Idei de marturii de nunta: cum sa oferi invitatilor tai amintiri memorabile

Idei de mărturii de nuntă - nuntapeplaja.ro

Special gândită pentru a vă sărbători relația voastră de dragoste, nunta ar trebui să fie cel mai spectaculos eveniment din viața voastră de până acum. Este ziua în care voi sunteți în centrul atenției, iar familia și prietenii vă sunt martori. Și cum ar fi mai frumos să-ți arăți recunoștința față de cei dragi dacă nu prin mărturii de nuntă care să-i impresioneze?

Dacă vă pregătiți de marele eveniment și vreți să aveți parte de o nuntă perfectă, atunci este cel mai bun moment să aduceți în prim-plan cele mai ascunse visuri. Veți găsi în acest articol informații despre ce înseamnă, de fapt, mărturiile de nuntă, cum le puteți alege pentru a vă diferenția de alți miri, precum și câteva idei pentru a organiza o nuntă de neuitat atât pentru voi, cât și pentru cei dragi.

1. Mărturiile de nuntă – detaliile care dau eleganță

Mărturiile de nuntă – detaliile care dau eleganță (1) - nuntapeplaja.ro

Mărturiile de nuntă reprezintă diverse daruri pe care mirii le fac invitaților lor în semn de recunoștință pentru faptul că le sunt alături în cea mai importantă zi din viața lor împreună. Acestea se numără printre obiceiurile și tradițiile nunților din ziua de astăzi. Chiar dacă nu sunt considerate neapărat prioritare în organizarea unui astfel de eveniment, mărturiile de nuntă pot fi detaliile care dau eleganță și prestanță evenimentului vostru. 

De altfel, cu câteva secole în urmă, aceste mărturii de nuntă (numite în limba engleză favours) erau populare printre aristocrații din Italia și Franța. Spre deosebire de obiceiurile din prezent, când acestea se oferă la petrecere, în trecut ele se trimiteau înainte de nuntă. Se foloseau diverse cutii de porțelan, metal sau cristal. Astfel de gesturi spuneau multe atât despre bunăstarea familiei care organiza nunta, cât și despre calitatea invitaților. 

Mărturiile de nuntă – detaliile care dau eleganță (2) - nuntapeplaja.ro

2. Cum să alegi mărturiile de nuntă?

Mărturiile de nuntă pot fi cele mai inedite lucruri la care te poți gândi. De altfel, folosește-ți creativitatea și imaginația pentru a găsi cele mai spectaculoase idei. De la produse consumabile (băuturi rafinate sau tradiționale în locul în care alegi să faci ceremonia, dulciuri de lux etc.) până la adevărate experiențe spectaculoase, mărturiile voastre de nuntă se pot remarca prin originalitate și fast.

Iată de ce trebuie să ții cont atunci când alegi mărturiile de nuntă:

  • Tema nunții este cel mai important factor în această alegere. Dacă optezi pentru o nuntă boho pe plajă le poți oferi invitaților tăi cadrul perfect pentru a face o scurtă ședință foto personalizată într-un loc paradiziac. Dacă veți avea o ceremonie într-un castel medieval, le puteți dărui o monedă personalizată cu numele lor, realizată în stilul vremurilor.
  • Locul ceremoniei poate fi o sursă de inspirație atunci când alegi mărturiile. Dacă alegi o nuntă de iarnă, într-un decor de vis, le poți oferi oaspeților tăi o plimbare cu trăsura trasă de cai. Va fi o experiență fantastică. 
  • Experiențele voastre personale pot fi un reper bun atunci când alegeți mărturiile de nuntă. Dacă unul dintre voi este un fan al accesoriilor de lux, puteți oferi invitaților voștri o bijuterie personalizată care să le amintească de acest eveniment de excepție. Dacă sunteți călători împătimiți, puteți oferi bilete de avion către o destinație inedită. 
Cum să alegi mărturiile de nuntă? (1) - nuntapeplaja.ro

3. Idei de mărturii pentru o nuntă deosebită

Mărturiile de nuntă trebuie să facă parte din planificarea ta pentru evenimentul vostru de vis. Poate fi copleșitor atunci când te gândești de cât de multe elemente trebuie să ții cont și, tocmai de aceea, e foarte important să alegi un organizator specializat de nunți care îți poate îndeplini dorințele. 

Găsești mai jos câteva idei pentru a alege mărturii de nuntă de neuitat:

  • Produse de lux: dacă alegeți băuturi sau dulciuri, asigurați-vă că sunt produse de foarte bună calitate, cu ingrediente alese cu grijă și ambalate pe măsură. 
  • Bijuterii cu bun gust: alegeți întotdeauna accesorii care spun o poveste despre voi sau despre relația voastră de dragoste și neapărat să le personalizați în funcție de ce vi se pare relevant (sex, vârstă etc.).
  • Experiențe inedite: adaptându-vă la locul unde are loc ceremonia, puteți alege plimbări cu trăsura, cu vaporul, cu balonul cu aer cald, cu un avion de mici dimensiuni. Le puteți dărui ședințe de masaj sau acces la spa-uri luxoase. Concentrați-vă pe experiențe de relaxare și răsfăț, nu pe activități care i-ar putea face să se simtă incomod. 

Relația voastră merită un răsfăț pe măsură și un eveniment în care să vă sărbătoriți dragostea alături de oamenii pe care îi vreți aproape. Oferiți-le mărturii de nuntă care să le arate recunoștința pentru că vă sunt alături și care să transforme o simplă nuntă la care sunt invitați într-o experiență spectaculoasă și memorabilă. 

Sursa foto: Shutterstock.com, Unsplash.com