecerea nunții tale, este bine să ai ajutoare pentru a rememora cele mai minunate momente ale zilei respective. De aceea, este esențial să colaborezi cu un profesionist, care să fotografieze întregul party. Vei putea păstra pozele pentru totdeauna și le vei putea vizualiza ori de câte ori vrei să-ți aduci aminte de nunta ta. Însă, există mai multe idei creative pe care le poți pune în practică – așadar, cercetează diverse variante pentru care poți opta, atunci când alegi serviciile de care ai nevoie pentru fotografiile de nuntă. 

1. Idei de ședință foto pentru nuntă – Criterii de selecție și sfaturi utile

Pozele de la nuntă nu trebuie să fie neapărat numeroase, ci , în primul rând, pline de sens. Acestea trebuie să fie expresive și creative, pentru a transmite exact emoția pe care voi o veți simți în acele  momente. De aceea, pe lângă pozele standard, este important să te bazezi pe niște idei cu adevărat originale, cu care să rezonezi din toate punctele de vedere. Nunta este despre voi, nu despre cum se face de obicei. Așadar, este obligatoriu să găsiți soluții potrivite pentru voi, care să aducă în prim plan frumusețea dragostei voastre.

Din acest motiv, trebuie să găsiți un fotograf care să privească în același sens cu voi, din perspectivă creativă. Un fotograf de nuntă bun trebuie să știe cum să echilibreze munca, implicarea, talentul și creativitatea, astfel încât să dea naștere la poze deosebite și speciale. Cei mai mulți miri preferă să consulte, inițial, un portofoliu al fotografului, pentru a vedea care este experiența anterioară și care este direcția artistică pe care acesta o abordează. Astfel, analizând fotografii anterioare, vei putea să-ți dai seama de stilul său și vei putea decide dacă fotograful este ideal pentru voi. Analizând mai multe portofolii, vei putea să vezi diverse abordări (de tip portret, cadre clasice sau neconvenționale, modalități de compoziție editări originale, etc.) și vei hotărî cu ce stil vizual te identifici. Procesul de fotografiere trebuie să fie, în primul rând, o experiență plăcută, care să te facă să te simți în largul tău. Astfel, creativitatea și vibe-ul omului aflat în spatele camerei contează enorm în acest demers, întrucât detaliile și amănuntele sunt cele care vor face, în final, diferența.

Pentru a alege fotograful perfect, trebuie să ții cont, bineînțeles, și de buget. Bugetul este un factor semnificativ, pe care nu trebuie să-l ignori. Este chiar recomandat să setezi niște limite orientative, pentru ca wedding planner-ul tău să știe ce oferte îți propune, ținând cont de aceste limite de buget. Așadar, fă-ți un calcul și trece pe hârtie o sumă aproximativă, iar, apoi, cercetează variantele care se încadrează în respectiva sumă. Astfel, vei putea să restrângi numărul posibilităților și să faci o primă selecție, în funcție de acest aspect.

De asemenea, dacă ai reușit să alegi fotograful ideal, poți face un moodboard  pentru a-i arăta care sunt preferințele tale estetice. Poți căuta poze și cadre care îți plac și poți faci o colecție de fotografii pe care să le folosiți, mai apoi, ca inspirație pentru ședința foto de la nuntă. Aici vei putea adăuga idei noi, ori de câte ori simți nevoia și vei putea analiza totul dintr-o perspectivă de ansamblu. În acest mod, fotograful va putea să vizualizeze gusturile tale și va putea să-și adapteze abordarea estetică în funcție de dorințele pe care le ai. 

Alegerea locațiilor pentru poze este un alt detaliu pe care trebuie să-l iei în considerare. Timpul este prețios în ziua nunții și, de aceea, programul trebuie făcut în mod organizat. Poți opta pentru mai multe locații, însă trebuie să ai în vedere timpul necesar pentru a ajunge dintr-o parte în alta. Bineînțeles, totul depinde și de locația pe care ai ales-o pentru nuntă. Dacă petrecerea se va desfășura într-un cadru natural, exterior (precum o nuntă pe plajă), cu siguranță veți găsi, în locația respectivă, destul locuri pe care să le puteți utiliza în ședința foto. Cele mai importante elemente sunt: lumina, fundalul, culorile și decorul. Acestea sunt detaliile cu care puteți jongla pentru a obține fotografii originale și inedite.

1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (7)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (8)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (9)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (10)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (11)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (12)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (13) - Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (14)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (15)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (16)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (17)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (18)- Nunta pe plaja

În ceea ce privește modalitățile de a poza, există mai multe sfaturi pe care le poți pune în practică. Iată câteva dintre ele:

Pentru poze reușite, poți încerca să nu controlezi prea mult poziția corpului sau expresia facială. Fotograful îți poate da indicații utile în acest sens, însă cel mai bine este să vă concentrați pe ceea ce simțiți în acea clipă și, mai ales, pe iubirea voastră. Acelea vor fi cele mai frumoase poze: naturale, spontane și pline de emoție. 

Comunicarea cu fotograful este esențială – spune-i care este viziunea ta și spune-i dacă ai anumite idei de poziții sau de amplasare a cadrului

Voalul este un accesoriu pe care nenumărați fotografi aleg să-l valorifice. Acesta va ieși în evidență mai ales în fotografiile portret, în care mireasa este în prim plan. Voalul este un simbol puternic, ce poate aduce o notă misterioasă sau o notă intimă unui cadru de poză.

Puteți alege gesturi romantice, caracteristice vouă. Fie că vreți să vă sărutați sau să vă țineți de mână, fie că vreți să-ți privești partenerul în ochi, să-l îmbrățișezi sau să-i oferi o mângâiere, toate aceste mici acțiuni pot deveni personajele principale ale ședinței foto.

Unghiul de fotografiere este un alt detaliu cu care vă puteți juca. Fotograful vă poate poza de jos în sus, de sus în jos, dintr-o parte sau în alte moduri creative. Colaborați cu acesta și găsiți, împreună, cele mai bune încadraturi și idei. Aveți încredere în experiența sa și, dacă vă sugerează o anumită abordare, încercați să luați în calcul propunerea lui și viziunea sa artistică.

1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (19)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (20)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (21)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (22)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (23)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (1)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (2)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (3)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (4)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (5)- Nunta pe plaja
1 Idei de sedinta foto pentru nunta Criterii de selectie si sfaturi utile (6)- Nunta pe plaja

2. Cum să faci poze artistice la nuntă – Idei originale și inedite

Există diverse idei pe care le poți lua în considerare. Iată câteva dintre cele mai renumite variante: 

Poză în poză 

Poza în poză este un trend popular în fotografiile de nuntă contemporane. Acest concept se bazează pe faptul că mirii aduc la ședința foto fotografii de la nunta părinților sau a bunicilor, pentru a se poza împreună cu ele. Astfel, se creează o poveste vizuală frumoasă, care cuprinde mai multe generații, într-un moment foarte important al vieții lor.

Costume inedite

Dacă vrei să experimentezi ceva deosebit și la nivel de outfituri, poți renunța la ținutele clasice de mire și mireasă, și poți opta pentru costume originale și inedite. Așadar, vă puteți orienta către costume amuzante, care să vă caracterizeze: personaje preferate, supereroi, etc. Cu siguranță aceste fotografii vor stârni râsete chiar și peste ani, când veți rememora împreună aceste clipe de distracție și voie bună. 

First look

First look este un concept cunoscut, care se bazează pe faptul că fotograful surprinde exact momentul în care mirele o vede prima oară pe mireasa sa, aranjată și îmbrăcată în rochie. De asemenea, această idee poate fi folosită și pentru a imortaliza reacțiile părinților atunci când își văd copiii pregătiți pentru această zi specială. 

Baloane și lampioane

Baloanele sunt o variantă excelentă de a amenaja un decor feeric pentru fotografiile de nuntă. Fie că alegi o gamă cromatică anume, fie că vrei să ai cât mai multe culori în cadru, pentru un plus de veselie și varietate, baloanele pot fi o alegere cu adevărat deosebită. Poți selecta baloane clasice, baloane cu heliu, baloane luminoase și o mulțime de alte modele interesante. De asemenea, dacă organizați nunta pe plajă sau în altă locație exterioară, puteți aprinde lampioane împreună cu invitații și, în mod cert, vor ieși o serie de poze aparte!

Trash the dress

Conceptul trash the dress a apărut în Las Vegas, în anii 2000, și se bazează pe ideea de a distruge (nu neapărat literalmente) rochia de mireasă, pentru a crea fotografii spectaculoase. Pozele sunt realizate, de obicei, în locații neconvenționale sau în condiții mai puțin clasice. Mulți miri optează pentru fotografii în mare, în nisip, pe munte sau la un castel, iar unele mirese aleg să coloreze rochia de mireasă, realizând un model inedit. În principiu, trash the dress înseamnă să renunți la reguli și să fii plin de creativitate și curaj. Având în vedere că puține mirese aleg să mai păstreze rochia de mireasă după nuntă, această ședință foto poate fi o opțiune cu adevărat nonconformistă! Ședința foto trash the dress se poate face imediat după nuntă, în zilele următoare, sau chiar mai târziu, după luna de miere. Fiecare cuplu decide momentul în care să organizeze o astfel de ședință.

Plimbare în aer liber

Pentru a obține fotografii cât mai naturale și mai relaxate, puteți face o plimbare în aer liber, ca și cum ați fi doar voi doi, la o ieșire romantică. Fotograful va sta în preajma voastră și va imortaliza cele mai speciale momente, care să vă surprindă exact atunci când sunteți expresivi și plini de emoție. Astfel, veți folosi un cadru armonios și aerisit, în care vă puteți simți liberi și îndrăgostiți.

Apusul soarelui

Momentul în care apune soarele este un moment aparte, care merită explorat din punct de vedere estetic. Înainte de apus există golden hour, o oră în care lumina este propice pentru fotografii speciale. De altfel, la apus, fotograful poate jongla cu umbre și cu lumini, dând naștere, astfel, la cadre de excepție. 

Poze cu animăluțe

Cei care iubesc animalele sau care au, în familia lor, patrupezi pe care îi adoră, pot opta pentru crearea unei ședințe foto în care să includă și prietenii necuvântători. De cele mai multe ori, un animăluț poate aduce exact elementul de care este nevoie pentru realizarea unor poze pline de dragoste, iubire și grijă. Iar dacă aveți un cățel sau o pisică, ce face parte deja din relația voastră, cu siguranță imortalizarea acestor legături va duce la dobândirea unor amintiri de neuitat.

Poze cu copiii

De asemenea, mirii care au deja copii, își vor dori, în mod cert, să realizeze fotografii împreună cu aceștia. Cei mici fac parte din povestea voastră de cuplu și, cu siguranță, se bucură pentru voi în aceste momente deosebite. Așadar, pentru a surprinde această bucurie, ei pot lua parte la ședința foto profesională, astfel încât toată familia să fie fotografiată în cele mai fericite momente din ziua nunții.

Anotimpul

Puteți profita de caracteristicile anotimpului în care vă organizați nunta, valorificând elementele specifice ale sezonului. De pildă, dacă vă căsătoriți primăvara, puteți crea cadre originale în grădini înflorite. Vara este perfectă pentru cadre la plajă sau la mare, toamna vine la pachet cu nuanțe și culori superbe ale copacilor, iar iarna îți oferă posibilitatea de a realiza cadre de basm, în zăpadă, în apropierea unui castel sau în alte locații de poveste. 

Photo booth

Pentru un plus de distracție la nunță, poți aduce o cabină foto (photo booth), care să imprime, în timp real, poze cu toți invitații. La o astfel de cabină, pot fi aduse accesorii funny, precum măști, elemente de costum, pălării sau pancarte cu mesaje, care să fie integrate în fotografii. De regulă, toate aceste poze pot fi luate acasă de către invitați, ca amintire de la nunta ta.

2 Cum sa faci poze artistice la nunta Idei originale si inedite (1)- Nunta pe plaja
2 Cum sa faci poze artistice la nunta Idei originale si inedite (2)- Nunta pe plaja
2 Cum sa faci poze artistice la nunta Idei originale si inedite (3)- Nunta pe plaja
2 Cum sa faci poze artistice la nunta Idei originale si inedite (4)- Nunta pe plaja
2 Cum sa faci poze artistice la nunta Idei originale si inedite (5)- Nunta pe plaja
2 Cum sa faci poze artistice la nunta Idei originale si inedite (6)- Nunta pe plaja

În concluzie, există numeroase idei pe care le poți încerca pentru a obține fotografii de nuntă originale și inedite. Ședința foto reprezintă o etapă importantă pentru tinerii căsătoriți, deoarece, imortalizează momentele cele mai frumoase ale nunții. Astfel, vei rămâne cu o serie de poze emoționante, la care te vei uita cu drag ori de câte ori îți vei dori să-ți amintești de ziua nunții tale. Asigură-te că alegi fotograful potrivit și nu te teme să vii cu idei îndrăznețe, care să vi se potrivească! Cel mai bine este să obțineți cadre caracteristice vouă, care să spună ceva despre relația voastră minunată și despre modul în care vă raportați unul la celălalt! Dacă veți colabora cu fotograful perfect, în mod cert vor ieși niște fotografii unice, pe care le veți păstra cu sfințenie toată viața!

Sursă foto: pixabay.com, shutterstock.com

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.