Aruncarea buchetului cand organizezi o nunta de zi pe plaja

Aruncarea buchetului - Nunta pe plaja

Orice mireasă poate avea momentele sale speciale la nuntă, iar unul dintre cele mai apreciate și admirate elemente este buchetul de flori. Pe lângă rolul decorativ pe care îl are, el are la bază diverse tradiții și superstiții, iar una dintre cele mai vechi spune că acest accesoriu aduce fericire.

O altă tradiție legată de buchetul miresei este că acesta se aruncă fetelor necăsătorite, astfel încât cea care îl prinde va fi următoarea norocoasă care se va căsători.

Dacă dorești să faci din aruncarea buchetului un moment special, îl poți avea indiferent de unde are loc evenimentul, chiar și în cadrul unei nunți de zi pe plajă. Cum faci acest lucru? Află din articolul de mai jos.

1. Aruncatul buchetului și superstițiile din jurul său

1. Aruncatul buchetului si superstitiile din jurul sau- Nunta pe plaja
Bride Throwing Bouquet For Guests To Catch

În ziua de azi, nunțile nu mai trebuie organizate neapărat seara sau în restaurante tradiționale, astfel că îți poți lăsa imaginația să zboare, iar cele mai inedite idei despre evenimentul cel mai frumos până în acest punct al vieții tale să fie puse în practică.

Dacă îți dorești un eveniment în aer liber, precum o nuntă pe plajă, poți ține cont în alegerea accesoriilor, precum rochia, decorațiunile și buchetul tău și de ce se potrivește mai bine în acest context. Pe toate acestea le poți transmite organizatorului de evenimente care îți va îndeplini toate dorințele.

Atunci când vine vorba despre nuntă și buchetul miresei, există destul de multe superstiții legate de acest eveniment și de momentul în sine al aruncatului buchetului. Una dintre cele mai răspândite este că dacă mireasa scapă buchetul din mână până în momentul aruncării, cuplul va divorța. O alta spune că dacă alegi să pui cale în buchet, vei avea parte doar de lacrimi în căsnicie.

O altă superstiție spune că, demult, domnișoarele de onoare aveau obiceiul să rupă bucăți din rochia și buchetul miresei pentru a avea noroc, iar pentru a scăpa, aceasta din urmă își arunca buchetul.

Acum, aruncarea buchetului miresei este o simplă tradiție, însă este și unul dintre cele mai frumoase și distractive momente ale nunții. Ce te faci, însă, când evenimentul tău se desfășoară într-un cadru mai puțin formal, precum o plajă, și, pe deasupra, are loc ziua în loc de seara? Îl mai arunci sau nu? Totul depinde de ce îți dorești.

2. Când se aruncă buchetul miresei în cadrul unei nunți de zi

2. Cand se arunca buchetul miresei in cadrul unei nunti de zi- Nunta pe plaja
Young couple in a wedding ceremony at the beach

O nuntă pe plajă este unul dintre visurile care pot deveni realitate, mai ales că acum până și ceremonia cununiei civile se poate realiza în același cadru idilic complet legal. Pentru a nu-ți mai face griji legate de actele necesare, poți lăsa până și acest aspect pe mâna organizatorului de evenimente. De aceea, tradițiile precum aruncarea buchetului sunt foarte ușor de realizat.

Când alegi să ai o nuntă de zi și dorești să ții momentul de aruncare a buchetului, iată ce te poate ajuta:

  • din cauza spațiului mult mai mare de pe plajă, poți alege un loc special din care să arunci buchetul, cum ar fi un colț de plajă sau ringul de dans;
  • poți alege o melodie specială prin care să anunți momentul aruncatului buchetului;
  • poți anunța dinainte ora în jurul căreia vei arunca buchetul, astfel încât domnișoarele interesate să fie pregătite;
  • pentru că invitații, dar mai ales invitatele vizate pot fi împrăștiate pe plajă, poți anunța de pe pupitrul DJ-ului sau a trupei că urmează aruncatul buchetului.

În ceea ce privește alegerea momentului când se aruncă buchetul miresei în cadrul unei petreceri de zi, poți ține cont de același principiu ca în cazul unui eveniment tradițional: cât mai aproape de finalul nunții, mai ales că în această situație șansele ca o parte din invitați să plece mai devreme sunt destul de scăzute.

La fel de bine poți alege și un alt moment care ție ți se pare potrivit, cum ar fi:

  • una dintre pauzele în care invitații servesc unul dintre felurile de mâncare;
  • în pauza dintre două momente artistice dacă ai organizat ceva special pentru invitați.

În cadrul unei nunți de zi, poți face chiar un mic program pe care să îl pui la dispoziția invitaților, astfel ca aceștia să știe la ce să se aștepte pe parcursul petrecerii. În el poți include și aruncatul buchetului.

Aruncarea buchetului de mireasă în cadrul unei nunți de zi pe plajă poate ține cont de aceleași tradiții ca în cazul unei petreceri de seară, așadar, nu trebuie să faci nimic în plus dacă nu îți dorești.

Dacă ții la tradiții, dar dorești să ai o amintire în plus de la nuntă în afara fotografiilor, poți comanda un buchet mai mic pe care să îl păstrezi pentru tine, respectând astfel și superstițiile și tradițiile.

Așadar, fie că alegi să te organizezi după un program anume pe parcursul petrecerii, fie că mergi pe varianta simplă, și anume aproape de finalul evenimentului, poți organiza această tradiție după cum îți este mai ușor, printr-un anunț care să adune domnișoarele interesate pentru unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei tale speciale.

Sursa foto: Shutterstock.com

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.