Aniversarea casatoriei pe ani – despre importanta celebrarii fiecarui moment de casnicie alaturi de sufletul pereche

aniversare nunta pe ani - nuntapeplaja.ro

Sărbătorirea trecerii anilor de-a lungul unei frumoase și durabile relații este, fără îndoială, o variantă excelentă de a reîmprospăta atmosfera în cuplu. Fiecare căsnicie vine și cu zile însorite, dar și cu unele ploioase și mohorâte. A marca sfârșitul unui an de relație și începutul altuia printr-un eveniment special dedicat primăverilor trăite alături de alesul ori aleasa ta este de o importanță deosebită, căci vă ajută să vă amintiți pentru ce luptați în fiecare clipă.

Tradițiile care privesc aniversările căsătoriei sunt multe și adesea greu de înțeles. Nu te îndepărta de la ce este cu adevărat important pentru a fi sigur că va fi respectată cu strictețe fiecare cerință culturală legată de eveniment, căci, altfel, întreaga esență a sărbătorii va risca să se piardă. În fond, această sărbătoare vă este dedicată în mod exclusiv ție și partenerului tău.

1. Aniversarea căsătoriei: denumiri și obiceiuri populare

Aniversarea casatoriei - nuntapeplaja.ro

Ai auzit, poate, în familie, despre nunta de argint sau aur a bunicilor sau chiar despre cea de diamant. Aceste două exemple comune nu sunt însă, singurele existente. Fiecare an de căsnicie are numele propriu și tradițiile sale.

Ingenioase și sugestive, denumirile specifice aniversărilor căsătoriei vin aproape în fiecare caz la pachet cu multe obiceiuri la fel de pline de substanță și culoare.

1.1. Nunta de hârtie

Nunta de hartie - nuntapeplaja.ro

Numele purtat de prima aniversare pe care o serbează împreună tinerii căsătoriți este acela de ,,nuntă de hârtie”. Termenul ales simbolizează, în principiu, fragilitatea relației în primul an de conviețuire, dar îi sunt atribuite și alte înțelesuri. Cei care apreciază umorul negru numesc astfel acest eveniment, făcând referire la hârtiile de divorț, care de multe ori se întocmesc, din păcate, după abia un an de la nuntă.

1.2. Nunta de salcie

Serbată la 9 ani după căsătorie, nunta de salcie este văzută ca fiind dovada existenței unei relații aparent fragile, însă în realitate foarte puternice, între cei doi soți. Lemnul salciei, subțire, dar elastic și rezistent este simbolul capacității celor doi îndrăgostiți de a depăși orice piedică pusă în calea echilibrului dintre ei. 

La fel ca în cazul nunții de lemn, tradiția prescrie ca darurile oferite cu ocazia acestui eveniment să fie realizate, cel puțin în proporție majoritară, din material lemnos.

1.3. Nunta de dantelă

Nunta de dantelă se sărbătorește la trecerea a 13 ani de la ziua nunții. Termenul ales pentru denumirea acestei aniversări are rolul de a pune în lumină complexitatea relației, pe care soțul și soția au construit-o cu multe eforturi, de-a lungul anilor de căsnicie. 

Cadourile oferite cu această ocazie trebuie să fie, conform obiceiurilor, ornate cu dantelă sau chiar realizate din acest material fin și prețios.

1.4. Nunta de os

Nunta de os - nuntapeplaja.ro

Cu siguranță, cea mai greu de serbat cu putință, nunta de os trebuie sărbătorită la 100 de ani de căsnicie. Chiar dacă majoritatea recordurilor în acest domeniu se opresc la valori de 85-90 de ani de căsătorie, dată fiind durata de viață a indivizilor în prezent, în aparență, există un cuplu care a reușit să se bucure de a 100-a aniversare a nunții. Este vorba despre  Bhagwaan Singh și Dhan Kaur, un cuplu de origine indiană care a demonstrat că iubirea nu are limite.

2. Idei de surprize aniversare: cum să ieși din tipare și să-ți surprinzi sufletul pereche?

Aniversările îi găsesc pe mulți într-o situație foarte neplăcută, aceea de a nu avea inspirație în legătură cu darul pe care să-l ofere celei mai dragi ființe, cu ocazia acestui eveniment special. Buchetele de flori, bijuteriile, sticlele de băuturi fine și obiectele vestimentare de tipul papioanelor ori cravatelor pot fi întotdeauna o soluție, însă nu neapărat una inspirată.

Cu niște efort și cu ajutorul potrivit, poți oferi persoanei iubite daruri memorabile la fiecare aniversare a voastră.

2.1. Readucerea în atmosfera zilei nunții voastre

Ce poate fi mai frumos decât seara nunții? Răspunsul este, cel mai probabil, o a doua seară a nunții. Acest minunat eveniment este asociat cu atât de multe emoții pozitive, încât chiar și revenirea la albumul foto poate aduce lacrimi de fericire.

Serbați împlinirea unui număr considerabil de ani de la ziua în care ați spus amândoi cu inima plină de bucurie ,,Da!”? Retrăiți fiecare clipă și emoție și celebrați iubirea în cel mai frumos mod cu putință! Dacă organizarea petrecerii din ziua în care v-ați unit destinele a fost una care a adus mult stres în viețile voastre și ale familiei, de data aceasta nu vă temeți să cereți imposibilul, căci echipa noastră vă stă la dispoziție pentru a vă îndeplini orice dorință. 

Fie că simțiți nevoia de o reconstituire cât mai apropiată de original, fie că preferați să schimbați câteva detalii care au fost impuse în perioada aceea de context, tot ce trebuie să faceți este să visați și să apelați la ajutorul potrivit.

2.2. Planificarea unui eveniment cuprins într-o vacanță

Planificarea unui eveniment cuprins într-o vacanță - nuntapeplaja.ro

O surpriză deosebită poate fi, de asemenea, un eveniment restrâns alături de cei mai apropiați oameni din jurul vostru într-o locație de vis. Cuba, Thailanda, Bora Bora și Mexic îi așteaptă cu peisaje exotice, preparate delicioase și zâmbete pline de ospitalitate, pe cei pasionați de călătorii. Dacă preferați un loc mai accesibil, poate pentru că familia s-a mărit între timp, Spania, Grecia și Coasta de Azur sunt potrivite pentru a împăca dorul de o vacanță exotică și nevoia de a nu vă îndepărta de casă.

Oricare ar fi destinația la care vă gândiți, nu așteptați concediul pentru a sărbători fiecare bătaie a inimilor voastre pe o plajă, într-un decor de poveste.

2.3. Activități artistice oferite în dar

Poate îți pare că nu găsești niciun cadou potrivit pentru aniversarea nunții. Unele sunt prea banale, altele prea complicat de obținut. Soluția o vei găsi, ca în toate problemele, alături de perechea ta. Creați împreună un obiect de artă care să rămână peste ani în colecția de amintiri a familiei voastre. Acesta poate fi ori un vas de ceramică, în care să păstrați flori pe tot parcursul anului ce urmează, ori un tablou comun expus în living sau poate chiar o bijuterie artizanală, pe care doamna s-o poarte mereu cu ea.

3. Discuții aniversare: cum să îmbunătățiți relația dintre voi doi în anul care vine?

Discutii aniversare - eforturi comune - nuntapeplaja.ro

Încheierea unui an vine întotdeauna cu o petrecere, dar și cu un timp de reflecție. La fel cum schimbarea anului calendaristic te determină de fiecare dată să te gândești la cele petrecute în trecut și la planurile pentru viitor, tot astfel poate funcționa și trecerea într-un nou an alături de partener.

3.1. Abordarea unor obiceiuri noi și sănătoase

Un prim aspect pe care merită să îl luați în considerare, fiecare, în intimitatea minții sale, este cel legat de includerea unor obiceiuri noi și sănătoase în rutina voastră zilnică.

Întreabă-te cum poți diversifica felurile în care îți arăți afecțiunea, cum poți aplana conflictele mai ușor, ce greșeli repeți și cum pot fi oprite. A depune un efort mental spre a îmbunătăți relația cu o persoană este, de departe, cel mai frumos dar pe care îl poate oferi cineva.

3.2. Renunțarea la trăsăturile de caracter toxice

Poate orgoliul are tendința să pună stăpânire pe tine în cele mai nepotrivite momente sau poate ai devenit prea critic cu cel de lângă tine. În această frumoasă zi, în cinstea iubirii care vă unește, promite-ți că vei renunța treptat la ce nu vă servește în anul care vine. Nu va fi ușor, însă gesturile mici și schimbările încete, dar sigure, vor fi cele care vor ține aprinsă flacăra dintre voi până la adânci bătrâneți.

3.3. Stabilirea unor scopuri comune

Ultimul, dar nu cel din urmă aspect pe care trebuie să-l luați în considerare este dedicarea câtorva clipe spre a alege scopurile voastre comune în anul care vă așteaptă. A lucra pentru o dorință alături de cel de lângă tine este una dintre cele mai sigure metode de a întări legătura dintre tine și acesta.

Așadar, cu bune și cu rele, mulțumește-i anului ce a trecut că a fost și întâmpină-l cu brațele deschise pe cel care vine. Fie ca fiecare pas făcut de tine și alesul ori aleasa ta să se petreacă sub steaua dragostei și a bunei înțelegeri!

Sursa foto: unsplash.com