Flori pentru nuntasi – Cum sa alegi cocardele potrivite?

Flori pentru nuntași – Cum să alegi cocardele potrivite? - nuntapeplaja.ro

Florile sunt elemente care nu trebuie să lipsească de la nuntă. Fie că este vorba despre cele care fac parte din buchetul miresei, fie că este vorba despre cele folosite la decor sau despre cocardele invitaților, acestea au rolul de a înfrumuseța cadrul, contribuind, în mod pozitiv, la crearea unei atmosfere de basm. Cocardele sunt o tradiție în nunta românească, deși ele mai pot fi remarcate și în alte țări sau culturi. Astfel, este important să știi cum să le alegi pe cele ideale pentru tine.

1. De ce se pun flori în piept la nuntă?

La români, conform tradiției, în credința populară se spune că purtarea acestora aduce noroc mirilor. Există mai multe tipuri de flori care se pun în pieptul invitaților, în funcție de rolul pe care îl au aceștia în cadrul nunții. De pildă, cocarda mirelui și cea a nașului trebuie să se remarce și să iasă în evidență, din punct de vedere estetic. În tradiția populară românească, se obișnuia ca mirele să poarte o floare din buchetul miresei, iar nașul să poarte o floare din buchetul nașei. Însă, în prezent, nu toate cuplurile respectă acest obicei și, prin urmare, se aleg modelele finale în funcție de preferințele mirilor și ale nașilor. 

Domnișoarele și cavalerii de onoare pot avea cocarde de aceeași culoare – astfel, poți crea o gamă cromatică deosebită, optând pentru flori care să se asorteze cu îmbrăcămintea acestora (mai ales dacă se vor îmbrăca într-o anumită culoare) sau cu decorațiunile florale. Bineînțeles, și ceilalți invitați vor avea cocarde care să se integreze perfect în codul cromatic al întregii nunți.

2. Flori pentru invitați – Selecția cocardelor pentru nuntă

Pentru a alege cocarde cu adevărat deosebite, pe care invitații tăi să le poarte cu drag și să le păstreze ca amintire, trebuie să găsești mai întâi furnizorii potriviți. Iar aceștia pot fi descoperiți doar cu multă cercetare și atenție sau cu puțin ajutor. Așadar, pentru a te asigura că vei avea parte de cele mai bune produse și servicii, este recomandat să colaborezi cu un wedding planner, care are experiența necesară pentru a-ți da sfaturi utile și, mai ales, pentru a-ți recomanda soluțiile optime pentru tine și pentru nunta ta. Prin urmare, apelează la sprijinul unei echipe profesioniste și, cu siguranță, totul va fi mult mai ușor. Dacă vrei să-ți setezi câteva criterii, pe baza cărora să poți face selecția cocardelor pentru nuntă, iată care sunt factorii principali pe care trebuie să-i iei în considerare:

  • Materialul

Există o multitudine de materiale care se folosesc pentru realizarea cocardelor. Există flori realizate din satin, organza, tafta sau alte țesături similare, dar există și flori naturale, ce pot fi folosite în același sens. Așadar, dacă vrei ca invitații tăi să păstreze cocarda ca amintire de la nuntă, va fi necesar să optezi pentru cele artificiale. Însă, dacă vrei ca totul să fie cât mai natural și mai eco-friendly, te poți orienta către florile naturale.

  • Prețul

Prețul este important în orice achiziție, iar bugetul este un factor esențial atunci când vine vorba despre organizarea unei nunți. Chiar dacă florile pot părea un element insignifiant, în comparație cu celelalte decorațiuni sau obiecte folosite la nuntă, orice mic detaliu poate face diferența în privința costurilor finale. Astfel, trebuie să ai în vedere și acest aspect atunci când alegi cocardele de nuntă – vezi ce preț au, care sunt caracteristicile lor și ce ofertă poți obține. 

  • Designul

Designul obiectelor și decorațiunilor folosite la nuntă trebuie să fie armonios și unitar, în special dacă alegi un anumit stil, cum este cel boho sau cel rustic. În cazul în care ai idei creative, nu ezita să le pui în practică și să colaborezi cu artiști care să realizeze cocarde conform viziunii tale personale. Studiază cu atenție variantele disponibile și, dacă nu găsești ceva care să-ți placă, discută cu organizatorul tău și vezi ce opțiuni ai la dispoziție pentru a-ți materializa dorințele. 

În concluzie, cocardele sunt lucruri pe care le pot purta invitații, mirii și nașii – astfel, ținuta va avea un element deosebit, care să fie în armonie cu restul decorațiunilor utilizate la nuntă. În mod cert, vei găsi exact modelele care ți se potrivesc – tot ce trebuie să faci este să analizezi posibilitățile și să iei decizia finală!

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *