3 Povești utile și încurajatoare din experiența unui organizator de nunți

Organizator de nunti Nunta pe plaja 2020

Toate nunțile au o poveste, una maaaare de tot construită ca un castel de nisip din momente mici, picante și delicioase. O nuntă este despre dragoste, dar o #nuntapeplaja este despre emoția, bucuria pe care o citești în ochii omului drag când ești doar tu cu el în fața mării. Ca organizatori de nunți, sufletul echipei noastre este alături de cei care trăiesc acest moment. Cât de minunat e sentimentul dat de briza care-ți ciufulește părul, nisipul fin sub picioare, valurile și inifinitul mării! Când spui “da” pe plaja, când martori sunt doar oamenii apropiați și pescarusii nu se poate descrie în cuvinte acel moment. E unic, e al tău, e pentru o viață întreagă!

Din exterior pare că noi, Echipa Nunta pe Plaja, nu facem mare lucru, că doar nu e așa de greu să organizezi o nuntă. Nu-i așa? Ceea pentru miri pare simplu, pentru noi înseamnă responsabilitate, presiunea zilei perfecte, experiența acumulată în urma atâtor evenimente, extrem de multă implicare în găsirea soluțiilor, chiar și în situații care, teoretic nu țin de noi. Noi suntem cei care pun împreună toate serviciile, toți furnizorii și ne asigurăm că toate se întâmplă asa cum au fost agreate. De cele mai multe ori facem mai mult decât promitem și nu e doar o sintagmă de marketing, ci chiar “ne dăm peste cap” așa încât totul să fie “mai mult ca perfect”. În cinci ani de experiență ca organizator de nunți, #nuntapeplaja mai exact, am trăit experiențe cât pentru zece vieți, o carte cu multe file sau un serial cu cel puțin 50 de episode. Acum ne amuzăm când ne gândim la situațiile, care ne-au “pus creierii pe moatze” atunci când s-au întâmplat. 

Ghici cine vine la nuntă – Organizator de nunți cu invitați fericiți 

Ziua nunții este întotdeauna plină de emoții, iar plecarea într-o locație exotică le intensifică.  Experiența pe care o avem ne-a făcut să trecem prin tot soiul de întâmplări și de aceea, în general, putem privi lucrurile cu detașare. Totuși, nu o singură dată s-a întamplat ca mireasă să ne transmită toate emoțiile ei și să ne implice neașteptat de mult în experiența nunții ei.

Era o nuntă la care mirele și mireasa nu voiau o nuntă mare și nu erau prea dornici să respecte toate tradițiile care veneau odată cu momentul nunții. Ambii romantici și îndrăgostiți de mare, au hotărât să renunțe la nunta tradițională planificată de părinti și să opteze pentru varianta noastra – a nunții pe plaja. Ne-au găsit pe Internet, ne-au contactat, am început să detaliem cerințele lor și să le prezentăm ofertele personalizate.

Bucurie mare, până și-au anunțat familia și în special părinții, care își doreau pentru ei o nuntă cu invitați mulți (multe obligații de genul tu ai fost la mine, eu vin la tine…) la un local nou deschis în oraș. De la nunta mare visată de părinți și până la o nuntă cu doar 40 de invitați, undeva pe dreapta în Grecia era o diferență mare. Așa că au început să apară presiuni de tot felul. Se vor supăra cei pe care nu îi invităm, costurile vor fi prea mari, cum să dai banii pe o nuntă în străinatate unor oameni pe care nu i-ai văzut niciodată, daca actele sunt reale și căsătoria va fi valabila și-n Romania, cum să transporți atâția invitați…Și așa mai departe.

Nu erau primii mirii care ne sunaseră cu astfel de nelămuriri, dar presiunea părinților făcea ca lipsa de încredere să fie alimentată zilnic, mereu apărea o suspiciune în plus. Dar dacă și parintii spun… era o vorbă la ordinea zilei. Visul celor doi miri părea că se îndepărtează, dar convorbirile cu organizatorii de nunți de la NPP le-au demontat grijile rând pe rând și le-au dat curaj. Încă de la început echipa Nuntă pe Plaja le-a oferit toate informațiile necesare, le-a transmis încredere, chiar dacă tot procesul a fost online (inclusiv contractul s-a semnat online) și s-au întalnit prima oara în ziua nunții. 

Până la urma, mirii și-au luat inima în dinți si au hotarat că rămân la nuntă pe plajă. Au lăsat totul pe mâna organizatorilor de nunți de la #nuntapeplaja și nu au regretat nici un moment decizia luată. Totuși, mireasa a fost stresată până în ultimul moment de ideea participării invitaților – până când i-a văzut pe toți cei 40 intâmpinand-o pe plajă.

În continuare legenda spune ca mirii au devenit invitați la propria lor nuntă, că a fost nunta visurilor lor, că inclusiv părinții sceptici au fost mulțumiți, că decorul a depășit orice așteptare și că mireasa a plâns de fericire. Și da, căsătoria oficiată în Grecia a fost valabilă și în România, actele au fost reale, iar mirii se pregatesc să celebreze nunta de hârtie fix la un an după nuntă, tot pe plaja, tot cu echipa #nuntapeplaja.

Pleacă 5 și se-ntorc 4

Una din cele mai intense și neobisnuite intamplari a fost legată de o nunta cu oameni foarte veseli și puși pe distracție. Acesta fiind spiritul, urma ca înaintea nunțiii să aibă loc două petreceri, una a domnișoarelor de onoare cu mireasa și una a mirelui cu cei patru cavaleri de onoare.

De obicei într-o vacanță romantică pleacă doi și se intorc trei, dar la noi n-a fost chiar așa. Viitorul mire însoțit de patru cavaleri de onoare au plecat la petrecerea burlacilor cu yachtul pe mare. Totul bine și frumos până au ajuns la Istanbul, acolo unde unul dintre domni a fost nevoit să rămâna pe uscat, deoarece era turc și îi expira viza fix în ziua respectivă. Nu a fost chiar ca în The Hangover, dar pe aproape. A ajutat faptul ca echipă de la NPP are relații frumoase cu autoritățile locale, dar ce a urmat nu a fost deloc ușor, pentru că am făcut “imposibilul” așa încât să aducem cavalerul de onoare la nunta prietenului lui, care începea peste vreo 24 de ore. Acesta, spre bucuria mirilor, a ajuns la timp și a putut să se bucure de nuntă și de petrecere. Și noi am bifat cu bucurie: altă nuntă reușită!

Ia-ți mireasă ziua bună… dar fără rochie!

Pregătirile pentru una dintre cele mai frumoase zile din viață însotite de emoții intense au făcut ca un cuplu de viitori miri să ajungă in Grecia fără rochia de mireasă. Nu și-au dat seama chiar din primul moment că toată lumea se strânsese pentru o mica petrecere de bun venit. Așa că una din domnișoarele de onoare a întrebat senină de rochia de mireasă. A fost o situație desprinsă din Home Alone 1 și 2. Și atunci s-a declanșat criza. Cine, cum, când și de ce?

Moment în care au urmat în avalanță declarații care mai de care mai inspirate: nu contează rochia eu te iau oricum, ne căsătorim în costume de baie, astea sunt blestemele nu știu cui pe care nu i-am invitat la nuntă… Au fost și propuneri corecte din partea nașilor – de unde se pot inchiria rochii aici sau ce magazine sunt mai aproape sau cine știe o mireasă prin apropiere. Se pare că nici o propunere nu a fost pe placul miresei, pentru că oricum nimeni nu se poate pune între o mireasa și rochia ei în ziua nunții.

Aceasta a fost momentul în care echipa de organizatori de nunți NPP s-a detașat și a venit cu propuneri concrete: ce zboruri mai sunt azi și maine dimineață, ce cunoștinte și relații apropiate are NPP cu personalul aerian, cine a rămas acasă și stie de rochie și poate să o aduca la aeroport. Practic ce soluții ar fi ca sa asiguri transportul urgent al unei rochii de mireasă, fără covor înaripat sau cal zburator. Singura soluție a fost să aducem de urgență rochia de la București de azi pe maine și am evitat varianta nunții în costum de baie.

Organizator Nunta pe plaja 2020

Si uite așa mireasa s-a culcat plângând, a stat ca pe ghimpi toată seara și toata noaptea, dar de dimineață s-a trezit cu câteva bătăi în uță. Nu avea nici o speranță, dar rochia de nuntă o aștepta în fața ușii. Cui i-a fost vreodată pierdut bagajul de cală în avion, fiind departe de casă, cam știe ce bucurie ai când te reîntâlnești cu el. E rochia ta, ziua nunții tale și lucrurile sunt iar la locul lor.

Ca organizator de nunții, nu m-am gândit niciodată ca în afară de restul lucrurilor de care avem grijă să întrebăm și mireasa dacă are rochia cu ea și eventual dacă respectivul domn care o însoțește e mirele. Dar și noi învățăm pe parcurs. Oricum mireasa a fost una din cele mai frumoase și mai fericite, mirele la fel, cât despre nuntă nu putem spune decât că a fost la fel de reușită ca întotdeauna.

Nu putem scrie toate poveștile într-un singur articol, așa că vom continua seria întâmplărilor haioase, motiv pentru care vă invităm să rămaneți alături de noi, așa încât să râdem împreună și să ne bucurăm când totul se termină cu bine!